• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu dünyada ilahi adalet yok...

Bence elbette ilahi adalet var. Yalnızca; iyilerin imtihanı bu dünyada, kötülerin hesabı ise ahirette..Rabbim sevdiği kullarını sınarmış...Allah hayırlar vesile etsin, hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Herkesin gönlüne göre versin...

onlara en büyük kötülük; yine kendi içlerinde yaşadıkları haset, kışkançlık ve hırslarıdır sanırım
düşünsenize onlara hayat ne kadar zor...
hep herkesten iyi olmak isterler, bunun için sürekli bi mücadele peşinde olmak zorundalar
kafaları hep daha önce söyledikleri yalanlarla dolu, unutmamak için
ya da kendinden başka insanların mutluluğundan ne kadar rahatsız oluyorlardır kimbilir...
o yüzden belki kazanan onlardır, ama öyle kazancı alıp tepe tepe kullanabilirler...
katılıyorum sonuna kadar.
ama işte insan görmek istiyor bişeyleride.
yaptıgın kötülüğün bedelini ödesin istiyor ama işte. umut fakirin ekmegi gibi bekliyor insan.

diğer tabirle. şeytanın atına binmiş derler bazende :KK14:

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... benim bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil herçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...

Böyle düşündüğünüz sürece zaten mutlu olamazsınız.
Hayatımda bazı sıkıntılar ben de yaşıyorum ama her şeye rağmen mutluyum, gerçekten mutluyum. Ne içten hesaplı fesat biriyim ne de yalan dolan kumpas peşindeyim.

İnsanlar bence bu insan şu insan neden mutlu neden ben mutlu değilim dememeli. Başkalarıyla kendinizi karşılaştırmayı bırakın zira kimin mutlu olmayı hak ettiğini kimin hak etmediğini bilemezsiniz. Ayrıca mutluluk da üzüntü de ne kadar sürer belli olmaz.

onlara en büyük kötülük; yine kendi içlerinde yaşadıkları haset, kışkançlık ve hırslarıdır sanırım
düşünsenize onlara hayat ne kadar zor...
hep herkesten iyi olmak isterler, bunun için sürekli bi mücadele peşinde olmak zorundalar
kafaları hep daha önce söyledikleri yalanlarla dolu, unutmamak için
ya da kendinden başka insanların mutluluğundan ne kadar rahatsız oluyorlardır kimbilir...
o yüzden belki kazanan onlardır, ama öyle kazancı alıp tepe tepe kullanabilirler...
canımm, iyi olmak hibi bi düşünceleri yokki; başka mutluluklara da
ilahi adalette zaman asımı yoktur denir ya cok dogru bir sekilde kotuler buluyor belasını
30 yaşındayım, ben bulanını henüz görmedim...

öyle de farketmeden işlediğimiz günahlar ayrı; bir de bile bile yapılan haksızlıklar var...

Ahirette azaplari cetin olacak onlarin. Ayetlerle sabit. Siz onlara karsi iyi olup sabrettikce de cennetteki kademeniz artacak. Rabbimizin garanti verdigi bir sey daha; KISI YASATTIGINI YASAMADAN ASLA OLMEZ. OLURSE DE OTEKI TARAFTA HELALLIK ALAMADAN CENNETE GIRECEGI VARSA DA GIREMEZ.

Amenna ve saddagna. (isittik ve itaat ettik)

yok o kadar da olduğu düşünmüyorum bu kadar ümitsiz değilim ben ve ailem bana yetiyor...

kötü olanları da gördükçe uzaklaşıyorum...

çünkü onların mutlaka bir yerde kaybedeceklerini düşünüyorum
bu aralar biraz umutsuz vakayım:63:
cok kötüye denk geldim sanırsam :KK30:

Ve uzmanlar diyor ki " size ne yapmis olurlarsa olsunlar kotuleri affedin. ruhunuz rahatlar daha mutlu olursunuz. affetmek en buyuk erdemdir. kotulu yapan zaten rahat bulamaz." bu da bilimsel aciklama.

Affedin, gormezden gelin. Tarafimdan denendi. Kotuler cildiriyor daha beter kuduruyorlar. Ama takmadigim icin bana zarar veremiyorlar. :)

hayır canım ana mesaj kötü olmak değil, insanların ettiğini bulmaması...
Her ne kadar dışarıdan mutlu mesut hayat sürüyor gibi gözükseler de fesat, kötü niyetli insanların, asla tam anlamıyla mutlu olabildiklerine inanmıyorum.
Kişi kendinden bilir işi. Herkesi de kendileri gibi art niyetli, fırsatçı olarak gördüklerinden, kimseyi tam sevip, kimseye tam güvenemez bu insanlar.

Back
X