bu gidişle evliliğim bitecek...

uzumyerkenboguluyodum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
332
261
73
36
henüz 11 aylık evliyim 2 ay önce sağlıklı bir bebeğimiz oldu evlendiğim zaman kullandığım antidepresanlari adetim gecikince bıraktım ve sıkıntılı bir hamilelik geçirmek zorunda kaldım hemen hamile kaldığım için açıkçası evlilikten de bir şey anlamadım diyeceksiniz niye önlem almadın.. Evliliğimizin başında eşimle bu konuyu konuştuk ve açıp kitaptan baktık ki bir hadisi şerifte Allahın dünyaya gelmesini takdir ettiği bir çocuk önlem alinsa da gelecek diyor.. Tabi biz hadisi doğru anlamamış da olabiliriz velhasıl önlem almadık ve bebeğimiz geldi.yalnız ben aynı.zamanda vajinismusum. Evet yine diyeceksiniz nasıl hamile kaldın ama oldu işte .. Üstelik normal doğum yaptım kadın doğum doktorum sen en zor şeyi başardın bunu da kendin kafanda bitireceksin dedi ama olmuyor zaten şu anda onu tetikleyen çok büyük bir faktör var yeniden hamile kalmaktan korkuyorum.. Tabi bu sefer önlem alacağız ama kontrol yöntemlerinin hiçbiri bana uymuyor.. Spiral malum çok korkutucu benim için hap deseniz hap yutamiyorum psikolojik olarak.. Bogulacak gibi oluyorum :( zaten emziriyorum şu an. Diğer yöntemle de birlikte olamıyoruz.. Kısacası hamile.kalacagim korkusuyla eşimi yanıma yaklastirmyorum ben zaten sıkıntım yüzünden haz almıyorum ama eşimin isteklerine cevap veremediğim için kendimi yetersiz hissediyorum aynı zamanda kullandıgim antidepresanlar yüzünden sanırım isteksizlik de mevcut. Artık çok bunaldim Allah aşkına yapabileceğim bir şey varsa yazın lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim

siz o hadisi çok yanlış anlamışsınız.:1: korunmazsan tabii hamile kalırsın.
hadisteki kasıt Allah bir çocuğun doğacağını dilediyse ne yaparsan yap o çocuk doğar. etrafımızda da görüyoruz. tüplerini bağlattığı halde hamile kalan bile var. neyseki yanlış anlaşılma tek çocukla sınırlı kalmış.
geçen haberlerde okudum. adamın biri yumurtalığını bağlatmış mı ne.. bir kaç ay sonra karısı hamile kalınca doktoru mahkemeye vermiş:1:

vajinismus konusuna gelirsek; demek ki rahatsızlığın baş edilemeyecek kadar ileri değil ki hamile kalmışsın, normal doğum yapabilmişsin. doktorun da söylemiş. doğum yaparak en zoru başarmışsın zaten. umutsuzluğa kapılma..

Madem hadise göre önlem almadınız hamile kaldınız.Şimdi neden önlem alma gereği duyuyorsunuz.Yine hadise bağlı hareket edin.Evlenir evlenmez hamile kalmışsınız.Olabilir.Bu sizin tercihiniz.Kötü birşey de dğeil,ama hadisle bağlantılamayın lütfen.Böyle bir gerekçe sunarsanız,size söylediğim şeyi herkes söyler.Vajinusmus için mutlaka doktora gidin.Hamile kalmanızdan da önemli bir sorun.

Arkadaşın da dediği gibi hadisi yanlış anladığımızi/yorumladığımizi kabul ettik ve bundan dolayı önlem almayi düşünüyorum. Ayrıca bebeğim emiyor yeni bir bebek onun rızkına.mani olmak demek.. Hamile.kalırsam emziremem ki.. Ayrıca ben de insanım zaten psikolojik sıkıntım var bir çocuk daha en azından şimdilik düşünemem. Vajinismus için yardım aldım psikiyatristten. Parmak egzersizi önerdi. Onu yaparken zaten sıkıntı cekmiyorum ama birliktelik olmuyor olamiyor kasıyorum kendimi

vajinismus konusuna gelirsek; demek ki rahatsızlığın baş edilemeyecek kadar ileri değil ki hamile kalmışsın, normal doğum yapabilmişsin. doktorun da söylemiş. doğum yaparak en zoru başarmışsın zaten. umutsuzluğa kapılma..

Canım, yorumların için.teşekkür ederim ancak asıl sıkıntımi sanırım ifade edemedim Vajinismusu tetikleyen şey tekrar hamile kalmaktan korkuyor olmam. Yani nasıl korunacagimi bilemiyorum o ihtimal beni tedirgin ediyor ve eşimi yanıma yaklastiramiyorum..

Canım, yorumların için.teşekkür ederim ancak asıl sıkıntımi sanırım ifade edemedim Vajinismusu tetikleyen şey tekrar hamile kalmaktan korkuyor olmam. Yani nasıl korunacagimi bilemiyorum o ihtimal beni tedirgin ediyor ve eşimi yanıma yaklastiramiyorum..

Nasıl korunacağımı bilmiyorum lafını tam anlamadım:53: Bunun için haplar var canım düzenli aldığın takdirde ya da eşin kondom kullandığı takdirde bir sıkıntı yaratmaz.

hıııı şu mesele:ssz: yazıda birkaç farklı konudan bahsettiğin için sorunu anlamamışım.:23:
birçok korunma yöntemi var ama en sağlamı eşinin korunması bence..

Nasıl korunacağımı bilmiyorum lafını tam anlamadım:53: Bunun için haplar var canım düzenli aldığın takdirde ya da eşin kondom kullandığı takdirde bir sıkıntı yaratmaz.

Evet canım biliyorum haplar var ama ben maalesef yutamiyorum. Psikolojik yutkunma güçlügüm.var yemek yerken vs bile çok zorlaniyorum ki hap asla yutamiyorum. Kondom ile de denedik.ama bir türlü birlikte olamadık.. 3 aylık iğneleri arastirdim onlar da adet düzenini ve sinir sistemini bozuyormuş kısacası çok.caresizim kendimi aptal gibi hissediyorum belki de öyleyim olmuyor beceremiyorum

Evet canım biliyorum haplar var ama ben maalesef yutamiyorum. Psikolojik yutkunma güçlügüm.var yemek yerken vs bile çok zorlaniyorum ki hap asla yutamiyorum. Kondom ile de denedik.ama bir türlü birlikte olamadık.. 3 aylık iğneleri arastirdim onlar da adet düzenini ve sinir sistemini bozuyormuş kısacası çok.caresizim kendimi aptal gibi hissediyorum belki de öyleyim olmuyor beceremiyorum

geriye sadece spiral kaldı. doktoruna durumu anlat. seni uyutup öyle taksınlar

11 aylık evlılık 2 aylık dogan bır bebek
vajınısmus olan bır es ve anne
normal dogum yapan yıne aynı kısı
nasıl oluyor bu
neden doktora gıdıp tedavı gormuyorsunuz:?

geriye sadece spiral kaldı. doktoruna durumu anlat. seni uyutup öyle taksınlar

Ne yazık.ki geriye o da kalmıyor. Kayabiliyormuş dış.gebelige yol açıyormuş vs. Ben bu korkular yüzünden böyle vajinismus oldum sanırım.. :( keşke hamile kalmamanin kesin bir çözümü olsa ona göre hareket etsem.. Ben bu sorunun üstesinden asla gelemeyeceğim anlaşılan.ya hiç birlikte.olmayacagim ya da.yine hamile kalacagim.. Neyse yardımcı olmaya çalıştıginiz için teşekkür ederim

Ne yazık.ki geriye o da kalmıyor. Kayabiliyormuş dış.gebelige yol açıyormuş vs. Ben bu korkular yüzünden böyle vajinismus oldum sanırım.. :( keşke hamile kalmamanin kesin bir çözümü olsa ona göre hareket etsem.. Ben bu sorunun üstesinden asla gelemeyeceğim anlaşılan.ya hiç birlikte.olmayacagim ya da.yine hamile kalacagim.. Neyse yardımcı olmaya çalıştıginiz için teşekkür ederim

bacıııım işte burda yanlış anladığın hadis devreye giriyor. allah bir bebeğin doğmasını istiyorsa yumurtalıklarını teker teker aldırsan da doğar. sana da korunma yöntemi beğendiremedik yaw:49:

11 aylık evlılık 2 aylık dogan bır bebek
vajınısmus olan bır es ve anne
normal dogum yapan yıne aynı kısı
nasıl oluyor bu
neden doktora gıdıp tedavı gormuyorsunuz:?

Sıkıntımi kadın doğum doktoruma açtım o da beni psikiyatriste yönlendirdi. Psikiyatrist parmak egzersizi verdi onu yapıyorum sorun yok ama birliktelige gelince kasiyorum hele şimdi tekrar hamile.kalacagim korkusuyla hepten kasiyorum .. Umarım ifade edebildim sıkıntımi

bacıııım işte burda yanlış anladığın hadis devreye giriyor. allah bir bebeğin doğmasını istiyorsa yumurtalıklarını teker teker aldırsan da doğar. sana da korunma yöntemi beğendiremedik yaw:49:

Çok haklısın.da of ben tekrar hamile kalmamanin kesin çözümü olarak hiç birlikte olmamayı seçtim sanıyorum

Sıkıntımi kadın doğum doktoruma açtım o da beni psikiyatriste yönlendirdi. Psikiyatrist parmak egzersizi verdi onu yapıyorum sorun yok ama birliktelige gelince kasiyorum hele şimdi tekrar hamile.kalacagim korkusuyla hepten kasiyorum .. Umarım ifade edebildim sıkıntımi

ıstanbuldaysan capa tıp fakultesıne gıtmenı onerırım parmak egzersızlerını yapmak zorundasın
kusura bakma kocaman bebegı cıkarmıssın o sey nedır kıonun yerınde
bıraz kendıne guven ve sımarıklıgı bırak elden
hap yutamazsan ılk seefrınde gerı cekılırsınız sonra prez. kullanırsınız senınkının bızden bır farkı yok yanı ıllakı oluyor nasıl olmuyor

İşte bir bebeğin daha dünyaya gelmesi takdir olunduysa ne yaparsam yapayim yine olacak korkusuyla ilişkiye giremiyorum kendimi rahat birakamiyorum sanki kapı duvar gibi oluyor of tam bir psikopatım :(

Çok haklısın.da of ben tekrar hamile kalmamanin kesin çözümü olarak hiç birlikte olmamayı seçtim sanıyorum

kusura bakma da çok akıllısın. zekana hayran kaldım. hamile kalmamak için bulduğun yöntem ilişkiye girmemek öyle mi? çok doğru böylelikle hamilelik riskini ortadan kaldırmış olacaksın.:28:

Back
X