Bu durumda ne yapardınız?

Mathilda_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
79
0
0
Diğer
Eşinizle sürekli tartışmalar yaşasanız,elinizden geleni yapsanız da onu yemek,cinsellik vs. konularında mutlu edemeseniz ve sizden memnun olmasa...
Sizi sürekli çevresine kötülese...
Biriktirdiğiniz paranızı+takılarınızı alıp vermese...
Sizden bir cocuk sahibi olmak istemese...
Her kavgada boşanmak istediğini,biran önce kurtulmak istediğini söylese...
Bu durumda ne yapardınız???
Not:Evet sizin de hatalarınız var,ona karşı mesela şöyle diyim;Sabırlı olamamak,dır dır etmek,sinirli davranıp kırıcı sözler söylemek...

her kavgada boşanmak istediğini söylese zaten bunu sürekli tekrar ettirmeme gerek kalmazdı ki

benimle evli kalmak istemeyen ve beni sürekli kötüleyen bi insanla niye uğraşıyım hala.
tabi ki de boşanırım.

hiç düşünmeden hem de..

eğer eşimi gerçekten çok seviyorsam,
ve suçun çoğunun bende olduğunu düşünüyor ve görüyorsam,
eşimin bunları gerçekçi söylemediğini belki düzelirim diye söylediğini biliyorsam,
ilk önce onla güzel bir konuşur,
kırıldığım durumları anlatır,
sonrada onu tekrar kazanmaya çalışırdım,
hatalarımı düzeltmeye çalışır,kendimle ilgili değişik kararlar alırdım,
hee eğer eşimin bana karşı sevgisi kalmadığı için,
öyle şeyler söylüyorsaa,
ozaman yapacak bişey yok,
biten bitmiştir bittği anda gitmiştir

önce kendime biraz çeki düzen verirdim..hatalıymışım ya..
herşeye yeniden başlar,ilişkimi kurtarmaya çalışırdım ben..hatalarımı telafi etmek için müthiş bir çaba harcardım..kaydirigubbakcemile2
kadının isteyip de başaramayacağı bir şey yok bana göre.:lepi:
baktımki olmuyor,boşanmayı kabul ederdim..en azından vicdanım rahat olurdu..

Peki bunu nasıl ayırt edebilirsin ki canım...Veya bunu nasıl anlarsın?

Yani boşanmayı acaba gercekten mi istiyor yoksa düzelmem için mi bunu yapıyor?Bu ikisi arasındaki farkı..

ben de aynı şekilde eşimi alıp karşıma konuşurdum,hatalarımı biliyorsam düzeltme yoluna giderdim.ben düzelttiğim halde eşim hala aynı tavırlar içerisindeyse,artık yapacak bir şeyim yoktur,hayatta başarılar dilerdim .

Anlattıklarınıza göre eşiniz sizi gözden çıkarmış.

Eşinize, son birkez birbirinize şans vermeniz gerektiğini, bu dönemde elinden geleni yapacağını, karşılıklı hatalarınızı gidermeye çalışmanız gerektiğini, herşeye baştan başlamak istediğini söyle..

Yine de olmazsa , boşanmaktan başka çare yok gibi..

Yani boşanmayı acaba gercekten mi istiyor yoksa düzelmem için mi bunu yapıyor?Bu ikisi arasındaki farkı..

eğer benim düzelme aşamasındaki çablarımı görüyor,
takdir ediyor ve karşılığnı veriyorsa,
onu yeniden kazanabilşsem artık eskisi gibi şikayet etmiyorsa,
demekki gerçekten ciddi değildi söylediklerinde diye düşünürüm,
ama bu zaman zarfında onun eline kesinlikle bir koz vermem,
sabrımın son damlasına kadar kendimi değiştirirdim,
sonuçta;evlilik fedakarlık isteyen bi meslek,
ne kadar verirsen okadar alırsın,
suç ebndeyse bunu gönül rahatlığıyla yapardım

evlilikte saygıyı yitirmemek gerek...
ağzınızdan çıkacak olan sözleri bence düşünüp söylemelisiniz...
saydığınız olumsuzluklarla bir evlilik yürümez bence...
ama son kararı vermeden,eşinizle konuşun...
ikinizde bir kağıda,birbirinizle ilgili
artıları ve eksileri yazın,karşılaştırın,
düzelecek gibiyse birbirinize sahip çıkın ve
evliliğinizi kurtarın...ama yok
düzelmeyecek gibiyse,sizin için hayırlı olan
kararı vermenizi söyleyebilirim...
sevgiler...

önce bir kendime sonrada karşımdakine bakarım
neler ağır geliyor ölçer biçerim
sonrada gereken herşeyi yapıp hayatımı yola koymaya çalışırım
yani asıl neden ne eğer sevgisizlikse yapcak pek birşey yok
diğer nedenlerse çözüme ulaşmaya çalışırım
eğer ben olsammm

elinizden geldiği kadar memnun etmeye calıstığınız halde
eğer görmüyor ve memnun olmuyorsa
fazla zorlaya gerek yok

dir dir benim de hic sevmedigim biseydir insani bunaltir, hernekadar söyledikleriniz onun iyiligi icin olsa bile sonucta dir dir iyi bisey degildir.. ve erkeklerin buna daha az tahammülü vardir

bende önce kendime ceki düzen verir dikkat ederdim, sonrasini esime birakirdim, ve hala ayni tutumuna devam ediyorsa bosanirdim

Eşiniz sizi çevresine kötüleyerek yarın öbür gün bir şey olurda ayrılırsak benden değil diye zemin ayarlamaya başlamış bile bence.

Kendinizdede hatalar bulduğunuzu söylemişsiniz elbette olabilir ama bir şeyi ayırt etmek lazım siz evlendiğinizden beri mi sabırlı olmayan, sürekli söylenen, kırıcı olan rolünü üstlendiniz bunu bilmek lazım şayetki sonradan gelişen birşeyse sonuçta savunma mekanizmasıdır.Bazı şeyleri kaldıramayacak duruma geldiğinde de insan böyle bir tutum içine girebilir.

Taşları yerine koymak yeniden mutluluğu yakalamak, tek kişinin üstleneceği bir çaba olmamalı. Sonuçta elbette sizinde kırgınlıklarınız mutsuzluklarınız vardır. Birlikte karar verip birlikte adım atmayı deneyin.

Sizin tek başınıza göstereceğiniz çaba belki zaferle sonuçlanabilir bunu bilemeyiz eşiniz beklentilerini tespit edebilmek pek mümkün olmadığından bizim için. Bir ihtimal daha var ki değişmekten bahsediliyor karşınızdaki insanı mutlu edebilmek için onun istediği kalıba sığabilmek, sonuçta bu değişimin yaptığınız fedakarlığın karşılığında sizinde beklentiniz ilgi olacak umduğunuzu bulamadığınızda ise sığdığınız kalıptan taşarak çıkacaksınız hemde fazlasıyla.

bir erkek devam etmek istemiyorsa size hayatı zehir eder ....onunla açık açık konuşup orta yol bulmak istediğnizi söyleyin ama eğer seviyorsanız yok yanaşmıorsa buna bence pek çabalayıp kendinizi de onuda yıpratmayın ..çünkü sonra bazı şeyler inada biner iyice..her şey insanlar için boşanmak dünyanın sonu değil ..Allah hayırlısını versin inşallah ,belki ço daha güzel şeyler yaşayacaksınızdır (inşallah.).

cnm anlamak için alıcan karşına biz sanırım bu evliliği yürütemiycez.davayı ben açmak istemiyorum ama sen açarsanda asla zorluk çıkarmıycam dersin.mahkemeye gidip işlemlere başlarsa demekki gerçekten istiyormuş.o zaman sende seni istemeyeni istemezsin olur biter.bazı şeyleri dolambaçlı yollardan öğrenemezsin.direk eyleme geçip.durumu aydınlatmak lazım.yalnız boşanmak istemiyorsanız biraz daha alttan alın bakalım düzelen birşeyler olacakmı.enazından elimden geleni yaptım dersiniz.çocuğun olmamasıda ayrıca kolay karar vermenize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum

Hatalarim ne ise, onlari duzeltmeye çalisirim,
Eger yinede olmuyorsa, bosanmayi kabul ederdim,
Bu arada duzene sokana kadar da çocuk yapmazdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…