bu durumu yaşayıp evlenen var mı.

Alyaayla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
1.378
1.112
133
35
merhaba , yeni üye oldum ve ilk konum.Sevgiliyken , nişanlıyken ''sürekli ''gereksiz tartışıp ayrılamayıp evlenen var mı ?tartışma konuları yanlış anlama , özlem ,gereksiz alınganlıklardan kaynaklı .Yanyana gelince tüm anlaşmazlıklar düzeliyor sorun kalmıyor ama tekrar bu durum daha sonra ortaya çıkabiliyor.

Anlamadım ki ben.
Hayırlısı istersen evlenirsin istemezsen evlenmezsin. Aynı durumda olup ayrılan da vardır evlenen de vardır.

Tartışığınız konunun büyüklüğüne ve tartışırken kullandığınız usluba bağlı bu durum. Arada tartışılır önemli olan kalp kırmamak ve elbette çözüme ulaştırmak. Çözüme ulaştırmadan sadece üstünü kapatıyorsanız hepsi birikip patlıyor bi yerde

merhaba , yeni üye oldum ve ilk konum.Sevgiliyken , nişanlıyken ''sürekli ''gereksiz tartışıp ayrılamayıp evlenen var mı ?tartışma konuları yanlış anlama , özlem ,gereksiz alınganlıklardan kaynaklı .Yanyana gelince tüm anlaşmazlıklar düzeliyor sorun kalmıyor ama tekrar bu durum daha sonra ortaya çıkabiliyor.
Biz evlendik. :KK53:Hâlâ 2 gün ayrı kalsak birbirimize çatmaya başlıyoruz özlemden vs. Ama yanyanayken hiç problem yok.

küfür ,hakaret yok sadece o an o kavganın verdiği üzüntü bile bazen iki tarafı yorabiliyor.zaten ciddi problemler olsaydı ilişkiyi bitirirdim.2 yıllık bir ilişki ama sık tartışmalar oluyor aramızda bu beni çok üzüyor.kavganın içerikleride yanlış anlaşılma , gereksiz alınganlık ,özlemden kaynaklı .iki üç ayda bir görüşebiliyoruz ,ayrı şehirlerde oturuyoruz.

küfür ,hakaret yok sadece o an o kavganın verdiği üzüntü bile bazen iki tarafı yorabiliyor.zaten ciddi problemler olsaydı ilişkiyi bitirirdim.2 yıllık bir ilişki ama sık tartışmalar oluyor aramızda bu beni çok üzüyor.kavganın içerikleride yanlış anlaşılma , gereksiz alınganlık ,özlemden kaynaklı .iki üç ayda bir görüşebiliyoruz ,ayrı şehirlerde oturuyoruz.
Uzak ilişkilerde genelde bu sorun oluyor, dediğim gibi takılmayın bence ağır değilmiş sonuçta

Esim sevgiliyken gereksiz tartismalardan o kadar illallah ettirdi ki bana hele de askerlik doneminde surekli kendi kafasina gore ayrildi 2 gun sonra baristi falan. En son ben onu terk ettim ve dedim ki allah yolumuzu bir daha karsilastirmasin. O da aglayarak insallah rabbim seni bana yazmistir dedi ve ben bana beddua ediyorsun dedim. Sonuc 4 yillik evliyiz :)
Hala zaman zaman tartismamiz olur ama onemli olan tartismada dahi saygiyi koruyup ozur dilemeyi ve empati yapabilmeyi bilmektir. Bu hususlarda sikinti yoksa hersey asilir bence.

takılmamak istiyorum ama ne bileyim üzülüyorum ,korkuyorum bu tartışmalar bizi yıpratır diye :)
Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz? Uzun süre varsa, evet yıpratır bir süre sonra, iki taraf da tolere edemez hale gelir. Birbirinizi saçma şeyler için kırıp üzmeyin, alttan alın o zaman.

Evet evlendim. Şimdi de delirmek uzereyim ozelliköz aşırı kıskançlık vardı. Şimdi o kalmadi ama çoğu zaman yanlis anlıyor sonra lafıma gelince ben kendimden geçmiş ağzıma ne gelirse saymış oluyorum . böyle şekilde on yılı atlattik sonumuz hayrolsun

Daha sık görüşemez misiniz?
Biz öğrenciyken cepte beş kuruş yoklen ayda bir görüşürdük, ki aradaki mesafe 8-9 saatti. 2-3 aylık ara çok uzun, kavga etmemek mucize olurdur herhalde.

Kavgaların içeriği önemli tabi. Şimdi kavga var kavga var.
Biz evlenmeden önce pek kavga etmezdik. O da iyi değil. Ben içime atmışım herşeyi. Gecer değişir düzelir demişim. Ama sonra problem oldu bircok şey.

Kimse sevgilisiyle hayatı boyunca hiç tartışmamıştır diyemeyiz herhalde, iki farklı insansınız muhakkak tartışmalarınız olacak. Ama doğru iletişim kuramıyorsanız, iş küfre hakarete varıyorsa, bir taraf diğerini aşağılıyorsa, sabit fikirliyse, fedakarlık yapamıyorsa evet bunlar ileride temeli sağlam olmayan bir evlilik olacağının habercisidir.

Farklı fikirlerde olmak,bazen bu fikirlerde uzlasamamak ,tartışmak kötü değildir.Kotu olan bu çatışmaları yıkıcı ve baskıcı yöntemlerle çözmeye veya bastırmaya çalışan bir partnerin olmasıdır.Siz aynı ev içerisinde olan iki kişinin hep bal börek olacağını mi sanıyorsunuz?Usturuplu tartısabilmek de çiftler arasında bir artidir.Ama ottan,b...an sebeplerle birbirinize hayatı zehir ediyorsanız da iki kere düşünün derim.

Uzaktaymışsınız çok normal.Bizde eşimle 5 aydır ayrıyız toplam 5 6 gün görüştük bu sürede.İkimizde 2 haftada bir stresten ,ayrılıktan dolayı çatıyoruz,küsüyoruZ ama kavga yok,sadece 3 5 saat mesaja cevap vermeme var naz var :)

Saygısızlık yoksa büyük birşey degil bence .

Back
X