Bu evclik oyunundan çok sıkıldım

ben de aynı durumdayım surekli surat asan herseye surat yapan kusen bir erkek. nerden çattık bilmiyorum benim bildiğim kadınlar küser, surat yapar dırdır yapar. bizimkinde hepsi bendekinin 10 katı haliyle var. şu anda ben de mutsuzum, artık en ufak şeylerden kavga çıkmasına usandım. mutlu çiftlere gıpta ile bakıyorum ve aşk hayatında aradığını bulamamış olmak beni çok üzüyor. boşanmayı düşünüyorum bu şekilde hayatımı sürdürmek istemiyorum. ha bir daha evlenir miyim büyük konuşmam ama asla. Allah korusun o kadar dilim yandı. İnsan yalnızken mutlu gibi geliyor artık bana.

lipstick sen de 2 çocuklusun ama işin gücün varsa bu hayatı çekmek zorunda değilsin. ne kadınlar var, herşeye sıfırdan başlıyorlar. kendi hayatını düzenleyebilirsin belki. Allah hepimize sabır versin...

Yok ben eşime bana yaptıklarının onda birini yapsam varya asla düzeltemem onu.
ama o bana ypınca sanki sorun yokmuş gibi davranıyor.
ha benimde inadım pis konuşmucam inat değil mi? bana neyin var ne oldu diyene kadar asla konuşmucam.
ha belki sabrım taşar toplarım pılımı pırtımı giderim anneme

Günaydın,
koca hafta sonu bitti ama hala konuşmuyoruz.
pazar günü erkenden uyandım çıktım evden arkamdan kapı açıldı tekrar kapandı eşim çıktığımı duyunca kalktı sanırım.
ama sonrasında ne aradı ne sordu.
öğleden sonra döndüm eve gezdim dolaştım hava aldım.
düşündüm ağladım ağladım ama çıkış yolu bulamadım.
geldiğimde eşim yoktu evde akşam geldi.
ama hiç ama hiç konuşmadı benle geçen hafta bir kaç kelime ediyordu şimdi oda bitti.
bilmiyorum çekip gitsem mi artık. yardım edin ne olur çok çaresizim

Günaydın,
koca hafta sonu bitti ama hala konuşmuyoruz.
pazar günü erkenden uyandım çıktım evden arkamdan kapı açıldı tekrar kapandı eşim çıktığımı duyunca kalktı sanırım.
ama sonrasında ne aradı ne sordu.
öğleden sonra döndüm eve gezdim dolaştım hava aldım.
düşündüm ağladım ağladım ama çıkış yolu bulamadım.
geldiğimde eşim yoktu evde akşam geldi.
ama hiç ama hiç konuşmadı benle geçen hafta bir kaç kelime ediyordu şimdi oda bitti.
bilmiyorum çekip gitsem mi artık. yardım edin ne olur çok çaresizim

bu şekilde misillemelerle bir yere varamazsınız. siz eşinizden ilk adımı bekliyorsunuz o sizden. siz mesaj atarak çaba göstererek vs zaten yeteri kadar fedakarlık yaptığınızı düşünüp daha fazlası için çaba göstermek istemiyorsunuz ve eşinizin de sorumluluğunu almasını istiyorsunuz. yalnız bu şekilde kırgınlıkla eşiniz de bunu yapmaz. burdan size ne kadar yol gösterebiliriz bilmiyorum, ilişkinizde bazı şeyler kopmak üzere çünkü. en yakın zamanda iyi bir aile terapistine ya da psikologa gidin. burdan önerilecek önerilerle ilişkinizde kalıcı değişme yapmanız mümkün değil...

bu süreç daha karmaşık ve daha çok çaba isteyen bir süreç çünkü. zor da olsa tekrar adım atmak ve çaba göstermeye çalışmak gerekli. eğer susar sineye çekerseniz evliliğiniz bitme ihtimali, sesinizi çıkarıp savaşmanızdan çok daha yüksektir. bu yüzden sesinizi çıkarmayı ne istiyorsanız bunun için savaşmayı öğrenin.

eşinizin saldırganlıklarına karşı kendinizi korumayı da öğrenin. sadece yüzünüzü sıkmakla neden bu kadar ürküp konuşmadığınızı ve yapılanlara sineye çektiğinizi anlamış değilim. hadi adam dövse yine bir nebze durum anlaşılır görünür de sadece yüzünüzü sıkmış ve siz bu kadar ürkmüşsünüz...

yapabileceğiniz şey böyle mesajlarla, susarak, misilleme yaparak eşinizin bazı şeyleri anlamasını sağlamak değil. bunun için gidip konuşmak, anlatmak, isteklerinizi net ve açık söylemek. söyleyin eşinize ''evimize karşı daha sorumlu olmanı istiyorum. bana karşı biraz daha ilgili olmanı istiyorum. varlığımı fark etmeni istiyorum...'' vs bu tarz şeylerle zamana yayarak isteklerinizi söyleyebilir ve çözüm için eşinize yol gösterebilirsiniz.

mesela yemek almasını mı istiyorsunuz söyleyin gelirken al diye. siz eşinizi daha iyi tanırsınız demek istediğim farklı yollarla onu ilişkiye çekin. kendi kendine konuşmasını, birşeyler yapmasını beklemeyin. eğer beklerseniz hüsrana girersiniz çünkü...

uzun vadede yine de psikologa gitmeyi ihmal etmeyin bence. sunduğum çözümler az da olsa size yardım eder inşallah...

bu şekilde misillemelerle bir yere varamazsınız. siz eşinizden ilk adımı bekliyorsunuz o sizden. siz mesaj atarak çaba göstererek vs zaten yeteri kadar fedakarlık yaptığınızı düşünüp daha fazlası için çaba göstermek istemiyorsunuz ve eşinizin de sorumluluğunu almasını istiyorsunuz. yalnız bu şekilde kırgınlıkla eşiniz de bunu yapmaz. burdan size ne kadar yol gösterebiliriz bilmiyorum, ilişkinizde bazı şeyler kopmak üzere çünkü. en yakın zamanda iyi bir aile terapistine ya da psikologa gidin. burdan önerilecek önerilerle ilişkinizde kalıcı değişme yapmanız mümkün değil...

bu süreç daha karmaşık ve daha çok çaba isteyen bir süreç çünkü. zor da olsa tekrar adım atmak ve çaba göstermeye çalışmak gerekli. eğer susar sineye çekerseniz evliliğiniz bitme ihtimali, sesinizi çıkarıp savaşmanızdan çok daha yüksektir. bu yüzden sesinizi çıkarmayı ne istiyorsanız bunun için savaşmayı öğrenin.

eşinizin saldırganlıklarına karşı kendinizi korumayı da öğrenin. sadece yüzünüzü sıkmakla neden bu kadar ürküp konuşmadığınızı ve yapılanlara sineye çektiğinizi anlamış değilim. hadi adam dövse yine bir nebze durum anlaşılır görünür de sadece yüzünüzü sıkmış ve siz bu kadar ürkmüşsünüz...

yapabileceğiniz şey böyle mesajlarla, susarak, misilleme yaparak eşinizin bazı şeyleri anlamasını sağlamak değil. bunun için gidip konuşmak, anlatmak, isteklerinizi net ve açık söylemek. söyleyin eşinize ''evimize karşı daha sorumlu olmanı istiyorum. bana karşı biraz daha ilgili olmanı istiyorum. varlığımı fark etmeni istiyorum...'' vs bu tarz şeylerle zamana yayarak isteklerinizi söyleyebilir ve çözüm için eşinize yol gösterebilirsiniz.

mesela yemek almasını mı istiyorsunuz söyleyin gelirken al diye. siz eşinizi daha iyi tanırsınız demek istediğim farklı yollarla onu ilişkiye çekin. kendi kendine konuşmasını, birşeyler yapmasını beklemeyin. eğer beklerseniz hüsrana girersiniz çünkü...

uzun vadede yine de psikologa gitmeyi ihmal etmeyin bence. sunduğum çözümler az da olsa size yardım eder inşallah...

simur çok teşekkür ederim.
gerçekten hakkını helal et bu kadar şeye zaman ayırıp yazmışsın.
ama inan çok kötü bir psikolojideyim. onun umurunda bile değilim.
bu beni çok üzüyor. başklarına bu kadar değer verirken bana vermemesini kaldıramıyorum.
bir yanım çık git diyor bir yanım acıyor onu tek bırakmak istemiyor.
oda iyi değil aslında. doğru aslında 15-20 gündür benle konuşmasını bekliyorum konuşmadı.
önce o küs olmadığı sinyallerini verdi ben surat yaptıkça habersiz bi yerlere gidince şimdi o küstü.
şunun kararını vermiyorum onsuz daha mutlu olacakmıyım.

canım yaaa seni çok iyi anlıyorum. Erkekler inatçı çocuk gibi olunca bizim işimiz çok zor oluyo. Bizden annelik yapmamızı bekliyolar. her türlü nazlarına kaprislerine karşı direnmemizi bütün bunlara rağmen sevgi ve anlayış göstermemizi istiyorlar. İlk aylarda bende misilleme tarzı davrandım ama olmuyo üzülen hep ben oldum. yabancı bir şehirde tanıdık bir Allahın kulu yok o kadar yalnızdım ki canım kat kat yandı. yinede ilk adımı atan ben oldum.

burdaki sohbetlere bakıyorum da çoğunluğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir araya gelmişiz birbirimizin dertlerini dinleyip yalnız olmadığımızı hatırlatıyoruz sürekli. Allah bu siteyi kurandan razı olsun.

"Tanrı, kadınlara geçmişi ve geleceği, erkeklere ise yaşadığı günü armağan etti, kadınlar geniş bir zamana yayıldıkları için huzursuz, erkekler daracık bir zamana sıkıştıkları için anlayışsız olurlar..."

keşke ilaç gibi mucizevi birşey çıksa eşlerimizin gözü bizden başkasını görmese, hiç bitmeyen bir aşkla yeniden üstümüze titreseler :) kadın mutluysa tüm ailesini mutlu eder haksızmıyım.
bazen eşimin anlayışsızlığına o kadar sinirleniyorum ki Allahım diyorum keşke birdahaki sefere dünyaya kadın olarak gelse ve onada kendi gibi bi koca düşse o zaman anlardı. Bazende östrojen hormonu veresim geliyo çünkü o kadar duygusuz davranıyo :47:
saba sabah aklımdan geçenlere bak yaaawww :1::1::1:

canım yaaa seni çok iyi anlıyorum. Erkekler inatçı çocuk gibi olunca bizim işimiz çok zor oluyo. Bizden annelik yapmamızı bekliyolar. her türlü nazlarına kaprislerine karşı direnmemizi bütün bunlara rağmen sevgi ve anlayış göstermemizi istiyorlar. İlk aylarda bende misilleme tarzı davrandım ama olmuyo üzülen hep ben oldum. yabancı bir şehirde tanıdık bir Allahın kulu yok o kadar yalnızdım ki canım kat kat yandı. yinede ilk adımı atan ben oldum.

burdaki sohbetlere bakıyorum da çoğunluğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir araya gelmişiz birbirimizin dertlerini dinleyip yalnız olmadığımızı hatırlatıyoruz sürekli. Allah bu siteyi kurandan razı olsun.

"Tanrı, kadınlara geçmişi ve geleceği, erkeklere ise yaşadığı günü armağan etti, kadınlar geniş bir zamana yayıldıkları için huzursuz, erkekler daracık bir zamana sıkıştıkları için anlayışsız olurlar..."

keşke ilaç gibi mucizevi birşey çıksa eşlerimizin gözü bizden başkasını görmese, hiç bitmeyen bir aşkla yeniden üstümüze titreseler :) kadın mutluysa tüm ailesini mutlu eder haksızmıyım.
bazen eşimin anlayışsızlığına o kadar sinirleniyorum ki Allahım diyorum keşke birdahaki sefere dünyaya kadın olarak gelse ve onada kendi gibi bi koca düşse o zaman anlardı. Bazende östrojen hormonu veresim geliyo çünkü o kadar duygusuz davranıyo :47:
saba sabah aklımdan geçenlere bak yaaawww :1::1::1:

Kendi tercihlerimiz dimi. hep sevdiğimiz için dimi.
hani bazen aldatan kadınlar olur kızarımda asla böyle bir düşüncemde yok sakın yanlış anlamayın beni.
ama ya kadın ya oda can dimi düşünsenize yalnızsın,kimsen yok,evde teksin,işte teksin,akşam hiç konuşmadığın iki yabancı olan insanlar.
sonra bu kadına çok güzelsin,çok iyisin,süper kadınsın iltifatları eden biri çıksa ha okadın aldatmaz mı?
kadın olduğunu hissettiren biri çıksa yapmaz mı?
ben buna kızıyorum sonra adam yırtınır karım aldattı beni aldatır tabi bi gün kadın olduğunu hissettirdin mi?
kendine sor önce nesini eksik bıraktım diye...
haklısın sabah sabah aklımızdan geçenler valla delice ama elimizde 5-10 kalaslar olunca herşeyi düşünür olduk.
az ya azıcık üstüme titrediğini bilsem küçücük beni sevdiğini hissetsem etrafıma ışık saçarım ben.
ama şuan mum kadar bile kendimi aydınlatamazken başkalarını alsla.

$384723_10150390808627347_657182346_8003189_2065800143_n.webp$386829_10150390808517347_657182346_8003187_942781827_n.webp

bu dünyada erkekler farketmese de biz çok değerliyiz. Ancak sarraflar anlar taşın iyisini ve ancak gerçek bir erkek anlar kadının değerini. Ama ne taş değerini kaybeder sarraf yoksa ne de kadın karşısında erkek yoksa :))

Eşim bana kendini beğenmiş diyor. Evet beğeniyorum. Sen beğenmiyorsan o senin kabahatin diyorum. Dünya güzeli değilim, mankenler gibi fiziğim de yok, bilim adamı da değilim ama ben bana yetiyorum diyorum. ve bişeyi de biliyorum ne kadar kötü olursak olalım bizi kaybettiklerinde üzülecekler, özleyecekler,merak edecekler ama bunun farkında değiller çünkü henüz kaybetmediler..

Kendi tercihlerimiz dimi. hep sevdiğimiz için dimi.
hani bazen aldatan kadınlar olur kızarımda asla böyle bir düşüncemde yok sakın yanlış anlamayın beni.
ama ya kadın ya oda can dimi düşünsenize yalnızsın,kimsen yok,evde teksin,işte teksin,akşam hiç konuşmadığın iki yabancı olan insanlar.
sonra bu kadına çok güzelsin,çok iyisin,süper kadınsın iltifatları eden biri çıksa ha okadın aldatmaz mı?
kadın olduğunu hissettiren biri çıksa yapmaz mı?
ben buna kızıyorum sonra adam yırtınır karım aldattı beni aldatır tabi bi gün kadın olduğunu hissettirdin mi?
kendine sor önce nesini eksik bıraktım diye...
haklısın sabah sabah aklımızdan geçenler valla delice ama elimizde 5-10 kalaslar olunca herşeyi düşünür olduk.
az ya azıcık üstüme titrediğini bilsem küçücük beni sevdiğini hissetsem etrafıma ışık saçarım ben.
ama şuan mum kadar bile kendimi aydınlatamazken başkalarını alsla.

canım benim insanın aklından neler neler geçiyor. bi arkadaşımın bir lafı vardı" Erkekler doyduğu zaman, kadınlar ise yetmediği zaman aldatır" diye aldatmayı savunmuyorum ama bu sebeplere sahip kadınlar aldattığı içinde kızamıyorum. tabi her zaman böyle de olmuyo. ama eğer olurda ayrılırsam içim rahat olsun kendimi suçlayacak bişeyim olmasın istiyorum. birde Allah görüyo kalbimi temiz tutmaya çalışıyorum elbet birgün bunun mükafatını görürüm diye düşünüyorum. bazen o kadar çok ya sabır diyorum kii yakında erenlere karışırsam şaşırmam :) şaka bir yana tavsiyem yanına git ona güzel şeyler söyle çocuk gibi ilgilen asla tartışmanızdan bahsetme unutmuş yeni bir sayfa açmış gibi davran. sonra kendine özen göster ve bunu kendin için yaptığını belli et. yani kendi kendine havalı olmaya çalış hem onunla ilgilenip hemde dünyayı sen parmağında çeviriyormuş gibi tavır takın. ilk zamanlar ilgilenmesede senin böyle yaptığını görünce çok şaşıracaktır. Çok neşeli ol senin kendine olan özgüvenin onu sana çekecektir. nedenini öğrenmeye çalışacaktır sırf meraktan. sen gizemli davran. inan çok fazla olmasada işe yarıyo. benimki gibi asosyal bir bilgisayar fanatiğinde bile yaradı. evde arada sıra çok güzel giyinip makyaj yap. sonra eşofman giy bugün canım böyle istedi de. herşeyi kendin için yapıyormuş havası ver. ama ona karşı hep güleryüzlü ol. ne olduğunu şaşırsın. arada da sus düşünceli ol. bişey söyleme. v.s.
bunlar denenmiş taktikler. zamanla sana yanaşacaktır. Eğer sona canın isterse ayrılırsın en azından sana bahane bulacak hiçbirşeyi kalmaz :):21::21:

simur çok teşekkür ederim.
gerçekten hakkını helal et bu kadar şeye zaman ayırıp yazmışsın.
ama inan çok kötü bir psikolojideyim. onun umurunda bile değilim.
bu beni çok üzüyor. başklarına bu kadar değer verirken bana vermemesini kaldıramıyorum.
bir yanım çık git diyor bir yanım acıyor onu tek bırakmak istemiyor.
oda iyi değil aslında. doğru aslında 15-20 gündür benle konuşmasını bekliyorum konuşmadı.
önce o küs olmadığı sinyallerini verdi ben surat yaptıkça habersiz bi yerlere gidince şimdi o küstü.
şunun kararını vermiyorum onsuz daha mutlu olacakmıyım.

kendinizi tüketmeyin böyle. canınıza yazık...

eşiniz sizi umursuyordur yalnız bunu belli etmek, size ihtiyaç duyduğunu belli etmeyi gururuna yediremiyordur. evet, bazen duyarsız davranıyordur sanki başkalarını daha fazla düşünüyor gibidir yalnız sizi daha fazla önemsiyordur, bunu göstermesede...

bu süreçten çıkmanız için önce eşinizi takıntı haline getirmeyi bırakın. kendiniz üzerinde çalışın. önce kendinizi değiştirin ki ilişkinizde istediğiniz şeyleri almanız mümkün olsun. eşinizin değişmesini bekleyip durursanız bir ömür beklersiniz...

eğer çalışmıyorsunuz bir iş bulmaya çalışın kendinize, hobiler edinin. ruh halinizin daha iyi olması için spora başlayın. terlemek sizi deşarj edecektir, bu şekilde zihninizde rahatlamaya fırsat bulacaktır.

sonra da bir psikolog bulmaya çalışın, bu önemsenme takdir edilme isteği üzerinde çalışın. küçükken ailesinden yeterince sevgi, ilgi, önemsenme göremeyen çocuklar büyüyünce buna karşı çok hassas olabiliyor. eğer bunu aşarsanız gerçek sağlıklı bir ruh haline kavuşursunuz. eşinizden veremeyeceği şeyleri de istemezsiniz böylece...

eşiniz size ilgi göstermesin demiyorum sadece bu sorunu önce kendi içinizde çözün diyorum. siz bu konuda fazla hassassınız bu yüzden eşiniz sizinle ne kadar ilgilense de aslında size yetmez. çocukluğunuzdaki yaraları eşinizin sevgisi ve ilgisi ile kapatamazsınız. bu yüzden önce bunu iyileştirmeniz gerek.

bu iyileştikten sonra eşinizle olan sorunlar da daha kolay çözülür. onun size göstereceği ilgiyi hayati bir mesele haline getirmez ve kendi hayatınıza odaklanırsanız eşiniz de size daha fazla ilgi gösterir. ama kırgınlıktan, üzüntüden dolayı eşinizden böyle uzak durursanız size ilgi göstermek yerine daha fazla uzaklaşır...

bunlar uzun konular kabaca anlattım, son olarak şunu söyleyeyim. onsuz daha mutlu olup olmayacağınız konusunda...siz içinizdeki yaraları bu şekilde ilişkilere taşırsanız kim gelse hayatınıza pek fark etmez, aynı döngüleri yine yaşarsınız. dışarda bir yerde daha doğru insanlar yok bence. biz ne kadar kendimizi iyileştirirsek hayattan daha fazla doyum alır ve mutlu oluruz. mutluluğumuz başkalarına ve bize verdiklerine bağlı olduğunda ise hiçbir zaman mutlu olamayız.

eşinizi seviyorsunuz ve gerçekten kötü biri olmadığı sürece ilişki de çaba göstermeye değer. bu yüzden gayret edin, iyileştirmeye çalışın ilişkinizi. bunun için de ne gerekiyorsa yapın.

Bekara Boşamak kolay gelir takma :) arada yaşanmışlık var bir kalemde silip atmak kolay olsa keşke. dün akşam işten geldik eşim 5-6 saat boyunca bilgisayarda oyun oynadı bi yandan da benim izlediğim tv programlarına yorum yapıp durdu ne kadar salakça şeylermiş sanki kendisinin yaptığı çok akıllıcaymış gibi :1: ona baktım "keşke bana aşık olsaydın" dedim. verdiği tek cevap "ne gerek var iyiyiz böyle"

gülermisin , ağlarmısın :20:

Bekara Boşamak kolay gelir takma :) arada yaşanmışlık var bir kalemde silip atmak kolay olsa keşke. dün akşam işten geldik eşim 5-6 saat boyunca bilgisayarda oyun oynadı bi yandan da benim izlediğim tv programlarına yorum yapıp durdu ne kadar salakça şeylermiş sanki kendisinin yaptığı çok akıllıcaymış gibi :1: ona baktım "keşke bana aşık olsaydın" dedim. verdiği tek cevap "ne gerek var iyiyiz böyle"

gülermisin , ağlarmısın :20:

Ya gerçekten takıyorum ben böyle şeyleri.
evet silip atmak kolay olsa bende yaparım defol de git de gitsin bitsin ama öyle olmuyor işte.
napıcaz lost ya nerde hata yaptık biz.

arkadaşın sorununu okudum ve çok üzüldüm bu evlilik değil cehennem hayatı eşiniz nedir mükemmel insanmı bu kapris bu çektirmeler neden inan üzerine düştükçe dahada soğuyacak galiba seni güçsüz ona muhtaç bi çare görmüş benimde koçam öküzün önde gideniydi üstelik kayınvaldemlerle aynı evde oturuyorduk adamı boşadım sınavlara çalıştım kamuya girdim alnımın teriyle herşeyimi kendim yaptım şimdi o kadar özeniyorlarki bana altımda arabam işim güzel bi ailem var belki tek eksik ikinci bi bahar oda hayırlısı lütfen kendinizi kapatmayın potansiyelinizi görme:nazar:zden gelmeyin hergün ağlayan ilaçlarla duran ben bunu yaptıktan sonra

arkadaşın sorununu okudum ve çok üzüldüm bu evlilik değil cehennem hayatı eşiniz nedir mükemmel insanmı bu kapris bu çektirmeler neden inan üzerine düştükçe dahada soğuyacak galiba seni güçsüz ona muhtaç bi çare görmüş benimde koçam öküzün önde gideniydi üstelik kayınvaldemlerle aynı evde oturuyorduk adamı boşadım sınavlara çalıştım kamuya girdim alnımın teriyle herşeyimi kendim yaptım şimdi o kadar özeniyorlarki bana altımda arabam işim güzel bi ailem var belki tek eksik ikinci bi bahar oda hayırlısı lütfen kendinizi kapatmayın potansiyelinizi görme:nazar:zden gelmeyin hergün ağlayan ilaçlarla duran ben bunu yaptıktan sonra

Harikasın canım. Ben çok şükür kimseye muhtaç değilim şu aralar sınavlara hazırlanıyorum darısı bizimde başımıza inşallah :)

Back
X