Bu durumun düşününce içimi rahatsız etmesi normal mi?

Nişanlınla bir liste yapmadınız mı şunu alalım bunu alalım diye? Zaten adamın maaşı ile alınmış. Haberim yoktu yazmissin adam sana niye söylemiyor? Dahil etmediler diye kendini avutuyorsun kusura bakma. Sana soracaktı liste yap ne istiyorsun bizimkiler alacak diye.

Ben her şeyi kendim seçtim, KV'nin uzun yıllar önce aldığı şeyler vardı (kahvaltı seti, çatal bıçak takımı) çok demodeydi. Bir şey demedim aldım ama kullanmıyorum. O da farkına vardı, almamak lazımmış aslinda modeli geçiyor vs dedi.

Olan olmuş 1 sene önce ikiniz de ilgilenmemissiniz. Erkek tarafında değil sizde hata var. Üstüne dusmezseniz dandik şeyler alınabilir evet. Kullanacak olan sizsiniz dahil olmaliydiniz.

Kalite nedir?
Marka kalite midir?
Bir ürünün pahalı olması kaliteli olduğu anlamına mı gelir?
Bu üçünü istiyorum

Ya bizde öyle bir adet yoktu çünkü. Alınan şeyler mesela şemsiye almışlar valiz pijama nevresim takımı tarzı şeyler. Onlarda alınıp sergilenirmiş. Biz de öyle bir şey yoktu. Erkek tarafı bu kadar çok şey almaz. Biz de mesela nevresim takımı aldık ve bir de bir iki şey. Ama en azından kaliteli aldık. Ben diyorum ki keşke onlarda az alsaydı da kaliteli alsaydı. Biz de böyle bir adet olmadiği için alacaklarını bile bilemedim ki eşime bile ne aldıklarını pek demeyip geçiştirmişler kadınlara özel şeyler falan diye. Öyle birbirimize liste verme falan yok bizde bunu sizden duyuyorum. Her şehrin adeti farklı bizim bilmememizden faydalandılar

Aynılarını yaşadım çeyizin en iyisini yaptım damat bohçasını hep marka aldım tüllerle süsledim bana pazar poşetiyle evdeki sararmış kıyafetleri eşyaları getirdiler ama Allah bi yerden çıkarıyor hakka giriyorlar şimdi görümcemle görüşemiyorlar bile hak çünkü illa ki çıkar :)

Adetle ne ilgisi var kendiniz kullanacaksınız evinize eşya alınıyor. Beraber karar verilir bu işin adeti mi olur? Sıkıntı kocanda umursamamis sana da hiç bir şey söylememiş. Boşuna kurulma bence bu saatten sonra.

Ev eşyasını demiyorum ki iyi de şemsiye diyorum valiz diyorum mesela bunları bizim adetimizde kimse almaz. Bizim şehrin adetinde böyle bir şey yok mesela. Eve alınan eşyaların hepsini eşimle kendimiz beğenip aldık onlara onlar karışmadı tabiki. Ama eşim nereden bilsin geceliğin kalitelisini valizin şemsiyenin kalitelisini. Onu geçiştirmişler hep gelinimize güzel hediyeler aldık demişler hevesle. Eşim de iyi bir şeyler oluyor sanmış. Eşim bana sadece sana hediye birkaç şey alacaklarmış dedi ben de gelince gördüm işte

Eşınızın parasıyla alınmıssa peşıne dusecektınız. Istedıgınız şeylerı yazıp atacaktınız. Eşiniz ardına düşmemis siz ardına düşmemissiniz. Onlarda ucuz şeyleri koymuslar. Kız kendı yapıyor tabıı ıstedıgı kalıtede seylerı alır. Eşınız elını sürmemis ki? Ben yazdıklarınızdan bunu anladım

asla hiçbir sey talep etmeyip "yeter ki evleneyim" diye her ozensizlige tamam diyip gormezden gelen insanlar neden evlendikten sonra "şunu yapmadi bunu yapmadı" falan diyorlar ki
hic anlamiyorum.
madem ozen bekliyordunuz zamaninda talep etseydiniz.
kkda hep okuyorum
" ben onlari yormak istemedim altin istemedim bir bilezik taktilar eltimin ailesi dunyayi istedi hepsini aldilar" konularini
e isteseydin
sen istemedin diye o da mi istemesin?
neden evlenene kadar hersey okey de evlendikten sonra gözünüz acilip sinir oluyorsunuz insanlara?
annesi aldigi seyi eminim evde gostermistir. esinizin gözü kör mü? "bunlar uyduruk" diyememis mi? ya da bir kere evleniyor. hic hevesi yok mu ailesinden nisanlisina hediye gidecekken merak edip bir bakamamis mi?
hic sizinle konusmadi mi "bohca yapilacak birsey ister misin ihtiyacini alalim" diye?
sanki annesi evleniyor.
bahanesi de "o erkek, anlamaz"
niye anlamasin ki ? bugune kadar tum alisveirisni annesi mi yapmis bilmiyor mu az cok ne uyduruk ne degil diye.
ilginc gercekten .
ama konudaki tek suclu kayinvalide degil eisniz de suclu
gorumceye gelince. kizin hevesi vardir kendine ozenmis demek ki. "yengesine niye ozenmedi madem biliyordu da" seklindeki yakarisiniz da bence yersiz. çünkü bir insan yengesine neden ozensin ki? angarya. uygun birkac sey alir gecer. oysa kendine pinterst pinterest gezer, magazalari inceler de ayaklarina karasular inse de en güzellerini alir.
cunku kendi dugunu kendi yarine hediyeler alacak. tabii ki ozenir.
sorun sizin esinizin hic ozenmemesi, umursamamasi. "anne bu ne duzgun birsey al" dememesi

Kocanı borçtan borca sok ailesine destek olamasın. Git canın ne istiyorsa al o eşyaları da hayır çarşısına ver. Görümcenin çeyizini kocan bile alıyor olabilir pasif adammış çünkü. Bende nişanlandım bohça ne ya istemem vs dedim sonra fikrim değişti gittik sevgilimle istediğim gibi bohça dizdim her şeyi de kaliteli kullandığım markalardan aldım aynı şekilde ona da. Çeyizimi vs merak ettiler farklı memleketten olunca dantel işleme vs merak ediyorlar sanırım teyzesi sordu kızımızın çeyizi yok mu diye yok dedim benim annem babam düğün vs hiç sevmez mesela hevesleri de yok evlen de bitsin senden kurtulalım kafasındalar bir şey talep etmiyorlar yapmıyorlar ama babaannem garibim alınmış kendi kendine bir şeyler yaptırmış kızdım ona da çok. Sonra o kadına da lafımı soktum farklı yerde. Bitmiş gitmiş takma hiç. O zaman istemediklerini şimdi iste

Ayyyy bütün tantana şemsiye valiz için miydi offf. Ben de tencere takımı, tavalar mehtap marka falan sandım. İyi akşamlar ben kaçıyorum size kolay gelsin

Haklı mısınız? Evet. Üzerinden bunca zaman geçmiş bir şeyi düşünüp içerlenmeye gerek var mı? Hayır.
Zaten sizin bu zamana kadar karşınızdakilerin köylü kurnazlığına karşı bir tavır koymuş olmanız gerekiyordu. Öyle devam edin. Kendinizi üzmenize değmez

Ayyyy bütün tantana şemsiye valiz için miydi offf. Ben de tencere takımı, tavalar mehtap marka falan sandım. İyi akşamlar ben kaçıyorum size kolay gelsin
Sadece şemsiye valiz yok baya bir şey almışlar bir oda dolusu. Yoksa tabiki tencere tava değil. Ama o kadar çok şey alıp kalitesiz kötü ürün görünce elbet insan üzülüyor yani. Hiç olmasa daha iyi diyor. Şu an görümcem evlenecek karşı tarafa her şeyin kaliteli alınıyor. Kusura bakmayın kıyas yapınca herkesin canını sıkacak bir mesela illa tencere tava olmasına gerek yok

Bence çok takılacağınız bir şey yok.
Kendi adetlerini yerine getirmişler. Siz talep etseydiniz daha farklı olurdu belki ama biraz eş dost görsün diye olunca çokluğa önem vermişler.
Şimdi görümce çalışıyor, bizzat kendi alıyor. Siz eşim şu kadar para vermiş demişsiniz ama belki görümce çok daha fazlasını veriyordur. Aranızda bu noktada fark olması bence normal.
Mevzu ev eşyası falan olsa haklı olursunuz ama onları kendiniz seçip almışsınız sonuçta.

Tamam gidip kayınvalidenize söyleyin bana kaliteli cercop almadınız 1 yıl oldu hala unutamıyorum deyin. Gerçekten boş işler bunlar unut gitsin ya

Uzulecekseniz "ben bir şey istemem" demeyin o zaman, aldirsaydiniz ne diyelim

Bu mesele harici hiçbir kötülüklerini görmedim seviyorum da. Çokta iyiler bana karşı. Ama insanın madem bu kadar iyisiniz neden bu konuda böyle bir kurnazlık yaptınız diyesi geliyor. İçten içe gıcık oluyorum bu konuya ama yapacak bir şey yok elbet geçti tabi biliyorum da insanın nefsi gıdıklıyor bazen

Evlendikten sonra gözüm açılmadı. Ben zaten istemedim ki. Benim için önemsiz şeylerdi. Kaç kere dedim bakın keşke hiç almasalardı diye. Herhalde laf anlatamıyorum ben. Bana bir şey alınmadı diye tavır yapmıyorum burada. Şu an kaliteli şeyler aldıklarını görünce demek ki kaliteden anlıyorlarmış bana neden kalitesizini aldılar acaba diyorum. Yoksa hiç almasalardı umrumda bilr olmazdı. Ayrıca yeter ki evleneyim kafasında değildim hiç. Biz eşimle yerinde zamanında bekleyerek alarak biriktirerek evlendik. Ve karşılıklı talebimiz olmadı. Eşimin ailesi adetimiz bu diye almış. Ama ben kalitesiz şeyleri sevmem. Hiç olmasa daha iyi. Ya siz nerede gördünüz şemsiyenin iç çamaşırının kalitelisini bilen erkeği? Doğuda çeyiz için belirli yerler var duyduysanız bilirsiniz. Oradan topluca almışlar eşime de mağazadan topluca aldık bu böyle olur falan demişler elbet görmüştür belki ama nereden bilsin iç çamaşırını makyaj eşyasını? Eşime bu konuda laf ettirmem çünkü o benim için çok emek verdi vermeye de devam ediyor. Ailesini de asla şu an evliliğimize müdahale ettirmiyor. Ayakları yere sağlam basar öyle ana kuzusu ya da saf bir tip asla değildir. Ama bu adetleri bahane ederek iş beceren annesigil oldu. Mesela öyle toplu çeyiz yerleri bizim şehrimizde yoktur öyle. Hatta burada bir adı varda şehrim belli olmasın diye söylemiyorum. Onlara özel mağazalar var falan. Her şehrin adeti başka. Ama inanın bu tür şeyler hiç umrumda olmadı. Evlilik meraklısı da olmadım hiç. Sadece alınmasına gerek yok alındıysa da keşke kalitelisi olsaydı diyorum

e sizin icin onemsiz birseyse bosverin tadiniz kacmasin
demek ki gorumceniz icin onemli ki ozenmis bezenmis. belki kaynananiz alayim gitsin, maksat yapti desinler kafasinda bir kadin ama kiz ozendi secti. bilemezsiniz ki.
aldiklari alt tarafi sacma sapan bir valiz, semsiye falanmis. zaten atmissinizdir. sergiledikleri insanlar kendi esi dostu. kendilerini rezil ettiler.
hic kisisel almayın.
bazen de insan ozenmedigi ve istemedigini soyledigi icin aileler isi daha sallabas yapıyor, daha hevesliye daha cok ozeniliyor çünkü o heves ediyor. mesela ben de cok hevessiz bir gelinim. gereksiz masraf, tantana hic sevmem. erkek tarafim da olmadigi icin oyle ceyiz alma vs hic olmadi, nisanlim bize geldikce verdik yerlesti esyalar. oysa ablamda (o olmasa da es tarafi) hevesliydi. haliyle annem kolileri susledi falan , ceyiz cikarma seremoniyle oldu :) ben zaten kendim istememisken, talep etmemisken ve hevessizken sonradan onlara on kat iyisini yaptilar diye uzulmezdim çünkü zaten ben de istememisim.
siz de basindan beri "gerek yok" modunda oldugunuz icin girmisler ilk magazadan ne buldularsa alip cikmislar demek ki.
bence hic "benim degerim daha az miydi" falan diye düşünmeyin. size deger veren kisi esiniz ve zaten anlatiginiza gore yeterince deger veriyor. kaynanaya cok anlam yuklemeye gerek yok. daha bugun davetiye dağıtmaya arkadasima gittim, kaynanasi da vardi. tanidigim bildigim insanlar oldugu icin onlara da verdim . kizini sordum tatildeymis esiyle. "gezsinler gezsinler yeni evliler" dedi. "evet yarin coluga cocuga karisinca gezemezler" dedim laf olsun diye . "bize bırakırlar yine giderler" falan dedi. gayet guzel
amma ve lakin arkadasimin evliligi boyunca ne zaman degil tatile yan sehre gidecek olsalar kadin hep dellenirdi . ogluna "ne gerek var? krediniz yok mu sizin? nereden cikti sacma sacma seyler" falan derdi, engel olmaya calisirdi. biliyorum çünkü arkadasim anlatirdi. ustelik arkadasim da çalışıyor ama yine de oglunun parasi gidecek diye akli cikiyordu kadinin. tatil matil bos isti, tatile meraklilarsa ekin toplamaya koye gelsinlerdi:)
iste bu kafadaki, ömrü boyunca köyünden baska yere gitmemis tatil dusmani kadin bile kizi gidince gururlaniyor.
senin kaynana da ayni hesap bir kadin demek ki.
bence kendini doldurma.

Ya siz nerede gördünüz şemsiyenin iç çamaşırının kalitelisini bilen erkeği?
kiz erkek don giymiyor mu niye bilmesin? evlenene kadar kac kere semsiye acmistir yağmurda tabii ki bilir hangisi kaliteli hangisi uyruruk :)
yukarıdaki arkadas hakli. sen esinin verdigi parayi biliyorsun ama belki gorumcen daha fazlasini verdi. belki isini sansa birakmadi hic annesini katmadan neyi alacaksa kendi aliyor ya da annesine dukkan adi söyleyip "gel xyden alalim" diye onu da sürüklüyor

Söyledikleriniz nedense içimi rahatlattı. Haklısınız takılacak bir şey yok. Günün sonunda bence yine yaptıkları hoş değildi ama düşünmeye gerek yok haklısınız. Söylediğiniz gibi birçok kişi kızına her şeyi layık görürken geline öyle olmuyor tabi. Anlattığınız gibi şeyleri çok duydum. Elbet kızıyla beni bir tutsun diye beklemem herkesin kendi çocuğu daha özel. Kayınvalidem de şu an bana öyle iyi ki. Zaten ağzından hiç kötü bir laf çıkmayan bir insan hep ılımlı ve olumlu. Bunları da düşününce böyle iyi niyetli bir insan neden böyle yapar ki falan diye de düşündüm. Ama dediğiniz gibi düşünüp kendimi doldurmamam en iyisi. Herkesin bir huyu oluyor işte . teşekkür ederim size de söyledikleriniz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…