Bayanlar neden bircok kisi bu kadar rahat bosanin tavsiyesi veriyor? Kadinin cocugu var. Cocuk ne kadar onemli biliyor musunuz? Elbette biliyorsunuzdur da, o cocugun psikolojisini, babasiz buyumesini, annenin hem calismasini, hem cocuguna bakmasini, hem anne hem baba olmasini bir dusunsenize. Hayata bir kere geliyoruz tamam ama o cocuk da bir kere geliyor, babasizlik demiyorum da o babanin golgesi olmadan buyumek, yaninda hissetmeden buyumek ne zor olur onun icin.
şu an sizin için daha da çok üzüldüm. başka ülkede doktora yapmak da sizin hayatınızda hiçbir şey değiştirmemiş. insan hakları, insanın değeri, özsaygı, erdemli olma vs. hiçbir şey kazandırmamış. hayata bakışınız değişmemiş, yeni coğrafya, farklı kültürden insanlar bile size insanın değerini öğretememiş. ezberlerinize yeni ezberler eklemişsiniz. yazık olmuş. nişanlıyken nasılsanız o noktada kalmışsınız.
kendine güven, cesaret bu kelimelerin anlamlarını hayatınız boyunca anlayamayacaksınız. hadi anneniz babanız cahildi de sizin niçin farkınız yok onlardan? hayatınız boyunca kendi iyiliğinize olacak hiç mi bir şey eklemediniz kişiliğinize?
benim annem benim için böyle bir evlilik yürütecek olsa aklım başıma ilk geldiğinde ona diyeceğim tek şey "çocuğum bahanesi arkasına sığınan bir korkak olduğu" olurdu. ki tek başına, erkek gölgesi(!) olmadan yaşamaya cesareti olmayan korkak kadınların bir numaralı bahanesi her zaman çocuklarıdır. hatta çocuğu yoksa boşanmayı düşündüğü o arada hamile kalır ki kendi kendini esir etsin de yeni bir hayata başlama kararı vermek zorunda kalmasın!
boşanıp da anne baba ilişkisini yürütmeyi beceremeyecek ebeveynlerseniz bir arada olmanızın da çocuğun gelişimine mükkemmel katkı sağlayacağınızı söyleyemeyiz. tam tersi kişilik bozukluklarına bile yol açabilir.
haftanın belirli günleri anneyle belirli günleri babaya pekala zaman geçirip bir gün birlikte zaman geçirebilirsiniz. böylelikle insanlıktan çıkmaz, kişiliksiz, pasif, ezik yaşamazsınız. belki çok seveceğiniz biri bile girebilir hayatınıza.
evet çocuklar çok önemli. 3 yaşında kızım var. ve hamileyim. buna rağmen konu sahibi kadar maaşım olmamasına rağmen yaşadıklarının yarısından daha azını yaşasam bin kez boşanırdım. gelinlikle girdim kefenle çıkacağım gibi mazoşist bir kafa yapısında değilim. yürümüyorsa biter. bitmeli de... korkak kadınlara selam olsun!