bu durumda ne yapmalı?

Ole tabii ama kv ye kizip cocuga patlariz herife kizip cocuga patlariz ayni durum.. daga obcede yazdim.. bi bezi islatip bild o tava yikanirdi belki.. ya aklina gelmedi ya cani istemedi
Her çocuk farklıdır kimi iştahlı kimi iştahsız. çocuğunuzun iştahlı olması sizin yetiştirme tarzınızla alakalı bit durum değil. Tabi vicdan sahibi olmak dr lardan takdir almak kadar önemli birşey değil.
Aynen öyle.

Ben sizi başka konulara yaptığınız yorumlardan da biliyorum.

1.si eşiniz size sen hiç bir şeyi değilsin demiş bence de çok haklı çünkü daha önce benzer bir konuda çocukla gerekli olmadıkça konuşmadığınızı söylemiştiniz. Sınırları zaten siz çizmişsiniz şimdi saptırmayın adamın söylediklerini.

Kendi çocuğunuz bunu yaptığında kalkıp hemen yağda yumurtasını yapacaksınız yeterki yesin diye bunu da biliyoruz.

Benim babamda 2. Evliliğini yaptı uzun yıllar önce. Ben 31 yaşında 2 çocuklu bir kadınım ama babama gideceğim zaman benim ve çocuklarının sevdiği yemekler pişer muhakkak evde. Bu yıllardır böyle ve babamın herhangi bir müdahelesi olmadan tamamen ablamızın kendi tercihi.

Siz çok acımasızsınız kusura bakmayın. 11 yaşındaki bir çocuğu birkaç gün idare edemeyecek kadar tahammülsüzsünüz.

Son olarak ben onu her özel günüme davet ettim diye lütuf yapmışsınız gibi konuşmayın. Sürpriz yumurtadan çıkmadı bu çocuk. Bile isteye evlendiniz ve kabullenmek zorundasınız.

Eşinizi takdir ettim zira biraz ipin ucunu kaçırsa vah vah..

Kızım yumurta istesin, tavalara da kıran girsin tencerede pişiririm, tencerede yoksa cezvede pişiririm. Ama bir şekilde pişiririm. Aç kalmasina üzüldüm çocuğun inat uğruna. Size asla üzülmedim aksine eşinizin tepkisini az bile buldum. Günah ya bide ben aslında onun iyiliğini düşünüyorum vs..

11 yaşında ki erkek çocuğu ağlatmışsınız. Bu konuya çok sinirlendim gerçekten her bir ayrıntısı çok kötü... yaz yaz bitmiyor

Çocuk yemiyorsa önünde gerginliğe yol açıp ağlatmak yerine tavada yapamama nedeninizi belirtseydiniz keşke. Ben bu yaşıma geldim hala yumurta sevmem tiksinti olusmutu cocukken sırf sağlıklı olduğu için yağda pişen şeklini yiyebiliyorum. Diğer türlüsünü midem kabul etmiyor. Çocuk küçük değil diyenler olmuş eminim o yorumları yazan bayanların birçogu o yas grubundaki çocuklarını her gün okula götürüp getiriyordur :)) Madem çocuğun yumurtayı ne şekilde yediğini biliyorsunuz keşke eşinizi bakkal market vs gönderip sünger aldırsaydınız olmadı tencerede yapabılırdınız bunu düşünebilecek yaş ve olgunlukta olduğunuzu düşünüyorum :)))

ben bu saydıkalrımı yapmak zorunda değilim o yastakı bır cocuk yatagını toplamalı , esyasını kaldırıp bır koseye koymalı bence ...
eşim her ıkısınınde babası işte o nedenle ben degıl onun ılgılenmesı gerekır bızde oldugu zamanlarda ıhtıyacları vs ıle..
Çok vicdanlarınız hemde çok....

Eşinizle konuşup çocukla dışarda buluşmasını önerin bence... Çünkü sizin düşünceniz çok da sağlıklı değil... Kendimi çocuğun annesinin yerine koydum da sizin gibi bir kadınla aynı evde kalmasını istemem evladımın...bence eşiniz hakkından feragat etsin ve çocuğun psikolojisi bozulmasın... Çoğu mesajinizda çocuga kin kusuyorsunuz resmen... Varlığından rahatsız gibi bir haliniz var,ya da kendinizi çok yanlış ifade ettiniz bilmiyorum ama ben öyle algıladim...

Varsayımlardan ziyade sizin sözlerinizden yola çıkacağım.İşinize gelen yerde anne rolüne giriyorsunuz yok hayatı öğrensin yok vitamin mineral alsın yok şımarmasın.İşinize gelmeyen yerde hiçbirşeyim değil,banane,gitsin gelmesin... Siz bir karar verin anne babası hayatta olan bir çocuğu (hem de aç kalsın nasıl yiyor diyecek kadar sert şekilde) terbiye etme haddi bulacak kadar yakın mısınız yoksa bir hiç misiniz?
Sizin kendi çocuğunuz yemek seçmiyormuş ama eminim onun da başka hassasiyetleri vardır,ve tabi ki olmalı onlar çocuk diye bizim kopyamız değil,kendi tercihleri istekleri olmalı. Sizin çocuğunuzun hassasiyetleri de başka annelere şımarıklık gibi gelebilir.Umarım "hayır canım benim çocuğumunkiler çok doğal,hiç onun gibi değil" demezsiniz.
O yaşta bir çocuğu bir şey yemek istemedi diye (sizinle tartışmamış ve sizi babaya şikayet etmemiş kendi mide bulantısı diye bahane uydurmuş geçiştirmiş garibim) babası üvey annesinin önünde azarlasaydı,siz kendi çocuğunuzla beraber üç kişilik mutlu kahvaltınızı yaparken "nankör şımarık aç kal da akıllan" diye sofradan kovsaydı sanırım sizin gözünüz doyacaktı.
Ben kardeşimin arkadaşları geldiğinde,misafir çocukları geldiğinde,komşu çocukları geldiğinde ne severler ne isterler diye pervane oluyorum.zorunda da değilim bu lütuf da değil.en basit şeyi ikram etmeden bile sorarım alerjiniz var mı sevmediğiniz tiksindiğiniz bir şey var mı diye.siz bu çocuktan nefret etmişsiniz.En iyisi dışarıda görüşsünler babasıyla

Ha bir de "çocuk açık kapını bulamamalı ne kural konursa öyle yetişir ben filanca çocuğu muma çevirdim" diyenlere sözüm; aynı konu şu olsaydı: "yetişkin bir kadınım eltime/kayınvalideme/görümceme gittim sevmediğimi bile bile yemeyeceğim şeyi yapmış tavayı bahane etti yine de sesimi çıkarmadım sadece midem bulanıyor diye geçiştirdim ama o olay çıkardı beni ağlattı".Yorumunuz ne olurdu?Aa ama çocuk diye sizin kuklanız olmalı değil mi?Çocuğu (sırf kendi çocuğunu da değil tüm çocukları) malı gibi gören egonuza tüküreyim! Bu zihniyetle yetişen nesillerden be mal olduğu belli işte böyle kendinden güçsüz kim varsa hükmetmeye kalkanlar...

bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..

gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.

bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..

sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.

esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..

Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..

ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..

Sız olsanız ne yaparsınız?
el insa diyorum !
bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..

gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.

bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..

sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.

esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..

Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..

ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..

Sız olsanız ne yaparsınız?

Nekadar bencilsiniz. El kadar cocugun tavada yumurtasini yapmak cokmu zor geldi, evde singer yokmusta yikayamamis. Sen o cocugun babasiyla bile isteye evlenmedin mi. Siz herhangi bir cocuga boyle mi davraniyosunuz. Arasira geliyormus, ne olur elinizemi yapisir istedigi makarnayi yada ne istiyosa pisirmeyi. Utanmayip bide konu acmissiniz. Kiskanin yaa, cocuklarida kiskanin artik!
sonuna kadar katılıyorum çoçuklar karşı taraftan aldığı elektriği hisediyo zaten eğer kötü elektirk aldıysa çoçukda iyice huysuzlanmıştır sünger yokmuş bhanede cok tuhaf ama babsı evladını korumuş bilerek evlenip sonrada cocuğunumu red edecek kv sevmediği için annesini kardeşini silmesini isteyenleri duydum da evlat cok cok farklı ben eski eşin yerinde olsam bir daha o eve çoçuk göndermem bilse göndermez zaten bu davranışı çoçuğun yeme alışkanlığını geldiği bir günde düzeltip göndereck komik gercekten

Koca evde 1 tava vardi ve kirliydi yani.
Minik bir tencerede bile yumurta kırılır tabağa boşaltılır istenince.
Sizinde cok severek cocugu agirlamadiginiz bariz.
Yapmak zorundasınız demiyorum ama isteseydiniz yapardiniz.

Çocuğun yeme şekli onun yetiştirilmesi ebeveynleriyle alakalı.

Herkes yumurta seviyor diye haşlamada sevecek diye birşey yok ki.

Ben burda en çok çocuğun yanlış beslenmesine takıldım..kahvaltıda sadece yağda yumurta yiyerek, ne kadar sağlıksız besleniyor :KK43:

Lütfen babaya sakin bir zamanda yanlış beslenmenin zararını anlatın.
Sizde lütfen o çocuğun penceresinden bakmaya çalışın ve sevginizi eksik etmeyin.
Sizinde evladınız var empati yapın, ve o çocuğun yerine kendinizi koyun.
ben dusundugumden zaten brısyelerın tadına baksın derdındeyım az yesın ama yesın farklı seylerden de tatsın ama yemıyor.. okuldakı saglık kontrolunde sısman kategorısınde neden cunku hep sekerlı abur cubur mantı makarna tuketıyor.. esıme anlatsam ne fayda eder kı kendısıde yemek secer yemekle pek arası zaten yok onun ıcın yemek sadece olmemek ıcın yapılan bırsey desem yerıdır ...
benımde evladım var ve ben ona sınrılar koyuyorum, nasıl baslarsa oyle gıder ama ona kımse sınır koymuyor yemıyorsan tamam denıyor bes dk gecmeden hemen abur cubura saldırıyor cunku aç..
ben artık yeme yada yememe konusunda asla karısmam yer yada yemez.. evde de gunluk ne yapılacaksa yaparım ısterse yer ısterse yemez gerısını babası dusunsun artık..

Son durum ne E eftelya2015 toparlandın mı ?
hafatsonu sehır dısına cıkmayı dusunuyorum, evde olursam da kahvaltıda esıme soyleyecegım o hazırlasın ogluna yıyecek bırseyler, zaten bızım baska baska sorunlarımız da var, aıle terapistine gidelim dedim ama eşime göre saçma ve gereksiz birşey..
ben konuşuyorum dınlemıyor, yazıyorum okuyor geçiyor, bana gore sorun olan şeyler ona göre sorun değil benim hüsnü kuruntum zaten ufak şeylerden büyük tartışmalar bu nedenle çıkıyor...
çocuga karsı mesafelıyım, onun sorumlulugunu almak ıstemem, ebeveynlerı sagken onun hayatıyla ılgılı kararlara mudahılde olmak ıstemem ama yemek mevzusu bazı motor becerılerın gelısmemıs olması konusunda sadece ıyılıgını dusundugumden bazı seylerın degısmesı taraftarıyım ama laf soyleyınce suclu oluyorum esım sert cıkınca bende altınd akalmıyorum bu sefer eşime kızıyorum cocukta arada kaynayıp gıdıyor...
ve eşimin tavırları, yapmadıkları benı cocuktan da gunden gune uzaklastırıyor ona karsı ıcten ıce kın beslıyorum hıc sucu yokken herseyın sorumlusu sankı oymus gıbı kendımı yıyorum , ama bunlar ıc dunyamda olan seyler yoksa gundelık hayatta ona karsı ters bır hareketım lafım sozum hıc olmadı bugune kadar...
son durum bu ıste...

hafatsonu sehır dısına cıkmayı dusunuyorum, evde olursam da kahvaltıda esıme soyleyecegım o hazırlasın ogluna yıyecek bırseyler, zaten bızım baska baska sorunlarımız da var, aıle terapistine gidelim dedim ama eşime göre saçma ve gereksiz birşey..
ben konuşuyorum dınlemıyor, yazıyorum okuyor geçiyor, bana gore sorun olan şeyler ona göre sorun değil benim hüsnü kuruntum zaten ufak şeylerden büyük tartışmalar bu nedenle çıkıyor...
çocuga karsı mesafelıyım, onun sorumlulugunu almak ıstemem, ebeveynlerı sagken onun hayatıyla ılgılı kararlara mudahılde olmak ıstemem ama yemek mevzusu bazı motor becerılerın gelısmemıs olması konusunda sadece ıyılıgını dusundugumden bazı seylerın degısmesı taraftarıyım ama laf soyleyınce suclu oluyorum esım sert cıkınca bende altınd akalmıyorum bu sefer eşime kızıyorum cocukta arada kaynayıp gıdıyor...
ve eşimin tavırları, yapmadıkları benı cocuktan da gunden gune uzaklastırıyor ona karsı ıcten ıce kın beslıyorum hıc sucu yokken herseyın sorumlusu sankı oymus gıbı kendımı yıyorum , ama bunlar ıc dunyamda olan seyler yoksa gundelık hayatta ona karsı ters bır hareketım lafım sozum hıc olmadı bugune kadar...
son durum bu ıste...
Anlıyorum ben seni . Sen aslında eşine kızgınsın ona karşı kırgınlığın var zaten çözemediğiniz sorunlarınız da var bu nedenle çocuğa karşı da cephe almış ister istemez kin tutmaya başlamışsın sma yapma doğru değil. Belki çok klişe olacak ama seninde çocuğun var .

Ve evliliğinle ilgili kişisel görüşümü Söyleyeyim mi eğer kızmayacaksan ?

Ben mi karıştırdım sizi

Sizin kızınıza aileniz bakmıyor mu yani onlar sizinle yaşamıyor mu

Bu durumda 7/24 evde 4 yetişkin bir çocuk varken ve esasen aile hayatınız yokken evliliğinizdeli tek sorun eşinizin hafta sonu gelen oğlu mu

Bence eşiniz de bazı şeylerden rahatsız ama çok dillendirmiyor

çocuğun yanında size "sen onun hiçbirşeyi olmuyorsun" demesi çok çirkin
yarın öbür gün çocuğa bir şey deseniz "sanane sen kimsin ki" diyecek
babasından öyle görüyor çünkü. erkek bir de. ergenliğini düşünemiyorum.

ben dusundugumden zaten brısyelerın tadına baksın derdındeyım az yesın ama yesın farklı seylerden de tatsın ama yemıyor.. okuldakı saglık kontrolunde sısman kategorısınde neden cunku hep sekerlı abur cubur mantı makarna tuketıyor.. esıme anlatsam ne fayda eder kı kendısıde yemek secer yemekle pek arası zaten yok onun ıcın yemek sadece olmemek ıcın yapılan bırsey desem yerıdır ...
benımde evladım var ve ben ona sınrılar koyuyorum, nasıl baslarsa oyle gıder ama ona kımse sınır koymuyor yemıyorsan tamam denıyor bes dk gecmeden hemen abur cubura saldırıyor cunku aç..
ben artık yeme yada yememe konusunda asla karısmam yer yada yemez.. evde de gunluk ne yapılacaksa yaparım ısterse yer ısterse yemez gerısını babası dusunsun artık..
O kadar yoruma değil ama işinize gelenlere cevap veriyorsunuz . Lütfen artık vicdanınız sızlasın.

Back
X