- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.652
- 498
Parayı nerden buldu okurkenAcikcasi arkadasim kendi cabalariyla okudu, ailesi okumaya onem vermiyor pek, daha dogrusu bilincleri yok.. Itiraz da etmediler ama desteklemediler de..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Parayı nerden buldu okurkenAcikcasi arkadasim kendi cabalariyla okudu, ailesi okumaya onem vermiyor pek, daha dogrusu bilincleri yok.. Itiraz da etmediler ama desteklemediler de..
Yazdim aralarda, destek olmadilar.. Engel olmadilar ama destek de olmadilar..Kendileri kültürel olarak farklı olsalar bile kızlarının okumasına kendini geliştirme isteğine destek olmaları güzel değil mi 18 yaşına geldiğinde okul falan yok evleneceksin de diyebilirler di yani arkadaşınız ailesinin desteğini de unutmasa mı acaba
Kendisi saygı duymazsa eş olarak seçtiği kişi ve ailesinden bu saygıyı bekleyemez ki
Hayir para gonderdiler konu o degil, manevi destekten bahsediyorum.. Yani oku diye hicbir zaman demediler, okumasan da olur gibi davrandilar..Parayı nerden buldu okurken
Anlatmamalıydı çünkü karşı taraf bunu öyle anlamaz. Bu konuda yanlış yapmış malesefHayir yanlis anladiniz kusurmus gibi anlatmiyor asla, sadece durustce anlatmis ailem bu sekilde benim diye.. Zaten onun korkusu kendisinin ve ailesinin ezilmesi..
Konu tam olarak bu eğitime önem vermedikleri halde çocuklarına maddi destek vermişler hangimizin ailesi dörtdörtlük ya iyi aile buldum diye kendi ailesini ezik görmüş lütfen kabul edin kendi saygı duymadığı ailesine kimden saygı bekliyor ayrıca o kişiyle evlenip boşanırsa yine o kültürsüz bulduğu ailesine dönecekHayir para gonderdiler konu o degil, manevi destekten bahsediyorum.. Yani oku diye hicbir zaman demediler, okumasan da olur gibi davrandilar..
Arkadaşlarınızın dertleri sizi ne kadar çok geriyor böyle...Benim cok sevdigim bir kiz arkadasim var ve su an yuksek lisansini yapiyor. Kendisi, ben onu tanidigimdan beri gelisime, egitime cok merakli birisiydi ve hala da oyle. Basarili da, iyi egitimler gordu ve devam ediyor.. Neyse konu aslinda su ki, arkadasimin ailesi, arkadasimla hic benzerligi olmayan kisiler.. Ogrendikleri goreneklere gore yasayan, egitim adina pek bir sey bilmeyen kisiler.. Maddi durumdan bahsetmiyorum, kulturel acidan farkliliklardan bahsediyorum.. Arkadasim hep farkliydi ailesinden, egitimi kulturu cok severdi.. Neyse sonra zaten okumaya gitti.. Su anda bir sevgilisi var, daha once de flortu olmustu.. Bu adamlar, kulturel olarak arkadasim gibi kisiler ve oyle bir aileden, cevreden geliyorlar.. Yani onceki flortu de oyleydi, simdiki sevgilisi de oyle.. Cunku arkadasim hoslaniyor kultur seviyesi yuksek insanla beraber olmaktan, ayni sekilde sevgilisinin ailesinin de kulturel olarak yuksek duzeyde olmasindan cok hoslaniyor.. Cunku biz eskiden beri konusurduk dertlesirdik mesela arkadasimla, ailesini cok sevdigini ama onlarla cogu konuda farkli dunyalarin insanlari oldugunu anlatirdi.. Neyse, yani bunu anlatmasi biraz zor sanirim ama soyle diyeyim, arkadasim beraber oldugu kisinin, evlenecegi kisinin ailesinin kulturel acidan istedigi gibi bir konumda olmasini tercih ediyor.. Su an icin oyle zaten, ama bazi sorunlar var. Mesela arkadasim durustce anlatti ailesinin konumunu sevgilisine.. Sevgilisi hicbir olumsuz yorum yapmadi simdiye kadar, zaten yapmaz da, saygili bir kisi.. Ama yine de aklimizda bazi soru isaretleri var. Mesela kulturel acidan bu sekilde farkliliklar olunca ve arkadasim sevgilisinin ailesini cok begenince ister istemez sanki cogu konuda alttan almasi gereken arkadasim gibi geliyor bize.. Anlatmasi zor dedigim gibi, ama anladiginizi umuyorum.. Yani mesela arkadasim, boyle aileden gelen kisileri tercih ediyorsa karsi taraf da oyle kisileri tercih etmek isteyebilir diye dusunuyoruz.. Gercekten sevgi varsa sorun olmaz diyeceksiniz belki.. Tabi ki sevgi cok onemli ama maalesef ozellikle bu devirde mantik da isliyor.. Yani bunlar dusunduruyor.. Bu sekilde sanki lutufmus gibi hissettirince de karsi taraf ezmez mi, cunku insanoglu bu sonucta.. Tabi ki lutufmus gibi hissettirmiyor bu arada, ama ister istemez oyle bir imaj cizilmis olur mu acaba.. Yani durum kisaca bu sekilde, karisik bir konu ama anlasilabildigini umuyorum.. Daha da anlasilmayan bir yer varsa aciklayabilirim. Simdilik bu kadar yazilmis olsun. Tesekkurler simdiden..
bu ara forumda kultur catismasi konulari fazla diye ortaya bi harman cikarmis iste. ben nicedayse senelerdir farkli bir sey hissederim ama yine de yaziyorum belki denk gelir gercekten bu durumu yasayan biri okur diyeArkadaşlarınızın dertleri sizi ne kadar çok geriyor böyle...
Bir gün kendinizi yazarak ifade edebileceğinize inanıyorum ama ben hala...
Son olarak allah akıl fikir versin, yeni nesil çok acayip...
Lafı ağzımdan aldın yeminle.Siz ve bitmeyen eş dost akraba arkadaş konularınız.
Ergence bir bakış açısı, kaç yaşındayız demiştinizTamam da niye bu kadar sinirlendiniz ki, ailesinden utaniyor demedik sonucta.. Onun hayali bu sekilde mesela benim annemle babam da bankaci ve eskiden hep ozenirdi ne sanslisin ne guzel ailen var derdi bana.. Halbuki tabi bunlarla olculemez ama onun dusunce yapisi bu sekilde, saygi duyuyorum ben
Diyeydin ya benim annem bankacı ama komşu dedikodusu yüzünden beni kısıtlayan zihniyeti var diye. Dışardan göründüğü gibi olmadığını anlasın bazı şeylerinTamam da niye bu kadar sinirlendiniz ki, ailesinden utaniyor demedik sonucta.. Onun hayali bu sekilde mesela benim annemle babam da bankaci ve eskiden hep ozenirdi ne sanslisin ne guzel ailen var derdi bana.. Halbuki tabi bunlarla olculemez ama onun dusunce yapisi bu sekilde, saygi duyuyorum ben
Canı sıkılıyor bencebu ara forumda kultur catismasi konulari fazla diye ortaya bi harman cikarmis iste. ben nicedayse senelerdir farkli bir sey hissederim ama yine de yaziyorum belki denk gelir gercekten bu durumu yasayan biri okur diye![]()