bu durumda ne yapmalı?

Evinizde 1 tane tava olması ilginç geldi bana. Mutfak bezine deterjan sıkıp yıkayabilirdiniz illa sünger mi lazım ? Diğer bulaşıklarda dağ olup yığıldı heralde. Nedense yapmak istemediğinizi düşündürdünüz bana. Öyle yada böyle yapamadıysan bile çocuğa mırın kırın tek tip beslenme vs diyeceğinize,tavayı yıkayamadığım için tavada yapamadım yoksa öyle sevdiğini biliyorum bugün beni kırmamak adına böyle yermisin tarzı bir konuşma yapsaydınız olay buralara gelmezdi eminim. O çocuğun seçimş değil anne babasının ayrı olması,yine sizde onun seçimi değilsiniz. Babasını oğluna rağmen seçen sizsiniz,ilişkiniz adına bazı şeyleri görmezden gelmeniz gerekecek yoksa daha çok şey duyacaksınız eşinizden.

Ha bir de "çocuk açık kapını bulamamalı ne kural konursa öyle yetişir ben filanca çocuğu muma çevirdim" diyenlere sözüm; aynı konu şu olsaydı: "yetişkin bir kadınım eltime/kayınvalideme/görümceme gittim sevmediğimi bile bile yemeyeceğim şeyi yapmış tavayı bahane etti yine de sesimi çıkarmadım sadece midem bulanıyor diye geçiştirdim ama o olay çıkardı beni ağlattı".Yorumunuz ne olurdu?Aa ama çocuk diye sizin kuklanız olmalı değil mi?Çocuğu (sırf kendi çocuğunu da değil tüm çocukları) malı gibi gören egonuza tüküreyim! Bu zihniyetle yetişen nesillerden be mal olduğu belli işte böyle kendinden güçsüz kim varsa hükmetmeye kalkanlar...
kendi çocukları olunca o kurallar işlemeyecek ,başkasının çocuğu üzerinde hüküm kurmak çok kolay geliyor.

Yahuu bu kadin napti dövdümü ,sövdümü siz neden bu kadar üzerine gidiyorsunuz ben anlamadim.kadin vitamin alsin diye ugrasiyorum kendi evladimada aynisini yapiyorum diyor.
E eftelya2015 Bu kadinin yaptigini yerden yere vuruyorsunuz,kocasinin soyledigi laf cokmu dogru sanki ? Madem hic birseyi olmuyor neden bu kadin esyalarini toplayip,ona ozel kavalti hazirlasin ki.
Burda dengeyi kuracak adam. Ipin ucu kacmis cunku:KK12:
Yorumlarına bakarsanız eğer konu sahibinin çocuğun iyiliğini mi düşünüyor yoksa çocuğa tahammülü mu yok anlarsınız.

Valla kimse kusura bakmasin. Uvey anne diye dusunuluyorda,kendi annesi nerde abura cubura alistirmis.obezite sinirina getirmis cocugu. Kimse buna bisey demiyor ama?
Bendede var @defne-28 miletin tabiriyle "üvey oglum'
Aramizdaki dengeyi baba sagladi. Anne diye ölür bana. Ilk zamanlar bizdede boyle sıkıntılar oldu. Esim aldi karsisina konustu. Evlendigimden rahatsiz olabilrsin oglum bu senin x e kin beslemen gerektirmez.o olmasaydi baskasi olacakti. Ben senin ona saygisizlik yapmayacagini umuyorum cunku sen benim oglumsun. Demisti.
Denge saglamisti. Arada bizimde oldu atismalarimiz. Kendi annesini kabullenmiyor simdi bana annelik sen yaptin diyor.
Ne mutlu bana.
Not.
Bazen uvey anneler biyolojik annelerden iyi oluyor.
Benim uvey oglumu annesi topuklu terlikle dovermis..
Hiç yemek yapmayıp ac bırakmayı plânladınız mi peki ?

Ben yapmazdim cocugun istedigini ama asla cocuklu bi adamla da evlenmezdim... Bastan bunu kabul ediyorsaniz cocuga da lutfen kotu davranmayin gerekirse h.sonu kahvaltisini babasiyla disarda yapsin...

Tabikide hayir,bence konu sahibi esine kizginlikla söylüyor. Bir cocugun sagliksiz beslenmesi ülkemizde obeziteye yol aciyor malesef..
Işte ben babaya kızgınlıktan olduğunu düşünmüyorum maalesef . Işte sorun zaten burda yorumlarını okursaniz zaten herşey ortada aslında. Çocuğa misafir diyor ama o misafir değil orası onun babasinin evi . Şımartiyorlar diyor ama kendisi çocuğunu şımartmiyir mu acaba ? Yanı şunu soruyorum kos kaça evde 1 tane mi tava vardı hadi tava 1 tane hadi süngerce yoktu ama yıkamak için herhangi başka birşey de mi yoktu ? Küçük bir tencere de mi yoktu ? Çocukla konuşmuyorum diyor ama neden? Yanı bilemiyorum çocuğu sevmiyor bence ama bilerek evlenmedi mi ?

hafatsonu sehır dısına cıkmayı dusunuyorum, evde olursam da kahvaltıda esıme soyleyecegım o hazırlasın ogluna yıyecek bırseyler, zaten bızım baska baska sorunlarımız da var, aıle terapistine gidelim dedim ama eşime göre saçma ve gereksiz birşey..
ben konuşuyorum dınlemıyor, yazıyorum okuyor geçiyor, bana gore sorun olan şeyler ona göre sorun değil benim hüsnü kuruntum zaten ufak şeylerden büyük tartışmalar bu nedenle çıkıyor...
çocuga karsı mesafelıyım, onun sorumlulugunu almak ıstemem, ebeveynlerı sagken onun hayatıyla ılgılı kararlara mudahılde olmak ıstemem ama yemek mevzusu bazı motor becerılerın gelısmemıs olması konusunda sadece ıyılıgını dusundugumden bazı seylerın degısmesı taraftarıyım ama laf soyleyınce suclu oluyorum esım sert cıkınca bende altınd akalmıyorum bu sefer eşime kızıyorum cocukta arada kaynayıp gıdıyor...
ve eşimin tavırları, yapmadıkları benı cocuktan da gunden gune uzaklastırıyor ona karsı ıcten ıce kın beslıyorum hıc sucu yokken herseyın sorumlusu sankı oymus gıbı kendımı yıyorum , ama bunlar ıc dunyamda olan seyler yoksa gundelık hayatta ona karsı ters bır hareketım lafım sozum hıc olmadı bugune kadar...
son durum bu ıste...
Aslında konunun özeti burada. Eşinizle sorunlarınız yansımış o günkü tartışmaya. Eşiniz şu yönden haklı: siz o çocuğun bir şeyi değilsiniz. Sorun varsa babası halletmeli. Ama eşinizin üslubu yanlış. Bu tartışma çocuğun önünde yaşanmamalıydı. Siz eşinize yalnızken söyleyin çocuk şöyle beslense daha iyi olur diye ama çok da müdahale etmeyin. Çocuğa yemek hazırlamak istemiyorsanız da bunu eşinizle paylaşın. Çocuk için üzücü bir durum. Evine değil misafirliğe gidiyor, istenmediğini düşünüyordur mutlaka. Kendi çocuğunuz olsa, babasının yeni eşi yemek yüzünden onu ağlatsa ne hissederdiniz? Ben çok üzülürdüm, bir daha da göndermezdim. Madem çocuğu olan bir adamla evlendiniz, buna göre yaşamalısınız.

Çocuğun üzüleceğini bile bile eşinizle tartışmayacaktiniz.Bana göre siz hatalısınız hiç burdan yok çocuğu düşündüm yesin diye falan demeyin.
Çocukların çoğu haşlanmış yumurta sevmez kokusundan dolayı yemezler.
Tavayı elinizle ovarak ta yikayabilirdiniz.
Belli ki gönlünüz istememiş.
Gönülsüz yapılan işten de hayır gelmez.

Kocanıza kızıp acısını çocuktan çıkarmayın. Aynı şekilde sizin çocuğunuz sizin gibi fevri biri yüzünden ağlasaydı ne hissederdiniz.

Kıyamam o yavruya zaten anne babası ayrı derdi yaşından büyük bir de sizin yüzünden ağlamış.
Allah o yavrunun şansını, bahtını açık etsin inşallah .Bu gece'nin hürmetine... E eftelya2015

Kocanıza kızıp acısını çocuktan çıkarmayın. Aynı şekilde sizin çocuğunuz sizin gibi fevri biri yüzünden ağlasaydı ne hissederdiniz.
E eftelya2015 [/QUOTE]

Aynen katılıyorum.. empati kurun aynı şeylerin sizin çocuğunuza yapıldığını düşünün..
tabi ki de yapmak zorunda değilsin ama sen evlenirken eşinin çocuğu olduğunu bilerek evlendin. Siz de annesiniz merhamet li olun bence. Kendi çocuğunuz isteseydi yumurta büyük ihtimalle pişirirdiniz.

Üzüldüm hepiniz için aslında.
Ama kocana kızıp çocuktan çıkarma daha 11yasinda biz bu yaşlarda yeni yeni israf yada nimet ayrılmaz diye farkına varıyoruz yaş ilerledikçe. Eş denge sağlayamıyor. Kurduğu cümle çok ayıp olmuş ama onun ayibi...

hiç karışma hemde hiç
bırak aç kalsın enınde sonunda senın yaptıgını yemek zorunda yoksa babası hazırlasın onu yesin
alla hyardımcın olsun
Günah yaa o çocuk çocuk nedir bu öfkeniz ne yediğine takilmaniz size ne annesi evinde yedirir yedirmez ne yiyosa onu yapiversin ne olacak ki kendi çocuğumuza da yapiyoruz yani ben olsam ona daha dikkatli davranırım kendi çocuğuna kizarsin düzene sokmaya çalışırsın ama insan yeğenine bile karisamassin batar illaki çocuk onlar en masumlarimiz kıyamam hiç ay ağlamak istedim yaa annesi varsa var sonuçta o çocuğa hic kolay değil gelip o evde kalmak o yaşda ne yatak toplamasi yaa offf içim acıdı

Haftada bir gun sabredip ne istiyorsun demek zormu
.Ben iki cocuguma ve esime ne istiyorsunuz diye ayri ayrı soruyorum .
Biri krep ister biri yumurtali ekmek ,biri tost .En kolayı tavada yumurta
Oglum tiksan bogazina kaynamıs yumurta yemez .Midesini bulandıriyormus

Back
X