Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Bu günlerde inanılmaz hassasım. Bir tane yakın arkadasım var. Lisedeki arkadaşımla yakın zamanda bağımız koptu. Üniversitesiteden arkadasım evlendi görüşemiyoruz.
Simdi bugün havuza gidiyoruz biz yakın arkadaşımla. Ben sabah bebek görmeye gidip oradan havuza gececektim. Sabah uyandum arkadaısmın bebeği atesliymiş. Görüşemicez dedi bunu anladım insanlık hali bebek bu kac haftadır görüşeceği işte .sonra baktım bu yakın arkadasım lise arkadaşları ile kahvaltıya gitmiş havuza gelemicem kötüyüm dedi. Sinirlendim cünkü kendisi 2 gündür kötüyüm diyor tansiyon û cıkmış filan . Kahvaltıya giderken iyi mi yani böyle düşündüm zanlam veremedim.
Aslında bunların altında yalnızlık hissi yatıyor kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki bu yüzden arkadaşımın üzerine düşüyorum bu kadar biliyorum hiç sağlıklı değil bu durum.
Sonucta kimse kimseye baglı değil o benim sevgilim değil kocam değil. Ama beynime hükmedemiyorum. Psikolog yeni insanlar hayatına almadıkça bu böyle olur dedi. Bunun da farkındayım spora gidiyorum ama arkadas edinemedim herkes spor yapıyor sonucta sonra eve gidiyor. Yüzmede büyük ablalar var teyzeler filan. Bir kursa gitmem şart oldu işim acıyor cünkü böyle sacma davranınca arkadasımı da üzüyorum. Kursa bişeylere gidesim hiç yok bu arada cok depresifim.

Bıktım artık bu durumdan. Devamlı huzursuzum ağlamak istiyorum

Yaşın kaç iş yaşamın var mı

Yani sonuçta kahvaltıya gitmek ayrı havuz ayrı hasta iken kahvaltıya gidip oturulur da daha kötü olurum diye havuza gidilmez

İlle de birisi ile bir şey yapma zorunluluğu yok ki bugün de evde oturun ya da çıkın yalnız gezin kitap okuyun film izleyin

Bence önce kendiniz ile Başbaşa kalmayı öğrenin yani arkadaş zorunluluk değil ki yeni arkadaş edinirsem bunlara düşkün olmam diye düşünmek de sıkıntı

Yaşın kaç iş yaşamın var mı

Yani sonuçta kahvaltıya gitmek ayrı havuz ayrı hasta iken kahvaltıya gidip oturulur da daha kötü olurum diye havuza gidilmez

İlle de birisi ile bir şey yapma zorunluluğu yok ki bugün de evde oturun ya da çıkın yalnız gezin kitap okuyun film izleyin

Bence önce kendiniz ile Başbaşa kalmayı öğrenin yani arkadaş zorunluluk değil ki yeni arkadaş edinirsem bunlara düşkün olmam diye düşünmek de sıkıntı

Var lakin inanılmaz.mesaili. Egoist patronla stresli iş arkadaşlarım iyi olmasa hiç durulmaz bir yer hoş yine durulmaz bu da moralimi bozuyor

Bence de bi yastan sonra arkadas edinmesi cok zor.

En olabilir yol kendi hobilerine yogunlasman ve o hobiye sahip kisilerle etkinlikleri takip etmen olabilir gibi. Bir dostluk kurulamasa da bir grup kurulabilir.

Var lakin inanılmaz.mesaili. Egoist patronla stresli iş arkadaşlarım iyi olmasa hiç durulmaz bir yer hoş yine durulmaz bu da moralimi bozuyor

Madem yoğunsun da arkadaşı ne yapacaksın

Zaten dinlenme Zamanı az çalışma Zamanı çok ülkemizde

Dinlenme Zamanlarını mutlaka birileri ile neden doldurasın ki

Bak bugün pazar yarın bayram olmasa iş var

Sen sabah Bebek görmeye öğlen havuza gideceksen ne Zaman insanlardan uzaklaşıp da iç sesinle Başbaşa kalıp dinleneceksin

Bence sıkıntı arkadaş vs değil yalnız bir şey yaparsan eksik olacağın düşüncesi

Vardır ya küçük çocuklara bak arkadaş yanına git diyen anneler hep arkadaşımız olmalı bir yere yalnız gidilmez diye kodluyoruz kafamızda

Sonra da elde olan iki üç kişiye yapışıyoruz

Oysa yalnız da herşey yapılır bir de uyman gereken bir başka kişi ya da kişiler olmadığı için daha huzurlu da yapılır

Çevrendekilerin yaptıklarına ‘Neden, nasıl?’ dedikçe kendine zararın olur. Bırak istediklerini yapsınlar. İstedikleriyle gezsinler, sana haber vermesinler. Sende haber verme! Dediğin gibi kimse kimseye mecbur değil.
Yeri gelir gidersin tek başına cafeye, alırsın kahveni kitabını oturursun. Sinemaya gider filmi izlersin. Yalnız yapılan şeylerin de keyfine vardıktan sonra insana antidepresan gibi geliyor.
Sanırım sizin anlatmak istediğiniz; arkadaşınızın bahane üretip bunu başka şekilde görmeniz. Eğer bahane bulup görüşmek istemiyorsa kesin iletiminizi. Arkadaş edinmek istiyorsanız spor en iyisi. Aletler arası süper iletişim oluyo zamanla :super:

İşten geri kalan zamanda tek olmak gibisi var mı ya. Bireysel yapacağın hobiler bul. İnsanların geneli nankör zaten

Bir tura Katıl yanına kardeşin kuzenin varsa onu al yoksa anneni de alsan olur. Onunla gez. Orada zaten birçok kişi tanırsın.

Gönüllü derneklere üye ol. Orada birçok kişi tanırsın.

Bir alet çalışabilirsin. Spor salonunu değiştirip daha çok senin yaslarında yakın Kişilerin Katıldığı bir salon tercih edebilirsin.

Belediyelerin ücretsiz kursları var oralara katılıp oralardan çevre edinebilirsin.

Bir enstruman çalmak ya da yabancı dil Öğrenmek için kursa gidebilirsin.

İlla insan arama çevrende ben yeni bir şehirdeyim arkadaşım yok. Aslında daha faydalı şeyler yapıyorum. Kitap kurdu oldum bu ara. İkinci üniversitemi okuyorum falan. Kişisek gelişime adadım kendimi. Aslında insanların çok olması problem demek. Bu arkadaşınızı da aramayın bir daha. Sizi arayınca da gitmeyin görüşmeye istese sizi de davet ederdi

İlla insan arama çevrende ben yeni bir şehirdeyim arkadaşım yok. Aslında daha faydalı şeyler yapıyorum. Kitap kurdu oldum bu ara. İkinci üniversitemi okuyorum falan. Kişisek gelişime adadım kendimi. Aslında insanların çok olması problem demek. Bu arkadaşınızı da aramayın bir daha. Sizi arayınca da gitmeyin görüşmeye istese sizi de davet ederdi

Bu arkadasım benim 20 yıllık cocukluk arkadasım . Sabah ben bebek görmeye gideceğim biliyordu . Ama yinede sinirliyim ona

Aç evde televizyon izle çay yap iç yani illa insanlara muhtaç değilsin

Bu arkadasım benim 20 yıllık cocukluk arkadasım . Sabah ben bebek görmeye gideceğim biliyordu . Ama yinede sinirliyim ona
Bu tavrı haketmediğini düşünüyorsun haketmediğin bir şey yaşamak seni üzmüş. Seni üzen şeyleri kes at.

Madem yoğunsun da arkadaşı ne yapacaksın

Zaten dinlenme Zamanı az çalışma Zamanı çok ülkemizde

Dinlenme Zamanlarını mutlaka birileri ile neden doldurasın ki

Bak bugün pazar yarın bayram olmasa iş var

Sen sabah Bebek görmeye öğlen havuza gideceksen ne Zaman insanlardan uzaklaşıp da iç sesinle Başbaşa kalıp dinleneceksin

Bence sıkıntı arkadaş vs değil yalnız bir şey yaparsan eksik olacağın düşüncesi

Vardır ya küçük çocuklara bak arkadaş yanına git diyen anneler hep arkadaşımız olmalı bir yere yalnız gidilmez diye kodluyoruz kafamızda

Sonra da elde olan iki üç kişiye yapışıyoruz

Oysa yalnız da herşey yapılır bir de uyman gereken bir başka kişi ya da kişiler olmadığı için daha huzurlu da yapılır

Çevrendekilerin yaptıklarına ‘Neden, nasıl?’ dedikçe kendine zararın olur. Bırak istediklerini yapsınlar. İstedikleriyle gezsinler, sana haber vermesinler. Sende haber verme! Dediğin gibi kimse kimseye mecbur değil.
Yeri gelir gidersin tek başına cafeye, alırsın kahveni kitabını oturursun. Sinemaya gider filmi izlersin. Yalnız yapılan şeylerin de keyfine vardıktan sonra insana antidepresan gibi geliyor.
Sanırım sizin anlatmak istediğiniz; arkadaşınızın bahane üretip bunu başka şekilde görmeniz. Eğer bahane bulup görüşmek istemiyorsa kesin iletiminizi. Arkadaş edinmek istiyorsanız spor en iyisi. Aletler arası süper iletişim oluyo zamanla :super:

İşten geri kalan zamanda tek olmak gibisi var mı ya. Bireysel yapacağın hobiler bul. İnsanların geneli nankör zaten

Biliyorum aslında tek basına da keyif almalı ama alamıyorum adeta boğuluyorum bu ara yalnızlık anksiyetesiyle basbasayım

arkadaş çevresini genişletmek gerekiyor ama bir yaştan sonra da kolay kolay arkadaş edinilmiyor.hele yaşıtların çocuklu ise malum ilgi çocuklarda,evli olanlar eşleriyle zaman harcıyor ya da aile büyüklerini zşyaret ediyorlar.üniversiteyi dışarda bitirdiysen yine araya mesafe giriyor ve zamanla kopuşlar başlıyor

kurs,gezi turlarına katılmaktan başka çözüm yok ya da erkek arkadaş edinmekten.biliyorum canım klasik ve bildiğin şeyler ama başka türlü de olmuyor. üzülme
zamana bırak,ya 1-2 arkadaş edinirsin ya da zamanla bu durumu kabullenip alışırsın.

Biliyorum aslında tek basına da keyif almalı ama alamıyorum adeta boğuluyorum bu ara yalnızlık anksiyetesiyle basbasayım
Canım şu var bak. Ben de önceki dönemlerde şimdiki hayatım gibi olsa arkadaşım yok diye üzülürdüm ama şimdi farkediyorum yalnızlık birilerine tutunma ihtiyacı kafan ancaj öyle rahatlıyor ama şimdi büyüdüm bundan ziyade daha güçlüyüm kimsenin eksikliğini hissetmiyorum. Yani birinin bir cümlesi tavru hoşuma gitmese soğurum. Kendi başına da varsın başkalarına ihtiyacın yok.

büyük şehirlerde insanlar daha yalnız. küçük yerlerde ilişkiler daha sağlam. belli bir yaştan sonra arkadaşlık kurmak çok zor oluyor. inanın birçok kişi aynı durumda. fazla takmayın yalnızlığın da iyi tarafları olabilir.

Arkadaşın bugün evden çıkmıcam o kadar kötüyüm dediyse ve ona rağmen çıktıysa bozulabilirsin ama havuz için efor sarfetmek lazım , kahvaltı dingin bir olay .. sadece seninle gelmek istemedi diye düşünme..

Aslında kendime benzettim durumunu bazen insanlar ağzı iyi laf yapanlarla takılmak istiyorlar ben sık sık yaşıyorum. Ben çok muhabbet edemem sanırım sen de benim gibisin
İş yerin varsa oradakilerle takıl öğle yemeği felan dışarı çıkıp hava alabilirsiniz
Alışveriş yapabilirsiniz
O da olmadı sevdiğin arkadaşını evine felan davet et
Ben de yalnızlık yaşıyorum zaman zaman ama kendimi ev düzenine felan veriyorum çok takmak istemiyorum kastıkça üzülüyor insan ortam da olmuyo akışına bırak
Canımsın gel bi sarılayım sana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X