Bu durumda ne yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hep kendimi çok mıçmıç, sevgilisinin üstüne çok düşen biri olarak bilirdim ama şu KK farkına varmami sağladı ki aslında mesafeli biriymisim 😅 hayatta tatildeki insana "iyi eğlenceler" dışında bir şey yazmam.
Dogrusu bu bu kadar takmak normal degil. Bugun buna takan evlenince ailene gittik 3 gun kaldiklara takacak takaakta takacak konu sahibi ogretmenim demis yasi kucukte degildir

Benim erkek arkadaşım da pazartesiden beri ailesinin yanında ilk üç gün hiç konuşamadık bile arada mesajlaştık o kadar bugün konuştuk biraz ama sorun yapmıyorum, çünkü ben de ailemin yanına gidince sürekli telefonda olmaktan hoşlanmıyorum, benim de işlerim birikmişti biraz o gittiğinden beri akşam eve geçip yemek ve biraz dinlenmenin ardından işe gidiyorum toparlayım diye, normalde ilgisini esirgemeyen birisine bu baskı bana fazla geldi

Sanırım sevgilinizin aile bireylerinin sizi benimsemesini, onların yanında daha rahat iletişim kurabilmenizi ve öncelikli olduğunuzun sağlamasını yapmasını sağlayacak bir ilgi beklediniz. Sağlıklı bir ilişkide bu gayet yeterli bir iletişimken sizin bambaşka sıkıntılarınız var gibi görünüyor. Sanırım sevgilinizden emin değilsiniz.

Eğer öyle değil ve sorunsuz bir ilişkiniz varsa bu şımarıklık, kimse sizinle sizin belirlediğiniz aralıklarla iletişim kurmak zorunda değil. Kontrol etmeye çalıştığınız şey bir insan ve evet canı konuşmak istemeyebilir, meşguldür vs vs. Bunun için size sürekli açıklama mı yapmalı? Neden kendi uğraşlarınıza yönelmiyorsunuz?
Gelen cevaplar arasında aslında kafaya taktığım şeyi siz yazmışsınız, tamamen doğru değil ama ilk kısım doğru. Şimdi ben sevgilimle bu konuyu konuştuğumda bazen meşgul olduğum için arayamıyorum bazen de ailemin yanında biraz da çekiniyorum demişti. Artık ben herksin bildiği gelin adayı olduğum için kalkar yanlarından arar diye düşünmüştüm. Çünkü bu yazın ki aile tanışmasından sonraki ilk sevgilimin tek tatile gidişiydi. Ama hiç bir değişiklik olmadı. Sevgilimin sevgisinden eminim ama sanırım bu olayın altında ailesi beni yeterince sevmiyor mu düşüncesi yatıyor. Oysaki seviyor gibilerdi. Belki de ben takıntı yaptım.

Ya o kadar gereksiz davranıyorsun ki,keşke kendine dışarıdan bakabilsen...
Seni yüz kere arasa daha çok seviyor demek mi bu?
Adam ailesinin yanında. Tatilde de olabilir...yani bırak bir ailesine vakit ayırsin.
Hani tatilde yatta olur,kıskanır konuşmak istersin , anlarim. Yamaç paraşütü falan yapacaktir,yaptı mı etti mi sağ mi salim mi ararsin,onu da anlarim. Bilmediği bir ülkeye gider,endişelenirsin,her şey yolunda mı diye ararsın onu da anlarim.
Ama adam ailesinin yanında. Senin zırt pırt arama, kavga çıkartma motivasyonun ne?
Orada bulunduğu gün seni unutacağına mi inaniyorsun?
Bu ozguvensizliğin temeli neye dayanıyor?
Yani aradı,konuştu,daha mı çok sevdi? Yoo,şu an sana uyuz oluyor. Boşu boşuna uzaktaki sevgilinin canını sıkıyorsun, tatilini zehir ediyorsun.
Bir rahat bırak da adam nefes alsın yaaa,vallahi beni peşpeşe arasa annemin telefonunu açmam. Her şeyin yeri var,zamanı var.
Sen de kendine zaman ayir. Bu hareketlerin hayatsiz insan hareketi. Senin kendi hayatın yok mu onla bir saat konuşmadan duramiyor musun?
Orada olunca beni unutacağını düşünmüyorum, gerçekten sevgilim sevgisini belli eder. Hem yoğun çalışıyorum, hem arkadaşım vs çok. Dediğim gibi hem özlüyorum, hem de Keyfinbilir Keyfinbilir aslında bu sefer neden fazla hassas davrandığımı yakalamış. Üstteki mesajda kuruntu yaptığım şeyi yazdım. Bana uyuz olduğunu düşünüyorsunuz demek. Haklısınız. Salayım biraz.

4 senedir hep aynı kavga konusu ise erkek arkadaşınız bir düşünsün bu kız değişir mi diye. Hayat böyle geçmez çünkü

Toplamda 3. kez bu muhabbetin kavgası oluyor. Başka bir konu için hiç kavga etmeyiz. Ama haklısınız, belki düşünüyordur, ondan yazmamıştır.

Keşke böyle yapabilseymişim. Artık bir nevi sözlü olduğumuz için daha çok arar diye beklentiye girdim.

Size göre sevgilim haklı yani, anladım. Ne yapayım sizce?

Size göre de haklı olan o. Ne tavsiye edersiniz şu andan itibaren yazana dek yazmayayım mı?

Bana aslında istersen Cuma gününden gitmeyeyim, Pazartesi gideyim demişti ama ben de beni boşver ailen ile vakit geçir demiştim. Beş gün konuşamayınca doğru düzgün sinirlerim bozuldu dün.

Biz fırsat buldukça buluşuyoruz, ayrı kaldığımız zamanlarda da gün içerisinde çok fazla konuşuyoruz. Sadece memleketine gidince kopukluk oluyor.

Dört senedir hiç bir gün boyunca kimsenin kimseye yazmadığı bir gün olmadı. Son mesajında yarın konuşuruz demiş ama yazmadı ya bugün, gerildim biraz.

Size göre abartmışım demek ki . Peki sizce şu anda ne yapmam lazım?

Çok özlüyorum konuşmayınca.

Yazmamak konusunda onun haklı olduğunu düşünüyorsanız bana ne tavsiye edersiniz? Bekleyeyim mi?
Söyle yapın mesela günaydın hayatım deyin hiçbir şey olmamış gibi ve ara ara tatliiim özledim seni diye cilve yapın beklentisiz ve gelince de sarılın adama. İnanın çok gerilmiştir.

Toplamda 3. kez bu muhabbetin kavgası oluyor. Başka bir konu için hiç kavga etmeyiz. Ama haklısınız, belki düşünüyordur, ondan yazmamıştır.
Bunu farkettiyseniz ne güzel. Şimdi de siz düşünün, ailesinin yanına izne gittiğinde bana yazmaması neden bu kadar sorun olsun diye.
Yaşanan durum çok normal, sizin de kendi gözünüzde normalleştirmeniz lazım.

Gelen cevaplar arasında aslında kafaya taktığım şeyi siz yazmışsınız, tamamen doğru değil ama ilk kısım doğru. Şimdi ben sevgilimle bu konuyu konuştuğumda bazen meşgul olduğum için arayamıyorum bazen de ailemin yanında biraz da çekiniyorum demişti. Artık ben herksin bildiği gelin adayı olduğum için kalkar yanlarından arar diye düşünmüştüm. Çünkü bu yazın ki aile tanışmasından sonraki ilk sevgilimin tek tatile gidişiydi. Ama hiç bir değişiklik olmadı. Sevgilimin sevgisinden eminim ama sanırım bu olayın altında ailesi beni yeterince sevmiyor mu düşüncesi yatıyor. Oysaki seviyor gibilerdi. Belki de ben takıntı yaptım.

Orada olunca beni unutacağını düşünmüyorum, gerçekten sevgilim sevgisini belli eder. Hem yoğun çalışıyorum, hem arkadaşım vs çok. Dediğim gibi hem özlüyorum, hem de Keyfinbilir Keyfinbilir aslında bu sefer neden fazla hassas davrandığımı yakalamış. Üstteki mesajda kuruntu yaptığım şeyi yazdım. Bana uyuz olduğunu düşünüyorsunuz demek. Haklısınız. Salayım biraz.

Kimsenin hele hele uzaktaki kisilerin sizi sevmesini bilemezsiniz. Zatn sevmesinler saygi duysalar yeter sayginin oldugu yerde sevgide olusur zamanla karsilikli olarak. Bana bunaltan ,trip atan birisi yorucu olur bu yorgunluk disari yansir ee bide diger taraftan bakin cocuklarinin elinden tel dusmuyor olsa ailesine gore nasil olurdu

yazmışsınız, tamamen doğru değil ama ilk kısım doğru. Şimdi ben sevgilimle bu konuyu konuştuğumda bazen meşgul olduğum için arayamıyorum bazen de ailemin yanında biraz da çekiniyorum demişti. Artık ben herksin bildiği gelin adayı olduğum için kalkar yanlarından arar diye düşünmüştüm. Çünkü bu yazın ki aile tanışmasından sonraki ilk sevgilimin tek tatile gidişiydi. Ama hiç bir değişiklik olmadı. Sevgilimin sevgisinden eminim ama sanırım bu olayın altında ailesi beni yeterince sevmiyor mu düşüncesi yatıyor. Oysaki seviyor gibilerdi. Belki de ben takıntı yaptım.
Aynı şeyleri yaşayıp hisseden biri olarak söylüyorum evlenince emin ol git gide bu duruma alışacak .
Ailesi seni ister sevsin ister sevmesin ki bende kafama çok takardim sonradan anladım ki çok gereksizmis önemli olan saygili olabilmek karşılıklı . Burdakiler gibi adamı bırak sal gibi düşünmüyorum beş dk arada ailesiyle daha az vakit geçirmez ama emin ol sen onu aramadikca daha çok ariyacak bırak ne yaptığını merak etsin ben evliyken eşimi yolladığımda bilearamiyorum gece yarılarına kadar gezerler arkadaşlarıyla o arayıp trip atıyor çoğu zaman artık hiç aramadın merak etmedin diye bırak o merak etsin ben artık takmıyorum

Aynı şeyleri yaşayıp hisseden biri olarak söylüyorum evlenince emin ol git gide bu duruma alışacak .
Ailesi seni ister sevsin ister sevmesin ki bende kafama çok takardim sonradan anladım ki çok gereksizmis önemli olan saygili olabilmek karşılıklı . Burdakiler gibi adamı bırak sal gibi düşünmüyorum beş dk arada ailesiyle daha az vakit geçirmez ama emin ol sen onu aramadikca daha çok ariyacak bırak ne yaptığını merak etsin ben evliyken eşimi yolladığımda bilearamiyorum gece yarılarına kadar gezerler arkadaşlarıyla o arayıp trip atıyor çoğu zaman artık hiç aramadın merak etmedin diye bırak o merak etsin ben artık takmıyorum
Benim ailemde problemler var, sevgilimin ailesi ise birbirine çok bağlı. Ben de bir parçası olmak istiyorum. Sevgilim beni saydırsın istiyorum. Ama sanırım biraz fazla şey bekliyorum.

Benim ailemde problemler var, sevgilimin ailesi ise birbirine çok bağlı. Ben de bir parçası olmak istiyorum. Sevgilim beni saydırsın istiyorum. Ama sanırım biraz fazla şey bekliyorum.
Yoo bu beklentilerin çok normal ve haklısın abartı olan birşey yok ama emin ol yolu böyle olmuyor .sen hevesli hevesli baş üstünde taşıdıkca hepsini daha çok başının üstüne çıkıyorlar sen sevgilinin sevgisine güveniyorsan başkası seni sevmiş sevmemiş umursama bu kadar duygusal yaklaşırsan çok kirilirsin çok kırılan biri olarak söylüyorum . Onlar düşünsün bizi sevecek mi diye kendini yıpratma oğulları sevmiş istemiş mecbur sevecekler sevmezlerse de sevmiş gibi yapacaklar . Üzerine de düşme erkek arkadaşının kendini iyice birşey sanar.
Açıkçası öyle aile olalım iyi olalım onlar da bana bayılsin gibi aşırı samimiyet hiç beklemedigin sonuçlar doğuruyor buraya bir göz gezdirmeni öneririm mesafe iyidir .

Ben düğünden önce evimin kullanılmasına izin verdim bak düşün o kadar ailem gibi görüyorum ne oldu biliyor musun kayınvalidem ben gelmeden mutfağı kendine göre düzenlemiş çocuklarını ağırladı benim daha otutmadigim evde düğün gününde de kalamadigi için ortalığı yıktı yani anliyacagin çok aile olmak iyi olmuyor

Ben buraya bakınca bizi anormal buluyorum. Benimki de kızını sormaya arıyor:KK70: bazen feyztime arıyorum , koyuyorum kızını karşısına konuş diyorum :KK70: sinir oluyor. Ay o ne öyle ya 5 kere aradın 3 kere dürttün, 8 kere cevapsız bıraktın :KK70:
Bence normal olan bu ya. Eşim sevgiliyken memlekete gidince arardı ben de sonra konuşuruz canım ailenle vakit geçir der kapatırdım. Ben de gidince aramam sormam pek. Yani zaten işe gidince işten çıkıp eve geçince mesaj atar eee götümü kaşıyorum aşkım mevzusuna da gerek yok heralde ya 😅

Evet siz ailemle aram iyi değil demişsiniz ve sevgiliniz de bunu biliyor ve hassas olacağınızı düşünememiş olabilir. Bunu açık bir şekilde ifade ederseniz, endişelerinizi paylaşırsanız bence histerik bir tavır gibi algılanmaz ve daha dikkatli davranabilir. Burada sorun biraz ilkel bir tavr seçmeniz gibi.
Sonuçta ailesiyle aranızı inşa edecek olan da odur ve bu konudaki endişeniz, korkunuz haksız tepkiler vermenize neden olabilir. Sevgiliyle bunlar konuşulmayacak, iç rahatlatılmayacaksa diğer insanlardan farklı bir bağ kurmuş olmak neye yarar ki.

İki sene önce benzer bir konu açmıştım. İki senede değişen şeyler sevgilim ailem ile tanıştı, ben onun ailesi ile tanıştım. Sevgilim okuduğu şehirde işe girdi, yazın evlenmeyi düşündüğümüz için para biriktiriyor. Ancak kavga konumuz değişmedi. 4 sene olacak tartıştığımız tek konu bu. Açıklayayım;

Sevgilim işten bir hafta izin alıp geçen cuma memleketine gitti. Ve beni yine çok az aradı. Günde 10 mesaj attı, 5 dakika süren konuşmalar yaptı. Dün ise sabahtan aşkama dek aramadı. Günaydın mesajı atmıştı sadece. Ben de sinirlendim ve akşam üstü mesaj üzerinden kavga ettik. Kavga büyüdüğü halde aramadı. Teyzesindeydi, ama beni tüm aile biliyor, bir müsade isteyip aramadı. Kavga iyice büyüdü ve ben mesaj yazmayı kestim. Gece iyi geceler yarın konuşuruz, sen iyice düşün hatanı yazdı. Ne iyi geceler ama yazdım. İşte en son konuşma orada kaldı. Neredeyse bir gün dolacak kimse kimseye bir şey yazmadı. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Bunca zamandır bu konuyu sorun haline getirmekten bıkmadınız mı? İlginç!

Ailesinin, akrabalarının yanında bir insanın günde 10 mesaj (ki çok fazla abartılı bence) ve 5 dk lık bir arama neden yetmez ki böyle durumda?

Akrabalarının yanında sürekli sizinle konuşup sizinle mesajlaşması sizi onore mi ediyor acaba? Mesela şahsen ben akraba ziyaretinde bulunduğu ortamda yeni yetme ergenler gibi sürekli benimle mesajlaşıp benimle konuşan bir adam istemezdim

Acaba yaşınız mı çok küçük sevgiyi, ilgiyi, değer verilmeyi devamlı aranmak ve mesaj çekmek olarak değerlendirdiğimize göre!..

Çok önemli bir ayrıntı bırakıyorum buraya ; Sevgilinin/eşin sizin dayatmanızla, isteğinizle, ailesinin / akrabalarının yanında robot gibi günde beş yüz defa mesaj çekip, mecburen onlarca kez zoraki "ödev konuşmalar" yapması aşk, sevgi, sadakat vs ifadesi değildir. Tam tersine dayatma görevler karşınızdaki kişinin arzusunu, özlemini, heyecanını köreltir

Oysa ki erkek kendisi (sizi memnun etme zorunluluğu ile değil) günde bir veya iki günde bir özlemle sevgilisini aradığında duyduğu güzel ses, aldığı tek kelimelik bir aşk kelimesi çok daha etkileyici ve arzulayıcı etkiler, anlamlar barındırır kendisinde

İlişki uzmanları boşuna demiyorlar cool takılın, özlemesine fırsat verin, darlamayın, aşkı adeta dayatmayın, iletişimi görev haline getirmeyin vs vs diye

Şu aşamada bu tavrınız dışardan bakıldığında fazla duruyor bana göre. Yazdığınıza göre sadece bu konuda ve sayılı tartışmanız olmuş.O zaman güzel ve seviyeli bir ilişkiniz olduğunu düşünüyorum.Fazla özlem birikmiş ve ailesi ile tanışma olduğu için beklentiniz yükselmiş arama sorma konusunda ama bence sevgilinizin davranışı gayet normal.Uzun zaman sonra aile ile bir araya gelince insan zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyor yurt günlerinden hatırlıyorum.Düşünün normal bir durumdayken kavga çıkıyor anlam veremiyorsunuz iki taraf da kırılıyor. Bence farkına vardığıniz durumla ilgili mesaj atın ilk fırsatta bol bol özlem giderin 🌸

Bunca zamandır bu konuyu sorun haline getirmekten bıkmadınız mı? İlginç!

Ailesinin, akrabalarının yanında bir insanın günde 10 mesaj (ki çok fazla abartılı bence) ve 5 dk lık bir arama neden yetmez ki böyle durumda?

Akrabalarının yanında sürekli sizinle konuşup sizinle mesajlaşması sizi onore mi ediyor acaba? Mesela şahsen ben akraba ziyaretinde bulunduğu ortamda yeni yetme ergenler gibi sürekli benimle mesajlaşıp benimle konuşan bir adam istemezdim

Acaba yaşınız mı çok küçük sevgiyi, ilgiyi, değer verilmeyi devamlı aranmak ve mesaj çekmek olarak değerlendirdiğimize göre!..

Çok önemli bir ayrıntı bırakıyorum buraya ; Sevgilinin/eşin sizin dayatmanızla, isteğinizle, ailesinin / akrabalarının yanında robot gibi günde beş yüz defa mesaj çekip, mecburen onlarca kez zoraki "ödev konuşmalar" yapması aşk, sevgi, sadakat vs ifadesi değildir. Tam tersine dayatma görevler karşınızdaki kişinin arzusunu, özlemini, heyecanını köreltir

Oysa ki erkek kendisi (sizi memnun etme zorunluluğu ile değil) günde bir veya iki günde bir özlemle sevgilisini aradığında duyduğu güzel ses, aldığı tek kelimelik bir aşk kelimesi çok daha etkileyici ve arzulayıcı etkiler, anlamlar barındırır kendisinde

İlişki uzmanları boşuna demiyorlar cool takılın, özlemesine fırsat verin, darlamayın, aşkı adeta dayatmayın, iletişimi görev haline getirmeyin vs vs diye
Yorumunuz için teşekkürler, istediği tarzda yorum gelmeyince cevap vermeyen beğenmedim veren biri değilim. Konumu okuyan ve yazmak için zaman harcayan herkesin fikrini beğeniyorum. Sadece bir paragrafla derdimi anlatmaya çalıştığım için belki size dayatmamla konuşuyoruz gibi gelmiştir ama sevgilimde benimle konuşmaya normalde bayılır. Çok iyi ikiliyizdir sadece memlekete gittiği zaman ailesi onu az gördüğü için aşırı ilgili oluyor, o da beni müsaade isteyip nasılsın demek için bile aramıyor. Sadece uyandım, gittim, geldim tarzında yazıyor. Sinirlendiğim şey buydu. Tartışma sonrası konu tatlıya bağlanmadığı için ne yapacağımı sormak için konu açtım. Gelen yorumlar %99 bir süre az konuş ve özür dile tarzındaydı. Özrümü diledim zaten az önce. Arayacak uyumadan beni :)

Şu aşamada bu tavrınız dışardan bakıldığında fazla duruyor bana göre. Yazdığınıza göre sadece bu konuda ve sayılı tartışmanız olmuş.O zaman güzel ve seviyeli bir ilişkiniz olduğunu düşünüyorum.Fazla özlem birikmiş ve ailesi ile tanışma olduğu için beklentiniz yükselmiş arama sorma konusunda ama bence sevgilinizin davranışı gayet normal.Uzun zaman sonra aile ile bir araya gelince insan zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyor yurt günlerinden hatırlıyorum.Düşünün normal bir durumdayken kavga çıkıyor anlam veremiyorsunuz iki taraf da kırılıyor. Bence farkına vardığıniz durumla ilgili mesaj atın ilk fırsatta bol bol özlem giderin 🌸

Buraya konu açtığım için mutluyum, çünkü açmasaydım gayet konuşmadan uyuyacaktım ve onun yazmasını bekleyecektim. Bu arada biz öyle küsüp konuşmayan bir çift de değiliz. Burada pek çok kişi beni hatalı bulduğu için özür dilemem gerektiğini anladım. İlk ben yazdım, özür diledim. Güzel mesajlaştık. Arayacakmış eve geçince, şu anda kuzenleriyle sahildeymiş :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X