Bu durumda nişan, düğün yapmasam ne olur?

Şu an hevesiniz yoksa durumun çok da değişeceğini sanmam.
Her şey bir araç sonuçta, çok da lüzumlu değil nişan-düğün, amaç haline getirip çok önemsemeye gerek yok.

Ileride ne düşünürüm diye düşünmek gereksiz, size bırakıldıysa eğer şu an ne istiyorsanız onu yapın.
Gelinlik giyecekmişsiniz, fotoğraf çekimi de yapacaksınız.
Düğün ne ki zaten, ben kendi düğünümü görmedim bile doğru düzgün, nikahta bulundum Allah'tan (:
Eşim istemeseydi düşünmezdim bile.

Mutluluklar dilerim.evlilik için çok erken olsada adina çok sevindm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok teşekkür ederim :)

Bence dugun falan yapma, nikah+kokteyl en guzeli. Baskalarini bilmem ama ben su anda dugun yaptigima pismanim, ne geregi varmis diyorum, su an cok sacma buluyorum o anlari.

Dediğim gibi kendimi düşününce ben de yapmak istemiyorum. Hevesim de yok zaten ama sırf sözlümün ailesini düşünüyorum.

Düğün yapmamak pişmanlık vermez ama ailenizin mutlu gününüzde (artık nikah mı, nişan mı, kına mı) olmaması ileride acı verebilir. Eğer tamamen koptu bağlarımız, daha düzelmez diyorsanız düğün yapılması garip olur. Ama en ufak bir yol dahi varsa ailenizi hiçe sayarak o olu da kapamış olursunuz. Kendi kendinize evlenmiş, bir nikaha dahi çağırmamış olursunuz...
Bilemedim zor bir durum ama ben olsam düğün yapmadan evlenirdim.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Tamamen koptu, düzelmez.
Ben yine de çağırırdım ama avukatıyla haber göndermiş, ne nişan ne düğün için benden bir şey beklemesin diye babam. Babam gelmezse annem hiç gelmez zaten. İnanın şu ana kadar en mutlu anlarımı sadece mahvettiler, o yüzden pek de umursamıyorum açıkçası gelip gelmemelerini.
Keşke böyle olmasaydı tabii ama..

Şu an hevesiniz yoksa durumun çok da değişeceğini sanmam.
Her şey bir araç sonuçta, çok da lüzumlu değil nişan-düğün, amaç haline getirip çok önemsemeye gerek yok.

Ileride ne düşünürüm diye düşünmek gereksiz, size bırakıldıysa eğer şu an ne istiyorsanız onu yapın.
Gelinlik giyecekmişsiniz, fotoğraf çekimi de yapacaksınız.
Düğün ne ki zaten, ben kendi düğünümü görmedim bile doğru düzgün, nikahta bulundum Allah'tan (:
Eşim istemeseydi düşünmezdim bile.

Benim hevesim yok, sözlümün hiç hevesi yok zaten, gözünde büyüyormuş :1:
Ama bana bıraktı içimde kalmasın diye. Ben de sizin gibi düşünüyorum.
Sözlümün ailesinin içinde kalmasını istemiyorum bir tek, sonuçta evlatları evleniyor.

Çok teşekkür ederim :)

Dediğim gibi kendimi düşününce ben de yapmak istemiyorum. Hevesim de yok zaten ama sırf sözlümün ailesini düşünüyorum.

Tamamen koptu, düzelmez.
Ben yine de çağırırdım ama avukatıyla haber göndermiş, ne nişan ne düğün için benden bir şey beklemesin diye babam. Babam gelmezse annem hiç gelmez zaten. İnanın şu ana kadar en mutlu anlarımı sadece mahvettiler, o yüzden pek de umursamıyorum açıkçası gelip gelmemelerini.
Keşke böyle olmasaydı tabii ama..

Benim hevesim yok, sözlümün hiç hevesi yok zaten, gözünde büyüyormuş :1:
Ama bana bıraktı içimde kalmasın diye. Ben de sizin gibi düşünüyorum.
Sözlümün ailesinin içinde kalmasını istemiyorum bir tek, sonuçta evlatları evleniyor.

çok sasirdim olaylarin bu raddeye gelmiş olmasına.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiç hevesim kalmadı.
Bilenler bilir; ailemle olan son bağlarımı kopardım. Daha doğrusu babamla ama annem de yaşadığı eksiklik duygusu sebebiyle her zamanki gibi babamdan yana oldu, şu an beni bırakın küçük kız kardeşimle bile görüşmüyorlar. İşin kötüsü ufacık çocuk anne, babasını aramıyor.
Daha önceki konularımda bunları anlatmıştım, tekrarlamaya gerek yok.

Eylül ayında sözlendim, mayısta nişan, seneye mezun olunca düğün olarak düşünüyorduk. Şu an üniversite 3. sınıftayım.
Bütün bu olanların üstüne ne nişan yapmak istiyorum ne düğün. Anne-babam hariç kimse yok Türkiye' de, yaparsak düğünü memlekette (Makedonya) yapacaktık, bir de sözlümün memleketinde (Kıbrıs). Şu an anne babamla görüşmediğim için memleketteki akrabalara gidip düğün yapmak hoş olmaz. Kıbrıs' ta düğün yaparsak bile gelinin anne babası yok diye laf ederler mi? Bilemedim.

Sözlüm bana bırakıyor ama bu şartlarda kardeşimi de beni de bırakmamak için yaza nikah yapıp evlenelim, beklemeye gerek yok. Sen istemezsen düğün yapmayız dedi. Keşke böyle olmasaydı, keşke o hevesleri ben de yaşayabilseydim ama böyle olacakmış, kader.

Tek korkum ileride pişman olmak düğün yapmadım diye pişman olur muyum? diye düşünüp duruyorum.
İki seçenek var önümde, ya nikah sonra arkadaşlarımızla kokteyl.
Ya da nikah + arkadaşlarımızla kokteyl, sonra Kıbrıs' ta sadece sözlümün akrabalarıyla düğün.

Büyük ihtimalle nişanı atlayıp, nikahı öne çekeceğiz. Ne yapsam hiç bilemiyorum.

Canım bak bunca şeyi ayaklarının üstünde durup atlattın bence güzel bir düğün hakkın. Kimin ne dediği yada diyeceği umrunda olmasın. Düğününüzü gönlünden geçtiği gibi yap. O gün herşeyi unut sevdiğin adamla evlenmenin düğünün tadını çıkar kardeşinle dans et eğlen derim ben :34:

Son düzenleme:
Bir önceki konunuzu da okudum, ve kendileri anne-baba diye geçinen kişileri bir daha asla hayatınıza almayın derim. İmkanınız da varsa sizi sıkıntıya sokmayacaksa düğününüzü de yapın hiç kimseyi de umursamayın eğlenin hayatınıza yeniden başlayın. Allah yardımcınız olsun güzel günler yaşayın bundan sonra inşallah :29: mutlu olduğunuzu görmek isterim ve olacaksınızda inanıyorum yapmanız gereken tek şey kendinizden taviz vermemek güzel haberlerinizi bekliyorum :29::54:

Şimdiden ''keşke'' kelimesinizi dile getirir olmuşsunuz..
Şuan için sorun gibi görünmese de , içinizde ukte kalacakmış gibi düşünüyorum..

Ama kendi fikrimi soracak olursanız ben sorun etmezdim..
Sevdiğin adamla birlikte olduktan sonra şimdi yapamadığın düğünü , şartlar olgunlaşınca yine yapabilme ihtimaliniz var ne de olsa..

eski konunu hatırlıyorum... maalesef her anne-baba bir olmuyor...
yerinde olsam nişan yapmazdım,
ama dügün yapmama kararı icin acele etme daha 1yıl var.
baktın hala gonlun yok yapmaya, son yazdıgın gibi yakın cevrenizin de katılacagı kokteyl tarzında birsey yaparsınız sonra kalan genclerle de eglence türü birsey olur. hem herkes davullu zurnalı dügün yapacak diye bir şart yok ki,
eger dügünü istemeyerek yaparsan ve hoslanmadıgın seyler olursa, pismanlıgın yapmamışs olmaktan ziyade neden dugunde ısrar ettim diye olabilir.

Eski konularını biliyorum ama nickini hatırlayamamıştım, geçen gün aklımdan geçtin inan ki acaba nasıl sorunlarını halletti mi diye. Senin en büyük şansın sözlün dilerim o hiç yanıltmaz seni. Düğün konusunda da arkadaşlara katılıyorum Kıbrısta olsun düğün en azından düğünüm olmadı demezsiniz ilerde. Mutluluklar dilerim :54:

Son düzenleme:
son şık daha mantıklı bence.öyle yapın.
önce nikah ardından kokteyl ve kıbrısta eşinizin akrabalarıyla bir düğün.
ilerde heran pişmanlık duyabilirsin.o yüzden bir düğün yapman bana göre şart.
hem müstakbel eşinide düşün.her ne kadar o seni düşünsede "istersen düğün yapmayalım"desede unutma ki onunda ailesi var,annesi babası var.ilerde allah korusun bir sorun olduğunda annesi babası sürekli "senin yüzünden oğlumuzun düğününde yapamadık"demesinler.
gönül isterdi sizin anneniz babanızda yanınızda olsun ama kısmet değilmiş.hem belki o zamana kadar herşey yoluna girer.:34:

Yoğunluktan yazamadım,şimdi okuyabildim mesajları

Canım bak bunca şeyi ayaklarının üstünde durup atlattın bence güzel bir düğün hakkın. Kimin ne dediği yada diyeceği umrunda olmasın. Düğününüzü gönlünden geçtiği gibi yap. O gün herşeyi unut sevdiğin adamla evlenmenin düğünün tadını çıkar kardeşinle dans et eğlen derim ben :34:
Küçük kuşum o benim zaten gelinlik ona benden daha çok yakışacak eminim :1:

Bir önceki konunuzu da okudum, ve kendileri anne-baba diye geçinen kişileri bir daha asla hayatınıza almayın derim. İmkanınız da varsa sizi sıkıntıya sokmayacaksa düğününüzü de yapın hiç kimseyi de umursamayın eğlenin hayatınıza yeniden başlayın. Allah yardımcınız olsun güzel günler yaşayın bundan sonra inşallah :29: mutlu olduğunuzu görmek isterim ve olacaksınızda inanıyorum yapmanız gereken tek şey kendinizden taviz vermemek güzel haberlerinizi bekliyorum :29::54:

Hayatıma yeniden başlamak...çok düşünür oldum inanın.
Öyle ki kendi soyadımı bile kullanmasam mı diyorum. Sıfırdan, yeni bi aileyle hayata başlamak istiyorum.
İnşallah verebilirim güzel haberleri :)

Şimdiden ''keşke'' kelimesinizi dile getirir olmuşsunuz..
Şuan için sorun gibi görünmese de , içinizde ukte kalacakmış gibi düşünüyorum..

Ama kendi fikrimi soracak olursanız ben sorun etmezdim..
Sevdiğin adamla birlikte olduktan sonra şimdi yapamadığın düğünü , şartlar olgunlaşınca yine yapabilme ihtimaliniz var ne de olsa..

Yaş ilerledikçe içimde uhde kalır mı diye düşünüyorum ben de.
Ama dediğiniz gibi sözlüm hayatımda olsun, başka bir şey önemli değil.

eski konunu hatırlıyorum... maalesef her anne-baba bir olmuyor...
yerinde olsam nişan yapmazdım,
ama dügün yapmama kararı icin acele etme daha 1yıl var.
baktın hala gonlun yok yapmaya, son yazdıgın gibi yakın cevrenizin de katılacagı kokteyl tarzında birsey yaparsınız sonra kalan genclerle de eglence türü birsey olur. hem herkes davullu zurnalı dügün yapacak diye bir şart yok ki,
eger dügünü istemeyerek yaparsan ve hoslanmadıgın seyler olursa, pismanlıgın yapmamışs olmaktan ziyade neden dugunde ısrar ettim diye olabilir.

Düğün tarihini öne çekmek istiyor sözlüm. Şu an kardeşim yanımda olduğu için bizim yanımızdan ayrılmak istemiyor sorumlu hissediyor kendini, ama beraber yaşamanın da uygun olmadığını düşünüyor.
O yüzden bu yaz evlenelim diyor en geç eylülde.

Eski konularını biliyorum ama nickini hatırlayamamıştım, geçen gün aklımdan geçtin inan ki acaba nasıl sorunlarını halletti mi diye. Senin en büyük şansın sözlün dilerim o hiç yanıltmaz seni. Düğün konusunda da arkadaşlara katılıyorum Kıbrısta olsun düğün en azından düğünüm olmadı demezsiniz ilerde. Mutluluklar dilerim :54:

Çok teşekkür ederim :) ben de öyle düşünüyorum, Rabbim bozmasın.
Hep hayal kurardım kendi ailemden göremediğim tüm sevgiyi verebileceğim eşim çocuklarımla kocaman bi ailem olsun isterdim, inşallah olur.

son şık daha mantıklı bence.öyle yapın.
önce nikah ardından kokteyl ve kıbrısta eşinizin akrabalarıyla bir düğün.
ilerde heran pişmanlık duyabilirsin.o yüzden bir düğün yapman bana göre şart.
hem müstakbel eşinide düşün.her ne kadar o seni düşünsede "istersen düğün yapmayalım"desede unutma ki onunda ailesi var,annesi babası var.ilerde allah korusun bir sorun olduğunda annesi babası sürekli "senin yüzünden oğlumuzun düğününde yapamadık"demesinler.
gönül isterdi sizin anneniz babanızda yanınızda olsun ama kısmet değilmiş.hem belki o zamana kadar herşey yoluna girer.:34:

Ben de onu düşünüyorum. Sonuçta oğullarına düğün yapmak isterler. Gerçi konuşulmadı bu konular ama zaten ailemle görüşmeyi bıraktıgımı da bilmiyorlar, tepkileri nasıl olur bilmiyorum. Anlayışlı insanlar ama aileye girmeden belli de olmaz.

Yoğunluktan yazamadım,şimdi okuyabildim mesajları

Küçük kuşum o benim zaten gelinlik ona benden daha çok yakışacak eminim :1:

Hayatıma yeniden başlamak...çok düşünür oldum inanın.
Öyle ki kendi soyadımı bile kullanmasam mı diyorum. Sıfırdan, yeni bi aileyle hayata başlamak istiyorum.
İnşallah verebilirim güzel haberleri :)

Yaş ilerledikçe içimde uhde kalır mı diye düşünüyorum ben de.
Ama dediğiniz gibi sözlüm hayatımda olsun, başka bir şey önemli değil.

Düğün tarihini öne çekmek istiyor sözlüm. Şu an kardeşim yanımda olduğu için bizim yanımızdan ayrılmak istemiyor sorumlu hissediyor kendini, ama beraber yaşamanın da uygun olmadığını düşünüyor.
O yüzden bu yaz evlenelim diyor en geç eylülde.

Çok teşekkür ederim :) ben de öyle düşünüyorum, Rabbim bozmasın.
Hep hayal kurardım kendi ailemden göremediğim tüm sevgiyi verebileceğim eşim çocuklarımla kocaman bi ailem olsun isterdim, inşallah olur.

Ben de onu düşünüyorum. Sonuçta oğullarına düğün yapmak isterler. Gerçi konuşulmadı bu konular ama zaten ailemle görüşmeyi bıraktıgımı da bilmiyorlar, tepkileri nasıl olur bilmiyorum. Anlayışlı insanlar ama aileye girmeden belli de olmaz.

herkes illa aynı şekilde evlenecek diye bir kaide yok,
ayrıca erkek tarafı tek nikaha razı olmayabilir, onların da kendi cevresi eşi dostu vardır...
eger oyle birsey derlerse herkesin bir arada olacagı kokteyl tarzı birsey yapın, ailenizi de usulen cagırın, ustlerine cok dusmeyin.
bu sekilde herkesin gonlunu yapmıs olursunuz, hem de ukte kaldı kalmadı durumu da ortadan kalkar

Gelinlik giyip, dış mekan çekimleri yapacağız.
Hiçbir zaman düğün hayalim olmadı. Tabii ki bu 21 yaşındaki düşüncem, bundan 20 sene sonra dediğiniz gibi pişman olur muyum, bilemiyorum...

Su an nikah yapip evlenirdim yerimiz de olsaydim.

herkes illa aynı şekilde evlenecek diye bir kaide yok,
ayrıca erkek tarafı tek nikaha razı olmayabilir, onların da kendi cevresi eşi dostu vardır...
eger oyle birsey derlerse herkesin bir arada olacagı kokteyl tarzı birsey yapın, ailenizi de usulen cagırın, ustlerine cok dusmeyin.
bu sekilde herkesin gonlunu yapmıs olursunuz, hem de ukte kaldı kalmadı durumu da ortadan kalkar

Haklısınız sözlümün ailesi ne düşünür hiç bilmiyorum, henüz bu konuları onlarla görüşecek cesaretim yok.
Kıbrıs' a gidip yüzyüze anlatmayı düşünüyoruz.

bence kizkardesini yanina alabilmen, ailenin o zavalli yavruyu zorla elinden alip eziyet etmemeleri sana en buyuk hediye. Eyer bunu yapamamis olsaydin, istersen super bir dugunun olsun hic bir sey anlamazdin. Bence su an elinde olanlar cok guzel seyler. Malesef anne ve baban cok hayirsizmis, guvenebilecegin bireyler zaten hic olmamis hayatinda, yapicak bir sey yok. Ama Allah sana cok ta guzel hediyeler vermis, kendi ayaklarinin uzerinde durabilen, belli olcude maddi imkanlari olan, zeki, kizkardesine bakabilen, sahip cikabilen bir bayansin sen. Bunun ne kadar paha bicilemez bir sey oldugunu asla unutma. Dugun olur veya olmaz, bence kendini olucak yada olmiyacak diye sartlama. herzaman icin once nikahi yapip dugunu baska bir tarihte yapabilirsiniz.

ve senin icin tek dilegim su ki, umarim su anki sozlunden dolayi hayal kirikligina ugramazsin hic.

PS: Bu arada diyer konularina baktim. Senin yerinde olsam hemen nikahi da basarim, eyer baban kizkardesini almak isterse dava acarsan elin kuvvetli olur, darb raporunda oldugu icin. Ikincisi de hisselerinin dusurulmesine izin verme. Onlar senin oz be oz hakkin. Eminim ki babanda sadece kendi kazanmadi o paralari, belki dedenlerden filan miras kaldi o paralar. Yani oz be oz senin hakkin. Kurusuna bile dokundurtma, hic bir halt edemezler. Hele de kizkardesin icin hic bir sey imzalama.

Bazı zamanlar benim de aklımdan geçmiyor değil her şeyi boşverip nikah yapmak :)

Yanlis anlamazsin umarim beni. Sozlune guveniyormusun kesin olarak? Maddiyattan dolayi seninle birlikte olmadigina emin misin ? gerci mirasla gelen birseyde soz hakki olamaz eslerin ama genede sordum, kusura bakma lutfen.

Son düzenleme:
boşver düğünü
giy gelinliğini yap nikahını nikah çıkısı sevdiğin insanları topla git bir yere yemek yiyin sonra eğlenin göbek atın kendi düğününüzü kendiniz yapın
sabaha kadar kutlayın
sadece sevdiğin insanlar aşık oldugun adam yanında olacak. sürekli de fotoğraf çekin. unutulmaz bir gün yaşayın.
düşünsene yazın sahilde gelinliğinle yürüyosun yanında arkadaşların eğleniyorsunuz.
bence gayet güzel.
düğün de neymiş.

Pişman olup olmayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Biz eşimle nikah yaptik sadece. Hiç pişman olmadim. Olmayacağımı da biliyordum. Gittiğiniz düğünlerde ozeniyosanız eğer ilerde pişman olabilirsiniz düğün yapmadığınız için.

samsung

Düğün yaparsanda eğer yine pişman olursun çünkü annen baban yanında olmadığı için hem onlara kızgınlığın olacak hem de bir yanın eksik kalacak. Beyaz gelinliğini giyip imzanı attıktan sonra bence gerisi formalite. Nasıl mutlu ve huzurlu olacaksan öyle yap

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X