Bu evlilik nasıl kurtarılır?

Merhaba arkadaşlar, ben bu formun yaklaşık 6-7 yıllık üyesiyim. Bu hesabı sadece bu konu için açtım. Artık o kadar bunaldım ki yardımınıza ihtiyacım var. Ben 25 yasında 2 yıllık evli bir bayanım eşim 27 yaşında. Çocuğumuz yok.

2 yıldır bizim tek problemimiz eşimin annesine bağlılığı.Ben bencil ve cahil bir insan değilim. Ailesi tabiki hayatımızda olucak fakat benden , evinden yuvasından feragat edipte annesinin mutluluğu için çabalaması beni çok yıpratıyor artık. Kayınvalidem eşimi sürekli yanında istiyor. Bana laf sokuyor. Ve kalabalık ortamlarda rencide edici kelimeler kullanıyor, eşim bir kaç kere buna şahit oldu ve bana destek olmadı arkamda durmadı. annesinin beni rencide etmesine göz yumdu. En son olay cumartesi patlattı beni. Cumartesi günü kayınvalidemgile gittik pazar ne yapacaksınız gelinde şunu yapalım dedi. Bende pazar günü gelemiceğimizi evde temizlik yapmam gerektiğini dinlenmem gerektiğini söyledim. Eşimde yanımdaydı ve kayınvalidem bunu dememe bozuldu. Aradan bir kaç dakika geçti bu sefer emri vaki yaptı oğluna dönerek " Ben yarın merkeze gelicem bi işim var sende gel dedi" Yahu arkadaş acık acık söylüyorum. Evde dinleniceğimizi başbaşa kalmak istediğimizi bu neyin kafasıdır. Eşim bu konu dışında çok iyi bir insandır fakat konu annesi olunca bana şiddet bile uygulayabiliyor. Ben aileni karşına al demem, kalplerini kır demem tek istediğim banada koca gibi davranması sahiplenmesi :KK42: Oturup konuşmaz dertleşmez her konuda uzatma kapat konuyu der. Bende dayanamadım ve aileme haber verdim dün geldiler eşiminde ablası ve eniştesi geldi. Anlattık derdimizi. Babam ikimizede kızdı filan öğüt verdi. Ve ailesinin maddi manevi hiçbir katkısı yok , çok şükür ihtiyacımızda yok ama ben fedakarlık yaptıkça karşılığını alamıyorum ve bu evlilik beni çok yıprattı. Ve beni en çok üzen gerekirse boşanırım demesi oldu.

Şimdi bana akıl verin ne yaparımda ben bu evliliği kurtarırım. Nasıl yaparımda kocam evli olduğunu ayrı yuvası olduğunu anlar. Hassas bir dönemden geçiyoruz nasıl atlatırız :cry::cry:
kaynanam evden gitti benim adam pamuk oldu. elbette anasına gidiyor gezdiriyor ki bundan dogal hiç bir şey olamaz. ama cok yan yana kalırsa benimki etkilenip geri geliyor. fabrika ayarlarına geri dönene kadar azıcık sabrediyorum :D

Değişmiyorlar.boştan yere yorma kendini değişen tek şey belki haftada 3-4gidiyorsa 1-2ye dusuyor ama başka birsey değişmiyor.
Benim başima da geldi ama asla şiddet olmadı.
Hakkı da yok.hem ailesinin stresini çekecegim hemde eşimden ailesi yüzünden şiddet görüp evliliğim nasıl kurtulur diye kendimi yiyeceğim yapmayın bu haksızlıgı kendinize.
Gerekirse rest cekin.ailenizin yanina gidin.biraz zaman verin kafanizi toplayın.saglıklı bir karara varin.erkekler kadınları garanti altına aldıklarını zannedip hoyratça davranıyorlar.bunu kendinize yaptırmayn

Al bavulunu sessiz sedasız terk et evi kafa dinlemeye git oğluda anasına kalsın. Sen onun oğlunun cinsel ihtiyaçlarını gidermesi için mi gelin alındın ya da anasının sorumluluğunu üstüne attığı bir bakıcı olarak mı? Hazır bişeyler patlak vermiş yokluğunla imtihan et ayaklarına kapanıncaya kadar da gelme evine. Böyle analar utanmasa aynı yatağa girecek oğullarıyla
bu tipler ayagına kapanmıyor. analarının eteklerinde hayatlarını devam ettiriyorlar.
evi terk etmeden başka yollar var. buy aşılmayacak birşey degil.

acı ama gercek soyleyeceğim
eski eşimle 4 sene evli kaldım
aynen böyle bir annesi vardı
evimiz araba mesafesi ile 15 dak uzaklıktaydı
her ct pz eski eşim saat 7 ye saatını kurar annesıne gıderdı, bazen yorgunluktan uyuyakalırdı ya da ben alarmını kapatırdım bu sefer annesi telefon acardı, oğlum bekledım neden gelmedın dıye.
ilk seneler ben de gttim eşimle , aylarca gttim orda oturdum annesı ıle,
yazlık yerdı annesının evi
annesı ıloe cıktık dolastık hatta bazı ct gecelerı orda kaldık.
erkekler evine zor adapte olur dedım , alışır dedim ama olmadı.
baktım ben hep gidince işlerım aksıyor evde, e dinlenemıyorum da ben de calısıyorum bu sefer ben gtmemeye basladım.
inanın persembe gunu olunca kalbıme agrılar gırerdi, yine eşim gidecek mi annesine diye.

bazen plan yapardım eşim annesının yasadıgı yeri sölerdi, e oraya gitmeyecek mıyız dıye
ayyyy sinir olurdum.
snr planı uygulardık mesela arkadaslarla kahv gıderdık, snr sinema falan.
aksam eve donerdık baktım eşim kapıda , ece sen gir eve de ben bir anneme gidip geleyım derdi,
ya bekraken yanlız yasayan adam evlenınce anne delisi oldu cıktı,
hep annesi ablası kız kardeşi vs vs
ben evin hep bekçisi oldum ,
evde hiçbir esyamız eskimedi 4 yıl evli kaldım
çnk ev kullanılmıyordu nasıl eskisin , adam hep annesinde.
annesi düğüne gider biz de gideceğiz, annesi pazara gider bız de gıdeceğiz vs vs

ece de evde ev temızlesın, herkes karı koca dısarı cıksın gezsin dolassın benımkı annesının yasadıgı yerde dursun arkadasları ıle takılsın falan
anne anne diye öldü adam resmen 4 sene boyunca
ufak bır tartısmamızda bıle hooooooooooooopppp annesının evıne giderdi oradan mesaj atardı bana bosanıcam senden vs diye
ben de evde saf saf onu beklerdım
bir gün silkelendim , kendimi sarstım ve gerceklerle yuzlestım
bu adam evlilik adamı değil dedim , ve adliyeye gidip dilekce verdim,
sonunda onu annesinin evine komple postaladım.

yani siz ne yaparsanız yapın malesef değişmez , adamın yapısı bu.
su an mutlu musun8uz oh ıyı yaptım dıo musunuz eşinşiz ne durumda pişman oldu mu

Böyle manyaklar evlenmeden önce analarını gözleri görmeyen analarının lafını dinlemeyen tınlamayan başlarına buyruk dolaşan tipler oluyor genelde, ama evlenince böyle bi hal alıyorlar bekarkenki davranışları bu sefer eşlerine gösteriyorlar, yani analarına eş gibi eşlerine ana gibi davranıyorlar aslında böylede şuursuzlar işte

Valla tek kurtulus kv nin olmasini beklemek o zaman bir nebze de olsa duzelir.

su an mutlu musun8uz oh ıyı yaptım dıo musunuz eşinşiz ne durumda pişman oldu mu
ayyy mutlu olmaz mıyım :)))
şuanda dönüp baktığımda o tarz bir insanla nasıl evlenmişim diye kendi kendime düşünüyorum.
o zamanlar o olmazsa öleceğim zannederdim , onsuz hayat olmaz zannederdim , eksik , yarımkalmış, paramparçaydı duygularım.

Ben boşanma kararı verene kadar cok acı cektım
kararı verınce ve mahkemeden snr koca bir oh çektim.
gel gitlerim oldu tabiki de ama şuanda ikinci evliliğimde 3. seneme girdim .
Şimdi nasıl saçmasapan bir insanla evlendiğimi daha ıyı anlıyorum bu eşimle paylasımlarım cok cok farklı.

Eski eşimle ortak arkadasımız çok fazla
Şuanda o da ikinciye evlenmiş benden bir sene snr .
Ben evlenince eski evimden 40 km falan uzaga tasındım.
Eski eşim de evlenince benim yan apartmanıma taşınmış malesef arada görüyorum

Bu tip durumlarda hep kayın valide kazanır. Ben kaybedenini görmedim. Adamı yola getirmek için kayın valide ile yarışa girmeyin sakın. Erkeğin gözünde şöyledir çünkü: "eş bulunur ama anne bulunmaz". Ya annen ya da ben derseniz hep anne seçilir.
Kazık kadar olmuş adama da bu saatten sonra bir yuvası olduğunu da öğretemezsiniz, dibinde davul da çalsanız öğretemezsiniz. Çünkü adamın sizi kaybetme gibi bir korkusu yok, saygısı da yok, eğer şiddet uyguluyorsa, merhameti de yok. Siz eşinizin gözünde eşinin hizmetini yapan, soru sormayacak, hep alttan alacak, hiçbir şeyden anlamaması gereken, fikri sorulmayan birisiniz. Varlığınız onun için sadece çocuğunuz olursa çocuğunuzun dadısı, annesine hizmet edecek gelin, evde de onun hizmetini ve gönlünü yapacak biri. O kadar. Zihniyet bu çünkü. Hödük bir adamı siz eğitemezsiniz, kusura bakmayın da. Adam o evden çıktıysa annesinin zihniyeti neyse adamınki de o olur tabi. Bu adam yola gelir mi Allah aşkına?Ben olsam bu adamdan asla çocuk yapmazdım. Aslına bakarsan da iki seçeneğin var önünde: ya yol yakınken, önünde uzun bir ömür varken bitirip tertemiz bir sayfayla yeni bir hayata başlayacaksın, ya da bu adamın kölesi olmaya razı olup ruhsal yönden çökeceksin. Seçim senin....Ha çocuk yapıyım belki baba olunca düzelir diye düşünüyorsan, düşünme sakın, daha beter olur.... Sorumluluk artınca hiç de eve bağlanmıyorlar. Olan çocukla sana olur. Asla çocuk yapma böyle bir merhametsize.

şuanda dönüp baktığımda o tarz bir insanla nasıl evlenmişim diye kendi kendime düşünüyorum.
o zamanlar o olmazsa öleceğim zannederdim , onsuz hayat olmaz zannederdim , eksik , yarımkalmış, paramparçaydı duygularım.

Şimdi nasıl saçmasapan bir insanla evlendiğimi daha ıyı anlıyorum bu eşimle paylasımlarım cok cok farklı.

komşusunuz yani, bilerekmi böyle senin yanına taşınmış. şimdiki evliliğide aynımıymış

Evliliğin kurtarılacak yanı kalmamış. Adam eşini koruyamıyorsa gerekirse boşanırım diyorsa yapacak bişey yok. Ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin. Lütfen deveyi güderken de söylenip durma böyle labul et. Kabul edemiyorsan ayrıl. Ayrıca çok saçma bir eşin ve kv var. Allah yardımcın olsun.

benım koca da aynı da ondan sordum 19 yasından 28 yasına kadar yalnız yasayan adam evlenınce annecı oldu annem annem dıye dıuye hamılelıgımı bıle zehır ettı bunun dısında çok ıyı ama öok bunaldıgım nerden buldum bunu nıye cekıyorum dedıgım cok zaman oldu sımdı de bebegıme ılla nnesı bakacakmıs bızde kalacakmıs acaıp çıleden cıkarıyor benı

Ama ne uğruna? Değer mi gerçekten? Sinir krizleri geçirmeye, birilerini evden kovmaya kadar gelecek ortalığı yıkacak kadar zıvanadan çıkmaya, mahkemelere düşmeye... Değer mi?
deger. benim için deger.eşim için degerdi. gene olsa gene yaparım. benim eşim gercekten pamuktan ötedir. bir iki sorunu var öküzcüktür ama bende 4-4 lük degilim.ikimizde birbirimeize 3-4 lügüz :D
tek yapmayacagım boşanırsam asla evlenmem.

komşusunuz yani, bilerekmi böyle senin yanına taşınmış. şimdiki evliliğide aynımıymış
bilmiyorum ki evliliği aynı mı
hiç sormam ben arkadaslarıma , anlatsınlar da istemem.
şimdiki eşime cok saygı duyuyorum çnk , hatta burda yorum yaparken bıle şimdiki eşim adına üzülüyorum bazen :)

tesadüfen gördüm birkaç kere işten cıkıp siteye vardıgımda yan sitenın kapıısnda gördüm onu,
evimizin önünde cok buyuk bır market var, bir pz gunu oraya gttiğimde bir baktım bu da kasada karısı ile
onlar önden cıktılar ben de arkalarından bir baktım bızım yan sitede yan apt a girdiler
snr anladım ki orada yasıyor
bence tesadüf olmalı , çnk zzten istese beni görme durumu cok yuksek evleri işime benim annemin evine vs cok yakın.
bence tesadüftür yani kaçl sene geçmiş etmiş.

bu sorunu yaşamayan yoktur ancak işin içinde şiddet var diyorsun
bence bu evlilik kurtulmaz

benım koca da aynı da ondan sordum 19 yasından 28 yasına kadar yalnız yasayan adam evlenınce annecı oldu annem annem dıye dıuye hamılelıgımı bıle zehır ettı bunun dısında çok ıyı ama öok bunaldıgım nerden buldum bunu nıye cekıyorum dedıgım cok zaman oldu sımdı de bebegıme ılla nnesı bakacakmıs bızde kalacakmıs acaıp çıleden cıkarıyor benı
hadi ya:KK43:(((
bizde de bebek yokken eski kv hep derdi, bebeğiniz olursa ben bakacağım diye
kızınınkine baktı oğlununkine bakmıyo derler derdi.
boğasım gelirdi kadını
ben kendı annem bile uzun süre kalsın ıstemem
sıkılırım yani

neden böyle oluyor ben de anlamıyorum
erkekler neden evlenince pek bir anacı oluyor
ya ikisinin yeri çok ayrı
ne anneyi üzsün ne de karısını
bu dengeyi sağlayamazsa evlılık sıkıntıya giriyor

hadi ya:KK43:(((
bizde de bebek yokken eski kv hep derdi, bebeğiniz olursa ben bakacağım diye
kızınınkine baktı oğlununkine bakmıyo derler derdi.
boğasım gelirdi kadını
ben kendı annem bile uzun süre kalsın ıstemem
sıkılırım yani

hamıle mıısnız?
yok dogum yaptım öğretmenız ıkımız de eylulde baslıycam daha var o zamana ama ılla da annesı ya da abası ıkısı de gıcık bılmıorum bızım evlılık degıdıyo bı yerlere dogru ben de kendı annemı ıstemem zatn onla da kavga edıoz sureklı annem kvden daha baskıcı benım dedıdgım olacak cınsten kv o kadar dıl yanı hayırlısı bakalım

yok dogum yaptım öğretmenız ıkımız de eylulde baslıycam daha var o zamana ama ılla da annesı ya da abası ıkısı de gıcık bılmıorum bızım evlılık degıdıyo bı yerlere dogru ben de kendı annemı ıstemem zatn onla da kavga edıoz sureklı annem kvden daha baskıcı benım dedıdgım olacak cınsten kv o kadar dıl yanı hayırlısı bakalım
zor işler bunlar
umarım okul açılınca güzellikle hallolur hersey
eşinle ne olursa olsun sakin konuş sana tavsiyem bu

ıyyyy benim eşimi anlattın resmen.. evlendigimizden beri anamda anam derdi. anasıda oglum oglum derdi. anasız ortamda adam melek analı ortamda canavar olurdu. uzun yıllar ugraştım. dinlemedi, kabul etmedi ,defalarca boşanmaya kalktık,bagırdı, cagırdı, insanlar araya girdi söyledi yok yok yok anammmm diyordu herif.
bende yalancı anasını isteyemeyen klasik kötü gelin.
senden bizim tek farkımız aynı evde kalıyoruz.
ne zaman ben 2-3 kez onlardan daha cok delirdim ikisini birden ciddi ciddi evden kovdum( cıglıklı, bagırarak, etrafı kırıp dökerek fırlatarak) ve bir tanesinde kv benden şikayetci olmuş ama mahkeme cıktık b. hakim beni sucsuz buldu :)
cok ugraşırsın. ama becerirsin. boşanmayı hepsi cort diye söyler boşver aldırma ona.
anası ile senin sıfatlarınızı ayırt etmesi gerekiyor. anası anası - ben karınım.
bir karar verilecek ise anormal olmadıkca kimse hayır demez. biz bir aileyiz. annen ne kadar önemlisi ise bende önemli olmalıyım. ve ikiizin arasında dengeyi oluşturacak olan sensin.
seninle başbaşa kalmak istedigim birgun de annen burada yanızmıda olmasın. sonra ki gun 2 gun onunla gezebilirsin ama ben ister gelirim ister gelmem. benim de bir hayatım ve nefes alma alanım olmalı. seninde. anneninde gibi cümleler ile gir.. baktın bekle olmadı ikisine de dall.
Siz kırıp dökerken eşiniz ne yaptı sakin kalabildi mi?

Merhaba arkadaşlar, ben bu formun yaklaşık 6-7 yıllık üyesiyim. Bu hesabı sadece bu konu için açtım. Artık o kadar bunaldım ki yardımınıza ihtiyacım var. Ben 25 yasında 2 yıllık evli bir bayanım eşim 27 yaşında. Çocuğumuz yok.

2 yıldır bizim tek problemimiz eşimin annesine bağlılığı.Ben bencil ve cahil bir insan değilim. Ailesi tabiki hayatımızda olucak fakat benden , evinden yuvasından feragat edipte annesinin mutluluğu için çabalaması beni çok yıpratıyor artık. Kayınvalidem eşimi sürekli yanında istiyor. Bana laf sokuyor. Ve kalabalık ortamlarda rencide edici kelimeler kullanıyor, eşim bir kaç kere buna şahit oldu ve bana destek olmadı arkamda durmadı. annesinin beni rencide etmesine göz yumdu. En son olay cumartesi patlattı beni. Cumartesi günü kayınvalidemgile gittik pazar ne yapacaksınız gelinde şunu yapalım dedi. Bende pazar günü gelemiceğimizi evde temizlik yapmam gerektiğini dinlenmem gerektiğini söyledim. Eşimde yanımdaydı ve kayınvalidem bunu dememe bozuldu. Aradan bir kaç dakika geçti bu sefer emri vaki yaptı oğluna dönerek " Ben yarın merkeze gelicem bi işim var sende gel dedi" Yahu arkadaş acık acık söylüyorum. Evde dinleniceğimizi başbaşa kalmak istediğimizi bu neyin kafasıdır. Eşim bu konu dışında çok iyi bir insandır fakat konu annesi olunca bana şiddet bile uygulayabiliyor. Ben aileni karşına al demem, kalplerini kır demem tek istediğim banada koca gibi davranması sahiplenmesi :KK42: Oturup konuşmaz dertleşmez her konuda uzatma kapat konuyu der. Bende dayanamadım ve aileme haber verdim dün geldiler eşiminde ablası ve eniştesi geldi. Anlattık derdimizi. Babam ikimizede kızdı filan öğüt verdi. Ve ailesinin maddi manevi hiçbir katkısı yok , çok şükür ihtiyacımızda yok ama ben fedakarlık yaptıkça karşılığını alamıyorum ve bu evlilik beni çok yıprattı. Ve beni en çok üzen gerekirse boşanırım demesi oldu.

Şimdi bana akıl verin ne yaparımda ben bu evliliği kurtarırım. Nasıl yaparımda kocam evli olduğunu ayrı yuvası olduğunu anlar. Hassas bir dönemden geçiyoruz nasıl atlatırız :cry::cry:
malesef kendisinin anlaması lazım

Boşanmak isteyen eşin, sen nasıl kurtaracaksin. Boşanma tehdidine ragmen.

Back
X