Benim de yazı yazacakken elim tutmuyor,bilgisayar başında çok vakit geçiren biri misin ?
İnternetten araştırdın mı peki sebepleri ne olabilirmiş ?Evet bilgisayarda çok zaman geçiriyorum ama tahminen benimki heyecandan oluyor gerçe en yakın arkadaşlarımın yanında dahi heyecanlanmasamda dikkat gerektiren işlerde(fotoğrafı çekilen bir kağıdı tutuyor olsam dahi) ellerim titriyor
insanların ilgilerinin üzerinizde yoğunlaştığı zamanlarda oluyor anladığım kadarıyla
ama siz yine de psikiyatriste gidin
Dahiliyeye gittiniz mi yakın zamanda? Tiroidlerinize baktırdınız mı? O da el titremesi yapıyor.
Kan şekeriniz düşüyor olmasın ? :26:
Yok canım ya derslere tok girmeye çalışıyorum,çikolata falan yiyorum.Sürekli olan bir durum bendeki :/
başkaları sana bakarken titrediğine göre bu kan şekeri, tiroid ya da açlık falan değil...normalde titremiyor çünkü..psikolojik olduğu açık.. hayatını psikiyatristlerde tüketmiş biri olarak şunu söylüyeyim, psikiyatristlerin yaptıkları şey ilaç yazıp göndermek..psikolog içinse bol para lazım..çözüm yine sensin...mesela o anda çevrendekilerden en üstün kişinin sen olduğunu düşün..etrafındaki herkesin senden düşük seviyede ve cahil olduklarını farzet.. sanki senin görevinin o anda onlara haddini bildirmek, üstünlüğünü göstermek olduğunu düşün..siz de kimsiniz der gibi bi ruh haline gir..
heyecanlandığın ve başkaları seni izlerken olduğu için sosyal fobiyi akla getiriyor...onun belirtileri arasında var diye biliyorum el titremesi....bence en kolay tedavisi olan psikolojik sorunlardan biridir bu doktorlar için...ilerlemeden önlemini al bence....çekinmeni gerektiricek bişe yok, önce git sonra karar ver faydalı olup olmadığına....sebebi açık çünkü
canım aynı durum bende de vardı .hatta ben de konu acmıstım bunun uzerıne .
ben de doktora gıttım .doktor; b12 vıtamın eksıklıgı demır eksıklıgı ve kansızlık oldugunu soyledı .
neyse ıgneler kapsuller kan ılacları derken ellerımın tıtremesı durdu .
benım arkadasım da aynı senın gıbı ,onun da ellerı tıtrer .dıkkat gerektıren ıs yaparken veya bır ıs yaparken
bırı onu ızlıyorsa tıtrıyor ellerı .ama onda panıkatak varmıs .psikıyatrıste gıdıyor .hap kullanıyor.hapları kullandıgın da
tıtremıyor ama bıraktıgı gıbı tıtremeye baslıyor .cok yeteneklı bır kız ama ,heyecan yapar elı ayagna dolasır .yapacagı ısı de yapamaz .
o yuzden psıkıyatrıstın verdıgı hapları kullanarak durumu kontrol altına almaya calısır .
sen de bır gıt bence panıkatak olabılır . .
bence nörolojiye gitmelisin canım..
ama psikolojik de olabilir.yani o anda insanların sana baktıklarını düşündüğünde heycanda yapıyo olabilirsin..
Bir gün evdeyken çok tatlı şeyler ye, mesela bir baton çikolata ye. hiçbir şey yapmasan da iki saat sonunda titremen başlıyorsa, kusmayacak kadar da olsan miden bulanıyorsa dahiliyeye git. Hipoglisemin olabilir, bende var. tatlı şeyler yedikten sonra şekerim açlığın da altına düşüyor.
El titremesi haricinde kalp çarpıntın, genetik zayıflık ya da kilo kaybın ve saç dökülmen varsa yine dahiliyeye git. Tiroid bezlerin hızlı çalışıyor olabilir.
(Annem dahiliyede çalıştığı için bu kadarını biliyorum ben)
Öbür türlüsü için de bazı hastanelerin psikiyatrına gidince, sorunun konuşarak çözülebileceğine inanıyor musun? gibi bir soru soruyorlar ve cevaba göre psikologa yönlendiriyorlar. Ama psikiyatriye muayene olsan da bir şey kaybetmezsin.
Evet bende psikolojik diye düşünüyorum.Nasıl önlerim bu durumu ilaç kullanmadan onu düşünmeye başladım.
İnternetten araştırdın mı peki sebepleri ne olabilirmiş ?
rahat olmayı dene etrafında kimse yokmuş gibi davran dicem ama bunları denemişsindir diye düşünüyorum.
en iyisi psikologa gitmen olacak sanırım..
Evet denedim pek faydası olmadı bu hafta tekrar denicem,rahat olmaya ve fazla kafaya takmamaya çalışıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?