• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik bitmeli mi..

elifyilmaz4953

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
6
Selam kızlar 8 yıllık bir evliliğim var 2 de cocugum . Kücügü henüz 6 aylık. Son zamanlarda eşimle çok problem yaşıyoruz mutsuzum ve sürekli boşanmayı düsünürken buluyorum kendimi. Çok çıkmazdayım ne zaman bi kırgınlığımı üzüntümü dile getirsem eşim anında parlamaya baslıyor beni beğenmiyorsun sürekli hatalarımı dile getiriyorsun. Olay bi anda kavgaya dönüşüyor artık sorunlarımı dile getiremez hale döndüm içimde tutmaktan psikolojim bozuldu ne yapmalıyım delirmek üzereyim

Selam kızlar 8 yıllık bir evliliğim var 2 de cocugum . Kücügü henüz 6 aylık. Son zamanlarda eşimle çok problem yaşıyoruz mutsuzum ve sürekli boşanmayı düsünürken buluyorum kendimi. Çok çıkmazdayım ne zaman bi kırgınlığımı üzüntümü dile getirsem eşim anında parlamaya baslıyor beni beğenmiyorsun sürekli hatalarımı dile getiriyorsun. Olay bi anda kavgaya dönüşüyor artık sorunlarımı dile getiremez hale döndüm içimde tutmaktan psikolojim bozuldu ne yapmalıyım delirmek üzereyim
6 aylık çocuktan önce nasıldınız?

Karakter olarak hep böyleydi aslında ama üzülmem umrunda oluyordu artık umrunda değil çok daha kırıcı yıpratıcı
Yani şimdi bebekle onu bırakacağınıza ihtimal vermediği için gerçek yüzünü tamamen göstermiş. Keşke ikinci çocuktan önce ayrılsaydınız?

Suçlayıcı bir dille mi konusuyorsunuz acaba? Kavga etmeden sorunlarınızı cozemeyi deneseniz?

çok genel anlatmışsınız kavgaların boyutu nedeni en iyi siz bilirsiniz boşanmaya gerek var mı düzelebilir şeyler mi. Yeni bebek dünyaya gelmiş yorgun ve tahammülsüz olabilirsiniz. Yeni bi düzene alışmaya çalışıyor olabilirsiniz. belki aile terapistine gidebilirsiniz. evliliği toparlamaya çalışın olmuyorsa hayırlısı olsun...

Adam hep böyleyken ne bekliyordunuz bilmiyorum ki. O değişmemiş. Küçük bebekle beraber sizin tahammülünüz kalmamış. Ki çok normal kalmaması. Bebek öncesi normaldi, son zamanlarda bu hale geldik deseniz farklı yorumlar yapabilirdim. Bana göre çocuk evlilikler için büyük sınav. Evliligi kurtarma, düzeltme aracı değil. Eger sıkıntınız basit tartışmalar, anlaşmazlıklar ise bir şekilde sakince oturup karşılıklı suçlamalar olmadan birbinizi dinlemenizi tavsiye ederim.

Adam hep böyleyken ne bekliyordunuz bilmiyorum ki. O değişmemiş. Küçük bebekle beraber sizin tahammülünüz kalmamış. Ki çok normal kalmaması. Bebek öncesi normaldi, son zamanlarda bu hale geldik deseniz farklı yorumlar yapabilirdim. Bana göre çocuk evlilikler için büyük sınav. Evliligi kurtarma, düzeltme aracı değil. Eger sıkıntınız basit tartışmalar, anlaşmazlıklar ise bir şekilde sakince oturup karşılıklı suçlamalar olmadan birbinizi dinlemenizi tavsiye ederim.
kesinlikle katılıyorum, bebek olunca kimsenin kimseye tahammülü kalmıyor zaten, daha öncesinde bir evlilik terapisti ile vs. görüştünüz mü, çocuklarınız küçük anladığım kadarıyla telafi edilemeyecek büyük bir zarar da oluşmamış henüz, bi bakın araştırın bence, baktınız öyle de olmadı o zaman ayrılmayı yeniden ciddi bir şekilde gündeme alırsınız

Altı aylık bebek olduğuna göre çok da kötü degilmisnomcesinde aranız. Bebek varken genelde kadınların gözüne kocaları kötü görünüyor. Yeterli destek alamadığı için. Sakın kafa ile düşünün. Sebepleri izi masaya yatırın. Mesela o özellikler bebekten önce gözünüze batıyor muydu? Ve sorunları oturup konuşun çözmeye çalışın.

Karakter olarak hep böyleydi aslında ama üzülmem umrunda oluyordu artık umrunda değil çok daha kırıcı yıpratıcı
Üzülmeniz umrunda mı oluyordu yani önceden de sizi üzüyordu ?
Sizde dur bu evliliği ikinci bir çocukla taçlandırayım mı dediniz . ben artık üzülmüyorum böylelerine ya , ben sadece çocuklara üzülüyorum daha dün tanıyormuş gibi .! senelerdir aynı yatağı paylaştığınız adamı tanıyamıyor olamazsınız . Gözardı ettiğiniz her şeyi doğumdan sonra edememişsiniz olay bu .

Altı aylık bebek olduğuna göre çok da kötü degilmisnomcesinde aranız. Bebek varken genelde kadınların gözüne kocaları kötü görünüyor. Yeterli destek alamadığı için. Sakın kafa ile düşünün. Sebepleri izi masaya yatırın. Mesela o özellikler bebekten önce gözünüze batıyor muydu? Ve sorunları oturup konuşun çözmeye çalışın.
Karakteri hep böyleydi yazmış

Yav kardeş küçük çocuğu olmayanlara boşanma konusu açmayı yasakladılar da bizim mi haberimiz yok.bir dönem herkes hamile çıkıyordu şimdi de küçük çocuğu var.illa çıkmaz sokağa soracaksınız kendinizi illa.kasıtlı mi yapıyorsunuz bilmem ki.eee git boşan 6 aylık çocukla yiyorsa.

Astroloji diyor ki; Şubat 15 e kadar sabredin.Konuşmayın küsün tavır koyun…Öfkeyle kalkan zararla oturur.Bu tarihten sonra duygularla değil mantıkla karar verin.2025 in kalıntılarını yaşıyoruz.2026 güzel olacak inşallah.

Yani bencillik o zaman yahu, madem öyleydi yazık değil mi ikinci Doğan çocuğa. İnsanların bu kadar bilinçsiz olup çocukları etkilemesinde. Çok rahatsızım cidden.
Önceden de üzüyormuş ama umurundaymış , şimdi umrunda değil üzüldüğü die kızıyor kocaya

Sonuç üzülüyor yani her türlü

Merak ettiğim bir şey var. İnsanlar böyle 2-3 çocuk nasıl yapabiliyorlar? Kısacası insanlar kendilerine yeterli ebeveyn olma konusunda ne kadar çok güveniyor. Hiç mi yetiştirme, yetebilme kaygısı taşımıyorlar. Hele baştan sorunlu olan evliliklerde motivasyonu nereden buluyorlar hiç anlamıyorum.

Boşanmak çok kolay gibi geliyor bazılarına ama hiç öyle değil. Aranızda büyük problemler yok ise boşanmaktan önce yardım almayı deneyin. 2 çocuğunuz var bekar anne olmak kolay mı? Bu sitede bazı kadınlara şaşırıyorum. Her şeye boşan diye yorum yapıyolar. Olaylara tek taraflı bakabiliyoruz burada sonuçta belki kendisinin de hataları var..

Her insanla konuşma dili farklı aslında.Biz kadınlar bazen çok suçlayıcı,kırıcı konuşabiliyoruz.Farkında değiliz ama dil yarası da zor cidden.Ortada çok ciddi bir problemden bahsetmemişsiniz ,iki çocukla boşanmak da çok da kolay değil .

Back
X