bakın ben de eşimin annesini sevmiyorum ve eşim bunu çok net biliyor. telefonda konuşmaya bile zorlanıyorum. eşim idare ediyor sağ olsun, 3 kere tek konuşuyor telefonda, ya lavaboda diyor benim için ya yemek hazırlıyor ya daha gelmedi vs, 4. konuşmada bana da veriyor telefonu. canımı sıkan şeyler oldu mu benim de yüzüm düşer, elimde değil, artık anlık düşüyor yüzüm anlık bir şok oluyorum sonra topluyorum.
yapmacık olmanıza gerek yok. yabancılara karşı nasılsanız öyle davranacaksınız. yeni tanıştığımız insanlara saygılı ama mesafeli davranırız. öyle yapacaksınız işte.
size yardım etmek istiyorum gerçekten, çünkü kv yüzünden 1 sene sıkıntı çektim ben üstelik aynı şehirlerde bile değildik, şehirler arası çalıştı mübarek. öyle bir kadın ki, ses tonuyla bile etkilerdi eşimi, sadece ses tonu bile bizim aramızda huzursuzluk çıkarmaya yeterdi. şimdi nasıl derseniz isterse yeminler etsin kitabımız üstüne, isterse ağlasın, yalvarsın, eşim benim sözüme güvenir bana inanır ve asla beni annesi için kırmaz. eşimin artık yapmayacağı şeylerin örneklerini çoğaltabilirim ama gerek yok, siz bunu nasıl sağladığıma bakın.
asla saygısızlık yapmadım, asla. annesi beni başkalarının yanında küçük düşürdü, bana kibar kibar hakaret etti, beni gördüğü zaman suratını astı. hiç karşılık vermedim, hiç kavga etmedim, tartışma bile yapmadım.
eşime annesini çekiştirmedim, o zaman bizler kötü anneleri melek oluyor çünkü. sadece, annesinin söylediklerini, yaptıklarını fark etmesini sağladım.
klasiktir "sen yanlış anladın" lafı. aslında anne öyle demek istememiştir deeee gelin yanlış anlamıştır. sakin sakin eşime örnek gösterdim. rolleri değiştir, ben bu lafı söylesem nasıl olur dedim, o zaman anlıyorlar lafın/hareketin absürdlüğünü.
diyelim sorun yaşadınız annesiyle. olan biteni eşinize anlatmanız gerekiyorsa bire bir anlatın. ne ekleyin ne çıkartın. bir olur iki olur derken eşiniz sizin ne olursa olsun doğruyu anlattığınızı anlayacak. bu şekilde de başkalarına değil size inanacak.
eğer bir savaşsa gelin kaynana arasındaki, ilk sene savaşı kaybetmiştim, 5 senedir sürekli galip olan benim.