bu gorumceler yok mu

bende dedim ki ben çiti piti olsun istiyorum kilolu cocuk sevmiyorum.kaldi ki benim kizim zayifta degil zaten ama taş kafalilar iste

çocuğumuz zayıf da olabilir, kilolu da, uzun da, kısa da, çirkin de olabilir, kimsenin bunun üzerine yorum yapma hakkı yok ki, ne kadar ayıp bir çocuğun fiziksel özelliklerini eleştirmek insanlar bazen çocukları nesne gibi görüyor, istedikleri gibi şöyle böyle diyebiliyorlar, siz de karşısına geçip onun fiziksel özelliklerini eleştirin ki karşısındakinin de bir birey olduğunu anlasın.

Ayy içim daraldı bu ne. Yılda kaç kez görmek zorundasınız bu kadını. Kaynanalık yapıyor anlaşılan

ahhh yarama dokundunuz.kizim yeni dogdugunda yine bu gorumce cok cirkin sizin tarafa mi cekti diyodu.bende salak gibi hic bisey diyemedim.sok oldum konusamadim bile.simdi kizim masallah baya guzellesti.dun gelen misafirler cok guzel size cekmemis dedi gorumcem de diyoki bilmiyoruz kime cektigini ama sanki bzie benziyor.yani cildirmamak elde degil

esime soyluyorum cok abartma ufak seyler bunlar diyor.ona gore hafif kaliyor ama ben sinirleniyorum iste

Eşinize söylemeyin, görümcenize söyleyin. "Aaa her geldiğimde aynı şeyler. Ben annesiyim. En iyi ben bakarım. Doktoru ne söylüyorsa onu yapıyorum. Bir daha bu konuda hiçbir şey söyleme lütfen" deyin.

İşe yaramayacak muhtemelen ama uyarmış olursunuz. Ondan sonra bu konuda ne söylerse söylesin sanki hiç konuşmamış gibi davranın. Yüzüne öylesine bakın, çocuğunuzla ilgilenin, görümcenize veya başkasına bir sohbet konusu açın. "Ayy X ne yapmış duydun mu" vs diye çok alakasız bir şey anlatın. Israrla devam etse de cevap vermeyin, hiç gerilmeden, sakin sakin, huzurlu huzurlu başka şey hakkında konuşmaya devam edin. Sinirden o patlasın, o gidip eşinizle konuşsun, eşiniz ona "abartma, ufak şeyler bunlar" desin.

Eşiniz size gelip bir şey söylerse ona da aynısını yapıp, alakasız şeyler hakkında konuşup "akşama ne yapsam. Canım şunu istiyor, ondan yapayım" vs deyin. Hiç germeyin kendinizi.

insallah yapabilirim bu dediklerinizi.benim en nefret ettigim sey birinin cocugum hakkinda bi laf etmesi.resmen gozum donuyor

Çok meraklıysan canım evlen doğur bak benim çocuğum ben karar veririm ve dana fikrini sorarsam, düşüncen kafama yatarsa uygularım gelenlerin yanında benim anneliğimi eleştirmek sana düşmez. Üstüne vazife olmayan ile burnunu sokma diyebilirsin

insallah yapabilirim bu dediklerinizi.benim en nefret ettigim sey birinin cocugum hakkinda bi laf etmesi.resmen gozum donuyor

Onun için yapıyor zaten. Güç demek başkasını etkileyebilecek demek. Sizi etkileyerek, sizin üzerinizde güç sahibi olduğunu hissederek tatmin oluyor. Ne kadar etkilenirseniz, sizin üzerinizde o kadar güç sahibi demek. Çocukla ilgili şeyleri önemsemeyip, kilonuza taksaydınız, bu sefer kilonuzla ilgili konuşurdu muhtemelen.

Hiç umurunuzda olmasın. Söylediklerini yok sayın.

Yok saymayı yumuşak yumuşak da yapabilirsiniz. Kimse sizi suçlayamaz. Ne yaptım ki, aklıma bir şey geldi onu anlatıyorum. Diğer konuyu doktor ne derse onu yaptığımız için, başkası bir şey deyince pek duymuyorum" dersiniz.

Guzellikle cevap vererek hata yapiyorsun. Cevap verme daha iyi. Cocugu da sutten kesmemen iyi olmus bu arada. Bana da kes diyen oluyor bazen. Pek iyi niyetle soylendigini dusunmuyorum. Bu konuda ben fikir danismadikca kimseye laf dusmez.

Çok biliyorsan doğur gönlünce büyüt benim kızımla uğraşma.
Doktor normal dedi kilosuna sen doktordan iyi mi bileceksin?
Ya da en iyisi:
Sana ne?
Bu kadar basit aslında.

çok benzerlerini yaşadım, yaşıyorum, tek fark insanları çok fena tersliyorum,
ben sarışınım, kızım esmer, ama kendi kızım diye söylemiyorum, bendeki kusurların hiçbirine sahip olmayan, çok düzgün hatları olan, gerçekten güzel bir kız.
ama bizim milletin beyaz ten, renkli göz sevdası yüzünden, sürekli "ay kızın neden sana benzememiş" yorumlarına maruz kalıyoruz, üstelik bunu çocuğun duyacağı şekilde söylüyorlar (5.5 yaşında)
o anda gerekli cevabı veriyorum ama buna rağmen kızım ten ve saç rengini takıntı yapmış durumda, çünkü herkes ona kara kız diyor...
gittim saçlarımı siyaha boyattım, ve gerçekten susturuculu silah taşıyıp, esmerlik bir kusurmuş gibi, bu neden esmer diye soran herkesi alnının ortasından vurasım geliyor

Benim cocugumun kilosunu bosver de sen ne zaman evleneceksin onu söyle evde kalmadın mı sen ya falan de sinir edecek konu bul sende yani :) sen ona laf sok

Şu geri kafalı insanlar bebek olmaz niye olmadı olur niye 2.si yok veya aman bu çocuk çok zayıf aaa bakamamış nekadar cahilce sanane de sustur ayıptır ya kendileri herşeyde mükemmeller ya

Senin ki yine büyükmus senden..hadi biliyor belki bişeyler desek. .neyse de salla ya içinden geçenleri söyle sen kirilacagina onlar kirilsin

Çok merak ediyorsa boy kilo cetveline baksın bir zahmet zayıf mıymış değilmiymiş.Hatta siz çıktısını alın cerceveletip verin tartsın tartsın baksın.

Evde kalmış hissediyor bence kendisini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…