Bu durumum için utaniyorum sanırım

Ben de 30lu yaslara gelmek uzereyim, cevremdeki bircok arkadasim bekar, benim esim liseden beri sevgilimdi bence ben de o yuzden evlenEbildim :KK14:yoksa universiteden mezun ol is hayatina gir kostur derken insanin birini taniyip evlenmeye vakti kalmiyor sanirim pek, en azindan arkadaslarimin dedigi sey bu..

Ben 30 yaşinda bekarim kardeşlerimde bekar evlenemedik işte olmadı kısmet ama pskolijimde kalmadi bitik durumdayım diyebilirm ve ben bu durumum için çok utanıyorum artik bekarim diyince çok kötü birsey söylüyorum sanki buna gerek çevre baskısı gerek ailemin sürekli iğnelemesi gerekse lüzumsuz bazı insanların aa evde kalmişsiniz demesi artik demelerinde gerek yok sanki insanlar acıyarak bakiyor bana ben çok üzülüyorum ya kafayi yiycem sanki belkide hiç evlenemiycem ama kabullenemiyorum bu durumu hadi çevreyide geçtim bıktım yalnızlıktan ben :KK43:(yalnız olanlar nasıl ayakta kaliyosunuz ya ben depresyondan çikamiyorum
Bu çevre baskisi ,ne zaman evlenec3ksin soruları, evde kaldın ike başlayan saçma salak espriler yüzünden 23 yaşındaki yeğenim sana aşığım diyen kızı kaçırdı, iyi b.k yedi gençliğini yaktı. Dilediğiniz yasta evlenirsiniz kimseyi ilgilendirmez, hayatın tadını çıkartmaya bakın. Üzerinizde kurduğunuz bu baskı yüzünden yanlış biriyle mutsuz bir evlilik yapmayın. Yiğenim in dediği şey keşke seni dinleseymisim hala .. 2 Ay geçmeden üstelik

Keşke evlenmedeydim diyorum hep. 27 yaşındayım, söylüyorum bunu düşün. Bence hayatınızı yaşayın boşverin bunu. O sana evlen evlen diyen akrabalar da Titanic aşkı yaşamadı zaten. Toplum evlen dedi ve evlendi. Çoğu da mutluluğu tatmamıştır bile belki. Hayatta çok daha güzel şeyler var :))

Sizin konunuzu mu okumustum sanki ayagim kirildi diye? Nasil oldunuz simdi?
Evet o sanssız kisi bendim :( Ayagım 12 gün kırık halde dolastım evde, rontgen cekmedıler hem ozele gittik hem arastırmaya gecen carsamba kendi doktorumun olduğu hastaneye gittik kadın dogumcum cekılebılır dedi kırık varmıs alcıda suan ayagım dogum yapıcam boyle yani durumum.

Kısmet, nasip bu işler gerçekten. Ben de 30 yaşımdayım ve bekarım. Evet benim de iyi bir işim var, yurtdışında okudum, kendi paramı kazanıyorum, kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum ama burda eee öyleyse madem bir erkeğe ihtiyacın yok, evlenenlerin başı göğe mi erdi diyenleri de anlamıyorum. Onlar gibi düşünemiyorum. Yahu bana göre; eş demek hayat arkadaşı demek. Sevgiyi, saygıyı, aşkı paylaştığın kişi demek. Ben bunlar için hayatımda bir eş istiyorum mesela. Bana maddi destek olsun diye değil ki..

Bilmiyorum allah nasip edecek mi ama; aşktan yana bugüne kadar hiç yüzüm gülmedi. Ya çok sevildim sevemedim, ya çok sevdim aldatıldım ya da nankörlük gördüm. Bir evin tek çocuğuyum arkadaşlarımın da hemen hemen hepsi evlendi ya da evlenme arefesinde. Ben ise karşıma çıkan ipsiz sapsız insanlarla hala sınanıyorum maalesef..

Başlık sahibi başlığını ağlama duvarı olarak kullandığımın farkındayım ama dilerim allah en kısa zamanda sevgiyi, saygıyı, aşkı karşılıklı yaşayabileceğimiz hayırlı eşler nasip etsin isteyen herkese. Bugün arefe günü bol bol dua et derim.
aynı fikirdeyim
ben özgür kızım paramı kazanıp gezip tozuyorum evlenip napcam başıma dert mi alcam gibi ben de düşünemiyorum
insan karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde hayat arkadaşı beklentisine ister istemez giriyor özellikle bir yaştan sonra
bunun eğitimle ekonomik durumla da ilgisi yok

Baba evinden ayrilmak sonra da o bos bos konusanlara kulaklari kapamak gerekir.
Kismet isi bu isler, siz firsatlari degerlendirin, gonlunuze goresi denk gelir umarim.

İnsan bi yaştan sonra hayat arkadaşı arıyor. Her anını paylaşacağı, destek olup yükünü hafifleteceği birine ihtiyaç duyuyor bunu anlarım. Ben de aynı durumdayım.

Ama evli olmamak utanılacak bi şey değil kesinlikle. En hayırlısı ne zamansa inşallah o zaman bulursun hayat arkadaşını. Acele etme kendini üzme. Kendine güven biraz :)

Her zaman kendime şunu söylerim, evlendiğimde şuan ki hayatımdan daha zor veya kötü bir hayat beni bekliyor ise evlenmemek benim için daha hayırlıysa ömür boyu bekar olmak benim için en doğru seçimdir.
Sırf evlenmek için evlenmek veya sırf ilerde yalniz kalmamak için bu dunyaya bir cocuk getirmek gibi bencilce dusuncelerden uzak dururum.
Inaniyorum ki belki biz evlenmeyenler olarak çok daha şanslı bir çoğunluğa sahip olabiliriz.

Yalnızlık allah a mahsustur zor bir şeydir ama herkes evlenecek diye de birşey yoktur nasip kısmet evde kaldın diyenlere de bulun da adam akıllı yakışıklı bir talip evlenim bende :D mevlananın çok güzel bir sözü var: İstediğin birşey oluyorsa bir hayır ara olmuyorsa bin hayır ara vardır bunda da bir hayır

Takmayin ayni yastayiz evlendim 2 ay ayni evde yasadim suan bosanmak davam devam ediyor.. Elalemin o agzi durmuyor malesef keske evlenmeseydim 35te evlenseydim ama su yasadigim sikintiyi cekmeseydim. Her iste bir hayir vardir mutlaka... Ben kendimi isime verdim tamamen siz de baska seylerle ilgilenin gunu gelince kismetiniz karsiniza cikar mutlaka

İşi mesleği olan, sağlığı yerinde bir insan için hayatta dert edilecek bir şey değil evlilik. Olursa güzeli ve gerçekten hayırlısı olsun. Yoksa olmak için olmasın.

Şimdi belki size bu laflar klişe geliyor. Anlayabiliyorum. İçinde olmayınca bazı şeyleri anlamak güç ama inanın içinize sinmeden bir evlilik asla yapmayın. Boşanmak kolay değil, eşin için akrabalarına katlanmak kolay değil.

Hayatınızı yaşayın. Daha ne diyeyim. Evlenemedim de demeyin bence. Böyle eksiklik gibi sunmayın ortaya. Milletin lafına asla bakmayın. Onlar zaten siz evlenseniz de susmazlar. Verin lafını susturun derim.

Ben 30 yaşinda bekarim kardeşlerimde bekar evlenemedik işte olmadı kısmet ama pskolijimde kalmadi bitik durumdayım diyebilirm ve ben bu durumum için çok utanıyorum artik bekarim diyince çok kötü birsey söylüyorum sanki buna gerek çevre baskısı gerek ailemin sürekli iğnelemesi gerekse lüzumsuz bazı insanların aa evde kalmişsiniz demesi artik demelerinde gerek yok sanki insanlar acıyarak bakiyor bana ben çok üzülüyorum ya kafayi yiycem sanki belkide hiç evlenemiycem ama kabullenemiyorum bu durumu hadi çevreyide geçtim bıktım yalnızlıktan ben :KK43:(yalnız olanlar nasıl ayakta kaliyosunuz ya ben depresyondan çikamiyorum

Üzülmeyin ben de 33 yaşındayım nişanlıyım kısmetse 1 ay sonra düğünüm var.Umutsuz olmayın nasibiniz bir yerde sizi bekliyordur.Herkes erkenden evlenecek diye bişey yok.Önemli olan anlaşmak , mutlu olmak doğru insanı bulmak.Şimdiye kadar çıkmıştır kısmetleriniz sizin içinize sinmediği için istememişsinizdir.Kimbilir hayat güzel şeyler hazırlıyor olabilir size bir de bişeyi çok istemeyince oluyor kafayı takınca uzaklaşıyor sanki

Evliligi tavsiye etmeyen evlileri de anlarim bi dereceye kadar, olabilir yani mutlu degildir ve onermiyordur.. Benim kizdigim, kadina koca delisi evlilik delisi muamelesi yapilmasi.. Ya belki sizden daha entel, daha kültürlü, daha cok gezen ve hayatini yasayan bi insan ama sevgi, paylaşım, hayat arkadasligi, çocuk vs istiyor, olamaz mi? Hemen yerden yere vurmalar, bilmislik yapip asagilamalar..
Insanlar haddini aşmayi biraksa çoğu sorun çözülecek aslinda..
Duana da yurekten "amin" diyorum ve bayramini kutluyorum simdiden, senin ve tum KK hatunlarinin :KK200:
Rabbim sevdiklerimiz ile nicelerine eriştirsin..
Amin lavantacım, bende senin bayramını kutluyorum,nice güzel yıllara,bayramlara:KK200:

Nezaman aşcaz bu durumları ülke olarak çok meral ediyorum.
Hep bunlar dedikoducu teyzeler yüzünden.

Psikolojik destek alın siz, saplantı haline getirmişsiniz bunu zira. Bulacağınız herhangi bir "kısmet" ile de sağlıklı bir ilişki yaşayamayacağınızı düşünüyorum bu düşünce yapısıyla.

Ben 20 yaşındayım. Evlenmek istemiyorum tabi ki ama laf arasında anneme: 'Evleneceğimi düşünmüyorum zaten, ne bölümde ne okulda bile doğru düzgün erkek yok çevremde. Arkadaşlarımın arkadaşı bile erkek değil nerden bulup evlenicem' demiştim şakayla karışık.
Annem: 'Sen hiç evden de çıkmasan, kısmetin gelip seni bulur' dedi.
Yani kısmetiniz sizi bir yerlerde bekliyor, ama zamanı ve yeri var. Belki tam 1 ay sonra tanışacaksınız çünkü zamanı gelmiş olacak :)
Sadece ozamana kadar bol bol dua edin ki, gönlünüze göre versin Allah. Çokta kafaya takmayın lütfen bu utanılacak bir şey değil.

Back
X