bu durumda ne yapmalı?

misafir umdugunu degıl buldugunu yer demısler ben asla mısafıre özel yemek yapmam menumu kendım belırlerım yıyen yer yemeye yemez, çocuk için özen gösteriyordum ama bir gün yapamadık diye başımıza kakıldı şu saatten sonra umurumda değil yer yada yemez babası düşünsün....
Misafir değil ayrıca orası onun babasinin evi. Yorumlar da ne kadar da çirkinlesmissiniz. Çocuğun sizden çekeceği var belliki yazık

Haklı bir tarafınız yok bana göre.
Belki o çocuğun annesi değilsiniz ama olmaya da çalışmıyorsunuz belli ki
Yatağını topluyorum kıyafetlerini katlıyorum falan filan nolcak elinize mi yapışacak kendi çocuğunuzun herşeyini yapıyorsunuz ama
Tavrınız çok yanlış isteyen o çocuğu benimseyen bi kadın ne yapar eder o sabinin gönlü olsun diye o yumurtayı tencerede de olsa yapardı yapmadınız madem o halde ona sorabilirdiniz 'bugün sana yumurta yapamadım onun yerine ne yemek istersin' diye.
Siz çocuğa iyi olmaya çalışmıyorsunuz ki karşılığında ne bekliyorsunuz ???
Yaniliyosunuz hanfendi.. insan kendi cocugunada sinirleniyo yemediginde.. ama onun lafini kimse yapamaz.. elinize yapismaz filan diyosunda.. valla herif bu kadini dislarken eline yapisir valla..

Ayrica bi cocuga arada yemediklerinide vereceksinki yemeye alissin

hiç karışma hemde hiç
bırak aç kalsın enınde sonunda senın yaptıgını yemek zorunda yoksa babası hazırlasın onu yesin
alla hyardımcın olsun

Gercekten cok abarttiginizi dusunuyorum iyi niyetli olsaniz cocuk zaten saglikli bi bu yumurtayi yiyor derim yaparim evinizde bir tanemi tava var anlamadim hadi zor bisey istese borekti kizartmaydi neyse alt tarafi tavaya yumurta kiracaksiniz bence siz cocugu yuk olarak goruyorsunuz ve yaklasiminiz hic hos degil kendi cocugunuzda varmis anne olan biri boyle davranmamali cocuk zaten iki arada kalmis biraz hosgorulu olun.o cocuk sizin onu istemediginizi dusundukce nasil bir psikolojiye girer bir dusunun

He ayrica Allah kimseyi annesiz birakmasin tabii..baba kalkip kendi pisirseydi bu kdr olay olmazdi..cocugun yiyemedigi lokmalari bogazina dizildi hic yoktan..

Konu sahibi arkadasim sungerin yoksa insan bi bezi islatip deterjanlayip yikardi o tavayi.. bunu bahane olarak kabul edemem, ama aklina gelmedi belkide..

Yaniliyosunuz hanfendi.. insan kendi cocugunada sinirleniyo yemediginde.. ama onun lafini kimse yapamaz.. elinize yapismaz filan diyosunda.. valla herif bu kadini dislarken eline yapisir valla..

Ayrica bi cocuga arada yemediklerinide vereceksinki yemeye alissin

O işler öyle olmuyor malesef haa olsa bile onu alıştırmak konu sahibine düşmez sonuçta annesi ve babası var.Bişeylere kızgın olduğu belli konu sahibinin ama haftada bir gelen günahsız sabiden çıkartmasın sinirini hıncını. Evet yine tekrarlıyorum yapıversin noolacak eline mi yapışır sanki !... İyi olmaya çalışmıyor ki (benim anladığım) karşı taraftan da iyilik beklesin.

O işler öyle olmuyor malesef haa olsa bile onu alıştırmak konu sahibine düşmez sonuçta annesi ve babası var.Bişeylere kızgın olduğu belli konu sahibinin ama haftada bir gelen günahsız sabiden çıkartmasın sinirini hıncını. Evet yine tekrarlıyorum yapıversin noolacak eline mi yapışır sanki !... İyi olmaya çalışmıyor ki (benim anladığım) karşı taraftan da iyilik beklesin.
Sorun kocasinda bence.. bu kadina hem biseysi degilsin demek hemde birseyler beklemek ne kadar tezat :)

eşiniz size o lafı durduk yere etmedi sanırım. tüm sayfaları ve cevaplarınızı tek tek okudum. eşyalarını topluyorumda istediğini yapıyorumda yatağını topluyorum falan gibi. siz o çocuğu istemiyorsunuz o evde bu belli. ama eşiniz o çocuğun babası. sizle olan çocuğun babası olduğu gibi.

yazıktır günahtır yapmayın. çocuk o .
ben bu saydıkalrımı yapmak zorunda değilim o yastakı bır cocuk yatagını toplamalı , esyasını kaldırıp bır koseye koymalı bence ...
eşim her ıkısınınde babası işte o nedenle ben degıl onun ılgılenmesı gerekır bızde oldugu zamanlarda ıhtıyacları vs ıle..

Sorun kocasinda bence.. bu kadina hem biseysi degilsin demek hemde birseyler beklemek ne kadar tezat :)
Ya Allah aşkına birşey beklemek dediğin haftada bir gün tavaya yumurta kırmak. Ne kadar kötüleşmisiz böyle insanlar hiç bir bağı olamayan çocuklara evlerini acıyor yardım ediyor . Yanı anlayamıyorum gerçekten böyle düşünenleri.

Çocuğunuz var mı sizin ? Bu başın vicdansızca bir yorum .

var 9 yaşında bir kızım var canım ve bir çocuk olarak aklına gelen tüm yemekleri severek yer , ve biz çeşidi bol , yemek kültürüne sahip bir bölgede yaşıyoruz , nasıl alıştırırsan öyle devam eder ve çocukların herşeyden yemesi gerekiyor ,
ben disiplinli bir anneyim ve dr lardan bile takdir alıyorum , bilmem anlatabildim mi

var 9 yaşında bir kızım var canım ve bir çocuk olarak aklına gelen tüm yemekleri severek yer , ve biz çeşidi bol , yemek kültürüne sahip bir bölgede yaşıyoruz , nasıl alıştırırsan öyle devam eder ve çocukların herşeyden yemesi gerekiyor ,
ben disiplinli bir anneyim ve dr lardan bile takdir alıyorum , bilmem anlatabildim mi
Bunu güzellikle yapıyorsundur ama çocuğuna al kendin yap , yersen ye yemeden yeme , nr halin varsa gör tavrında değildir eminim. Sırf o doğurmadi diye bir çocuğa böyle davranmak ve böyle davranmayı önermek.... bilemiyorum...

Ya Allah aşkına birşey beklemek dediğin haftada bir gün tavaya yumurta kırmak. Ne kadar kötüleşmisiz böyle insanlar hiç bir bağı olamayan çocuklara evlerini acıyor yardım ediyor . Yanı anlayamıyorum gerçekten böyle düşünenleri.
Bu kadinin ne yasadigini bilemezsinki..bi cocugun sorunlulugu gercekten buyuk, anneyim sukurler olsun biliyorum.. inan bzn kendi cocuguna sabrin kalmiyor..olay burda yumurta degil bencede.. olayin geldigi nokta..

bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..

gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.

bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..

sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.

esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..

Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..

ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..

Sız olsanız ne yaparsınız?
ben olsam tava kirli sünger bitti vs vs bahanesiyle zorla cocuğa yemediği bir şeyi yedirmeye uğraşmam.
ayrıca banane yerse yer yemezse aç kalır mantığına giremem de muhtemelen :)
çocuğu sevmiyorsunuz belli ki. muhtemelen o da sizi sevmiyordur.

Son düzenleme:
ben bu saydıkalrımı yapmak zorunda değilim o yastakı bır cocuk yatagını toplamalı , esyasını kaldırıp bır koseye koymalı bence ...
eşim her ıkısınınde babası işte o nedenle ben degıl onun ılgılenmesı gerekır bızde oldugu zamanlarda ıhtıyacları vs ıle..

biraz kendi çocuğunuzmuş gibi görmeye çalışsanız. tabi anne olamazsınız annesi var zaten ama abla olun.

o yaşta ki çocuğa siz eğitim veremezsiniz ayrıca.

açıkçası istemiyorsunuz bu yüzden her şeyi gözünüze batıyor.

Bende esimin ikinci evliligim onunda 11 yasinda oglu var. Onu annesi birakip gitmis. Senede iki kere falan gelir arada ben giderim babaanesiyle yasadigi ile. Banada ilk zamanlar oldu bu durum ama esim hic ayirmadi allah korusun. Hep senin annen saygi duyacaksin dedi annesi olmadigi icin. Beni anne gorur caninin istedigi seyleri yaparim geldiginde.
Burda esin tavri cok onemli. O cocuga bunu anlatacak. Nedemekmis hic birseyisin ? Madem oyle kendisi yapsin nekadar ayip

O öz babası ise ve size de "anne" dedirtiyorsa o çocuk neden babanne ellerinde büyüyor? Bir yerlerde yanlışlık yok mu yani? :işsiz:
Çok üzülüyorum yetişkinlerin yaptığı saçmalıklar çocuklara patlıyor. Ufacık bir şımarıklık hakları yok. Küçücük yaşlarda olgunluk bekleniyor yapmayınca yüzlerine patlıyor..

Allah yardımcıları olsun nerede varsa bu annesi babası hayattayken öksüz ve yetim kalan çocukların..

Çok aklı başında bir üyesiniz ne oldu size böyle?
Sinirleriniz fena yıpranmış bence!
Konu da ki anne eftelya2015 olamaz...

Bu kadinin ne yasadigini bilemezsinki..bi cocugun sorunlulugu gercekten buyuk, anneyim sukurler olsun biliyorum.. inan bzn kendi cocuguna sabrin kalmiyor..olay burda yumurta degil bencede.. olayin geldigi nokta..
Tamamda çocuğun sorumluluğu konu sahibinde değil ki hatta tamamiyle alakasız . Tek yapacağı çocuk geldiği zaman sevdiği yemekleri yapmak bu kadar. Bir tava yıkamak inan zor değil.

O öz babası ise ve size de "anne" dedirtiyorsa o çocuk neden babanne ellerinde büyüyor? Bir yerlerde yanlışlık yok mu yani? :işsiz:
Çok üzülüyorum yetişkinlerin yaptığı saçmalıklar çocuklara patlıyor. Ufacık bir şımarıklık hakları yok. Küçücük yaşlarda olgunluk bekleniyor yapmayınca yüzlerine patlıyor..

Allah yardımcıları olsun nerede varsa bu annesi babası hayattayken öksüz ve yetim kalan çocukların..

Neden hemen yargiliyosun ki ?
Annesi babaanesine terk edip gitmis kucukkune. O cocuk babaaneyi anne bilmis. Defalarca gelemesini istedik ve gelmedi. Tatilde bile gelince 10 gun zor duruyor, babaanemi ozledim diye. Benimde evladim var neyin ne oldugunu ben daha iyi biliyorum.

Back
X