Bu durumda hamilelik düşünmek?

Atesliejderha

Gel artık..
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
255
225
103
Arkadaşlar 32 yaşındayım 33 e yol alıyorum. Gebelik planlıyorum ama corona dolayısıyla tedirginim.
Eşim bişey olmaz diyor ölme ihtimalimiz her zaman var yaşımız geçiyor diye düşünürken ben belirsizliklerde boğuluyorum.
Virüs hamilelerde daha ağır seyredebiliyormuş ve bebeğe zarar verebilme ihtimali de varmış.
Birkaç ay hamilelik fikrini rafa mı kaldırsam bilemedim.
Sizin düşünceleriniz neler?

Sorun virüse yakalanip hasta olmak yada ölmek degil ki sadece
Planlı bir gebelik sonucta isteginiz erteleyebilirsiniz bence
Çunku kontrollere gideceksiniz hamileligin verdigi psikolojiye bide virüs yüzünden tedirginlik dahil olacak
Bence bekleyin

Herkes hemen olmuyor demiş ama ilk denemede tutturan da çok. Ya siz de onlardansanız?
Yaşınızda bir şey yok. Ben de 31de karar verdim ki iki senelik evliydim, yaş için telaş etmedim bekledim. İlk denemede de hamile kaldım. Yaşınız bir kaç ay beklemeyi kaldıracak durumda bence. İlk denemede olsa, nasıl kontrole gideceksiniz? Hastanelere acil durum dışında gitmeye korkuyor insanlar, siz nasıl kalp atışına fln gideceksiniz.
Ben olsam yazı beklerim. Yaza durum düzelirse deneyin

Tabiki de kaldır cnm canım maalesef biz bu ay çocuk için uğraştık ama o zaman daha Türkiye de yoktu .. olacağını da sanmıyorum ama tutarsa naparım diye düşünüyorum .. önce sağlık

Hemen olmuyor diye bir şey yokki
Ben ilk mahsul çocuğum(ondan kendime aşk çocuğu diyorum fkdkdk)
Ayrıca evlerden dışarıya çıkamıyoruz bunun 2 li testi falan var
Yaptırırsınız ama nasıl bir psikolojide olursunuz sürekli korku içinde hamilelik geçirmek bana mantıklı gelmiyor açıkçası

ilk hamilelik hem de
Kaderci bakış açısı bana göre bu bir şey olmax lafı....
Ama ya bir şey olursa çok üzülürsünüz
O dönemde yapacagınız stres bebegı sizi etkiler ne bileyim bagısıklığı dusurur ki

yanı hamileyken takviyeler alındıgına göre zaten her şey hem anneye hem çocuga yetmiyor bence....
Sizin de bagısıklıgınız çok önemli ben bebeğin bunu dusurebılecegını düşünüyorum herşey bebeg gore ayarlanmış oluyor

ayrıca hamileyken şeker sorunu olanlar olabiliyor
Riske atmaya değer mi bilemedim
Annem en son çocugunu 36 yaşında yaptı

Yani bazı yorumlar beni çok şaşırtıyor.

Hemen hamile kalamazsın,sen başla yorumu şu karışık ortamda ne kadar doğru?

Bence hiç doğru değil.

Neticede iki yol var. Ve ikisini de ele alalım.

Ya denemelere başlayacaksınız.

Ya da başlamayacaksanız.

Başlayıp hemen hamile kalırsanız stresli olacaksınız. Kontrollere gitme konusunda sıkıntı çekeceksiniz. Şu an önümüzü göremiyoruz. Karantina uygulaması bile başlayabilir. Risk almak: endişe,korku ve panik oranınızı arttıracak.

Ya da birkac ay bekleyip şu belirsiz ortamın geçmesini bekleyeceksiniz.

Ölü sayısı 3 oldu.

Neden risk alasınız.

Ertelemekten ne gibi bir kaybınız olacak

Evet daha önce düşüğüm oldu yani yine hamile kalabilirim ve bu durumda hamilelik psikolojisinin üstüne bu durumlar ne kadar kaldırabilirim bilemiyorum çok kararsızım.

Canım ben hamileyim ve tiroid hastasiyim cok sinsi boğazımda ve yükseliyor şimdiye kadar yine hastaydım yani gebelikte çıkan bir tiroid degil 3 ayda bir olcturuyordum simdi her ay ölctürmek zorundayım. Yükseliyor çünkü ve anlaşılmıyor.

Tetanoz asım var saglik ocagi rezalet durumda napcam?
Sezeryan olcam tetanoz korkum var Allah korusun.
Benim psikolojim bozuldu mutsuzum evden dışarı çıkmıyorum.
Canım hamburger gibi yiyecekler çekiyor dışardan sipariş verince esim ben huylanıyorum demeye basladi simdi de
Bak sana bi hamile olarak yorum yaziyorum
Şimdi de dogum korkusu sardı napcam ben yaza kadar geçmezse bu virüs?

Daha az evel eşimle konuştuk gitmeyelim 2 gidiyorsak 1 gidelim doktora diyor bebeğin durumu iyi diyor iyide doktor kontrolüde şart. plesenta durumu bebegin durumu vs bakılması lazim
Bence birkaç ay ertele.
Böyle gercekten cok yorucu
Hamilelik zaten yorucu
Halsiz oluyorsun surekli tuvalet ihtiyacın oluyor evden çıkmak istiyorsun ben su korona belası olmadan ne güzel köpeğimi alip 1 saat te olsa geziyordum park a gidiyordum suan çıkmıyorum evden canim sıkılıyor
Inan mantıklı düşününce hak vereceksin en azından yaza kadar bekle derim

Bizde düsünüoduk vazgectk hatta doktorada sordum oda erteleyin dedi.gerci bizim baska cocuklarmzda var acelemiz yok

Ben virüse yakın zamanda çare bulunacağına inananlardanım. Ama şu anda hamile olan yakın arkadaşım sıkıntıda.
şimdi mesela virüs dolayısıyla babaları doğuma almıyorlarmış. özel hastane olmasına rağmen. Bu duruma üzüldü. Babayı Psikolojik destek için istiyordu.
kendisi yogaya gidecekti. İptal etti.
normal doğum destek için bir kurs vardı.ona gidemiyor.
alışverişeri evden yapmaya çalışıyor. İlk çocuğu pek ne alınır bilemiyor. Gözüyle görmediği için.
fotoğraf falan çektirecekti. İptal oldu. Annesi yanına gelecekti. Başka şehirdeler. Yaşlı insanlar telaşlandı istemedi. Yani sokağa çıkamadığı için yürüyüş Bile yapamıyor.
durum çok kötüler evde doğurmak zorunda kalırsam diye şakayla karışık korkusu bile var.
kendisi çalışan kadın. Üniversitede hoca. Şimdi dersler yaza kaydı. Dolayısıyla izin alması falan nasıl olacak.

yani ben bunun domuz gribi gibi hayatımızda malesef olan ama tedavisi büyük oranda olan bişey olarak kalacağına inanıyorum. Yani etkili bir ilaç bulunacak. Tabi ne zamana bu dediğim olur bilemiyorum. Ama yoluna girecektir. Ama ne zaman. Asıl soru bu sanırım.

Benimde dogumum yakin asıl tedirginlik bizde :/ siz maddi manevi evlat sahibi olmaya hazirsaniz olun. Corona biter baska bise cikar surekli ertelemekle ugrasirsiniz

Ondan sonra savasta bile Süriyeliler niye bebek yapiyor?
Salginda bile bebek düsünenler var ise sasirmamak gerekiyor.

Kimse bu olayin seyirini bilmiyor. Türkiye çok agir yasayacak diyor. Yani hastaneler tiklim tiklim olacak. Sadece agir hastalar ile degil. Zaten bizim millet pimpirikli. Tüm sistem çöker.

Bu sistemin içinde bide düzenli doktora gitmek zor olur. Nasil bir hamilelik olacagi belli degil. Zor, düsük tehlikesi olabilir, yada sagligi takip edilmesi gereken anne/bebek,..

Bunun üstüne ekonomik sikintilar olabilir. Simdi bile insanlar birçok seyi yagmaliyor, depoluyor. Iyi beslenmek, bebegi beslemek zor olacak.

Bir kaç ay daha beklemek, hatta 1 yil daha beklemek ile en iyisini yaparsiniz.

Hemen olmuyor demişler de garantisi var mı 3 ay bekleyince oluyor gibisinden. Bnm iki çocuğumda da ilk seferde oldu
Bence bir 5 6 ay beklemeniz sağlıklı olur çünkü bu ortamda gebe olmak da zor psikolojim bozuldu nasıl doğum yapicam ya doktorum virüs kaparsa diye düşünmekten. Ztn hamile olmasaydım çok sıkı kirunurdum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…