Benim cok sevdigim bir kiz arkadasim var ve su an yuksek lisansini yapiyor. Kendisi, ben onu tanidigimdan beri gelisime, egitime cok merakli birisiydi ve hala da oyle. Basarili da, iyi egitimler gordu ve devam ediyor.. Neyse konu aslinda su ki, arkadasimin ailesi, arkadasimla hic benzerligi olmayan kisiler.. Ogrendikleri goreneklere gore yasayan, egitim adina pek bir sey bilmeyen kisiler.. Maddi durumdan bahsetmiyorum, kulturel acidan farkliliklardan bahsediyorum.. Arkadasim hep farkliydi ailesinden, egitimi kulturu cok severdi.. Neyse sonra zaten okumaya gitti.. Su anda bir sevgilisi var, daha once de flortu olmustu.. Bu adamlar, kulturel olarak arkadasim gibi kisiler ve oyle bir aileden, cevreden geliyorlar.. Yani onceki flortu de oyleydi, simdiki sevgilisi de oyle.. Cunku arkadasim hoslaniyor kultur seviyesi yuksek insanla beraber olmaktan, ayni sekilde sevgilisinin ailesinin de kulturel olarak yuksek duzeyde olmasindan cok hoslaniyor.. Cunku biz eskiden beri konusurduk dertlesirdik mesela arkadasimla, ailesini cok sevdigini ama onlarla cogu konuda farkli dunyalarin insanlari oldugunu anlatirdi.. Neyse, yani bunu anlatmasi biraz zor sanirim ama soyle diyeyim, arkadasim beraber oldugu kisinin, evlenecegi kisinin ailesinin kulturel acidan istedigi gibi bir konumda olmasini tercih ediyor.. Su an icin oyle zaten, ama bazi sorunlar var. Mesela arkadasim durustce anlatti ailesinin konumunu sevgilisine.. Sevgilisi hicbir olumsuz yorum yapmadi simdiye kadar, zaten yapmaz da, saygili bir kisi.. Ama yine de aklimizda bazi soru isaretleri var. Mesela kulturel acidan bu sekilde farkliliklar olunca ve arkadasim sevgilisinin ailesini cok begenince ister istemez sanki cogu konuda alttan almasi gereken arkadasim gibi geliyor bize.. Anlatmasi zor dedigim gibi, ama anladiginizi umuyorum.. Yani mesela arkadasim, boyle aileden gelen kisileri tercih ediyorsa karsi taraf da oyle kisileri tercih etmek isteyebilir diye dusunuyoruz.. Gercekten sevgi varsa sorun olmaz diyeceksiniz belki.. Tabi ki sevgi cok onemli ama maalesef ozellikle bu devirde mantik da isliyor.. Yani bunlar dusunduruyor.. Bu sekilde sanki lutufmus gibi hissettirince de karsi taraf ezmez mi, cunku insanoglu bu sonucta.. Tabi ki lutufmus gibi hissettirmiyor bu arada, ama ister istemez oyle bir imaj cizilmis olur mu acaba.. Yani durum kisaca bu sekilde, karisik bir konu ama anlasilabildigini umuyorum.. Daha da anlasilmayan bir yer varsa aciklayabilirim. Simdilik bu kadar yazilmis olsun. Tesekkurler simdiden..