- 28 Mayıs 2021
- 1.537
- 616
- 73
- 34
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
Kızlar biliyorsunuz eşimle sorun yaşıyorduk, Aileme anlattım ve kafami dinlemek için ailemin yanında kaldım. Şimdi abimle bizim bir arti bir evimizdeki benim eşyalarımı alıp arkadaşıma gideceğiz. Ben bir süre arkadaşım da yaşayıp ev bakacağım. Eş kişisi bilmiyor.Söylemiştim,inanmıyordu.Çok mutsuzum, böyle bir evliligim olsun istemiyordum .Ayrılcam bu kesin .Nerde hata yaptım diyorum .Böyle bir insanla nasıl evlenmişim. Büyük bir deprem yaşadık onda hayallerim yıkılmıştı ,Şimdi de bedenim.Çaresiz ve enkaz gibi hissediyorum .Ben nasıl iyileşirim
Evet ama işte çok sevdigim için evlendim .
Aslnda görüşüyorduk , haftada 3 kez ama kendini iyi saklamış. Ona karşı sevgim kalmadı sadece hayallerime üzülüyorumNeyini sevdiniz ki? Uzak mesafe ilişkisi yaşamışsınız. İlk bir araya geldiğinizde de evlenmişsiniz. hiç tanımadan evlenmişsiniz. Adamın derdi evde bir kadın olsun, yemek yapsın, temizlik yapsın. çamaşırları yıkasın, anama babama hizmet etsin.
Evlendiğinizden beri şu dediğim şeylerin aksini size asla yapmadı. Kendini değiştirmek için hiç bir adım atmadı. Ben böyleyim evlilik böyle bir şey deyip sizi zorunlu kıldılar.
Böyle sevgi olmaz olsun. Celladına aşık olmuş gibi davranıyorsunuz
Aslnda görüşüyorduk , haftada 3 kez ama kendini iyi saklamış. Ona karşı sevgim kalmadı sadece hayallerime üzülüyorum
Siz onu değil, evli olmayı sevdiniz. Bu adamı yukardan uzaylılar alsa yerine başkasını koysa sizin için değişen pek bir durum olmayacak. Siz 30 una kadar evlenip doğurmuş olmayı seviyorsunuz, kocanız sadece bir figüran.Evet ama işte çok sevdigim için evlendim .
Siz onu değil, evli olmayı sevdiniz. Bu adamı yukardan uzaylılar alsa yerine başkasını koysa sizin için değişen pek bir durum olmayacak. Siz 30 una kadar evlenip doğurmuş olmayı seviyorsunuz, kocanız sadece bir figüran.
Size bundan olmuş. Kopamadığınız kocanız değil,bu döngü.Evli olmayı pek sevmedim açıkçası,ben bekar gibi hissediyordum
Aslında toplumun görece az eğitimli kesiminde maalesef kadınlara daha çocukluktan işlenen bir kodun sonucu bu. Hayatlarının tek amacını evlenmek zannediyorlar. Bu forumda da çok var.. "Büyü-Evlen-Doğur". Başka hayat bilmiyorlar, etraflarından, ailelerinden, aile çevresinden hep aynı şeyi görüyorlar ve doğrusu -olması gereken- bu zannediyorlar.
O yüzden de koca koca diye ölüyorlar, evlenince ayrılmıyorlar, ayrılsalar bunalıma giriyorlar; çünkü bu kodlamaya göre (büyü-evlen-doğur kodlamasına göre) "boşanmak" başarısızlık demek oluyor.
Hayatta başarısız olmuş sanıyorlar kendilerini, tüm hayat amacının (evlenmek) başarısızlıkla sonuçlanması demek bu çünkü. Eşittir; kodlamaya göre travma.
Ataerkil toplumların hepsinde kadına aynı kodlama söz konusu.
Eve kapatmak ve hayatta rol almasını engellemek için.
Gidecek çok yolumuz var...
Zaten memlekete gideli aramadı sormadı, Ailene anlatma küfürle girerim diyordu en son .Giderken de iyi davranıyormuş gibi yaptı
eşin bugün gel değiştim dese gidersiniz ki sanırım gideceksiniz de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?