bu duyguyu yenmem lazım...yardım edin.((

arkadaşlar anlamadınız galiba arkadaşın asıl bozulduğu diğer geline kayınvalidenin alması, yani gelinler arasında ayrım yapıldığı için bozulmuş. Madem sana almadılar diğer geline de kayınvalidenin almaması gerekirdi, onun da eşi çalışıyor sonuçta,, veya bi jest yapılacaksa iki geline birden yapılabilirdi hak veriyorum size, ama sizde neden kayınvalidenizle kalıyorsunuz ki kendi ailenizle kalın eşiniz gelen kadar hem kafanız rahat olur veya kendi eviniz yokmu

arkadaşlar anlamadınız galiba arkadaşın asıl bozulduğu diğer geline kayınvalidenin alması, yani gelinler arasında ayrım yapıldığı için bozulmuş. Madem sana almadılar diğer geline de kayınvalidenin almaması gerekirdi, onun da eşi çalışıyor sonuçta,, veya bi jest yapılacaksa iki geline birden yapılabilirdi hak veriyorum size, ama sizde neden kayınvalidenizle kalıyorsunuz ki kendi ailenizle kalın eşiniz gelen kadar hem kafanız rahat olur veya kendi eviniz yokmu

kalma konusunda eşim benim içim ailemle kalırsan çok rahat olcak dedi ki onada eminim ki ailesi söylemiştir bizde kalsın vs die oraya yerleştim kendi annemler hemen üst kattalar sürekli yüz yüze bakmak durumundayız benim ailem münasip nasılsa öyle olsun der hep eşimde böyle söyleyince kalmayı kabul ettim en büyük hatamsa şu eşim zaten çalışıyosun bizimkilere alışırsın ben yokken aynı evde kalırsan dedi daha iyi olur falan aslında mantıklıydı onları tanımak için fırsat vardı elimde ama şuan görüyorum ki boşa bir çaba..geçenlerde bir akrabalarına bebek görmeye gittiler bizim buralarda böyle derler yeni doğmuş bebeğe hediyelerle gitmek kastettiğim şey ben sürekli bende geleyim ayıp olur sürekli görüyorum çünkü dedim diğer geliniyle haber vermişler bende gittim tesadüfen orda dedim ksr bakmayın benim haberim yoktu boş geldim eşim geldiğinde gelirim artık yani düşünün böyle nasıl üzülmeyim ki..akşama kadar da anne anne peşindeyim ..mesafe koysam diyorumm artık...

bizde kayınvalideyle altlı üstlü oturuyoruz, ben çalıştıgım için hiç bi sorunumuz olmadı çok şükür ama eltim ev hanımı o ilk yıllar çok sorun yaşamış her daim dipdipe olmak yada mesafeyi ayarlayamamak çok kötü sorunlar yaratabiliyor malesef neyse eşiniz gelene kadar sıkın dişinizi ama en azından o geldikten sonra aradaki çizgiyi iyi ayarlayın ben sizin yerinizde olsam kendi ailemle kalırdım, sonuçta onlarda sizin aileniz yabancı değil evlendiniz diye eşinizin ailesiyle yaşamak zorunda değilsiniz, erkekler böyle işte elalem laf eder diye düşünmüştür belki

minnet etmiyorum..minet etsem kendime almazdım vee şimdi bana almadılar da ona aldılar bende alamadım derdim.. oysa gittim kendim aldım ve ardından aynınından aldılar bu olaya kızıyorum kızmaktan da öte içerliyorum.. basit iş demekte haklısın çok basit hemde ama anlatamıyorum ki kendime .(

canım zaten insanlar birden patlamıyor bu basit dediğimiz şeylere kafa taka taka birgün patlama noktasına geliyoruz işte..sen otur kalk bir işin var dua et...kimseye muhtaç değilsin en azından..bende çalışıyordum bebeğim olunca ayrıldım..ve şimdi akşama kadar o neden böyle yaptı şu niye böyle dedi takıp duruyorum daha dün bi konu paylaştım :)) çalışırken bunları hiç sorun etmezdim..takmazdım bile :) en azından sen o yönden şanslısın şükret :))

Doktora ben de gidiyorum. Hatta daha sabah psikyatrım ile randevum vardı. Bu konuda yardım önermek başka "doktora gidip sakinleştirici al" demek başka... Zaten ben arkadaşın doktorluk bir ruhsal sıkıntısı olduğunu da düşünmüyorum. Olsa ilk ben tavsiye ederdim. Yani "çareyi doktora gidip sakinleştirici ilaçlarda bulacak" kadar ağır bir durum yok. Herkesin başında olan şeyler işte. Yangına körükle gitmemek lazım. Eğer şiddet, ağır psikolojik baskı gibi şeyler söz konusu değilse burada yorum yapanların sakin ve soğukkanlı olmaları ve bu yönde önerilerde bulunmaları taraftarıyım.

Evet doğru diyorsun,ben bu doktor ve ilaç işini biraz basite indirgedim galiba,bundan sonra daha dikkatli yazarım.

Katılıyorum,galiba ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsun.

Acaba diğer gelin,onlarla aynı binada veya çok yakın mı oturuyor ?

Bütçeleri de ortaksa,onu biraz gözetiyor olabilirler.

Canım eltin artık kayınvalidenin huylarını öğrenmiştir birbirlerine alışmışlar rahatça istiyo belkide "ama ben çalışmıyorum param yok alsana" gibilerinden. Bilki biçok ailede böyle ayrımlar oluyo daha doğrusu bazı gelinler daha yırtık olup aldırtıyolar ben mesela doğurcam kayınpeder daha 5 kuruş yardım etmedi bide sen hiç düşünme beşiktir bebek arabasıdır falan demişti hepsini kendimiz aldık bile eyvallah etmemki ama eltim çocuğunu ayağını vuran ayakkabıyla onlara gidene kadar gezdirir kendisine alırda alır çocuğa oldumu kayınpederden ister geçende oyun çadırı istemiş arayıp istediler tel.de altı üstü 20 tl ne yüzsüzlük! Geçendede kaynım çocuğa dedirtiyo tel.de kayınpedere playstation istermiş kayınpeder bize neymiş o falan dedi parasını söyledik gözleri açıldı aaa almam öyle şey dedi bende alınır mı o kadar pahallı şeye alıştırmayın diye destekledim almadıda zaten cimrinin teki:) Senin eltinde benimki gibi dilenci ruhludur aldırtır tatlım ben asla eyvallah etmem şimdiye kadar 1 çorap istemedim nişan düğün alışverişinede katkıda bulunsalarda eşimle beğenip aldık öyle mont falanda istemedim doğrusu aman adet yerini bulsun klasik şeyler alınsın yeter. Ben tek çocuğum babam sağolsun beni onlara zaten muhtaç bırakmaz çalışmıyorum ama ihtiyacımda yok eşimde giymez giydirir yemez yedirir maaşını komple bana veriyo o gerekirse harçlık alıyo benden zaten araba yakıtı dışında hiçbişeye harcamaz istediğimi alırım para yoksada almam zaten. Sende ne güzel çalışıyomuşsun bırak istedikleri kadar inat yapsınlar sen kendi paranla al kimseye eziklenme bırak eltin utana sıkıla istesin yapacağın en güzel şey biraz mesafe koymak benide çağırın banada alın falan hiç deme bak kendi keyfine zaten eşinin gelmesine çok az kalmış sonra herşey değişir eşin onlara tenezzül bile ettirmez ne istersen o alır onlarda oğulları gelince daha bi yağcı olcaklardır o zamanda sen yaparsın onların yaptıklarını.
Eşinden uzak olduğun içinde biraz alıngan bi dönemdesin ondan dahada batmıştır bide zengin bi aileye gelin gidip bi montun bile sonra alırız denmesi dokunmuştur tabi ama boşveeerr allah kimseye muhtaç etmesin hatta iyi yönden bak ben öyle yapıyorum eltim ezik davranıyo diye halbuki babası zengin ama kızını insandan saymıyo, benimse arkamda kapı gibi babam var diye ona daha çok acıyıp yardım ediyolar bende diyorum madem öyle yaşlandıkarındada eltim bakar onlara ben tek çocuğum ve kendi anne babama bakcam eltim sömürüyo eltim çeksin:) Eltimede söyledim benim başıma kalcaklar desene dedi! Eşimde doğru diyosun diyo zaten önemli olan eşin senden yana olsun bak benim eşim ilk zamanlar aileciydi yengesini bile pek severdi bi baktı işler öyle değil şimdi hep benim ailemle ben hiç demem kendisi yalvarır çağıralım veya gidelim diye ama kendi ailesiyle hiç muhattap olmaz 1 saat otururuz hadi gidelim der kendilerine ediyolar kısacası:)

Klasiktir canım benim bu hikaye mutlka bir gelin sevilmez bu tarz ailelerde..
Sıkma canını hiçte birşey söyleme bırak büyüklük sende kalsın nasılsa eşinde geliyormuş.. sen Gün saymaya devam et allah kavuştursun ..

bu tarz şeyleride takma kafana kendi paranla almışsın mutlu ol bence:32::32::32::32::32::32::32::32::32:

yapılan ayrımcılığa kırılmakta haklısın ama boşver canım biz insanlar zaten herşeyi kafamıza taka taka yaşlanıyoruz dert sahibi oluyoruz.böyle küçük mevzulara takılma.işinde varmış kimseye muhtaç değilsin şanslıyım ben demelisin canım:31:

ayrımcılığın olmaması gerekir tabii.ama sen niye bu kadar çok bozuluyosun.kayınvaliden sana değer vermiyorsa sen de ona değer vermezsin olur biter.bu kadar üzüldüğüne değmez.

Sen onların evinde kalsan dahi bu montun sana alınmayıp (üstelik nişan alışverişinde olduğunuz halde) eltine alınması hiç hoş olmamış. Eminim kayınvaliden ne yaptığınında farkındadır.. Diğer yorumlarında eltine daha çok şey alındığını sana onun kadar alınmadığını hatta eşinin teyzesinin bile bunu fark ettiğini söylemiştin. Benim önerim bu konuyu saygılı bir şekilde ve de yalnız bir ortamda bulunduğunuz anda kayınbabanla açık açık konuşmandır.

onlara vericek bir param kalmıyo zaten eşim çalışmıyo asker askere gitmeden de çalışmıyordu ..ee tabi o süre zarfında bir çok şey aldık sattık kredi kartlarımız dolu.. kiraydı aidattı benim ihtiyaçlarımdı derken kalmıyo geriye bişey ... zaten biz gelin parası yemeyiz bankaya koy elleme kocan geldiğinde hesabına bakıcam diye homurdanan bir kayınpederim var.. hesaba bakmaktaki kasıt ise şu acaba aileme herhangi bir yardımda bulunuyormuyum .??

bence sen montu falan bir tarafa bırak da seninle bu tarzda konuşabilen bir kayınpederden mümkün olduğunca uzağa kaçmanın yoluna bak. kazandığın paralarla mont alacağına at köşeye biriktir, yarın onlardan uzaaak bir eve çıkarken kullanırsın. Bu kadarcık mevzuyu bile kafaya taktıysan daha yaşayacak görecek çok şeyin demektir. ben olayı çözdüm gibi aslında. bunlar ataerkil ve varlıklı bir aile ve çalışan gelin istemiyorlar. diğer gelin çalışmadığı için o doğal olarak daha değerli gözlerinde. mont da özellikle alınmış tabii ki. ama dediğim gibi bunlar buz dağının görünen kısmı. asıl eşin döndükten sonra hele bir de bebek olunca gerçek karakterlerini görürsün. düşün ki şimdi sen bir nevi emanetsin,el üstünde tutulman gerekir. ordan hesap et artık .bir an önce uzaklara taşınmanın planını yapsan iyi olur bence.

canım benım zaten esın yok bır de esının aılesının bu davranısları tabıkı de senı uzmustur .
hıslerını anlayabılıyorum aslın da.kayınvalıdenızın yaptıgı cok yanlıs olmus gercekten .
sız zaten onlara emanetsınız .senın esın asker de bır tarafın zaten eksık ve buruk .
kayınvalıden de boyle ayrım yaparak kendını ıyıce yalnız hıssetmene neden olmustur .
kayınvalıdeler neden boyle yapar anlamıyorum .
neden ıkı gelını bırbırınden ayırır bazen bır taktık oldugunu dusunuyorum .
ıkı gelıne ayrı ayrı muamele gostererek ,gelınlerden bırını kendıde dost
dgerını dusman yapmayı ozellıkle secıyorlar bence .
ıkı gelın anlasıp ıyı dost olup da kayınvalıdeyı dıslamasınlar dıye
ozellıkle yapılan bır taktık bence.

onlara vericek bir param kalmıyo zaten eşim çalışmıyo asker askere gitmeden de çalışmıyordu ..ee tabi o süre zarfında bir çok şey aldık sattık kredi kartlarımız dolu.. kiraydı aidattı benim ihtiyaçlarımdı derken kalmıyo geriye bişey ... zaten biz gelin parası yemeyiz bankaya koy elleme kocan geldiğinde hesabına bakıcam diye homurdanan bir kayınpederim var.. hesaba bakmaktaki kasıt ise şu acaba aileme herhangi bir yardımda bulunuyormuyum .??
o nedir öyle ?çocuğun ödevlerini kontrol edermiş gibi..:19:

minnet ettiğim yok aslında gittim aldım almadı bana diye alınmadım da ama ben gidip aldıktan sonra aynından alınmasına bozuldum sanki nispet bu..sen paranla al biz ona aynından alırız zaten der gibi

Ben şuna inanırım
İnsanlar iyiyi düşünmek dururken hep kötü olumsuz kesin olmayan bi duruma inanmayı seçip mutsuz olmayı tercih ederler çoğu zaman..
Durum dediğin gibiyse bile bunu görme
Nerden biliyorsun ki emin misin sana nispet yaptığından
Belki tamamıyle öyle denk gelmiş olamazmı
Zanla hareket ederek hem kendini hem başkasını üzersin.
Düşünmek için verilmiş bi beyne sahipken kötüye yönlendirme aklını :16:
Öyleyse öyle bence takılma küçük bi mesele çünkü.
Hatta mesele bile değil.

Ben sen anlıyorum ve hissetiklerin bana çokta uzak değil ....
Ben evlenirken kayınbabamgil takı takmamışlardı,, durumlarıda yoktu ben hiç üzülmedim ta ki büyük kaynım nişanlanana kadar..
nişan yaptılar kayınbabam bütün maaşını verdi biz destek olduk tabi aynı evde yaşıyoruz çünkü..
sonra nişandan hemen sonra başladı kayınbabam bilezik yapmak lazım diye.. ee ne oldu hala durumları yok ama değişen nee..
ben bunu çok sorun ettim hatta söledim .. sonra anladım düşündüklerim çok saçmaymış yazık oldu üzüldüğüm günlere..
Allahıma sığındım, Allahta bana bir yol açtı nasip etti, bu hafta sonu evime çıkıyorum,, kendi evimize huzurla inşallah.
şimdi ben evime çıkınca Allah beni kimseye muhtaç etmesin yeter,, eltime 1 tirilyon bağışlasa umrumda değil inan.
sende kendi mutluluğun için çalış gerisi boş..

Katılıyorum,galiba ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsun.

Acaba diğer gelin,onlarla aynı binada veya çok yakın mı oturuyor ?

Bütçeleri de ortaksa,onu biraz gözetiyor olabilirler.

bütçeleri ortak evet bide eşi çalışıyorya babasına tabiki onlar almalı eltimede ben onu dert etmiyorum zaten de ben de çok şey istemem ki .... öyle sıkıntılıyım ki bu konudaarkadşlar ..eltimde hemen karşı apartmanlarında oturuyorlar bizim evimiz uzak kaynanamdan gerçi yürüyerek on dakikada.)) burası küçük bi yer ama .. biraz deyil aslında alışverişleri falan hep birlikte alınan giden gelen ben zaten bunları istemiyorum da benimde eşim asker ve çalışmıyo sonuçta düşününce içim burkuluyo..

bana yorum yapan büttüüüün arkadaşlarıma tşk ederim...iyiki varsınızz ...biraz olsun rahatlamış hissettim kendimi.. allahım hepimizie yardım etsin ve herkesin mutlu ve huzurlu olmasını sağlasın inşallahh....::54:

Back
X