Bu durum çocuğa çok ağır gelir mi ?

Tartismayacagim. Zira her yetistirme tarzinin ileride olculebilen sonuclari var. Guncel trendler var ve zaten aksi sekilde yetistirme sansiniz da pek yok. Az yada cok bu cocuklarin icine dogdugu era boyle. Musmutlu olsunlar da. Bence :)
 
Etüt daha uygun bence. Siz çalışıyorsunuz eve gelince ödev stresi olmaz,çocuğunuzla kaliteli vakit geçirirsiniz.
Seneye değerlendirin yabancı dil kursunu bence.
Çocuk herşeyini halletmiş dinlenmeye gelsin eve.
 
Tartismayacagim. Zira her yetistirme tarzinin ileride olculebilen sonuclari var. Guncel trendler var ve zaten aksi sekilde yetistirme sansiniz da pek yok. Az yada cok bu cocuklarin icine dogdugu era boyle. Musmutlu olsunlar da. Bence :)
Güncel trend değil bana göre ortamla alakalı. Onlar teknoloji çağında doğdular ve çeldirici şeyler ekrandakiler. Çocukların özellikle ilkokul çağında ekrandan korunması bence evde çok da kolay olmuyor. Sokağa parka çıkamıyorlar ki enerjilerini atsınlar. Bu nedenle doğdukları çağda yapılacak şey bu bence hobilerinin olmasını sağlamak.
Burada çocuk devlet okuluna gidiyor haftada iki saat İngilizce görüyor mesela beyninin en öğrenmeye açık olduğu yaşta en temel eğitim alma yaşında neden geri kalsın ki?
 
Of ben de aynı, dört duvar arasına tıkılsın kalsın istemiyorum ama etüd merkezi diye arayınca hep öyle yerler çıkıyor atölye gibi bir yerlere mi götürmek lazım acaba. Ödevlerini ben yaptırırım.
 
Aynı yaşta ikizlerim (erkek) ve orta okula giden kızım var. Okul dörtte bitiyor, kızımın etütu 5 de. Okulda ödevleri yapmazlarsa evde çok zor oluyor. Saat beşten sonra ödev yapmak. Ben okul çıkışı gidip ödev yaptırdım. Kızımın etütu bitince eve geldik. Okulda yapmadılar mı evde işkence oluyor.

Ödevlerini yapıp eve gelsin, olmazsa online ingilizce dersi alsın hafta sonu.
 


Her yaşta öğrenir evet doğru ama çocuklar sünger gibidir. Dil eğitimine Ne kadar erken başlar ve dile ne kadar çok maruz kalırsa o kadar çabuk ve iyi öğrenir. Biz taşınalı 5 ay bitti, oğlum da 2.5 aydır okula gidiyor. Son 4 haftada inanılmaz bir ilerleme ve sosyalleşme gösterdi. Buraya gelmeden önce 10 ay kadar özel ders almıştı ama henüz 1.‍♀ sınıftaydı, o disipline sahip değildi. Pek bir şey öğrenmedi. (Beklentim de öğrenmesi değildi, maruz kalması yeterliydi benim için) Daha büyükken gelmiş olsak daha çok zorlanacaktı (okulunda da örnekleri var).

Ama okul dersleri ile yabancı dil arasında seçim yapılacak olursa önceliğim hep dersler olur. Çocuğun sorumluluğunu artırmaya gerek yok. Çocuklar çocuk olsun…
 
Ödevlerini yapıp gelmesi hem sizin hem de onun açısından daha iyi olacaktır ben çocuklara bu kadar yüklenmenin doğru olmadığını düşünüyorum
 
Çocuk için oyun su gibi yemek gibi.
Benim kızlarım ikiz ve oyun arkadaşıyla doğdu ikisi de şanslılar ama ona rağmen oyun ihtiyaçlarını çok önemsiyorum yani sosyalleşmeleri için daha çok çaba harcıyorum,ödev hep yapacaklar o sorumluluğun farkında olsunlar ama oyunsuz da kalmasınlar diyorum hem etüt hem İngilizce kursu çok çok fazla bence..çocuk hangi ara oyun oynayacak ?
Benimkiler hergün bir iki sayfa soru çözüyorlar kitap okuyorlar sonra aşağı siteye inip oyun oynuyorlar akıllı saatleri var takip ediyorum onlar oyun oynarken ben evde rahatlıyorum çocuğum çocukluğunu yaşayabildi diye bırakın biraz çocukluğunu yaşasın çocuk.
 
Bu arada benim oğlumda 2.sınıfa gidecek bu sene haftaiçi okul ve haftasonu 2 gün futbol kursuna gidiyor. Fazlasına bence bu aşamada gerek yok. Evden çalışıyorum ama sabah gidip akşam döndüğüm işim olsaydı yine etüt derdim.
Kızım 13 yaşına girecek o da bu seneye kadar bale ve voleybol kursuna gitti. Baleyi bıraktı kendi isteğiyle ama voleybola devam ediyor. Lgs öğrencisi olacak dershaneye gidecek eylülde ama voleybola da devam etmek istiyor,yorucu olacak(haftanın 6 günü dershanesi olacak, 3de çıkıp okuldan,5de dershaneye gidecek,8.10 geçe oradan çıkıp voleybola gidecek 1 saat,lisanslı sporcu zaten)ama ben okul dışında sporla ilgilenmesini değerli ve gerekli buluyorum. Kızıma kafa dağıtmak için gerekli olacak o 1 er saatlik haftanın 3 günü gideceği spor(voleybol),arada çıkacağı maçlar,hep ders olmaz,oyunda hatta sporda gerekli bence.
Yabancı dil kızım özel okulda öğrendi,oğluma da seneye yazın bir kurs ayarlarım o da öğrenir diye düşünüyorum.
Ha arkadaşlarım ilkokuldan itibaren özel ders aldırdılar belli başlı derslerden ama ben eksikliğini de görmedim. 6.sınıfta kızıma gerekli oldu,yine bir dershanede özel öğretmenle matematik dersi aldırdım. 7.sınıfta göndermedim bu sene 8 olacak zaruri bence artık. 1 sene zorlanacak ama iyi bir liseye gitmenin gerekliliği bu. Bana kalsa bu kadar zorlamam bile ama işte malum bir yarış içerisindeler istemesemde ,sadece disiplinli bir şekilde bol bol test çözmesi için bir ortam oluşturmak amacım. Biraz yorucu olacak ama yaşı itibariyle kaldırabileceğini umuyorum. Ben elimden geleni yapayım,kızımın yapabildiği kadarıyla yetineceğim sınavda da. Ona da baskı yapmıyorum bu yaz serbest bıraktım,havuz,site bahçesinde arkadaşları ile vakit geçirme vb sosyal ortamında dinlenerek geçirsin istiyorum yaz tatilini de. Eylüle kadar kafa izni verdim. Sadece kitap okusan yeter dedim.
Maalesef çocuklarımız bizim kadar şanslı değiller,sokakta oynayan,lise sona kadar sınav stresi yaşamayan bir nesildik biz. Çocuklarıma mümkün oldukça çocukluklarını doya doya yaşatmak istiyorum.
 
Yaşı itibariyle kaldırır bence de. Ne kadar bilinçli bjr annesiniz umarım ben de olabilirim
 
Etutten almazdim bence çocuğunuza ağır geldim bu süreçte yipranirsinz. ama İngilizce için haftasonu ya da başka bir şekilde eğitim almasını saglardim.
 
Her çocuk kendine özel ve biriciktir. Gelişimleri ,ilgi alanları,kapasitesi, algı durumu farklıdır.Doğduğundan beri en iyi siz tanıyorsunuz onu.Buradan çocuğunuzu hiç tanımayan kişilere bunu sormanız bana saçma geldi kusura bakmayın. İlla birilerine soracağım diyorsanız öğretmenine sorun
 
Cem Yılmaz diyor ya güzellik göreceli bir kavramdır ama çok da göreceli değildir. Bunun gibi bir çocuğun kapasitesi çok da göreceli değildir. Saçma geldiyse cevaplamasaydınız
 
Cem Yılmaz diyor ya güzellik göreceli bir kavramdır ama çok da göreceli değildir. Bunun gibi bir çocuğun kapasitesi çok da göreceli değildir. Saçma geldiyse cevaplamasaydınız
Konu eğitim olunca bir showman 'den örnek vermeniz benim saçma bir soruya mantıklı bir cevabı , kabullenemeyişinizden önemli olmamalı hey Allahım ya iyi ne yapıyorsanız yapın ne diyeyim
 
İnsan bazen bomboş yatmak ister yav. Çocukları yarış atı gibi bir oraya bir buraya. Üniversite 2. Sınıfta 5 günümüzde doluydu. Sabahtan akşama kadar dersimiz olurdu. O kadar bunalmıştık ki diğer fakülteler haftada 2 3 gün okula geliyor ya da yarım gün okula gelirken biz her gün full time okuldaydık kendimizi memur gibi hissetmiştik. Sınıfça da o dönem çok yorulmuştuk. Sonraki seneler daha ağır dersler olmasına rağmen haftada bir gün ya da yarım gün boş olması çok iyi geliyordu. Okuldan o kadar bunalmamıştım. Boş bir günümde de kursa gittiğim de olmuştu.
8 yaşındaki çocuğun 5e kadar okulda durması bence çok bir de eve gelip ödev yapmasın yazık ya
 
Özel sektörde öğretmenim 9 yıldır. Bu yaştan çocuğu çok yorarsanız büyüyünce bıkkınlıktan hiçbir şey yapmıyorlar. Bence etüt daha mantıklı çalıştığınız için yoksa o bile fazla bu yaş için aslında
 
Sisteme bakın harika. Bizim bebeler de sabah 8 akşam 8 arası haftanın 7 günü okul dershane etüt özel ders lgs ye hazırlandılar. Son yılların da en zor soruları ile karşılaştılar. Yarış atı lafı bile az geliyor artık ülkemizdeki çocuklara. Daha bunun Yks si var yüksek lisans sınavları var kpss i var. Trajikomik halimiz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…