• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumu aşmak istiyorum

Şuan hazırlıktayım ve isteğe bağlı olduğu için akşama koydular dersimi, bunu bilmeyerek seçmiştik hazırlık. Ve akşam 9 gibi bitiyo başta baya sorun oluyordu şimdi alıştılar. Bu da benim suçummuş gibi davranıyorlar
O zaman dersten sonra dışarda olmanıza alışmaları zor olabilir akşam dokuzdan sonrası geç oluyor çoğu aileler için. Erken gitmek için çabalayın. Okuldaki sosyal faaliyetlere katılın erken gitmeniz gerekir. Okul kursları bölümle ilgili ya da kendi ilgi alanına göre kulüpler vs. Alışmaları için ilk etapta bu gibi şeyler yapabilirsin.

Benim 9da öğrenciden gelmeme kızarlarken 12de konserden 11de imza gününden dönmeme alıştılar artık:))

Şimdiye kadar babamla karşı karşıya ciddi bişey hiç konuşamadım. Geçen yaz baba senin de bildiğin bir yerde çalışsam mı okula başlamadan biraz para da biriktirmiş olurum dediğimde yüzüme bakıp sadece gülmüştü. Alay ederek tamam hemen demişti. Hepsi böyle birikince inanın çok zorlaşıyor,çünkü bizim evde hiçbir şey konuşarak çözülmüyor hep kavga hep şiddet
Bi dene bence güzelceifade et kendini babana
Onunla konuşmaya kendini anlatmaya ihtiyacın olduğunu söyle
Sorunlarımıda mutlu olduğum anlarıda sizinle konuşmak paylaşmak istiyorum
Sizi üzmek istemediğim için şimdiye kadar şu şu şekilde davrandım
Ama bu beni yoruyor
Benide dinleseniz beraber çözüm bulsak mutlu olacağım de
Bir ciddiye almaz iki almaz eninde sonunda dinler ve anlar diye düşünüyorum

O zaman dersten sonra dışarda olmanıza alışmaları zor olabilir akşam dokuzdan sonrası geç oluyor çoğu aileler için. Erken gitmek için çabalayın. Okuldaki sosyal faaliyetlere katılın erken gitmeniz gerekir. Okul kursları bölümle ilgili ya da kendi ilgi alanına göre kulüpler vs. Alışmaları için ilk etapta bu gibi şeyler yapabilirsin.

Benim 9da öğrenciden gelmeme kızarlarken 12de konserden 11de imza gününden dönmeme alıştılar artık:))
O kadar olmasa da olur ya, az birazcık izin yeter bana:KK54:

Bi dene bence güzelceifade et kendini babana
Onunla konuşmaya kendini anlatmaya ihtiyacın olduğunu söyle
Sorunlarımıda mutlu olduğum anlarıda sizinle konuşmak paylaşmak istiyorum
Sizi üzmek istemediğim için şimdiye kadar şu şu şekilde davrandım
Ama bu beni yoruyor
Benide dinleseniz beraber çözüm bulsak mutlu olacağım de
Bir ciddiye almaz iki almaz eninde sonunda dinler ve anlar diye düşünüyorum
Haklısınız bi şekilde aşmamız lazım. Ve bu da sadece konuşarak olur teşekkür ederim hepinize gerçekten:KK200:

Bir yerlere gitmek istediğinde evde bir izin töreni olmasin bence.bir iki kiz arkadasin eve gelip gitsin,yarinda ben onlara gidicem de.yani bunu normal bise gibi gor,ki Normal birsey zaten.anneee nolllrrr diye yalvaran arkadaslarimi hatirlarim.18 yasinda genc kizsin artik belirli sinirlarda tabiki geziceksin.

Böyle konular okudu mu halime şükrediyorum. Sen dürüst olmak istiyorsun belli, ama senin arkadaşınla bi çay içmene bile karşı çıkan anne baban senin bu dürüstlüğünü hak etmiyor üzgünüm.

O kadar olay yaşanıyor ki ailenin korumacı olması normal bence. Benim ailem de yerine göre izin vermezdi ama asla asosyal pısırık içe kapanık yetişmedim. Üni. Bitti elimde bavul tek başıma hiç bilmediğim doğuya geldim yanımda kimsenin gelmesini istemedim kendime burda bi hayat kurabildim. Hiç gözleri arkada kalmadı artık güveniyorlardı çünkü. Sen kendini koruyabilecek duruma gelene kadar tabi ki sana hesap da soracaklar kimle görüştüğünü de bilecekler, yerine göre izin de vermeyecekler. Onlar anne baba, senin kötülüğünü istemezler

fazlasıyla abartiyorlar .ama seni anlayabilmelri için sana da görev düşüyor. nasıl ki onlar psikolojik baskı yapıyor sen de aynı silahı kullan. evde bunalım takıl moralin bozuk yaşam sevincin uçmuş gibi gezin. tv izleme mufik dinleme söylediklerine cevap verme ama bunu asi olarak değil de anlamiyormus dslginlikla yap .biri gelince hosgeldin deme utanıyorum insan içine çıkmaktan falan de annenle alışverişe çıkma korkuyorum dışarı çıkmaktan insanlar üstüme geluyor de.ama tabi özünde böyle olma.silen zaten panik olur.sonra psikoloğa görunmeliyim de.gerisi çorap soKuğu gibi gelir.zaten sen fazlasını istemiyorsun .hakkın olanı istiyorsun
pek tabi bikaç arkadaşımla kahve içmeye yemek yemeğe alışverişe sinemaya gitmelisin.haftada bi bilemedin iki kez.derslerin yoğun olduğunda bi kaç hafta çıkmazsın bile.

Bir yerlere gitmek istediğinde evde bir izin töreni olmasin bence.bir iki kiz arkadasin eve gelip gitsin,yarinda ben onlara gidicem de.yani bunu normal bise gibi gor,ki Normal birsey zaten.anneee nolllrrr diye yalvaran arkadaslarimi hatirlarim.18 yasinda genc kizsin artik belirli sinirlarda tabiki geziceksin.
Tam üstüne bastınız yemin ederim, izin töreni olmasını istemiyorum. Zaten bi izin verilse kaçta gelip gideceğimi de iyi biliyorum

fazlasıyla abartiyorlar .ama seni anlayabilmelri için sana da görev düşüyor. nasıl ki onlar psikolojik baskı yapıyor sen de aynı silahı kullan. evde bunalım takıl moralin bozuk yaşam sevincin uçmuş gibi gezin. tv izleme mufik dinleme söylediklerine cevap verme ama bunu asi olarak değil de anlamiyormus dslginlikla yap .biri gelince hosgeldin deme utanıyorum insan içine çıkmaktan falan de annenle alışverişe çıkma korkuyorum dışarı çıkmaktan insanlar üstüme geluyor de.ama tabi özünde böyle olma.silen zaten panik olur.sonra psikoloğa görunmeliyim de.gerisi çorap soKuğu gibi gelir.zaten sen fazlasını istemiyorsun .hakkın olanı istiyorsun
pek tabi bikaç arkadaşımla kahve içmeye yemek yemeğe alışverişe sinemaya gitmelisin.haftada bi bilemedin iki kez.derslerin yoğun olduğunda bi kaç hafta çıkmazsın bile.
Elimden geleni yapıcam ve inşallah ilerde böyle bir anne olmuycam. Kendi yaşadığını yaşatmıycam yavrularımaa:KK43:

İkisine de artık çocuk olmadığını, bu şekilde devam edemeyeceğini açık bir şekilde anlat. Sadece okula gitmekle olmaz, annen baban senle ölene kadar kalacak değil Allah gecinden versin onlara bisey olacak olsa sudan çıkmış balığa donersin. İnsanları tanımak için sosyalleşmek durumundasin. Bunları açıkça söyle, sen kendini bilip aşırı gitmekdikten sonra başına bisey gelmez Allahın izniyle biraz rahat biraksinlar. Olumsuz cevap verirlerse de hemen küsüp kkabullenme, itiraz et saygısızlık yapmadan tartış, sonunda ikna olurlar
Çok sağolun inşallah faydalı olur:KK54: çok seviyorum sizleriii

Back
X