bu durumda ne yapmalı?

yani eğleneceğini sanmıyorum erkek çocuk malum bizim toplumda erkeklere ev işi konusunda pek sorumluluk vermiyor ebeveynler bize geldiğinde yatağını bile toplamaz, üstünden çıkardığını atar bir köşeye ben arkasından alır katlarım yada çantasına koyarım olduğu gibi , yatağını ben toplarım falan filan...
ama dediğimi yapacağım koyacağım önüne al kendin yap, yapamam dersen babanı kaldır o yapsın ne yemek istiyorsan diyeceğim..
bence bunu yapmayın sizin çocuğunuz daha çok küçükmüş o yüzden 11 yaşındaki sizin gözünüzde çok büyük 11 yaşında bir çocuk yemek yapamaz anlıyorum kırgınsınız ama idare ediverin bence kırğınlıgınızı çocuğa değil babasına gösterin yazık çocuğa hem bir yumurta yapmak bu kadar zor olmamalı çok zahmetli bir şey değil sonuçta istediği tava yoksa tencerede bile yapılır

hepınıze tesekkurler yorumalrı için, kiminize katılıyorum kiminize katılmıyorum.
kızgın ve kırgınım bu bir gerçek..
eşimin genel karakterini anlamak isteyen eski konularıma bakabilir.
yani eşim zaten sorunlu bir adam, ben onun sıkıntıları ile sevgililik döneminden beri uğraşıyorum ve her insan gibi benimde bir tahammül sınırım var artık ufacık bir şeye bile katlanamıyorum.
karşınızdaki hem sizden yakın olmanızı beklese çocuguna karsı hemde size söz hakkı tanımasa siz ne yapardınız?
inanın art niyetim yoktu, peçete ile sıcak su ile vs tava yıkamak benım tarzım degıl o konuda tıtızım temızlıgıne guvenmem bende ımkan olcusunde yıyebılecegı tek seyı yaptım ,bu arada mıdem bulanıyo falan fılan dedı ama yedıde kusma vs olmadı gayette ıyıydı hanı ben oyle zorla agzına tıkamadım ye dıye, yıyebılırsın yedıgın sey zaten dedım sadece....
ben bundan sonrası ıçın sadece yemek konusunda ekstra bır ugrasa gırmek ıstemıyorum,yerse yer yemezse kendı bılır, acıkırsa benım yaptıgımı yemek ıstemezsede babası yapar bırseyler yada eve gelmeden doyurur karnını oyle gelırler..
benden bu kadar.

benim kızdığım nokta şu eşim aramızdaki mesafeden ötürü hep yakın olmamı isterdi, ne bileyim konuşayım hediye alayım vs. ben zamanla sınırlarımı aştım ama o ettiği laf bana çok koydu, eğerki ben hiçbirşeyi isem o çocuğun ki benim üzerinde söz iddia etmişliğim yok ama ben hiçsem o da benim için hiç demektir.
ben eşimin canından bir parça diye kabul etmişim,kapımı açmışım, bütün özel anlarıma istesemde istemesemde onu dahil etmişim eşimin yaptığı hareket beni çok kırdı..
Kabul etmişim derken bunu bir lütuf olarak söylüyorsunuz.
kimsenin sizi birşeyi kabullenmeye mecbur bıraktığını sanmıyorum.kendi verdiğiniz bir karar bu ve bedelini herhangi bir şekilde çocuğa ödetemezsiniz.
sizin eğer rahatsız olduğunuz bir durum varsa emin olun o çocuğunda kabullenemeyeceği şeyler vardır.
çocuklar bizim gibi değiller ki.dümdüz düşünür.belki de siz olduğunuz için mutsuz hissediyor.çocuk işte ötesi yok.eğer mutsuzsa bu mutsuzluğunun sebebi olarak bile sizi görüyor olabilir.
bunlar zamanla aşılacak şeyler.ama bu şekilde aşılmasını beklemeyin.
eminim siz de zorlanıyorsunuz bazı durumlarda ama kızacağınız kişi babası.çocuk değil.
bu şekilde öfkeyle yaklaşmayın lütfen.
çok üzücü.çocuğa yumurtayı yapın ama babasına da çocucğun duymayacaği bir şekilde ben onun hiçbir şeyi değilim belki ama bunu senin için değil çocuk için yapıyorum bundan sonra diyerek ve konuyu kapatın.

kendi çocugumda yeri geliyor yemiyor , bende ceza odul yontemı yapıyorum ...
buyudugunde o yasa geldıgınde aynı hareketı yapsa emın olun kalk gıt sofradan der bır dahakı ogune kadar onune bır lokma yemek koymam...
Evet iste ama bunu o çocuğa yapsanız üvey anne derler fena derler

Siz kararınızı konu açmadan vermişsiniz,nasıl bir yöntemle baş edebileceğinizi de!Öyleyse bu ne perhiz derler?sizce derseniz bizce cevaplar alırsınız ama benden bu kadar derseniz de ,sizce sorusu havada kalır.
Neyse daha fazla uzatmayalım ve konunuzu kapattırın madem,sonuç belli....

Haksizsiniz.11 yasinda bir cocuk belkide yaşadığı psikoljik durumlardan belkide aliskanliktan yemek seciyor.Bu cok normal.ve siz sevmedigi bir seyi yemeye zorluyorsunuz.Alt tarafi iki gun onun sevdigi yemekleri yaparak sorunsuz halletmek varken isi yokusa surup cocukla guc savasina girmissiniz.
Tava kirliydi yikayamadim sunger yoktu demissiniz.Sicak su deterjan ve herhangi bir bezle bile yikanabilen birseydir tava dedigin.Ama bana kalirsa siz bunu bahane etttiniz.Amaciniz cocugun sizin sectiklerinizi yemesi.Ayrica ona hazirlamak istemediniz.
Cocuk simarik degil,olmasi gerektigi gibi bazi 11 yasindaki cocuklar yemek secerler ve yemek istemediklerinde direkt istemiyorum yerine midem bulaniyor yada karnim agriyor derler.
Siz eşinizin "bu cocuk senin hicbirseyin degil"demesine bozulmus cocuga da savaş acmissiniz belkide farkina varmadan.
Esiniz size bu sozu belkide çocuk psikolojisinden anlamadiginizi,onu kirabileceginizi dusundugu icin soylemistir.Cocugu korumak adina..

benim kızdığım nokta şu eşim aramızdaki mesafeden ötürü hep yakın olmamı isterdi, ne bileyim konuşayım hediye alayım vs. ben zamanla sınırlarımı aştım ama o ettiği laf bana çok koydu, eğerki ben hiçbirşeyi isem o çocuğun ki benim üzerinde söz iddia etmişliğim yok ama ben hiçsem o da benim için hiç demektir.
ben eşimin canından bir parça diye kabul etmişim,kapımı açmışım, bütün özel anlarıma istesemde istemesemde onu dahil etmişim eşimin yaptığı hareket beni çok kırdı..
Çok gerginsin cankm mesele aslında bu değil pek çok şey birikmiş sakin ol

benim kızım da evde yaptığı kahvaltıda sadece peynir yiyor, o da bikaç çeşit, ekmeksiz falan, oturup peynir yiyip kalkıyor yani,
eğer masaya oturup beğendiği peyniri göremezse ben yemicem diyor, ben de tamam kızım sütünü iç kalk diyorum, kimse bir öğün atladı diye ölmez. sizin bunu büyük bir sorun gibi görmeniz de, eşinizin büyütmesi de çok yanlış, çocuk 11 yaşında, yemek istemiyor mu? yemesin bu kadar basit.

konuyu okuyunca içim burkuldu. o çocuk için. zaten anne babası ayrılmış çocukların ruhları örselenmiş oluyor. kanadı kırık kuş gibi oluyorlar. bir yetişkin olduklarında dahi kalplerinin bir köşesinde can kırığı gibi kalıyor o sızı. bu çocuk 11 yaşında ve unutmayın ki o bir çocuk. yemek seçebilir beğenmeyebilir mızmızlık da yapabilir. haftanın iki günü bir çocuğun gönlünü hoş etmek bu kadar zor olmamalı. üstelik de bu çocuk sevdiğiniz adamın çocuğuysa.mevzu o gün tavanın kirli olması vs değil. siz bu çocuğu kalben sevmiyorsunuz ben öyle anladım. başta da yazmışsınız ilişkimiz mesafeli, çok konuşmayız vs diye. siz sadece belli süreler katlanılması gereken biri gibi görüyorsunuz onu. bu yüzden de çocuğun basit bir davranışı bile batıyor size.

eşiniz size o lafı durduk yere etmedi sanırım. tüm sayfaları ve cevaplarınızı tek tek okudum. eşyalarını topluyorumda istediğini yapıyorumda yatağını topluyorum falan gibi. siz o çocuğu istemiyorsunuz o evde bu belli. ama eşiniz o çocuğun babası. sizle olan çocuğun babası olduğu gibi.

yazıktır günahtır yapmayın. çocuk o .

eşiniz bir garipmiş .Cocugun suçu yok canım çocuk her yerde çocuktur.Bırak babası ilgilensin.

Söyleme tarzınız hiç hoş değil o çocuğun zaten bir annesi var olmasa sizinle yaşasa söyleyin ama tatillerde gelen çocuğu bile idare edemiyorsunuz. Tavanın kirli olduğu ve evde sünger olmadığı olayına da inanasım gelmedi sünger yoksa eskisini atmasaydınız bir akşam önce neyle yıkadınız öyle kirli duruyordu tava bir gün öncesinden beri yani. Yok özel yemek hazırlamam yapmam falan filan.

Onun sevdiği yemekleri hepiniz yersiniz ortak yemek yaparsınız illa on ayrı yapmanıza gerek yok yani. Bende genç kızlığıma kadar sadece tavada yumurta yiyordum. Eşiniz sizin kızmanıza kızmış sizin öyle bir hakkınız yok iyi ki çocuk sizinle kalmak zorunda değil çok tahammülsünüz eşinize kızgınlığınızı çocuktan mı çıkartacaksınız.

çocuğu mızmız yapanda babası , çocuk çocuk diyoruz ama ergenliğinin başında genç bir delikanlı artık herşeyden anlıyor herşeye aklı eriyorsa bir yumurtayı kıracak kadarda becerisi olmalı zaten...

Gerçekten çocuğa kinlenmişsiniz yazık ya 11 yaşında herşeye aklı eriyorsa yumurtasını da kendisi kırsın ne demek? bilmek zorunda mı? öğrenmek zorunda mı?

bir yumurta kırmayı bile çok görüyorsunuz iyi sizin evinize gelince çocuk her yemeğini kendi yapsın öğrenip hatta siz oturun size sofra donatsın olur mu.. acaba kendi kanınızdan olsa bunu yapar mıydınız yapmazdınız. Ben bunu yaptım aç kal banane ya da yumurtanı kır o zaman demezdiniz ama işte üvey olunca böyle. Acıdım çocuğa. Alt tarafı iki gün ya pes. Özellikle bilerek kırmamışsımız o yumurtayı belli yani tavanızda sünger alınana kadar kokar artık

ben ve eşim her şeyi yeriz yemek seçmeyiz ama çocuğumuz çok yemek seçiyor.yani tamamen yetiştirmeyle falan ilgili değil. öyle olsa bizimki herşeyi yemeliydi yani.çocuğa ve anensine önyargılısınız belli.

herşeyi de geçtim ama sünger yok tava kirli garip bi bahane olmuş. isteseydiniz tencerede bile o yumurta kırılırdı.koca evde var olan bir tava elle bile yıkanırdı.

allah hiç bir çocuğu bu durumlara düşürmesin annesinden babasından ayırmasın valla.

Sizin derdiniz çocuğu düşünmek falan değil şimdi gelin açık konuşalım bence. Çocuğun 11 yılluk yaşantısı düzeni vs var ve siz bu düzene karışmayın bence. Mantı et vs yiyorsa yesin ne yerse yesin . Haftanın 1 günü birlikte kahvaltı yapıyorsunuz çocuğa 1 yumurta kırmak zor gelmemeli. Annesinin yapması öğretmesi gereken beslenme düzenine siz karışmayın. Bu yaptığınız hiçbirşeye hakkınız yok. Çocuğa üvey analık yapmaya kalkıyorsunuz. Yemek vermeyecekmiş bilmemne. O geldiğinde sevdiği yemekleri yapın madem öyle. Sevmediğini çocuğun gözüne sokmak yerine

isteklerini yapması demek her istediğini yapması ve onu şımartıp tepesine çıkarması demek değildir.

Makul ölçüde imkanlar çerçevesinde gerçekten ihtiyacı olanın giderilmesidir.

ama yemek yememek , önüne konulana burun kıvırmak bunlar şımarıklıktır sadece...
Onun çocuğu şımartıp simartmamak ona kalmış. Siz kendi çocuğunuzun sadece ihtiyaçlarını mi alıyorsunuz hiç mi fazladan birşey almadınız hiç mi şımartmadiniz?? Lütfen ayrımcılık yapmayın. Konuyu okuyunca size hak verir gibi olmuştum ama yorumlarınıza bakınca anlaşılıyor ki siz çocuğa karşı dolmuşsunuz ve kininiz var.

Haklı bir tarafınız yok bana göre.
Belki o çocuğun annesi değilsiniz ama olmaya da çalışmıyorsunuz belli ki
Yatağını topluyorum kıyafetlerini katlıyorum falan filan nolcak elinize mi yapışacak kendi çocuğunuzun herşeyini yapıyorsunuz ama
Tavrınız çok yanlış isteyen o çocuğu benimseyen bi kadın ne yapar eder o sabinin gönlü olsun diye o yumurtayı tencerede de olsa yapardı yapmadınız madem o halde ona sorabilirdiniz 'bugün sana yumurta yapamadım onun yerine ne yemek istersin' diye.
Siz çocuğa iyi olmaya çalışmıyorsunuz ki karşılığında ne bekliyorsunuz ???

Esin hazirlasin cocugun yiyecegi seyleri..insan kendi dogurduguba sinirleniyo yeri gelince...benim cocuklarda cok yemek seciyo bu yuzden cok iyi anliyorum

Back
X