Eşinizle sürekli tartışmalar yaşasanız,elinizden geleni yapsanız da onu yemek,cinsellik vs. konularında mutlu edemeseniz ve sizden memnun olmasa...
Sizi sürekli çevresine kötülese...
Biriktirdiğiniz paranızı+takılarınızı alıp vermese...
Sizden bir cocuk sahibi olmak istemese...
Her kavgada boşanmak istediğini,biran önce kurtulmak istediğini söylese...
Bu durumda ne yapardınız???
Not:Evet sizin de hatalarınız var,ona karşı mesela şöyle diyim;Sabırlı olamamak,dır dır etmek,sinirli davranıp kırıcı sözler söylemek...
Eğer hatalarım varsa çabalayıp düzeltip ilişkimize bir şans verirdim diyeceğim ama bir kaç nokta dikkatimi çekti.
1.Yemek , cinsellik vs... konularında memnun edememek. Olabilir çok iyi yemek yapıyor olamayabilirsiniz ya da cinsellik de yeterli bulmayabilir.Ama siz elinizden geleni yapıyormuşsunuZ. Kendindeki eksiklikten kaynaklanıyor olmasın..
2.Çevreye kötüleme... Erkek gibi erkek ,adam gibi adam! eşiyle ne olursa olsun , ne yaşarsa yaşasın gidip de dışarıda kötülememeli anlatmamalı diye düşünüyorum.Erkekliğe yakışmaz bence...
3.Para ve takılarınzı niye alıp vermiyor. Buna da bir anlam veremedim. Kese ortak.. Bunda ne gibi bir hatan olabilirki...
4.Sizden çocuk sahibi olmak istememesi.. Bunu anlarım. Benim de hatalarımvar demişsiniz. Benim bir yakınım var. Abim gibi sevdiğim biri.. Eşiyle sorunlar yaşadığından öyle bir ortamda çocuk dünyaya getirmek istememişti. Hanımı çok istemesine rağmen yapmadılar. Belki böyle bir sebeple olabilir.
Ama ilk 3 madde bana mantıksız geldi.Hataları düzeltmeye çalışmanın da pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü eşini de çok fazla hatalı görüyorum. Tabi bunlar karşılıklı konuşmadan anlaşılmaz. En güzeli saygı çerçevesinde konuşup çözmeye çalışmak.
Rabbim hayırlı olacağı şekilde nasip eylesin inşallah.şutarafagitti