Bu durumda ne yapardınız?

Eşinizle sürekli tartışmalar yaşasanız,elinizden geleni yapsanız da onu yemek,cinsellik vs. konularında mutlu edemeseniz ve sizden memnun olmasa...
Sizi sürekli çevresine kötülese...
Biriktirdiğiniz paranızı+takılarınızı alıp vermese...
Sizden bir cocuk sahibi olmak istemese...
Her kavgada boşanmak istediğini,biran önce kurtulmak istediğini söylese...
Bu durumda ne yapardınız???
Not:Evet sizin de hatalarınız var,ona karşı mesela şöyle diyim;Sabırlı olamamak,dır dır etmek,sinirli davranıp kırıcı sözler söylemek...

Eğer hatalarım varsa çabalayıp düzeltip ilişkimize bir şans verirdim diyeceğim ama bir kaç nokta dikkatimi çekti.
1.Yemek , cinsellik vs... konularında memnun edememek. Olabilir çok iyi yemek yapıyor olamayabilirsiniz ya da cinsellik de yeterli bulmayabilir.Ama siz elinizden geleni yapıyormuşsunuZ. Kendindeki eksiklikten kaynaklanıyor olmasın..

2.Çevreye kötüleme... Erkek gibi erkek ,adam gibi adam! eşiyle ne olursa olsun , ne yaşarsa yaşasın gidip de dışarıda kötülememeli anlatmamalı diye düşünüyorum.Erkekliğe yakışmaz bence...

3.Para ve takılarınzı niye alıp vermiyor. Buna da bir anlam veremedim. Kese ortak.. Bunda ne gibi bir hatan olabilirki...

4.Sizden çocuk sahibi olmak istememesi.. Bunu anlarım. Benim de hatalarımvar demişsiniz. Benim bir yakınım var. Abim gibi sevdiğim biri.. Eşiyle sorunlar yaşadığından öyle bir ortamda çocuk dünyaya getirmek istememişti. Hanımı çok istemesine rağmen yapmadılar. Belki böyle bir sebeple olabilir.

Ama ilk 3 madde bana mantıksız geldi.Hataları düzeltmeye çalışmanın da pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü eşini de çok fazla hatalı görüyorum. Tabi bunlar karşılıklı konuşmadan anlaşılmaz. En güzeli saygı çerçevesinde konuşup çözmeye çalışmak.
Rabbim hayırlı olacağı şekilde nasip eylesin inşallah.şutarafagitti

Hepinize ayrı ayrı çok tesekkür ederim Allah razı olsun..
Gercekten zor günler yaşıyorum..Bir karar vermem gerekiyor...
Evet hatalarım belki var ama ben bu duyduğum boşanmak istiyorum,kurtulmak istiyorum
laflarının altında en cok eziliyorum...Diğer yemek,para vs. bi derece sabredilebilir...
Fakat her tartısmada sizi kovan bir eşle yaşayan bilir...
Hergün içimden çekip gitmek geliyor..Ama en cok da pişman olmaktan korkuyorum..
Çünkü daha öncede gittiğimde pişman olmustum...Aynı seyleri yasamaktan ve boşanmaktan
çok korkuyorum...

eger bu evliliği sürdürmek istiyorsam eşime benden neler beklediğini nasıl davranırsam onun hoşuna gşdeceğini sorardım,sonra onun isteklerine göre kendimi değiştirmeye çalışırdım,onunda hareketleri zamanla değişirdi diye düşünüyorum,ama ben eşimin istediği gibi değiştikten sonra yine herşey kötü ve aynı gidiyorsa fazlada zorlamazdım,evliliği bitirirdim,çabalarıma rağmen aynıysa sürdürmenin anlamı yok!
ama ne olursa olsun bir erkek eşini dışarda kötülememeli,acaba eşiniz bu davranışlarıyla sizi kendisinden soğutmaya mı çalışıyor,?para ve takılarınızı niye alıyorda vermiyor,acaba bir gün gitmeye kalkarsanız onları size vermek istemediğinden kaynaklanıyor olabilirmi?çocuk istememesi de sıkıntılı bir ortama çocuk dünyaya getirmek istememesi olabilir!yada en kötüsü sizinle geleceği olmadığını düşünmektedir,boşanırsakta ortada bir çocuk kalmasın diye istememektedir!inşallah sebeb bu değildir!

bende eşimle sıkıntılar yaşadığımız bir dönemde eşim çocuk istiyordu ama ben istemiyordum,sebebide boşanırsam ikinci bir çocuk daha ortada olmasındı.ama kafamda tam olarak bitirmiştim eşimle!ikinci bir çocuk beni eşime daha çok baglayacaktı,boşanırken bir çocuk değil iki çocuğu birden düşünmek zorunda kalacaktım.sonra herşeyi düzelttik boşanmadık ama o dönem böyle bişey düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Eşinizin tutumu hoş değil, ama buna sebep sizseniz ve eğer evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız biraz çaba sarfetmelisiniz.
çok kolay söylenebilir, eşiniz size "senden boşanmak istiyorum" dediğinde "iyi o zaman git dava aç boşanalım" demek. Asıl zor olan hatanın kaynağını bularak saygı ve sevgi çerçevesinde bu evliliği devam ettirmek.
siz kendi hatalarınızı bizden çok biliyorsunuzdur. bunlarda düzelme yoluna gidin. eğer eşiniz hala aynı tutumla devam ediyorsa o zaman düşünün bu evliliğin yürümediğini.
yanlış anlamayın sadece siz hatalısınız demiyorum. geriye dönüp baktığınızda keşke şunlarıda yapsaydım/ yapmasaydım diyeceğiniz birşey kalmasın.
evlilik gerçekten fedakarlık istiyor. bazı evlilikler eşlerin yapmadığı bu fedakarlık yüzünden bitiyor. geriye kalan bir sürü keşkeler...
keşkesiz bir ömür dileğiyle...

biterdi heralde... birbirimizi daha fazla yıpratmanın anlamı yok bence... :dilcikar: allahım korusun böyle bir durumdan... :Saruboceq:

boşanmaktan korkuyosan katlanacaksın sanırım..
ikinizin de özveri gösterip ilişkiyi düzeltmeye çalışacağına dair karşılıklı söz verin dicem ama bu tarz kırıcı konuşan bi insanın yapıcı davranacağını pek sanmıyorum.. sanki bişeyden dolayı seni gözden çıkarmış gibi duruyo.. hatta aklıma ilk gelen (tabi ki gerçek olmasını asla istemeyiz ama) bi başka kadının varlığı.. sanki bi erkek ancak öle bi durumda karşısındakine bu denli umursamaz davranır, kırıcı konuşur çünkü sonucun neye varacağı çok da önemli değildir onun için..
yine de açıkça konuşmakta fayda var tabi ki, en azından uzlaşmak istiyor mu istemiyor mu onu anlarsın..

vallahi eşime son çare evlilik terapistine gitmeyi önerirdim kabul etmezse düzelmek istediği birşey kalmamıştır diye düşünüyorum..yada kendi hatalarımı düzeltirdim belki o zaman eşimde düzelme yoluna giderdi olmuyorsa da olmuyordur ama hemen gözden çıkarılmamalı..

Back
X