• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu duygusal tetiklenmeler nasıl geçer?

KurtlarlaKosanBilgeKadin

Travmanı atlat, iyileş ve devam et..
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.695
Puanlar
133
Herkese Merhaba,

Ben yaklaşık 2 yıldır boşanma aşamasında olan bir kadınım. Eşim beni eskortlarla aldattı üstüne de bana iftiralar atarak boşanma davasına devam ediyor. Bende hakkımı savunmak için 2 yıldır çekişmeli süreçteyim.

Geçen gün teyzemin eşini kaybettik. Kanserden vefat etti. Haliyle tüm akrabalar toplandık. Her gün taziye evindeyiz, bilirsiniz ki bu akraba toplantılarında sürekli herkesin eşi, çocuğu, torunu, tanıdık evlilikleri konuşulur. Bende haliyle boşanıyorum bu biliniyor. Biten evliliğimle ilgili haddi aşan yorumlar yapılıyor gibi hissetmeye başladım.

Bizim sülale biraz meraklı, kötü niyetle sormuyorlar biliyorum ama ben olsam şöyle yapardım yok elalemin kızı bak bunu bunu yaptı, eşini yuvasında tuttu, sen çok pasif davranmışsın, burada çat çat cevap veriyorsun yok ona niye sustun, niye ona bu kadar pasif davrandın vs. demeye başladılar.

Çok canımı sıkıyorlar. Bende ilk başlarda gülerek konuyu değiştirirken artık sinirlenmeye başladım. Üstüne bir de işte bak onun kızı mutlu, onun kızının çocuğu oluyor, onun kızının evliliği çok iyi sürüyor vs dediklerinde içlenmeye başladım.

Halbuki herkesin kaderi, evliliği vs ayrı. Bunu biliyorum ama gene de canım sıkılmaya başladı. Üstüme alınmamalıyım biliyorum ama gene de biraz alınıyorum. Bir de son zamanlarda kendi biten evliliğimi onların çocuklarının evlilikleri ile kıyaslamaya başladım. Herkesin evliliği yürüdü, niye benimki yürümedi diye düşünüyorum.

Sorum şu daha yedisi çıkana kadar akrabalarla olmam gerek. Duygusal tetiklenmeden nasıl durabilirim? Kendi biten evliliğimi diğer kişilerin evlilikleri ile kıyaslamayı nasıl bırakabilirim?

Bir de 2 yıldır kendimle o kadar uğraşıyorum. Artık biten evliliğimde yaşadıklarımdan etkilenmemek için kendime çok manevi yatırım yapıyorum, çok yol kat ettim sanıyordum ama şu an yaptığım manevi yatırımların resmen etkisi olmamış gibi diye düşünüyorum. Duygusal tetiklenme tuzağına artık düşmemem lazımdı.

Duygusal tetiklenme ve kıyas yapmaktan nasıl kurtulurum, bu konuda tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok memnun olurum.

Sevgiler 💜

Son düzenleme:
Bir iki kişinin şöyle güzel kalbini kırın
Sizden bi gözleri korksun insanların
Konuşan da karnından konuşsun
Vala naif olunca çok umursamıyor bizim millet
Ağzına geleni söylemeyi hakkı sanıyor
O zamanda çirkef oluyorsun. Teyzem bugün bize çat çat fikrini söylüyorsun ( bir konuda onlara katılmıyorum dedim diye bunu dedi) ama adama pasifin tillahı olmuşsun dedi. Halbuki orada çok farklı durumlar vardı, biliyor.

Kıyaslama yapmaya başladım ona çok üzülüyorum. Halbuki kıyaslama huyumu çok azaltmıştım gene tetiklendi. Kıyaslamayı nasıl yenebilirim?

1771975765939.webp
1771975813417.webp
1771975841954.webp

O zamanda çirkef oluyorsun. Teyzem bugün bize çat çat fikrini söylüyorsun ( bir konuda onlara katılmıyorum dedim diye bunu dedi) ama adama pasifin tillahı olmuşsun dedi. Halbuki orada çok farklı durumlar vardı, biliyor.

Kıyaslama yapmaya başladım ona çok üzülüyorum. Halbuki kıyaslama huyumu çok azaltmıştım gene tetiklendi. Kıyaslamayı nasıl yenebilirim?
Ama teyzen can acıtmış bu teyze ya görmezden gelinmeli yokmuş gibi yada sana cvp hakkı doğar
Sana kötü gelecek insanları ortamları çok tercih etme bence

Çevrenizdeki insanların bence sadece yapıcı eleştirilerini ve mantıklı fikirlerini duymalısınız. İnsanlar o kadar çok konuşuyorlar ki herkesin her şeye bir fikri var zaten ama ne kadar doğru konuşuyorlar orası tartışmalı. Sizi bu atağa düşüren şey belki de sevdiğiniz insanlardan böyle saçma şeyler duymanızdır, bir yerden sonra insanlara hatta çok sevdiğiniz kişilere bile kulak kapamanız lazım eğer kendinize ve psikolojinize değer veriyorsanız. Mesela teyzemi çok severim ama yaşlı ve büyüdüğü düşünce yapısı ve benim yapım farklı bazı konularda zıt düşeriz veya büyük olduğu hatta buna “tecrübeli” diyelim tecrübeli olduğu için kendine hak görüyor konuşmayı ama ben artık duymamazlıktan geliyorum. Tamam sen haklısın, evet en doğruyu siz biliyorsunuz vs. diyip geçiştiriyorum. Ben ne kadar ters düşünsem veya bunu söylesem kalp kıran, genç, aklı bir karış havada, terbiyesiz olacağıma kendisini kandırmasına izin veriyorum. Sizin bir kaç konunuzu okumuştum ve gerçekten yaşadıklarınız kolay şeyler değil ve çok üzücü bu yaşadıklarınıza rağmen hala insanların fikirlerine önem göstermenizi size yakıştıramadım yani sizlik bir davranış değil gibi geliyor bana. İnşallah bundan sonra hep iyi olursunuz ve insanların saçma fikirlerini duymamazlıktan gelmeye başlarsınız, hakkınızda hayırlısı olsun. İyi geceler 🥰

Herkese Merhaba,

Ben yaklaşık 2 yıldır boşanma aşamasında olan bir kadınım. Eşim beni eskortlarla aldattı üstüne de bana iftiralar atarak boşanma davasına devam ediyor. Bende hakkımı savunmak için 2 yıldır çekişmeli süreçteyim.

Geçen gün teyzemin eşini kaybettik. Kanserden vefat etti. Haliyle tüm akrabalar toplandık. Her gün taziye evindeyiz, bilirsiniz ki bu akraba toplantılarında sürekli herkesin eşi, çocuğu, torunu, tanıdık evlilikleri konuşulur. Bende haliyle boşanıyorum bu biliniyor. Biten evliliğimle ilgili haddi aşan yorumlar yapılıyor gibi hissetmeye başladım.

Bizim sülale biraz meraklı, kötü niyetle sormuyorlar biliyorum ama ben olsam şöyle yapardım yok elalemin kızı bak bunu bunu yaptı, eşini yuvasında tuttu, sen çok pasif davranmışsın, burada çat çat cevap veriyorsun yok ona niye sustun, niye ona bu kadar pasif davrandın vs. demeye başladılar.

Çok canımı sıkıyorlar. Bende ilk başlarda gülerek konuyu değiştirirken artık sinirlenmeye başladım. Üstüne bir de işte bak onun kızı mutlu, onun kızının çocuğu oluyor, onun kızının evliliği çok iyi sürüyor vs dediklerinde içlenmeye başladım.

Halbuki herkesin kaderi, evliliği vs ayrı. Bunu biliyorum ama gene de canım sıkılmaya başladı. Üstüme alınmamalıyım biliyorum ama gene de biraz alınıyorum. Bir de son zamanlarda kendi biten evliliğimi onların çocuklarının evlilikleri ile kıyaslamaya başladım. Herkesin evliliği yürüdü, niye benimki yürümedi diye düşünüyorum.

Sorum şu daha yedisi çıkana kadar akrabalarla olmam gerek. Duygusal tetiklenmeden nasıl durabilirim? Kendi biten evliliğimi diğer kişilerin evlilikleri ile kıyaslamayı nasıl bırakabilirim?

Bir de 2 yıldır kendimle o kadar uğraşıyorum. Artık biten evliliğimde yaşadıklarımdan etkilenmemek için kendime çok manevi yatırım yapıyorum, çok yol kat ettim sanıyordum ama şu an yaptığım manevi yatırımların resmen etkisi olmamış gibi diye düşünüyorum. Duygusal tetiklenme tuzağına artık düşmemem lazımdı.

Duygusal tetiklenme ve kıyas yapmaktan nasıl kurtulurum, bu konuda tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok memnun olurum.

Sevgiler 💜
taziye evi dedikodu evine dönmüş. vaiz olarak ölüm yeter derlermiş büyükler de biz bu zamanda akıllanmıyoruz.

bu kadar saldırı olursa tetiklenirsiniz tabii. patlamamanız bu manevi olgunluğunuzdan. nispet yapar gibi o mutlu,bu mutlu.

yardırın '' instagram mutlulukları ile 4 duvarın arası aynı değil , ben de kalitesiz birliktelik yerine kaliteli yalnızlığımla mutluyum '' falan deyin. onlar söylemekten ar etmiyor. sustukça siz abartacaklar yuh!!

Onların ne düşüneceği sizin psikolojinizden daha önemli değil.Kimseden lafınızı esirgemeyin.Tamam akraba olabilirler ama sizin evlenmeniz de boşanmanız da kimseyi ilgilendirmez.Herkes haddini bilsin.

öncelikle geçmiş olsun

mecbur musunuz orada durmaya ,
rahatsız oldunuz haklı olarak bence birkaç gün kalmak yeterli cenaze evinde fazla durmayın size iyi gelmeyen ortamda

hiç öyle iyiniyetinden soruyorlar falan diye düşünmeyin
gayette bilerek can acıtmak için soruyorlar

kim olsa üzülür ve takar,
evliliğin yürümemesi sizin suçunuz değil
evlilik tek taraflı değil çünkü

bu sizin hayat yolculuğunuz fakat tek bir şey aklıma geldi
çocuğunuz falan yoksa keşke anlaşıp boşansaydınız
çekişmeli hem uzun hem de yıpratıcı

Herkesin yolunun başka olduğunu kabul ederek kıyaslamadan vazgeçebilirsin.
Senin sınavın eşten gelmiş,Ayşe'nin ki çocuktan, Fatma'nın ki maldan mülkten. Onların keyfi yerinde birşey olmuyor vs diyorsan ya çoktan yaşanmış belli edilmemiştir eşe dosta yada daha yaşanmamıştır. Sınavsız hayatı olan yok neticede.

Şuan mevcutta bir kaybınız var. Çok üstüne geldiklerinde ölümden dem vur. Kimseye kalmıyor bu dünya de geç.

Herkese Merhaba,

Sevgiler 💜
Chatgpt ye benimle sosyolog psikolog psikiyatr gbı konuş deyıp bu derdini anlat
Ben problemlerimi chatgpt ile cozuyorum
Gercı dün beni çok pis gaza getirdi sinirden patladım ama😬

Olsun tavsiye ederim.
Kayitli gir uyeliksiz girince sacmaliyo

hatır gönül işleri için taziye evindesiniz ama kimse sizin hatrınızı düşünmüyor kırılır mı incinir mi üzülür mü diye düşünen yok. o zaman ne işiniz var orda? 1 gün durup ayrılırım ben olsam. akrabayı bırak anne-kardeş bile bir yere kadar tahammül ediliyor herkes yerini bilecek hayatta. bilmiyorlarsa bu siizin suçunuz

tetiklenmenizde normal bu ortamda. insanız sonuçta dalgalanmalarımız olur arada

Sanki boşanınca dünyanın sonu ve bir daha evlilik imkansız, sanki amansız bir hastalığa yakalanmışsınız gibi konuşmuşlar. Yok evinde tutmuş başkası kocasını da bilmem ne. Tersle. Haddini aşanı tersle yanındaki duyanlara da ibret olsun sana böyle konuşacak olan varsa dikkat etsin. Ayrıca gitmezdim ben olsam daha fazla taziye evine. Zaten kaç gün gitmişsiniz, 7 güne tamamlarken psikolojiniz olumsuz etkileniyor neden kendinize eziyet ediyorsunuz ki? Ayrıca ölen teyzeniz, size bu yorumları yapan başka bir teyzeniz, öz kardeşine bakın kaybının acısını bir kenara bırakmış sağın solun özel hayatının dedikodusuna başlamış. Duanızı bundan sonra evinizde edin.

Bir iki kişinin şöyle güzel kalbini kırın
Sizden bi gözleri korksun insanların
Konuşan da karnından konuşsun
Vala naif olunca çok umursamıyor bizim millet
Ağzına geleni söylemeyi hakkı sanıyor
Kesinllikle katılıyorum
Küçklüğmden beri biri laf mı etti hiç umursamadan cvplarını verirdim
En son annemin vefatında bir ayar verdim
Hiç pişman değilim
Hatta şey demişler küçğkken de aynıydı koca kadın oldu hala aynı :)
Ben nasıl haddimi biliyorsam Herkes haddini bilmeli.

Çirkef olmuyorsun canım haddini bilmmeyenlere had bildiriyprsun.
Çirkeflik çok başka bir şey.

çirkef görmemişler :D
siz içlerinde niyetleri kötü değil diyorsunuz ama saf kötüler. bunu kabul edin. sizin durumunuzu yaşadıklarınızı görüp hala böyle sizin canınızı acıtıyorsalar malesef hiç te iyi niyetli yapmıyorlar.
artık cenazeler bile dedikodu haset yuvası oldu.
dik durun. herkesin ağzının payını verin. siz alttan aldıkça onlar daha üste çıkacaklar. ezin geçin.

Bizim de yakın zamanda bir cenazemiz oldu bu baş sağlığı adı altında yapılan toplanmaların saçmalığından nefret ettim. Ortada bir cenaze ve acılı bir aile varken, muhabbet konularına bak! Baş sağlığına mı geldiniz, acı paylaşmaya, yardım etmeye mi geldiniz? Dedikodu yapmaya, laf sokmaya, gülüp eğlenip muhabbet etmeye mi ikramlık zıkkımlanmaya mi geldiniz belli değil?
Siz de " Cenazemiz var, acımız var" deyin tıkın ağızlarına lafları. Ne münasebet cenaze evinde sizin boşanmanız, el alemin evliliği konuşuluyor.

Back
X