- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Keşke tek sıkıntı cahillik olsa gerçekten o zaman dünyayı eğitim kurtaracak derim ama o kadar şey var ki eksik olan ....Cahiller var oldukça
Allah korkusu gercek manada...unutmayın her ınsan ısterse kotuluk yapar....dın ayrımı yapmıyorum ..ama Allaha sonsuz ınancınız varsa hertulu pıslıkten uzak kalmaya calışırısnız...eger bu ısler egitimle olsaydı egııtmlı olup herturlu kotu seylerı yapan olmazdı..ınsnaları gercek bir Allah korkusu bakın gercek diyorum...şimdi kalkıp dındr ınsnlarda soyle boyle yapıyor yazan cıkmasın....bu ulke cok modern gorunumlu bır amcaa yegen ılıskısıde gordu...yanı ahlakı ınanc diyelım...gercek bır saglam ınanc.unutmayın medenı olalım ozgur olalım dedikce yanlıs anladık....herseyı taklıt edelım derken elımızde kaldı...cehalet herseyın bası..26 yasında evlı bir kadın 16 yasında bır cocuga kacmıs ..ozgurum kıme ne diyor...be kadın senınkı ozgurluk degil ahlaksızlık ama ne dıyeceksın...cok cok eskıden boyle seyler elbet oluyordur ama kolay kolay degil...kımse kımsenın namusuna goz dıkmezdı...mahallede amca dedigimiz kişiler gercekten amca gozuyle bakardı...ılk okula kendimiz gittik geldik ıanın hıc bir kotu seyle karsılasmadık..ama şimdi paranoyak olduk...
katılıyorum...en cok aldatılma yasayan kesım....kadına siddet degilmidir aldatılma...enson biri cıkmıs burus burus kadını ne yapıyım tabıı gence bakacam dıyo...bu adam cahıl kesimmi....sanatcı denen sanatcılıkla alakası olmayan kesim diyeyim...kadına sıddetın alasıdır bu...Keşke tek sıkıntı cahillik olsa gerçekten o zaman dünyayı eğitim kurtaracak derim ama o kadar şey var ki eksik olan ....
Kelimenin tam anlamıyla evet iyice paranoyak oldum şimdiden düşünüyorum kızımın hocası sapık olursa yok servis şoförü sapık olursa yok o sapık çıkarsa aman Allahım ne zor bu dünya da yaşamak.Allah korkusu gercek manada...unutmayın her ınsan ısterse kotuluk yapar....dın ayrımı yapmıyorum ..ama Allaha sonsuz ınancınız varsa hertulu pıslıkten uzak kalmaya calışırısnız...eger bu ısler egitimle olsaydı egııtmlı olup herturlu kotu seylerı yapan olmazdı..ınsnaları gercek bir Allah korkusu bakın gercek diyorum...şimdi kalkıp dındr ınsnlarda soyle boyle yapıyor yazan cıkmasın....bu ulke cok modern gorunumlu bır amcaa yegen ılıskısıde gordu...yanı ahlakı ınanc diyelım...gercek bır saglam ınanc.unutmayın medenı olalım ozgur olalım dedikce yanlıs anladık....herseyı taklıt edelım derken elımızde kaldı...cehalet herseyın bası..26 yasında evlı bir kadın 16 yasında bır cocuga kacmıs ..ozgurum kıme ne diyor...be kadın senınkı ozgurluk degil ahlaksızlık ama ne dıyeceksın...cok cok eskıden boyle seyler elbet oluyordur ama kolay kolay degil...kımse kımsenın namusuna goz dıkmezdı...mahallede amca dedigimiz kişiler gercekten amca gozuyle bakardı...ılk okula kendimiz gittik geldik ıanın hıc bir kotu seyle karsılasmadık..ama şimdi paranoyak olduk...
Yanı diyorum ya kat ve katını yaşasa ne olur ki o kızın başına gelenleri geri alabilir mi ....Yalnız Allah sevgisini ve Allah korkusunu bireye aşılamak da eğitimdir.
Eğitimi sadece okullarda verilen eğitim olarak düşünmeyin. Eğitim her yaşta, her topluma, her insana lazım. Bu dünyayı sadece eğitim kurtarabilir. Ancak onu görmeye de bizim ömrümüz yetmez.. Tek dileğim böyle pislik işler yapan insanların hem bu dünyada hem de öteki tarafta kat kat fazlasını çekmesi...
bende ınanın oglum binadan servıse bınene kadar bakardım..hadı bınaya biri girdiyse...sukur onu epey bir buyuttum...şimdide kızımı nasıl okula gondercem...kıme nasıl guvencem...uykularım kacıyor...masum yavrumun yuzune ınanın korkuyla bakıyorumKelimenin tam anlamıyla evet iyice paranoyak oldum şimdiden düşünüyorum kızımın hocası sapık olursa yok servis şoförü sapık olursa yok o sapık çıkarsa aman Allahım ne zor bu dünya da yaşamak.
Hiç varolmasaydım diyorum bazen .
Keşke içimizde Allah korkusu olsa gerçek manada .
Yanı diyorum ya kat ve katını yaşasa ne olur ki o kızın başına gelenleri geri alabilir mi ....
Düşündükçe çıkamıyorum içinden...
Allah akıl sağlımızı korusun , inkara düşürmesin inşallah ne diyebilirim ki başka .Ben bunları düşününce Allah korusun günaha girebileceğim düşünceler geliyor aklımakelimelere dökmek dahi istemiyorum ama aynen sizin dediğiniz gibi o minicik kızın ne suçu vardı da bunu yaşadı, o kızcağızı artık ne düzeltebilir ki... gibi düşünceler
O yüzden o derinliğe inip bir yorum yapamayacağım..
Gaflet ... Gaflet bile utandı o insanımsı varlıktan .Ben artık bu dünyanın son kullanma tarihinin geçtiğini düşünüyorum.
O "gaflet" in arkasına sığınan şerefsiz ne ilk ne de sondu.
Cevabım;Hiç birşey kurtaramaz.
Siz internete düşen videoyu izlediniz mi bilmiyorum ama o videoda döven şahıs sen kızını mı s...? Diyerek dövüyor bi de üzerine senin bacını s... diyor.Gaflet ... Gaflet bile utandı o insanımsı varlıktan .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?