Öncelikle gündemi bu kadar çok takip etme. En azından düzelene kadar. Ben hamilelikten dolayı X e girmiyorum çok fazla gündemi takip etmiyorum stres etkilemesin diye. X i sil . Fazla düşünmek de iyi değil kendine başka bir uğraş bulman lazım bir kurs olur başka bir şey olur. Çünkü insan kendini eve kapatınca, daha çok düşünüyor daha çok kafasını takıyor.Merhaba herkese ciddi bir psikojik buhrandayim gerek ülkenin siyasi ekonomik durumu olsun ( yakından takip ederim ) gerek çevredeki insanların cahilliği yobazligi olsun bu durumlar beni inanılmaz tüketti. Üstelik tuhaf bir erkek nefretine sahip oldum x te sürekli görmüş olduğum şiddet haberleri de tuzu biberi oldu. Hiçbir erkeğe tahammül edemiyorum hepsinden nefret ediyorum o bağnaz örümcek beyinlerinden kendilerini şehzade zannetmelerinden usaniyorum tiksiniyorum. Hayır acaba ben mi secemiyorum ? Evlilik lafinin yapilmasina ( yakın zamanlarda kuzenim evlendi benden 3 yaş büyük şimdi akrabalar sıra sende vs. Laflar ettiler ) akrabalara komuslara da tahammülüm kalmadı . Acaba sorun bende mi ? Etrafta kültürel olarak ciddi bir gerilesme cahillesme görüyorum ve bundan çok etkileniyorum. Toplumdan midem bulanıyor artık sosyalleşmek bile istemiyorum kimseye tahammülüm kalmadı eve ve kitaplarima sarılıyorum hayal dünyama sığınıyorum . Ama bu sefer de kendimi anormal hissediyorum . Psikolojik olarak gerçekten de cokusteyim kendimi bu insanlara ait hissetmiyorum napmaliyim? Nasıl kurtulurum bu ruh halimden
Vardı zaten kurdum aslında yüzmeye spora gidiyordum okuyorum da ama artık içimden gelmiyor psikojik destek alıyordum okb için bıraktım acaba tekrar mi alsam . Bu arada sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahÖncelikle gündemi bu kadar çok takip etme. En azından düzelene kadar. Ben hamilelikten dolayı X e girmiyorum çok fazla gündemi takip etmiyorum stres etkilemesin diye. X i sil . Fazla düşünmek de iyi değil kendine başka bir uğraş bulman lazım bir kurs olur başka bir şey olur. Çünkü insan kendini eve kapatınca, daha çok düşünüyor daha çok kafasını takıyor.
Çok haklısınız ama galiba yardım almam gerekiyor belki depresyondayimdir bilemiyorumYazdığınız birkaç şeyde evet haklı olabilirsiniz ama hayatınızı topluma göre şekillendirirseniz mutlu olamazsınız zaten.
Ayrıca insanlar hakkında böyle genelleme yaptığınız sürece karşınıza çıkan doğru kişileri de görmeniz mümkün değil..
Toplumu değiştiremezsiniz. Kendinizi değiştirmeye ve bu kafadan çıkmaya bakın bir an önce.
Gerçekten de öyle çok bunaltiyor beni kapatacağım galiba sosyal medya hesaplarimiEskiden ben de ülke gündemini çok takip ediyordum kafayı yiyecek dereceye gelmiştim. Cidden insanın psikolojisini bozuyor…
Depresyonda olabilirsin.
Bu ülkede gündemden ne kadar uzak durabilir ki insan…
Sorun sende degil etraf kendini geliştirememiş ailesinin de geliştiremediği erkeklerle dolu. Sıra sende diyen boş konuşan akrabalarına da bakma hepsi birbirinden iticiMerhaba herkese ciddi bir psikojik buhrandayim gerek ülkenin siyasi ekonomik durumu olsun ( yakından takip ederim ) gerek çevredeki insanların cahilliği yobazligi olsun bu durumlar beni inanılmaz tüketti. Üstelik tuhaf bir erkek nefretine sahip oldum x te sürekli görmüş olduğum şiddet haberleri de tuzu biberi oldu. Hiçbir erkeğe tahammül edemiyorum hepsinden nefret ediyorum o bağnaz örümcek beyinlerinden kendilerini şehzade zannetmelerinden usaniyorum tiksiniyorum. Hayır acaba ben mi secemiyorum ? Evlilik lafinin yapilmasina ( yakın zamanlarda kuzenim evlendi benden 3 yaş büyük şimdi akrabalar sıra sende vs. Laflar ettiler ) akrabalara komuslara da tahammülüm kalmadı . Acaba sorun bende mi ? Etrafta kültürel olarak ciddi bir gerilesme cahillesme görüyorum ve bundan çok etkileniyorum. Toplumdan midem bulanıyor artık sosyalleşmek bile istemiyorum kimseye tahammülüm kalmadı eve ve kitaplarima sarılıyorum hayal dünyama sığınıyorum . Ama bu sefer de kendimi anormal hissediyorum . Psikolojik olarak gerçekten de cokusteyim kendimi bu insanlara ait hissetmiyorum napmaliyim? Nasıl kurtulurum bu ruh halimden
Kesinlikle katılıyorum size çok doldum bu mevzulardanTek siz değilsiniz yazmaya geldim.O kadar çok kadından duyar oldumki ben bunları yaş konudan bağımsız.Özellikle erkek görmek istemiyorum cümlesini.Bence sorun biz empati yeteneğimizi kaybettik insanlar kendilerine hiç bakmadan karsinin çöpüne gözünü diktiği sürece kendi çöpleriyle yaşıyor kokarak .Kokmak enerjisi negatif .Ondan kimse kimseye tahammül edemez ve duruo içten dinleyemez halde .Bence daha anlayışlı bir toplum olmak gerekiyor yargı yapmadan sen böylesin bendaha iyi kadınım ben daha ahlaklıyım doğru bu doğru bu sen değilsin demeden .Bence bizim insanı insan olarak anlamaya ve kendi kusurlarimizi nasıl kabul edip onlarla yaşıyorsak karsiyada o toleransı göstermeyi öğrenmemiz gerekiyor bunu kaybettik biz .
Bende ciddi bir yurt dışı imkanı var diye o kadar da istemediğim bir bölüm okuyacagim malesef kaçıp gitmek istiyorum artıkGeçen hafta X hesabımı kapattım yemin ederim modum değişti. İnceller, malum yeşil sembollü tayfa beni çileden çıkardı. Halbuki benim çevremde çok düzgün insanlar var çok da keyifli bir hayatım var bana ne milletin met içmesinden, kumar oynamasından veya bakire muhabbetinden. 32 yaşındayım bu aydınlanma bana yeni geldi. Haberleri her sabah okurdum bunu da bıraktım. Instagramdan da bu haberleri paylaşanları takip etmiyorum, yeni kendime geldim diyebilirim. Ben bu haberler yüzünden ani bir kararla yurtdışına taşınıp hayatımı mahvetmiştim o seviye etkilenen biriyim o yüzden mental sağlığım için bu şekilde yaşama kararı aldım. Gücümüzün yetmediği her şeye üzülerek kendi sağlığımızdan olduk.
Evet kesinlikle ara vermeliyim yoksa ciddi bir buhran gireceğimBazı konularda benzer durumdayım. Gündemi güne gün takip etmiyorum, denk gelirsem ancak. Ama gündem ötesiyle, hasıraltı gündemle ilgileniyorum. Gündem dediğimiz şey 'cambaza bak cambaza' oyunu.
Toplumca delirmişliğimizin içinde daha gidecek yol var gibi geliyor kalbim sıkışıyor. Ve farkettim ki nurtopu gibi anksiyete sahibi oldum. Kaygıdan kurtulamıyorum. Hal böyle olunca günlük hayatıma 'normal' devam etme çabası sahte hissettiriyor. Sanki truman show'un içindeyim ama herşey olağan. O kadar anormal ki olanlar. Su yavaşça ısındığı için bir taraftan 'ne oluyor ya' diyoruz diğer taraftan günlük hayatımıza devam ediyoruz. Bence bu konularda yalnızda değiliz. Çoğumuz ekranlara sıkışan hayat akışında gittikçe birbirinden uzaklaşan bireyleriz.
Ve sosyal medyanın karşınıza seçerek bilgi koyduğunu unutmayın. Kesinlikle toplumun bir yansıması olduğunu düşünüyorum. Fakat ortalamaların ölçüsü değil. İyi veya kötü erkeklerin, kadınların, insanların ölçüsü değil.
O yüzden aslında önce sosyal medyaya sonra ekranlara ara verip, yada en azından sınırlama getirip gerçek hayata karışmaya çalışmamız lazım. Sağlıklı olan, doğamıza uygun olan bu çünkü.
İyi düşünülmesi gereken bir karar bu.Bende ciddi bir yurt dışı imkanı var diye o kadar da istemediğim bir bölüm okuyacagim malesef kaçıp gitmek istiyorum artık
Size bir doz Norveç öneriyorum.Merhaba herkese ciddi bir psikojik buhrandayim gerek ülkenin siyasi ekonomik durumu olsun ( yakından takip ederim ) gerek çevredeki insanların cahilliği yobazligi olsun bu durumlar beni inanılmaz tüketti. Üstelik tuhaf bir erkek nefretine sahip oldum x te sürekli görmüş olduğum şiddet haberleri de tuzu biberi oldu. Hiçbir erkeğe tahammül edemiyorum hepsinden nefret ediyorum o bağnaz örümcek beyinlerinden kendilerini şehzade zannetmelerinden usaniyorum tiksiniyorum. Hayır acaba ben mi secemiyorum ? Evlilik lafinin yapilmasina ( yakın zamanlarda kuzenim evlendi benden 3 yaş büyük şimdi akrabalar sıra sende vs. Laflar ettiler ) akrabalara komuslara da tahammülüm kalmadı . Acaba sorun bende mi ? Etrafta kültürel olarak ciddi bir gerilesme cahillesme görüyorum ve bundan çok etkileniyorum. Toplumdan midem bulanıyor artık sosyalleşmek bile istemiyorum kimseye tahammülüm kalmadı eve ve kitaplarima sarılıyorum hayal dünyama sığınıyorum . Ama bu sefer de kendimi anormal hissediyorum . Psikolojik olarak gerçekten de cokusteyim kendimi bu insanlara ait hissetmiyorum napmaliyim? Nasıl kurtulurum bu ruh halimden
Biliyorum ama burada kalmayı artık istemiyorumİyi düşünülmesi gereken bir karar bu.
Vize verseler kimse bir dakika bile DurmazSize bir doz Norveç öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?