• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu fobi hayatimi etkiliyor :(

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Herkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim:KK43:.
Bana birsey yapmayacagini bildigim bir canlidan bile asiri korkuyorum.mesela kusu olanlar kafesi acip ev icinde ucururlar ya herhalde orda olsam bayilir kalirim.ogretmenim okulum yurume mesafesi yolda kopek gorucem diye o kadar korkuyorum ki gordugum de oldu bir sekilde atlattim .kedi zaten goruyorum uzaktaysa o kolay ama yakindaysa gecemiyorum yanindan :KK43:deli gibi dueumlara dusuyorum.kedi beni yemez biliyorum ama bana dokunsa bittim.disarda yemek yemek kabus.bazen kediler gelebiliyor ya.bakiyorum her insan bir sekilde yasiyor bu sekilde komik oldugunu biliyorum ama olmuyor.ev alacaktik bir evi begendik alt katta birinin kedisi var diye evi alamadim.apartmanda karsilassam merdivenlerden yuvarlanirim yani.esim de bikti baska bahane buluyorum ben biliyorum o kediyi gordun ondan istemedin diyor.en kotusu cocuklarimi etkilemek istemiyorum esim en cok buna kiziyor ama bir hayvanla karsilastigimda tepkim elimde degil malesef etkiledim bile.biraz korku var onlarda da.esim etkilenmesinler diye ugrasiyor biraz alisiyorlar ne yapacaklarini da sasirdi cocukcagizlar.
Bugun de bir velim okula geldi hocam ahmet baya kotu biraz onve kopek saldirdi zor kurtulduk siz de bir konusun dedi ama kadin ne bilsin ben bittim.bunu duyali icim icimi yiyor .simdi bir kopek gorsem yandim yani.tek tesellim kime birsey yapiyorlar sen de gecer gidersindi,o da bitti simdi benim icin :( biliyorum panik yapmak daha kotu ama iste bunu bilmek de kotu.panik yapsam kotu diye daha da panik yapiyorum ya.psikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Inanin dun ruyamda da soyle birsey gordum biri kopegini gezdiriyor kopek bana yaklasiyor ben de korkuyorum git diyorum hayvanin sahibi de bana sinirlenip kopegi kafama koyuyor cirpinarak uyandim .boyle ruyalar da gorurum daha bana bir care...:KK17:

Bence bunu aşmanız gerek bununla ilgili terapi yöntemi var mı bilemiyorum varsa bende gitmek isterim çünkü benimde aşırı derece de böcek fobim var en büyüğünden en küçüğünü gördüğüm zaman aklımı kaçırıyorum nerdeyse birde evin içerisine girerse ( tek yaşıyorum) evin içinde o beni ben onu kovalıyoruz maalesef :KK70:sizi çok iyi anlıyorum eğer bir yöntem bulursanı bana da söyleyin lütfen :KK33:

Bu fobi için özel terapiler oluyor galiba onları araştırın isterseniz. biz ne desek diyelim size faydası olmayacak çünkü.
Varsa gitmek isterim hayatim zorlasiyor cunku.
Belli hayfana fobiyi duydum Ama bztün hayvanlara fobisi olan birini duymamistim.
Minnoş bir kedicik ne yapicak diye düşündüm bir an. Tabi çeken bilir.
Benimkide klastrofobi. Helede asansör
Duyana sacma geliyor ben de biliyorum mantiksiz ama olmuyor iste
Bence bunu aşmanız gerek bununla ilgili terapi yöntemi var mı bilemiyorum varsa bende gitmek isterim çünkü benimde aşırı derece de böcek fobim var en büyüğünden en küçüğünü gördüğüm zaman aklımı kaçırıyorum nerdeyse birde evin içerisine girerse ( tek yaşıyorum) evin içinde o beni ben onu kovalıyoruz maalesef :KK70:sizi çok iyi anlıyorum eğer bir yöntem bulursanı bana da söyleyin lütfen :KK33:
ah ah bocekler de sikinti tabi :)bir kere forumlarda gezerken evine fare girenler varmis apartmanda bile bir ara ona taktim kafayi

Benim görümcem ponçik kelebeklerden bile korkuyor depar ata ata odadan bir kaçışı var görmeniz lazım. Ben de saçma buluyordum ama oluyor. Terapi olabilir ama her uzman yapmıyordur.

Eski halim.Kuş kafesten çıksa çığlığı basardım.Sekiz sene muhabbet kuşu besledim seneler sonra.Ölmeseydi daha da beslerdim.:mad: Ben önce civcivlerle başladım alışmaya.Sonra kuş,kedi,köpek derken devamı geldi.Korkular adım adım,alışa alışa biter.(Hoş örümcek fobimden bir anda ona elimi sürüp çığlık atıp yüzleşerek kurtulmuştum.)En küçük,size daha az zarar vereceğini düşündüğünüz hayvandan başlayın.Bir kitap da önerebilirim bu yöntemlerle ilgili.
Korkunun Psikolojisi - Christophe Andre

Bir de Trt Belgesel'deydi sanırım.Bir program vardı.Korkuları adım adım yüzleştirerek duyarsızlaştırma.İzlemediyseniz tavsiye ederim.

Var tabii ki olmaz mı?
Tüm fobilerde olduğu gibi hayvan fobisi için de çeşitli terapi yöntemleri kullanılıyor.
Psikolojik yardım alın.

Buna özel terapi olmasına gerek yok ki. Sizinki tam anlamıyla fobi, korku değil. Gideceğiniz herhangi bir psikolog bunun eğitimini almıştır zaten. Hangi psikoloğa giderseniz gidin size yardımcı olur. Ama psikoloğa gitmeniz şart. Yoksa alamazsınız bu kadar ileri bir durumu.

Fobiler hayat kalitenizi düşürüyorsa yardım almanız lazım zaten. Çareniz psikoterapi ama lütfen gideceğiniz psikoloğun eğitimlerini iyi araştırarak gidin. Her psikolog alanda iyi değil, hatta yeni mezun olanların çoğu yetersiz ve donanımsız.

Seeeeelaaam.
Benim kızkardeşim,aynı sizin gibiydi. Kuştan,kediden,civciv ya yavru ondan bile korkardi. Ben eskiden eve civciv almıştım. Civciv koşuyordu kardesimin bir kaçışı var odasina,kapiyi kapadı ve açmadı. Abartmiyorum aynen bu sekilde. Hele kuştan. Kopekten.
Nasıl yendi biliyor musunuz.
Eve hayvan aldik
Ben 17 senedir hayvan besliyorum. Biz kucukken apartmanimizin önünde kopek vardi ona bakardik .
7 sene öncesine kadar eve kopek aldim. Kizkardesim hayata kustu. Koltuk tepelerine çıkıyor cek sunu falan diye bağırıyor ama ne korku
Nasil oldu bilemiyorum ama suanda hic korkmuyor. Öpüyor sarılıyor gezdiriyor. Kedi de var evde . Kedi gecen sene geldi ben nisanliyken sokakta bulmustum. Kizkardesim huysuzluk cikardi. Kopek 7 senedir var bu arada ona bisey demiyor. Dedi ki,ya o kedi gidicek bu evden ya da ben alışamıyorum korkuyorum dedi. Suanda diyor ki iyiki var iyiki gelmis sariliyor kucakliyor hirpaliyor hayvani sevmekten:işsiz: ben sordum nasil yendin sen bu korkunu diye? Demis ki ben mecburum bununla ayni evde yaşamaya geldi artik napayim demis basta elleyemiyordu kopegi ben elle bise olmaz bak tutuyorum falan diyordum :bicak:
Ve gercekten evinize alacaginiz bir canli korkularinizi yenmenize yardimci olabilir diye düşünüyorum.
Bi tanıdığım daha var. Adam 50 yasinda. Bizim eve gelmezdi babamin kankasi. O kadar korkuyor sokakta yururken kopek gelcek diye yolunu degistirip mezarligin oradan eve gidermis gencken:deli: suanda benim kopegimi kucagina aliyor. Foto falan cekiyoruz cocuklarida arkadasim sasirdi herkes. Yani bu biraz hayvanla da alakali benim.kopek sayesinde pek cok kisi korkusunu yendi saka gibi yaa kucuk ama 3 kg bir hayvan yani belki ondan bilemiyorum ama ben yeneceginize inaniyorum anlattiklariniz bana kizkardesimi hatirlatti

Herkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim:KK43:.
Bana birsey yapmayacagini bildigim bir canlidan bile asiri korkuyorum.mesela kusu olanlar kafesi acip ev icinde ucururlar ya herhalde orda olsam bayilir kalirim.ogretmenim okulum yurume mesafesi yolda kopek gorucem diye o kadar korkuyorum ki gordugum de oldu bir sekilde atlattim .kedi zaten goruyorum uzaktaysa o kolay ama yakindaysa gecemiyorum yanindan :KK43:deli gibi dueumlara dusuyorum.kedi beni yemez biliyorum ama bana dokunsa bittim.disarda yemek yemek kabus.bazen kediler gelebiliyor ya.bakiyorum her insan bir sekilde yasiyor bu sekilde komik oldugunu biliyorum ama olmuyor.ev alacaktik bir evi begendik alt katta birinin kedisi var diye evi alamadim.apartmanda karsilassam merdivenlerden yuvarlanirim yani.esim de bikti baska bahane buluyorum ben biliyorum o kediyi gordun ondan istemedin diyor.en kotusu cocuklarimi etkilemek istemiyorum esim en cok buna kiziyor ama bir hayvanla karsilastigimda tepkim elimde degil malesef etkiledim bile.biraz korku var onlarda da.esim etkilenmesinler diye ugrasiyor biraz alisiyorlar ne yapacaklarini da sasirdi cocukcagizlar.
Bugun de bir velim okula geldi hocam ahmet baya kotu biraz onve kopek saldirdi zor kurtulduk siz de bir konusun dedi ama kadin ne bilsin ben bittim.bunu duyali icim icimi yiyor .simdi bir kopek gorsem yandim yani.tek tesellim kime birsey yapiyorlar sen de gecer gidersindi,o da bitti simdi benim icin :KK43: biliyorum panik yapmak daha kotu ama iste bunu bilmek de kotu.panik yapsam kotu diye daha da panik yapiyorum ya.psikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Inanin dun ruyamda da soyle birsey gordum biri kopegini gezdiriyor kopek bana yaklasiyor ben de korkuyorum git diyorum hayvanin sahibi de bana sinirlenip kopegi kafama koyuyor cirpinarak uyandim .boyle ruyalar da gorurum daha bana bir care...:KK17:
Bilişsel Davranışçı Terapi hayvan fobisinde birebir. Birkaç seansta çözüme ulaşırsınız.

Eski halim.Kuş kafesten çıksa çığlığı basardım.Sekiz sene muhabbet kuşu besledim seneler sonra.Ölmeseydi daha da beslerdim.:mad: Ben önce civcivlerle başladım alışmaya.Sonra kuş,kedi,köpek derken devamı geldi.Korkular adım adım,alışa alışa biter.(Hoş örümcek fobimden bir anda ona elimi sürüp çığlık atıp yüzleşerek kurtulmuştum.)En küçük,size daha az zarar vereceğini düşündüğünüz hayvandan başlayın.Bir kitap da önerebilirim bu yöntemlerle ilgili.
Korkunun Psikolojisi - Christophe Andre

Bir de Trt Belgesel'deydi sanırım.Bir program vardı.Korkuları adım adım yüzleştirerek duyarsızlaştırma.İzlemediyseniz tavsiye ederim.
Mutlaka bu onerilere uyucam bakalim etkisi olucak mi once belgeseli izleyeyim.elimdeki kitap bitince bu kitaba bakayim
Fobiler hayat kalitenizi düşürüyorsa yardım almanız lazım zaten. Çareniz psikoterapi ama lütfen gideceğiniz psikoloğun eğitimlerini iyi araştırarak gidin. Her psikolog alanda iyi değil, hatta yeni mezun olanların çoğu yetersiz ve donanımsız.
Evet iste psikolog da dogru secim olmali o da dusunduruyor beni
Profesyonel birinden yardim almalisiniz. Korkularinizla da yuzlesnelisiniz. Mesela beta baligi tek yasayabilir fanusta. Beta baligi besleyerek baslayabilirsiniz.
balik tek korkmadigim hayvan herhalde ama fanusun icinde tabi :)

Seeeeelaaam.
Benim kızkardeşim,aynı sizin gibiydi. Kuştan,kediden,civciv ya yavru ondan bile korkardi. Ben eskiden eve civciv almıştım. Civciv koşuyordu kardesimin bir kaçışı var odasina,kapiyi kapadı ve açmadı. Abartmiyorum aynen bu sekilde. Hele kuştan. Kopekten.
Nasıl yendi biliyor musunuz.
Eve hayvan aldik
Ben 17 senedir hayvan besliyorum. Biz kucukken apartmanimizin önünde kopek vardi ona bakardik .
7 sene öncesine kadar eve kopek aldim. Kizkardesim hayata kustu. Koltuk tepelerine çıkıyor cek sunu falan diye bağırıyor ama ne korku
Nasil oldu bilemiyorum ama suanda hic korkmuyor. Öpüyor sarılıyor gezdiriyor. Kedi de var evde . Kedi gecen sene geldi ben nisanliyken sokakta bulmustum. Kizkardesim huysuzluk cikardi. Kopek 7 senedir var bu arada ona bisey demiyor. Dedi ki,ya o kedi gidicek bu evden ya da ben alışamıyorum korkuyorum dedi. Suanda diyor ki iyiki var iyiki gelmis sariliyor kucakliyor hirpaliyor hayvani sevmekten:işsiz: ben sordum nasil yendin sen bu korkunu diye? Demis ki ben mecburum bununla ayni evde yaşamaya geldi artik napayim demis basta elleyemiyordu kopegi ben elle bise olmaz bak tutuyorum falan diyordum :bicak:
Ve gercekten evinize alacaginiz bir canli korkularinizi yenmenize yardimci olabilir diye düşünüyorum.
Bi tanıdığım daha var. Adam 50 yasinda. Bizim eve gelmezdi babamin kankasi. O kadar korkuyor sokakta yururken kopek gelcek diye yolunu degistirip mezarligin oradan eve gidermis gencken:deli: suanda benim kopegimi kucagina aliyor. Foto falan cekiyoruz cocuklarida arkadasim sasirdi herkes. Yani bu biraz hayvanla da alakali benim.kopek sayesinde pek cok kisi korkusunu yendi saka gibi yaa kucuk ama 3 kg bir hayvan yani belki ondan bilemiyorum ama ben yeneceginize inaniyorum anlattiklariniz bana kizkardesimi hatirlatti
eve hayvan almak benim icin cok uzak bir ihtimal dogrusu.ama keske yensem umudum kalmadi nerdeyse

Eskiden bende sizin gibiydim.Sokakta uzaktan bir kopek gorsem hemen baska sokaga sapardim.Asla bir kedi veya kopegin yanindan gecemezdim.Kendimi istemsiz kasardim.Sirtimdan ter akardi.Kustan bile korkar dokunamazdim. Bu yuzden hic bir arkadasimiza da gidemiyorduk.Cunku hepsinin evinde kedi veya kopek var.Sonra dusundum ya bu deveyi gutcem ya bu diyardan gitcem diye.Bilerek arkadaslarimiza gittik esim kedi veya kopegi tuttu ben sevdim oyle oyle simdi bunu astim.Birde hayvan tuyune feci alerjim var.Ama buna ragmen seviyorum

Sanki beni anlattınız bende sizin gibiyim onları seviyorum ama korkuyorum elimde değil maalesef . Birkaç olay yaşadım daha küçükken o yüzden oluştu sanırım. Birgün ortaokuldayken eve bir geldim kedi yatağımın üzerinde yatıyordu (birinci kat) bir anda karşılaşınca çok korkmuştum . Birgünde okuldan eve gelirken yanından geçtiğim bir çöp konteynerinden iki kedi kavga ederek fırlamıştı ödüm kopmuştu . Birgünde akşam karanlığında apartmanın kapısını açtım içeri giricem bacaklarımın arasından kedi geçmişti ölüyorum sandım :bicak: bunlar sebep olmuş olabilir diye düşünüyorum. Köpekten de çekiniyorum fakat okadar değil. Bütün hayvanlardan tırsıyorum ama en çok kediden yanından bile geçemem

Geçmişte kötü anı yaşadıysan normal. Beni küçükken köpek havlayarak kovalamıştı. Küçükken kuş saldırısına uğradım üzerime uçtu parmağımı ısırdı. Köpek fobimi eşim sayesinde biraz aştım. Uzakta köpek görünce titremeye başlıyodum onunla birlikteyken alıştırdı. Ha şimdi tekken yine yanına gitmem ama yerimde felç geçirmiyorum en azından. Kuş fobim hala duruyor. Uçan minik kuş bile olsa tahammülüm yok. Aslında uçan kelebeğe de tahammülüm yok. İnsan kelebekten korkar mı evet :)

Konunuzun tamamını okuyamadıım ..
Ama aynı durumdayız asla yenemedim ..
Eşim sevinirim diye eve birgün köpek getirmiş minicik yavru ağlaya ağlaya kendimi odaya kapattım köpeği götürene kadar .
Mahalleye dönerken karşıma kedi çıksa geri dönüp alt sokaktan giderim eve 300 metre mesafe felan ..
Kertenkele girdi evimize korkudan eltime girmiştim suratım uçuk içinde kalmıştı.
Belli etmemeye çalışırım ama ..
Kedi kafelerde dolanır milletin ayağına sürtünürya ben duramam oturamam öyle bir ortamda panik olurum ter basar ..
Tavuktan korkarmı insan korkarım ..
Eşimin muhabbet kuşu kafesten kaçtı .
Eşim işteydi çok hırslı bir kuştu ..
Kafeyi gagasıyla açıyordu oturma odasına girmedim eşim gelene kadar mutfakta oturdum ..
Eşim ilk zamanlarda kızıyordu şimdi alıştı biraz daha köpek görür yolda hemen beni diğer tarafa alır sakin ol köpek geçiyor vs der.

Back
X