- Konu Sahibi Almanyada1turkkizi
-
Allah yardımcısı olsun ne diyelim canım ya
Çok büyük cesaret buradan kalkıp Almanyaya bu şekilde gitmek
Baştan kabul etmişmi bu şekilde beraber yaşamayı
Benimde arkadaşım Belçikaya gitmişti, kocası uyuşturucu kullanıyormuş meğerse belki bırakır diye bu kızı bulup evlendirmişler
Aynı eziyetler yaşandı sonunda kocası intihar etti kızı apar topar attılar buraya hala krndine gelemedi
Ah böyle kaynanalar yok mu , kökleri kurusun inşallah
Gelin insan evladı değil sanki
Yakın arkadaşsanız , eşiniz eşiyle bir konuşsa
Yada ailesiyle temasa geçse, belki ayrı eve çıkma durumları falan olur
Hayat böyle geçer mi
Ah böyle kaynanalar yok mu , kökleri kurusun inşallah
Gelin insan evladı değil sanki
Yakın arkadaşsanız , eşiniz eşiyle bir konuşsa
Yada ailesiyle temasa geçse, belki ayrı eve çıkma durumları falan olur
Hayat böyle geçer mi
Bence arkadaşınız şöyle bir şey yapsın madem ayrı eve çıkılmıyor,böyle yaşanmaz.kararını versin kesin olarak boşanacağım diye kendi içinde.sonra gezmeye gidiyormuş gb.çocuklarını alıp yurduna dönsün.boşanacağım diye giderse çocukları vermezler.yurduna döndüğünde boşanma davasını açssın.çocukların yaşı küçük olduğu için velayeti alır zaten.
Hic zor deyil kurtulmak hemde cocuklariyla birlikte ilk is olarak cocuklarla birlikte Pass larinida yanina alarak bi tanidiga yada doktora gidiyorum diye evden ciksin size gelsin 2 imkan var biri polisi arayip yardim isticek yada Frauen helfen Frauen,burayi netten bulursunuz telefon nr. yani Frauenhaus a yerlestirilir hemde hemen sonrasinda ise adresini hickimse bulamaz ve yeni hayatina merhaba demis olucak,ama zor bir asama bunlar egerki kaldirabilirim sabirla derse bismillah ceksin ve harekete gecsin,geri donecekse esine hic ugrasmasin zamaninda bu yollardan gecmek zorunda kaldim atlattim geride kaldi ama bende tukendim allah yardimcisi olsun hayirli aksamlar
Kadın işe girsin 2 maaşla başka bir ev tutsunlar. Başka çözüm göremiyorum.canimin ici bir arkadasim var
burayi geldi evlenerek,5yilik evli
2tane cicuyu var. 3und 1 yaslari.
simdi bu arkadasim kaynanasi
girumcesi,ve esinin erkek kardesiyle ayni evde yasiyor.
kaynanasi cok karisiyor buna
cocuklari kendi cocuyu saniyor
misela gecen arkadasim cocugini yikicakmis,cocuk ciplak bu kaynana cadi gelmis cocuyu oyle ciplak ciplak almaya calismis,gezmeye goturcekmis
tabi kavga kiyamet...
esi hep internette hic biseye karismiyormus
bugun de kaynisi sevgilisini getirmis eve
alman bi kiz. orda kalicaklarmis.
yani bu arkadasim hic kendi evi gibi hissetmiyo,hep mutsuz,her kapidan biri cikiyor evde,rahat degil..
almancada bilmiyo,iyice bunalmis
cikip bana geldi bu saatte. cocuklari alamamis tabi.
ay nasil agliyo icim gidiyo
ben buradan gitmek istiyorum diyo
ama gitse biliyorum cocuklarina dayanamicak. hayatta vermezler ona.
durup durup gidip cocuklarimdan auri kalcagima/oylede olurûm diyo,kendimi oldureyim o zaman diyo gercek cokkk koti suan psikolojisi... off siz ne diyonuz???
Kadın işe girsin 2 maaşla başka bir ev tutsunlar. Başka çözüm göremiyorum.
ozaman kacirmis sayilmazmi cnm
Eşinin maaşı yetmiyor mu ayrı bir yere çıkmaya? Almanya'da çocuk parası filan da veriyorlar sanırım.mumkun deyil dili yok cnm ah bu dili bilseydi. cok kiziyorum ona hemen cocuk dogurdu simdi bisey yapamiyor
yalniz annenin isi yok ve turk vatandasi baba iyi bir isi var ve alman vatandasi. ben sanmiyom ki velayeti alabilsinarkadaşın karşısında,anlayışlı bir aile göremiyorum anlatılanlara bakılırsa.ben boşanıyorum diyip çocuklarıyla kendi ülkesine dönebiliyorsa dönsün,sanmam o kaynana ve koca çocukları sırf acı çeksin diye boşanma sonuçlanıp,velayeti resmi olarak alana kadar arkadaşınıza vermez.bence en sağlam yol bu,kendi adıma öyle yapardım.
Eşinin maaşı yetmiyor mu ayrı bir yere çıkmaya? Almanya'da çocuk parası filan da veriyorlar sanırım.
Bu arada siz aslen alman mısınız yoksa türk mü?
30 yildir burada yasiyorum valla hic bilmiyodum sagol.simdi orayi arasak onlar gelip aliyorlar mi. oraya yerlestikten sonra ne oluyor. almancasi hic yok nasil anlasacak orada. oradan ulkesine gonderirler mi ay cok sordum. arkadasim cok mutlu.oldu tabi bende yazinizi okuyunca biraz daha yardimci olursunuz insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?