Bu durum özgüvenimi etkiliyor! :(

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Arkadaşlar benim sorunum el titremesi.Deli olmak üzereyim.Öyle abartılacak bir titreme yok ellerimde çok hafiften normalde de elim titriyor.Ama dikkat gerekiren bir iş yapacağımda ve biri beni izliyorsa ellerim tir tir titriyor 2 metre ötedeki insan bunu farkedebiliyor.Benim okuduğum bölümde bir derste dikkat gerektiren ve herkesin bana bakarak yapmam gereken şeyler oluyor ve bu titremem yüzümden işi yapamıyorum dolayısıyla o dersi sevmiyor ve ben bunu yapamıyorum diye güvenimi kaybediyorum heyecandanda kaynaklanıyor ama çözümü nedir bilmiyorum Resmen o derse girmek istemiyorum,bitsin artık diye dua ediyorum.Bu sıralar dersler ve vizeler yoğun olduğundan doktora gidemiyorum.(psikiyatra)Zaten gidenlerde çok memnun kalmamışlar belki buradan yardım alabilirim diye geldim ne olur bir yol gösterin.Ne özgüven kaldı (zaten azdı) ne de derse girme isteği...

insanların ilgilerinin üzerinizde yoğunlaştığı zamanlarda oluyor anladığım kadarıyla
ama siz yine de psikiyatriste gidin

Dahiliyeye gittiniz mi yakın zamanda? Tiroidlerinize baktırdınız mı? O da el titremesi yapıyor.

Benim de yazı yazacakken elim tutmuyor,bilgisayar başında çok vakit geçiren biri misin ?

Evet bilgisayarda çok zaman geçiriyorum ama tahminen benimki heyecandan oluyor gerçe en yakın arkadaşlarımın yanında dahi heyecanlanmasamda dikkat gerektiren işlerde(fotoğrafı çekilen bir kağıdı tutuyor olsam dahi) ellerim titriyor

İnternetten araştırdın mı peki sebepleri ne olabilirmiş ?

insanların ilgilerinin üzerinizde yoğunlaştığı zamanlarda oluyor anladığım kadarıyla
ama siz yine de psikiyatriste gidin

Evet.Ama bu sıralar gidecek durumda değilim zaten bu okuduğum şehirde hiç doktorada gitmedim.Memlekette olsam giderimde.Olmadı mecburen bir arkadaşla gidicem gerçi onlara böyle birşeyi söylemektende çekiniyorum ama.Evhamlı birisin falan derler diye düşünüyorum.

Dahiliyeye gittiniz mi yakın zamanda? Tiroidlerinize baktırdınız mı? O da el titremesi yapıyor.

Gitmedim ne yazık ki.Olabilir evet bunuda duymuştum.

başkaları sana bakarken titrediğine göre bu kan şekeri, tiroid ya da açlık falan değil...normalde titremiyor çünkü..psikolojik olduğu açık.. hayatını psikiyatristlerde tüketmiş biri olarak şunu söylüyeyim, psikiyatristlerin yaptıkları şey ilaç yazıp göndermek..psikolog içinse bol para lazım..çözüm yine sensin...mesela o anda çevrendekilerden en üstün kişinin sen olduğunu düşün..etrafındaki herkesin senden düşük seviyede ve cahil olduklarını farzet.. sanki senin görevinin o anda onlara haddini bildirmek, üstünlüğünü göstermek olduğunu düşün..siz de kimsiniz der gibi bi ruh haline gir..

heyecanlandığın ve başkaları seni izlerken olduğu için sosyal fobiyi akla getiriyor...onun belirtileri arasında var diye biliyorum el titremesi....bence en kolay tedavisi olan psikolojik sorunlardan biridir bu doktorlar için...ilerlemeden önlemini al bence....çekinmeni gerektiricek bişe yok, önce git sonra karar ver faydalı olup olmadığına....sebebi açık çünkü

canım aynı durum bende de vardı .hatta ben de konu acmıstım bunun uzerıne .
ben de doktora gıttım .doktor; b12 vıtamın eksıklıgı demır eksıklıgı ve kansızlık oldugunu soyledı .
neyse ıgneler kapsuller kan ılacları derken ellerımın tıtremesı durdu .
benım arkadasım da aynı senın gıbı ,onun da ellerı tıtrer .dıkkat gerektıren ıs yaparken veya bır ıs yaparken
bırı onu ızlıyorsa tıtrıyor ellerı .ama onda panıkatak varmıs .psikıyatrıste gıdıyor .hap kullanıyor.hapları kullandıgın da
tıtremıyor ama bıraktıgı gıbı tıtremeye baslıyor .cok yeteneklı bır kız ama ,heyecan yapar elı ayagna dolasır .yapacagı ısı de yapamaz .
o yuzden psıkıyatrıstın verdıgı hapları kullanarak durumu kontrol altına almaya calısır .
sen de bır gıt bence panıkatak olabılır . .

Son düzenleme:
bence nörolojiye gitmelisin canım..
ama psikolojik de olabilir.yani o anda insanların sana baktıklarını düşündüğünde heycanda yapıyo olabilirsin..

Son düzenleme:
Yok canım ya derslere tok girmeye çalışıyorum,çikolata falan yiyorum.Sürekli olan bir durum bendeki :/

Bir gün evdeyken çok tatlı şeyler ye, mesela bir baton çikolata ye. hiçbir şey yapmasan da iki saat sonunda titremen başlıyorsa, kusmayacak kadar da olsan miden bulanıyorsa dahiliyeye git. Hipoglisemin olabilir, bende var. tatlı şeyler yedikten sonra şekerim açlığın da altına düşüyor.

El titremesi haricinde kalp çarpıntın, genetik zayıflık ya da kilo kaybın ve saç dökülmen varsa yine dahiliyeye git. Tiroid bezlerin hızlı çalışıyor olabilir.

(Annem dahiliyede çalıştığı için bu kadarını biliyorum ben )

Öbür türlüsü için de bazı hastanelerin psikiyatrına gidince, sorunun konuşarak çözülebileceğine inanıyor musun? gibi bir soru soruyorlar ve cevaba göre psikologa yönlendiriyorlar. Ama psikiyatriye muayene olsan da bir şey kaybetmezsin.

Evet bende psikolojik olduğunu düşünüyorum ama arkadaşlarımın yanında olması ilginç rahat olmama rağmen yine titriyor elim.Sanırım bilinçaltından kaynaklanan bir sorun.

Sanırım psikiyatr şart

Doğru,teşekkür ederim cevabınız için.Panikatakta mantıklı geldi.

bence nörolojiye gitmelisin canım..
ama psikolojik de olabilir.yani o anda insanların sana baktıklarını düşündüğünde heycanda yapıyo olabilirsin..

Evet bende psikolojik diye düşünüyorum.Nasıl önlerim bu durumu ilaç kullanmadan onu düşünmeye başladım.

Sanırım sonunda psikiyatra gidicem kendim çözüm arıyordum ama bakalım olmicak gibiyse doktora gidicem.Teşekkürler cevap için.

Evet bende psikolojik diye düşünüyorum.Nasıl önlerim bu durumu ilaç kullanmadan onu düşünmeye başladım.

rahat olmayı dene etrafında kimse yokmuş gibi davran dicem ama bunları denemişsindir diye düşünüyorum.
en iyisi psikologa gitmen olacak sanırım..

İnternetten araştırdın mı peki sebepleri ne olabilirmiş ?

Troidin belirtilerine baktım çok uyuyor bana aslında bir kontrol ettirsem iyi olucak.Panikataktan şüphelendim birde ama bilmiyorum.Basit bir sosyofobide olabilir.Bunu ilaçsız nasıl yenebilirim onu düşünüyorum.

rahat olmayı dene etrafında kimse yokmuş gibi davran dicem ama bunları denemişsindir diye düşünüyorum.
en iyisi psikologa gitmen olacak sanırım..

Evet denedim pek faydası olmadı bu hafta tekrar denicem,rahat olmaya ve fazla kafaya takmamaya çalışıcam.

Evet denedim pek faydası olmadı bu hafta tekrar denicem,rahat olmaya ve fazla kafaya takmamaya çalışıcam.

inşallah iyi olursun canım ...
ben çok sevdiğim babaannem vefat ettiğinde çok ağlıyordum onun elinde büyümüştüm nerdeyse bayılmıştım bir gün bana sakinleştirici yaptılar sürekli heycanlandığım zaman ellerim titriyordu kalp çarpıntım oluyordu ilaç verdiler kullandım ve geçti zamanla...
ama benim durumum çok farklıydı ...

Son düzenleme:
merhaba canım, bitkisel çayları denedin mi? ben de odak nokta olduğumda heyecanlanırım ellerim titrer. ama bu özgüvenini zedeleyecek bir durum değil kesinlikle. bak derslerini bile etkiliyor. yalnız kaldığın zamanlarda topluluk içindeymiş gibi hayal kurup, heyecanını yenme yöntemleri geliştirebiilrsin kendine. bir de papatya çayı çok güzel rahatlatır. bence denemelisin. ben de fakültedeyken çok titrerdi ellerim. çünkü çok kahve içerdim. kahveyi kesince bitmişti. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…