• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu fobi hayatimi etkiliyor :(

Böyle durumlarda eşik yöntemi kullanılabilir. Bir hayvan alın en masumundan ama kafeste dursun siz alışana dek kafesin kapağını açmayın. Ona alıştıkça yaklaşın ve kendi iradenizle o kapağı açıp ya da açtırıp evde dolaşmasına izin verin. Bu yavru minik bir kedi olabilir. Büyüdükçe daha da alışırsınız. Hem minnacık şey sizden korkarken size zarar verebileceği aklınıza gelmez.

Fobilerde çok başarılı sonuçlar elde ediliyor, bazı tekniklerle o kadar kolay çözülecek bir sorun ki bu.. Fobilerle çalışılırken zaten adım adım uygulanır teknikler, hemen gidin dokunun alışın gibi şeyler yapılmaz. Zihinde canlandırma ile en düşük seviyeden başlanır. İşinde uzman bir psikolog ile çalışıp çok kolay çözebilirsiniz bunu.

Seni anlayabiliyorum.
Bir yıl oluyor bu fobimi yeneli.
Değil köpek,kuşa bile dokunamazdım korkardım,martılar üstümüzden geçtiğinde hemen kapalı bir yere girmeye çalışırdım.
Ama geçti işte aslında çözümü çok basit.

Yalnız değilsiniz. Ama ben bunu problem etmiyorum. Hiç bir hayvana dokunamam. Kedilerden çok korkarım . Evde hayvan olupta , gitmek zorunda olduğum yerlerde odaya kapatmak zorunda kalırlar . Genelde gitmeyi tercih etmem ama çok samimi olduğum kişiler , huyumun ciddiyetini bildiği için çok anlayışla karşılarlar . Elimde değil yapacak birsey yok. Hatta bizim köyde bahçede kendi köpeğimiz bile kabusum . Köpeğin gelene atlama huyu vardı ölmeden önce , benim araban inmem saatler sürerdi. Babam kıyameti koparır . Ben uzaktan sevme taraftarıyım . Sokakta yürürken kuşlar kafama , çarpacak diye ödüm kopar ., arkadaşlar çok dalga geçer. Hiç terapi gereği duymadım . Benimki geçmez bu yaştan sonra sanırım .

Rüyanız çok komik yanlz:)))) hayvan fobisi olup sonradan 50 tane kopegn içinde besleme yapan insanlar var. Ama yapmanız gerekende belli en küçüğünden başlayp seveceksnz. Onlara alışmak zorundasnz aynı dünyayı paylasiorz şahsen insanlarsan çok korkarım. Hiçbir hayvan insn kadar zarar vermez.

Böyle durumlarda eşik yöntemi kullanılabilir. Bir hayvan alın en masumundan ama kafeste dursun siz alışana dek kafesin kapağını açmayın. Ona alıştıkça yaklaşın ve kendi iradenizle o kapağı açıp ya da açtırıp evde dolaşmasına izin verin. Bu yavru minik bir kedi olabilir. Büyüdükçe daha da alışırsınız. Hem minnacık şey sizden korkarken size zarar verebileceği aklınıza gelmez.
Yavru kediyi kafeste tutma fikri oldukça bencil. Kuş olsa bu nebze. Yavru kedi asla kafeste durmaz çıkıncada oynamak ister tırnak çıkarr ısırır onlar bu şekilde oynar. Mantıklı olan kuş.

Evet iste psikolog da dogru secim olmali o da dusunduruyor beni

Yardıma ihtiyaç duyarsanız bana danışabilirsiniz, Ankara ya da İstanbul'daysanız önerilerim olabilir ya da gitmek istediğiniz kişinin ismini atarsanız eğitimlerine göre size uygun olup olmadığını söyleyebilirim.

Yavru kediyi kafeste tutma fikri oldukça bencil. Kuş olsa bu nebze. Yavru kedi asla kafeste durmaz çıkıncada oynamak ister tırnak çıkarr ısırır onlar bu şekilde oynar. Mantıklı olan kuş.

Kusura bakmayın bencillik kısmını düşünemedim.:KK12:Arkadaşın yanında kafeste tutulabilir ben bundan bahsettim 7/24 kafeste durmasın. Bu da imkansız bir şey olmasa gerek . Farklı bir odada serbestçe dolaşır bi 10 dk kediyi tutsak etmez diye düşünüyorum.

Bende konuya yorum yapacaktım, maalesef benimde fobim hemde bütün hayvanlara ama sizin yorumunuza cevap yazmak istedim. Yazık değilmi o hayvancagıza, eve alıp kafesin içine tıkmak icin fazla kısa yasıyorlar bence. Sırf ben korkumu yeneyim diye, hayat standartımı normalleştirmek icin bir hayvana eziyet etmezdim. Ben her tür hayvandan korkarım ama eve böcek bile girse onu ya birine tutturup dışarıya attırırım, yada evdeki malzemelerden yararlanıp bi şekilde dışarıya çıkarırım, en kötü ihtimalle kendi çıkana kadar girmem o odaya. Ama kafese koyup hayvancagızın özgürlüğünü alacaksam, yenmeyeyim o korkuyu :KK43:

Bende de aynı sizdeki gibi kuş fobisi var kafesten çıkarttıkları zaman o odada duramıyorım, birde ondan daha beteri kelebek fobim var aklım gidiyor görünce eve girerse hele vay benim halime yalvarıyorum evde kim varsa alıp dışarı atın diye herkes bana deli muamelesi yapıyor ama elimde değil çok korkuyorum

Bariş Muslunun bu konuda video ve kitaplari var bi göz gezdirin.
Bende kedi gorunce koltuk tepelerine ziplarken bi dergide yavru iran perslerini gorup asik oldum. Sonra kendimi persleri arastirirken buldum, aaa bi baktim elimde minnak bi iran persiyle eve dönüyorum:)))

Bende konuya yorum yapacaktım, maalesef benimde fobim hemde bütün hayvanlara ama sizin yorumunuza cevap yazmak istedim. Yazık değilmi o hayvancagıza, eve alıp kafesin içine tıkmak icin fazla kısa yasıyorlar bence. Sırf ben korkumu yeneyim diye, hayat standartımı normalleştirmek icin bir hayvana eziyet etmezdim. Ben her tür hayvandan korkarım ama eve böcek bile girse onu ya birine tutturup dışarıya attırırım, yada evdeki malzemelerden yararlanıp bi şekilde dışarıya çıkarırım, en kötü ihtimalle kendi çıkana kadar girmem o odaya. Ama kafese koyup hayvancagızın özgürlüğünü alacaksam, yenmeyeyim o korkuyu :KK43:

Sürekli kafeste kalmasından bahsetmedim. Konu sahibinin yanında 5 dk 10 dk her neyse. Diğer odalarda istediği gibi dolaşır zaten. 10 dk bir hayvani ne kadar özgürlüğünden alıkoyar. Bunun bile yolları var yemek vakti olur, tuvalete alıştırmak için tuvalet eğitimi sırasında olur vs. Ayrıntılı açıklama yapmadım. Ben kedimi üstümde yatırıp uyuyan biriyim. Hemen savunmaya geçilecek bir yorum yaptığımı düşünmemiştim. Yanlış anlaşıldı.

Sürekli kafeste kalmasından bahsetmedim. Konu sahibinin yanında 5 dk 10 dk her neyse. Diğer odalarda istediği gibi dolaşır zaten. 10 dk bir hayvani ne kadar özgürlüğünden alıkoyar. Bunun bile yolları var yemek vakti olur, tuvalete alıştırmak için tuvalet eğitimi sırasında olur vs. Ayrıntılı açıklama yapmadım. Ben kedimi üstümde yatırıp uyuyan biriyim. Hemen savunmaya geçilecek bir yorum yaptığımı düşünmemiştim. Yanlış anlaşıldı.
Çok ayrıntılı yazmamışsın yanlış anladım bende, kusura bakma. Nihayetinde öyle insanlar(!) var ki, hayvanlara her türlü eziyeti kendinde hak gören yada hayvanın haklarını gasp eden. Sırf kendi bencillikleri icin yapıyorlar bunu üstelik. Sen öyle olduğundan değil ama bazı insan düşünemiyor hayvanlarında hakları olduğunu, o yüzden açıklık getirmek istedim. Ben aşırı derecede korksamda bir örümceğin bile öldürülmesine karşıyım. Kırdıysam afedersin, sadece kafes falan deyince içim hoş oldu özellikle kedi köpek gibi hareketli hayvanlar icin

Çok ayrıntılı yazmamışsın yanlış anladım bende, kusura bakma. Nihayetinde öyle insanlar(!) var ki, hayvanlara her türlü eziyeti kendinde hak gören yada hayvanın haklarını gasp eden. Sırf kendi bencillikleri icin yapıyorlar bunu üstelik. Sen öyle olduğundan değil ama bazı insan düşünemiyor hayvanlarında hakları olduğunu, o yüzden açıklık getirmek istedim. Ben aşırı derecede korksamda bir örümceğin bile öldürülmesine karşıyım. Kırdıysam afedersin, sadece kafes falan deyince içim hoş oldu özellikle kedi köpek gibi hareketli hayvanlar icin

Kafes dediğim hani bu taşıma amaçlı bir şey kullanılıyor ya ondan bahsettim adını bilmiyorum o yüzden böyle bir tabir kullandım. Kırılmadım bu arada.:sus:

Benimde kedilere fobim var ama öyle böyle değil.Küçücük hayvan gelip beni yiyecek değil fakat bu benim elimde değil çöpü bile atamıyorum içinden çıkar diye :KK70:
Bir de şimşek fobim var aman allah sanki tepedeki şimşek hemen başıma çakıp beni öldürecek yağmurlu havalarda dışarı çıkamıyorum bu yüzden.

Çok şey kaçırıyorsunuz çok...
O ponçik kedileri, köpekleri okşamanın insana nasıl iyi geldiğini, onlarla bağ kurmanın güzelliğini kaçırıyorsunuz. Kuşları parmağına alıp konuşmanın tadını...
Bence tedavi olun, aşın bu fobiyi aşabiliyorsanız.

Back
X