• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu dünyada ilahi adalet yok...

malesef öyle ama ben hep şuna inanırım.şimdi mutlu olan kötüler zaman gelicek yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödeyecekler ama tabi şimdi mutlular mı mutlular.zamana ihtiyaç var.tabi allah bize ömür versin ve bize bir sürü kötülük yapanların çöktükleri,bedel ödedikleri,nasıl cezalanmalarını görelim.tabi onlar gibi olamayız hiç birzaman.onların kötü halde olduklarını görünce bile yine üzülürüz ama şahsen benim aileme zamanında kötülük yapan herkesin,haksızca eleştirenlerin,iftira atanların ceza çektiklerini görmek isterim.allahtan bulurlar inşallah.

Bu dunya kotulerin dunyasi diyen bir arkadasimi hatirlatti konu.Boyle diyor cunku senelerdir esinden cekiyor.Esi ipsiz sapsiz hem annesi ve kardeslerine hem esine ve cocuklarina cok cektirmis hala da cektiriyor.adam alkolik ve calismiyor.icip icip tum aileye eziyet eden ayikken de sarhosken de vicdansizin merhametsizin onde gideni.haliyle arkadasim da isyan ediyor bu kadar kotuyken neden basina bir dert gelmiyor neden ona bisey olmuyor diye.tabi tikaniyor insan ne diyecegini sasiriyor.ama ona sunu dedim en son.esin mutlu mu sence.etrafinda onu seven bir tek insan yok evlatlari dahil.esin hayati kaymis bir insan.ne yaparsa once kendine yapmis ve kendini bu rezil hayata mahkum etmis.annesi bile beddua ediyorsa bas kaybeden o aslen.yani kotulukle insan kendinden feragat eder once.sonra da herkesin saygi ve sevgisinden.en nihayetinde kendi kaybeder.ben bu sekilde dusunerek hayata isyan etmemeye gayret ediyorum.inancim geregi de zaten ilahi adaletin tecellisini bu dunyadan beklemem.Hayatin duzeni bu kadar basit degil ne yazikki.biz elimizden geldigince dogru olalim.kotu herzaman olacak

neler var dünyada küçücük masum bebekler öldürülüyor,allah istese o eli orada taş eder ama karışmıyor ,iradeye bırakıyor herşeyi.bildiğin yolda yürü bence,nefes aldığımız,karnımızı doyurduğumuz için şükretmeliyiz inancın varsa karşılığını alacağına da inan.ayrıca kötülük yapanların mutlu olmasında bizim de payımız büyük ya neyse

...
Fakat hangi adalet anlayisina gore?
Her esitlik adalet midir ki?
Her adalet esitlik anlamina mi gelir ki?

Size her verilmeyen adaletsizlik anlamina mi gelmeli?

Mesela ortalama omrumuz 60-70 sene.
60-70 senenin 10 ya da daha da dusurelim 7 senesini at.
63 sene kalir genele gore.
63 sene imtihan olup ahiret icin calisip karsiliginda nasil sonsuz bir yasantinin sonsuz bir rahatligin verilmesi dusunulebilir ki?

Allah bu noktada adaletli degildir insanin adaletine gore, fakat merhametlidir, ihsan sahibidir.

Dar bir pencere kisir fikirler dogurur.
Genis dusunmek gerek.

Mevlana'ya hasredilen bir cumleyle bitirelim: haliyi dovenin niyeti haliyi dovmek degil, temizlemektir..

Ayrica sorgulama fasliniza her turlu yardimci olunabilir fakat hem inancim var deyip hem Allah hakkinda olumsuz bir yargiya varmak tezatlik dogurur.
Ya sorgulayin ya da karar verdiyseniz, inancinizi gozden gecirin.

ben de hep şuna şahit oldum: gün oluyor ve devran dönüyor
ne zaman ki kötü niyetli ama mutlu birisini görsem kendisinin bir yerden öyle bir tokat yediğini görüyorum ki şaşıyorum
bence tokatı yemeyen de yiyecek o yüzden bir gün olmadı ahirette :KK53::KK53:

Canim imtihan dünyasindayiz. Bu dünya kötülerin dünyasi olsun, gecici yalan dünyada onlar kazandiklarini mutlu olduklarini sansinlar ve biz ins gercek iyilerden olalim ve ebedi hayati kazanalim. Gercek mutlulugu huzuru kazanalim ins. Bu dünyada bazen haksizliga ugruyoruz, üzülüyoruz.. Ama unutmayalim ki bunun mükafatini kazanicaz ins. Yine olumlu olmaya, sahip olduklarimizla mutlu olmaya calisalim ins..

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
Ben öyle düşünmüyorum. Ben bu dünyada hep iyi niyetli yaklaşırım herseye işim hep o kadar rast gider ki. Bazen istediğim bişey olmaz olsun ne yapalım hayırlısı buymuş derim. Hop çok kısa bi zaman sonra istediğimden çok daha iyisi oluverir. Kimse hakkında kötü düşünmem ve sonunda kazanan hep ben. Olurum. Bence sizde olumsuz düşünmeyin bazen bazı seyler olmuyorsa sizi daha güzeli bekliyor olabilir. Ayrıca o mutlu gördüğünüz kötü insanların sadece yansıttıklarını biliyorsunuz belki de zannettiğiniz kadar mutlu değildirler

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
Birde şu geldi aklıma. Yüce Allah bir dönemin firavununa her istediğini vermiş. Öyle ki bir gün bile hastalık görmemiş. O Zamanın peygamberi neden bu sekilde olduğunu sorunca. "Ona dert vermiyırum ki yanlışlıkla bile ağzından Allah adı çıkarsa onu affetmek istemiyorum " cevabını almış. Sonra firavun kibirlenip Allah'a ok atmaya kalktığı sırada bir sinek burnundan içeri gitmiş. Kafasında vız vız gezindikçe firavun kafayı yemiş sonunda da kölesine verdiği tokmağı kafasına Vurdura vurdura ölmüş. Yani demem o ki dertsiz olana özenme sonunun ne olacağı belli olmaz. Hep hayırlısını dile ve geleceğine inan Rabbim onu saba verir

inancım yerinde çok şükür, sadece yapılan her kötülüğün cezasının bulunmadığı bi dünyada yaşıyoruz, bunu söyledim. inancım olmasa ne İLAH'tan ne de ADALET 'ten bahsederim...
Allah inancınızı kaybettirmesin.
Yalnız inancım var demenizden yola çıkarak söylüyorum lütfen yanlış anlamayın.
Eğer ki elhamdülillah müslümanım diyorsanız ve iman ediyorsanız bilmelisiniz ki söyledikleriniz isyana giriyor.
Tövbe estağfurullah, bizler kimiz ki Yaradanın adaletini sorgulayabiliriz.
O elbet her şeyi gören ve bilendir, bizler aciz kullar olarak O'nun hikmetini, verdiklerini, vermediklerini sual edemeyiz.
Sizde inanın ve dua edin, emin olun Rabbımız bizler için en iyisini bilir.
Size kısacık iki olay anlatayım.
Hafta sonu kızımı bir AVM nin oyun parkına götürdüm, kapanmak üzereydi, bizim olduğumuz alanda görevli yoktu.
Kızım top havuzuna girdi, eşim kartını çıkar dedi, bende aman zaten 10 dakika sonra çıkacak kapanmak üzere boşver dedim.
Kızım 2 dakika sonra öyle bir yuvarlandı ki, boynu kırıldı sandım aklım yerinden çıkacaktı.
Ben hakka girdiğim için Rabbım beni bununla sınadı.
Daha önce de annemlerin bir komşusu var sürekli çöpten bir şeyler toplayıp kömürlüğe doldurur kullanılmış klozet, pimaş parçaları, balkondan sökülmüş tenteye kadar.
Bu adamı gördüm yere çökmüş bir şeyler yapıyordu üstü başı toz içinde, elinde bir boru.
Yine topalmış çeri çöpü v.s. diyerek içimden geçirdim.
Adamın önünden geçip 1 metre kadar yürüdüm ve nasıl olduğunu hala anlamadığım şekilde yüz üstü yere yapıştım.
Eve gittiğimde eşim ayağın mı kaydı diye sordu, hayır dilim kaydı dedim ve anlattım.
Güldü, başımıza gelen musibeti anlamış olmakta bir erdem bence.
Ayrıca her şer de bir hayır vardır. Bize şer gibi gelen şeyler belki de bizler için hayırlı olanıdır.
Evet Rabbımın adaleti var, bizler görmesekte, üstüne yormasakta er yada geç var bir adalet.
Bunu sorgulamak bize düşmez.

Allah sevdiği kuluna bu dünyada imtihan veriyor diye düşünürüm hep. Söylediklerini ben de gözlemliyorum. Keşke herşey Güzel olabilse ama herzaman istediğimiz gibi olmuyor. Ama emin ol fesatlikla mutlu olan (mutlu görünen) yada hak yiyerek kazanç elde eden insanlar asla gerçek mutluluğu tadamazlar. Bundan emin olabilirsin. Ve dikkat et Allah sevdiği kullanırını da yanına erken alıyor. Biz iyi olalım kalbimizi karatmayalım. Emin ol mükafatını birgün alacağız.

Ben sizin gibi düşünmüyorum, bu Dünya sınav dünyası. Zor olacak ki sınav olsun, ayrıca hiç kimse dışarıdan gözüktüğü gibi değildir, gerçekte ne yaşadığını yalnızca Allah bilir. Şükretmek gerek, sizin şer bildiğiniz belki hayrınızadır ya da tem tersi başkasında hayır gördüğünüz belki onun için şerdir. Para, varlık, bolluk, çoluk, çocuk, iyi bir iş, iyi bir eş, bunların hiç birisi mutluluk ve huzur garantisi vermez...

ben ilahi adalete sonsuz güvenirim,kötüler hep mutlu değiller aslında iyiler sadece herkesin mutluluğunu istediği için tam anlamıyla mutlu olamıyorlar ve kendi mutlulukları için karşılarındakileri mutsuz etmedikleri için mutlu olamıyorlar,fakat kötü insanlar herkesi mutsuz etmek pahasına mutlu oldukları için sahte bir mutlulukları var (ay çok karışık bişey oldu ama :D)
teyzemin bi eşi vardı ama pis nalet bi adamdı kadına gün yüzü göstermedi
iki yıl önce idrar torbası patladığı ve idrarı kanına karıştığı için öldü
nasıl yaşarsan öyle ölürsün diye bir laf var,bir de bunun öteki tarafı
ki bu sadece bir örnek ben daima inanırım ilahi adalete,hiç yoktan iç huzurum yerinde çok şükür.

Back
X