Hic gorustugum biri degil. Evine gitmisligim yok. Dugun, cenaze vb toplantilarda goruyordum sadece. Ogrenir ogrenmez instagramdan engelledim. Cocugumun resmini gorup begenmesi bile midemi bulandirdi.Sizin durumunuz da cok zor yakininiza zaten icim parcalandi. Oteki adiye de uzulemeyecegim hic ne yasadiysa hak etmis daha da beteri olsun bu dunyadan kinanamadan gitmesin. Annenizin de sevdigi biriyse oldukca yakininiz olmali alçak. Bilemiyorum kendimi sizin yerinize koyuyorum da evet kimseye aciklamazdim bunu taciz goren yakinima mudahale etmemek icin ama gidip bir kosede o pisligi kistirir kinimi ona kusardim. Tutussun hic degilse biraz pislik.
Cok uzgunum. Siz soylediniz mi?Söyleyemez. Aynısını yasayan biri olarak kolay kolay söylenen bir sey degil ve soylemenin çare olduğunu düşünmüyorum. Kirmizi ods izliyorsa canlanıyordur anıları. Canı yanıyordur. Aynılarını yaşıyorum öfke icin de olunca söylemek istiyordur. Umarım iyi olur.
Hayır. Çocuğu oldu bide. Ve annemin çok sevdiği bi insan. Söylemem artık bu saatten sonra ama nefretimöfkem bitmiyor emin olun hep aklindandir. Kirmizi odayı izleyemedim dün gece küçük kız yüzünden mahvoldum kendime gelemedim bi süre. Kim yapıyorsa allah belâlarını versin tek diyeceğim bu.Cok uzgunum. Siz soylediniz mi?
Köylerde bunlar coknfazla malesef kiSizinle benzer bir durum yaşadım üniversitede öğrenciyken. Çok yakın bir arkadaşımın öz abisi tarafından çocukken istismar edildiğini öğrendim. Dahası abisini tanıyordum, evlerimiz yakındı. Gayet sevdiğim, saydığım bir insandı. Günlerce kendime gelemedim. Arkadaşım babam duysa abimi öldürür, annem intihar eder kaldıramaz dedi. Kararına saygı duydum bir kişiye anlatmadım. Günlerce de kendime gelemedim ama. Sonra araştırmaya başladım ve bu oranın sandığımdan çok yüksek olduğunu gördüm. Ensest ve cinsel istismar çok yaygınmış ama sadece açığa çıkmıyor. Özellikle kapalı toplumlarda daha yaygın. Bu Müge Anlıda vs gördüğümüz bir köyün içinde herkesin birbiriyle nerdeyse ilişkide olması durumları mesela. Keşke bunlar hiç yaşanmasa. Benim arkadaşım yıllarca psikolojik destek gördü, tek yardımım bu noktada onu teşvik etmek oldu
Amin. Malesef benim de annemin cok sevdigi biri. Ablam da bunca zaman nasil dayanmis anlamiyorum. Ama hep sagliksiz iliskileri oldu ablamin ve yillardir uyku problemi var. Bir yerde tikanmis artik. Ben sadece durumdan haberdar oldugum halde uyuyamiyorum. Surekli sorular soruyorum cevabi yok. Gizli gizli agliyorum, kimsenin haberi yok diye. Ben bunu kaldiramiyorken sizler yasamissiniz, o kadar uzgunum ki. Kabul edemiyorum, ciglik cigliga bagirmak istiyorum, nasil nasil olur bu. Benim ailemden boyle bir insan nasil cikar...benim canim ablamin hayatini nasil boyle alt ust eder. Tek tesellim bu insan hep uzak kaldi tum aileye. Biz hep karisi yuzunden saniyorduk, hatta herkes uzulur haline mutsuz bir evlilik ve hayat yasadigi icin. Acaba diyorum hic pisman oldu mu, o yuzden mi uzak, annemin yuzune nasil bakabiliyor hala? Hastaymis bayagi, annem ona doktor bulmaya calisiyor kendi haline bakmadan. Hep mutsuz oldu hayati boyunca, cocuklari bile uzak. Acaba onlari da taciz etti mi? Baska cocuklara da uzandi mi pis eli...sonu gelmeyen sorular.Hayır. Çocuğu oldu bide. Ve annemin çok sevdiği bi insan. Söylemem artık bu saatten sonra ama nefretimöfkem bitmiyor emin olun hep aklindandir. Kirmizi odayı izleyemedim dün gece küçük kız yüzünden mahvoldum kendime gelemedim bi süre. Kim yapıyorsa allah belâlarını versin tek diyeceğim bu.
Gercekten kabul etmesi o kadar zor ki, ben sindiremiyorum, kabul edemiyorum, hazmedemiyorum. Bir yandan ablamin yasadiklarina uzuluyorum, bir yandan ailemden birinin bunu yapmasini hazmedemiyorum, bir yandan bu kisinin hala annem tarafindan sevilmesini kaldiramiyorum. Mideme kramplar giriyor dusundukce. Benim de destek gormeye ihtiyacim var.Sizinle benzer bir durum yaşadım üniversitede öğrenciyken. Çok yakın bir arkadaşımın öz abisi tarafından çocukken istismar edildiğini öğrendim. Dahası abisini tanıyordum, evlerimiz yakındı. Gayet sevdiğim, saydığım bir insandı. Günlerce kendime gelemedim. Arkadaşım babam duysa abimi öldürür, annem intihar eder kaldıramaz dedi. Kararına saygı duydum bir kişiye anlatmadım. Günlerce de kendime gelemedim ama. Sonra araştırmaya başladım ve bu oranın sandığımdan çok yüksek olduğunu gördüm. Ensest ve cinsel istismar çok yaygınmış ama sadece açığa çıkmıyor. Özellikle kapalı toplumlarda daha yaygın. Bu Müge Anlıda vs gördüğümüz bir köyün içinde herkesin birbiriyle nerdeyse ilişkide olması durumları mesela. Keşke bunlar hiç yaşanmasa. Benim arkadaşım yıllarca psikolojik destek gördü, tek yardımım bu noktada onu teşvik etmek oldu
Bunu yapmak çok zor maalesefBöyle tipleri internette ifşa edip rezil etmek lazım.
Bnce sessiz kalmayın sessiz kalmak demek onun tek başına kaldığı hiç kimsenin onu anlayamayacağı anlamına gelir belkide onu bu zorlu hayatından kurtarmasına siz vesile olcaksınız yardım edin ona burda tükürmek falan yuzune boş şeyler geç bile kalmışsınız ben biliyodum ama bisey yapamadım dersiniz ilerideMerhaba. Bu benim ikinci uyeligim, cunku bu derdimi her zaman kullandigim uyeligimle bile anlatmaya cesaret edemiyorum.
Bir sure once cekirdek ailemden birinin cok guvenilen bir akraba tarafindan cocukken yillarca tacize ugradigini ogrendim. Kanim cekildi, duydugumda dunyam basima yikildi. Hazmedemiyorum. Anlatacak cok sey var ama kafamda milyon tane cevapsiz soru. Bu bilgiyi direkt tacizi yasayan kisiden almadim, baska bir aile uyesinden ogrendim. Henuz aciklamaya hazir degilmis kendisi. Bildigimi de bilmiyor. Ama ben bu bilgiyle nasil bas edecegimi bilmiyorum. Tacizi yapan kisiyi gordugumde yuzune tukurmek istiyorum ama yapamam. Hicbir sey bilmiyor gibi de davranamam. Ne yapacagim Allah askina. Icimdeki uzuntuyu, ofkeyi anlatmamin imkani yok. Ciglik atmak istiyorum, onun yillar once atamadigi cigligi ben atmak istiyorum, ona sarilmak istiyorum. Ama sadece kuytu koselerde aglayabiliyorum simdilik. Kafam allak bullak. Karisik olduysa kusura bakmayin.
Tacizciyi ifşa edin bunu kesinlikle yapın. Yanına kalmasın hem şimdi ailedeki başka çocukların rahat olduğu ne malum. Mutlaka ifşa edin. Üzerinden çok sene geçtiyse şikayet etmek işe yaramayabilir ama aile bilsin kimin ne olduğunu.Merhaba. Bu benim ikinci uyeligim, cunku bu derdimi her zaman kullandigim uyeligimle bile anlatmaya cesaret edemiyorum.
Bir sure once cekirdek ailemden birinin cok guvenilen bir akraba tarafindan cocukken yillarca tacize ugradigini ogrendim. Kanim cekildi, duydugumda dunyam basima yikildi. Hazmedemiyorum. Anlatacak cok sey var ama kafamda milyon tane cevapsiz soru. Bu bilgiyi direkt tacizi yasayan kisiden almadim, baska bir aile uyesinden ogrendim. Henuz aciklamaya hazir degilmis kendisi. Bildigimi de bilmiyor. Ama ben bu bilgiyle nasil bas edecegimi bilmiyorum. Tacizi yapan kisiyi gordugumde yuzune tukurmek istiyorum ama yapamam. Hicbir sey bilmiyor gibi de davranamam. Ne yapacagim Allah askina. Icimdeki uzuntuyu, ofkeyi anlatmamin imkani yok. Ciglik atmak istiyorum, onun yillar once atamadigi cigligi ben atmak istiyorum, ona sarilmak istiyorum. Ama sadece kuytu koselerde aglayabiliyorum simdilik. Kafam allak bullak. Karisik olduysa kusura bakmayin.
Nesi zor anlamıyorum yanına kar mı kalsın. Başkalarına zarar vermeye devam mı etsin. İfşalamak çok kolay asıl içine atmak zorBunu yapmak çok zor maalesef
Tacizmi tecavuzmu ?Allah belalarını versın .Bıtmıo sapıklarMerhaba. Bu benim ikinci uyeligim, cunku bu derdimi her zaman kullandigim uyeligimle bile anlatmaya cesaret edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?