Bu durumu nasıl aşabilirim?

Tantana değil ya. Dediğim gibi umursanmamak insanın zoruna gidiyor

umursanmamak ancak, değer verdiğiniz hayatınızda yer edinmiş yaşanmışlığınız olan insanlar tarafından görüldüğünde can yakar genelde
bu durumda siz takıntı yapmışsınız gibi görünüyor daha çok.

Asıl canınızı sıkan bu kadar kısa süreli ve paylaşımın çok az olduğu bir tanışıklığın sonlanması değil de adamın tutarsız ve umursamaz davranışları diye anladım. Bu durumda içinizi rahatlatabilecek bakış açısı bence şu olabilir, adamın tavırlarının sizin şahsınızla doğrudan alakalı olmaması. Yani olayı kişisel algılamayın demek istiyorum. Bazı insanlar tutarsızdır, bazısı gamsız/umursamazdır, bazısı bir şeyi ister ancak o şey için çabalayacak/emek verecek irade veya motivasyonları yoktur. Hiçbirisi de sizinle alakalı değil. Bunları sizi istediğini söylediği için yazıyorum. Yoksa sizin beğenmiş ancak çabalayacak kadar çok etkilenmemiş ve geçiştirmek için ertelemiş de olabilir, sizinle ilgili kafasında oturmayan bir şeyler olabilir. Ancak bu durum da yine sizle alakalı olmaz çünkü gerçeği söyleyecek uygun açıklamaları yapacak karakteri olmadığı anlamına gelir. Veya sizi istiyor ancak cidden yoğun bir dönemden geçiyor olabilir. Ancak siz gerekli adımları atmışsınız o ise atamamış, demek ki durumu doğru yönetememiş, demek ki gerekli problem çözme becerilerine sahip değil. Gibi gibi. Farkındaysanız tüm senaryolar size değil adamın kendisine bağlanıyor :Dve şunu kendinize söyleyin, sizinle alakalı olmayan durumları siz değiştiremezsiniz:)

Eskiden insanların benim hakkımdaki düşüncelerine çok takılırdım, insanların fikirlerinin ben önemsediğim sürece önemli olduğunu bildiğim halde önemsememek elimde olmazdı. Çünkü duygularımız veya düşüncelerimiz her zaman doğrudan elimizde değildir (değişebilirler tabi ancak hemen o an değil, bunu kastediyorum) "umursama" denince birden umursamamaya başlayamıyoruz. Ancak eylemlerimiz bizim elimizdedir, onları biz tercih ederiz. Ben mesela insanların fikirlerini umursamayı birden bırakamadım ancak kendime dair gereksiz açıklamalar yapmayı bıraktım. İnsalar benim hakkımda hep iyi şeyler düşünsün diye kendimden ödün vermeyi/istemediğim şeyler yapmayı bıraktım. Çünkü bunların hepsi nihayetinde birer davranış ve içimden o an yapmak gelse de yapmamayı tercih edebilirim. Zaten bir süre sonra duygum ve düşüncelerim de bu davranışlarıma adapte oldu. Siz de benzer şekilde, belki yaptığı düşüncesizlikleri hemencecik umursamayı bırakamazsınız ancak bu adama dair hiçbir şey yapmayıp, yolunuza bakmayı ve kendinize odaklanmayı davranışsal olarak tercih edebilirsiniz. Bu mesele aklınıza geldiğinde, onu erteleyip/ bir kenara bırakıp kendinize dair güzel bir şeyler yapmayı tercih edebilirsiniz. Bir süre sonra duygunuz ve fikriniz de değişir ve gerçekten tamamen umursamamaya başlarsınız:)

Adama teşekkür etmeniz lazım sizi bırakmış ki mutlu olabilesiniz bir başkasıyla, siz daha pişman etmek istiyorsunuz. Belli ki beğenmemiş sizi,beğense her hafta gelirdi.

Adama teşekkür etmeniz lazım sizi bırakmış ki mutlu olabilesiniz bir başkasıyla, siz daha pişman etmek istiyorsunuz. Belli ki beğenmemiş sizi,beğense her hafta gelirdi.
Belki de beğenmedi ama ben bitirmek istedikçe o istemedi. Ki arkadaşına da beğendim nişan yapmak istiyorum diyormuş. Beğenmediysen olmasın dedim hatta bilemedim kendi ısrar etti

umursanmamak ancak, değer verdiğiniz hayatınızda yer edinmiş yaşanmışlığınız olan insanlar tarafından görüldüğünde can yakar genelde
bu durumda siz takıntı yapmışsınız gibi görünüyor daha çok.
Evet olabilir. Normalde dönüş alırım. Öyle rahat ederim ama bu sustu 😂

Belki de beğenmedi ama ben bitirmek istedikçe o istemedi. Ki arkadaşına da beğendim nişan yapmak istiyorum diyormuş. Beğenmediysen olmasın dedim hatta bilemedim kendi ısrar etti
Kafasında ne tilkiler varmış kim bilir. Belki de çalışan birini buldum evleneyim düşünmüş sonra vaz geçmiş. Erkekleri bu kadar takmamak lazım

Merhaba arkadaşlar. Daha önce de konu açmıştım ama bu durum yıprattı. Belki yaşayan vardır ve bana akıl verirsiniz.
Arkadaş aracılığı ile boşanmış biriyle görüştüm. 4 ay falandı. Uzak mesafe iliskisiydi. İlkin gelemeyeceğim lütfen sen gel dedi ve işlerinin yoğunluğuna güvenerek gittim. Görüşmeden sonra da beğendik sözde birbirimizi fakat hep ağırdan alalım kafasında olduğu icin ben de zaten aceleye gerek yok demiştim.
Ama bir gün boyunca hiç konuşmamamız ve bunun 3 4 defa olması canımı sıkmıştı. Bu durumu normal karşılıyordu. Rahat ol. Konuşmasak ne olacak gibi.
O yanıma gelecekti bu sefer ama yine işleri okulu bahane etti. Ben de öğretmenim. O da. Ama bir de işyerleri vardı. Ben de okula uykusuz geldim ordan dönüşte.
3 aydır yüz yüze görüşmemiştik. Bu sefer yaz tatilinde görüşelim dedi. Ama bunu artık kabul edemedim. Ki beni istediğini, evlilik düşündüğünü, birbirimizi zaten beğendiğimizi aceleye gerek olmadığını söyledi. Beni anla biraz gibi şeyler sacmaladı.
Artık dayanamadım. Gelmene gerek yok gibi. O da uzatma işine bak dedi. 8 9 gün oldu. O bana yazmayınca da sosyal medyadan da whatsapptan da sildim. O silmemişti.
Şimdi içten içe pişman olsun istiyorum ama adam beni hiç umursamadığı icin mi silmedi numaramı.
Bu şekilde umursanmamak zoruma gidiyor. Hep yazsın da içimdekileri ona dökeyim istiyorum.
Nasıl asabilirim bu durumu ?
Tebrikler, adamın neden boşandığını öğrenmiş olmuşsunuz.
Erkekler için silmek bir anlam ifade etmiyor, boşta kalırsa dönecek biri olsun mantığıyla çıkarmıyorlar. Kadınlar da içten içe bi adım atmak için siliyor genelde, dikkat çekeyim, bana yazsın gibisinden.
Daha gençsiniz, böyle öküzlerden daha iyisini hakettiğinizi düşünmeniz lazım bence. Ne hali varsa görsün

Dejavu...
Ben bu konuyu okumuştum sanki.
Adamın söyledikleri içinde tek bir güzel söz var "uzatma".
Niye uzatıyorsunuz. İçinizdekileri kusmak ne işe yarar. Hatta karşı tarafa iyi ki olmamış, ne huysuz/ sabırsız/ sinirli kadınmış aman amam dedirteceksiniz.

Dejavu...
Ben bu konuyu okumuştum sanki.
Adamın söyledikleri içinde tek bir güzel söz var "uzatma".
Niye uzatıyorsunuz. İçinizdekileri kusmak ne işe yarar. Hatta karşı tarafa iyi ki olmamış, ne huysuz/ sabırsız/ sinirli kadınmış aman amam dedirteceksiniz.
Yoo sinirli bir şekilde yazmazdım asla. Sadece bir daha adım atarsa o şansı vermeyeceğimi söyleyecektim.

Tebrikler, adamın neden boşandığını öğrenmiş olmuşsunuz.
Erkekler için silmek bir anlam ifade etmiyor, boşta kalırsa dönecek biri olsun mantığıyla çıkarmıyorlar. Kadınlar da içten içe bi adım atmak için siliyor genelde, dikkat çekeyim, bana yazsın gibisinden.
Daha gençsiniz, böyle öküzlerden daha iyisini hakettiğinizi düşünmeniz lazım bence. Ne hali varsa görsün
Muhtemelen de bu yüzden boşandı. İlgisizliğinden. Hayırlısı buymuş demek ki. Hayır aslında dikkat çekmek değildi amacım. Beni cepte görsün istemedim. İstediğim zaman gelirim demesi bile cepte gördüğünü gösteriyordu

Merhaba arkadaşlar. Daha önce de konu açmıştım ama bu durum yıprattı. Belki yaşayan vardır ve bana akıl verirsiniz.
Arkadaş aracılığı ile boşanmış biriyle görüştüm. 4 ay falandı. Uzak mesafe iliskisiydi. İlkin gelemeyeceğim lütfen sen gel dedi ve işlerinin yoğunluğuna güvenerek gittim. Görüşmeden sonra da beğendik sözde birbirimizi fakat hep ağırdan alalım kafasında olduğu icin ben de zaten aceleye gerek yok demiştim.
Ama bir gün boyunca hiç konuşmamamız ve bunun 3 4 defa olması canımı sıkmıştı. Bu durumu normal karşılıyordu. Rahat ol. Konuşmasak ne olacak gibi.
O yanıma gelecekti bu sefer ama yine işleri okulu bahane etti. Ben de öğretmenim. O da. Ama bir de işyerleri vardı. Ben de okula uykusuz geldim ordan dönüşte.
3 aydır yüz yüze görüşmemiştik. Bu sefer yaz tatilinde görüşelim dedi. Ama bunu artık kabul edemedim. Ki beni istediğini, evlilik düşündüğünü, birbirimizi zaten beğendiğimizi aceleye gerek olmadığını söyledi. Beni anla biraz gibi şeyler sacmaladı.
Artık dayanamadım. Gelmene gerek yok gibi. O da uzatma işine bak dedi. 8 9 gün oldu. O bana yazmayınca da sosyal medyadan da whatsapptan da sildim. O silmemişti.
Şimdi içten içe pişman olsun istiyorum ama adam beni hiç umursamadığı icin mi silmedi numaramı.
Bu şekilde umursanmamak zoruma gidiyor. Hep yazsın da içimdekileri ona dökeyim istiyorum.
Nasıl asabilirim bu durumu ?
Bu dert mi şimdi ? Gönlü olan adam böyle olmaz şunu size başkası anlatmış gibi okuyup kendınız bi yorumlar mısınız ?

aynı konudan daha önce açmıştınız. orada size uzatma işine bak diyen adam için daha fazla vakit harcamayın diyen çoktu. sizi de yaralamış ki bu detayı veriyorsunuz. ee daha ne bekliyorsunuz kafanızdan da silip atmak için, her yerden sildim rahatladım yazmıştınız konuda en son.

bu pişman olsun kafaları çoook zararlı. bunu sizin içinizde isteyen parçanızı biraz keşfetmeniz lazım. takıntı haline getirmeyin insanları.
sonuçta sizin onunla işiniz bitmiş, bundan sonra ne yapacağından size ne? eğer bitmemişse o zaman dışarıdan bitmiş gibi göstermeyin, sarpa sararsınız bu şekilde.
doğru olan bunu yapmak olduğu için bitirmişseniz, o zaman kafa olarak da bitirin. içinizde bölünme yaşamak başkalarıyla iletişimi geçtim sizin kendinizle ilişkiniz açısından gerçekten sağlıksız.
onun silip silmemesi bir şey ifade etmiyor, siz silmişsiniz sonuçta. kafanızdan da silin. kendi değersizlik duygunuz varsa da onun üzerine gidip iyileştirmenin yollarını arayın. duygu düşüncelerini kağıda dökmek güzel bir yol mesela.

Back
X