Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
elmalı cım bayıldım kızının makarnalı haline çok tatlı maşallah

oğlum 1 haftdan beri hiç birşey yemiyor ama inanın hiç birşey yemiyor 1 veya 2 kaşık sonrasında katılırcasına ağlıyor mecbur kaldırıyoz allahım delircem artık sabır sabır sabredemiyorum artık ne kahvaltı ne çorba ne gece maması delircem zaten pütürlü yemediği için sizin gibi makarna pilav köfte tarzı şeyleri yemiyordu biz kıymayıda tavuğuda çorbanın içinde yiyorduk artık onuda yemiyor napıcam ben şimdi kafayı kırıcam artık onu doktoruna mı götürsek ama ne idcek ki hep geçicek diyolar ama geçmiyor ondan önce benim ruh ve sinir hastalıkları doktoruma gitmem lazım çünkü durp durp ağlama krizi gece rüyalarımda bile mama savası veriyorum artık ne yapmalıyım

öğlen için sehriye çorbası yaptım onuda yemedi uyuttum bende aç aç uyuyoo sıpam

ya canım seni çok iyi anlıyorum benimki de bazen sadece beni emerek duruyor su bile içmiyor. o yemediği zaman okadar mutsuz oluyorumki resmen çokuyorum kendi yediğim içtiğimdende birşey anlamıyorum.bin turlu saklabanlıkla yedirmeye çalışıyorum etraf onun benim ustum rezil oluyor.bu durum dönem dönem oluyur ama artık bende rahat olmaya çalışıyorum çunku benim yemek yedirirkenki gerginliğim çoçuğada yansıyor .bu sefer takmadım yedircemdiyede kendimi parçalamadım( tabi içim yine rahat değildi )bir kaç gün sürdü kendiliğinden geçti kesin diş veya başka bir derdi vardır sende kendini sıkma bırak açılır inş iştahı yeniden

teşekkürler mücüzem evet üst 2.ci dişi patladı birde azıları şişti kocaman oldu geççek inşallah aslında ben bu konuda hep problemliyiz fazla takmak istemiyorum artık ama üzülmedende edemiyorum benim en büyük problemim kusması ve pütürlü yememsi düşünebiliyormusun bu çocuk daha balık yemedi köfte şeklinde yemedi tavuk parça yemedi hep çorbada bulamaç oda azcık nasıl sağlıklı olur bu şekilde o kadar üzülüyorum ki şimdi birde yarın aşımız var 1 yaş aşıları iyice bozulcak çocuğum

öyle düşünme canım hiç sorun olmuyor aşılar..
haylazlığa devam ediyorlar..

gerçekten bz stres oldukça hiç hiç yemiyorlar ne zaman amaaan yemesin ne yapayım durumuna geliyorum o zaman yiyor..
biraz salıver inşallah yer..

bu arada benim tontişim öğlen kuzu etli dolma içi yedi akşamada mercimek çorbası var..

kürdan kebabı yapmıştım bugün birde şehriye pilavı ile patates püresi ,kebabın köftesi ile patates püresini birlikte yedi ,ardından pilav ve yoğurt ,bu akşam yemeğiydi ,öğlende yoğurt çorbası yedi..

yağmurda sabah bizle ne varsa yiyior bugün öğlen kara lahana çorbası ve hamsi yediii :)
eee laz kızı benim kızım olsun okadar değil mii??
peşine de mandalina yedi 1 taneee
akşmada tarhana çorbası yaptım onu yedi kuzum
birazdan d abüsküvili süt yapıcam onu içip yatacakk

Buğrişiminde dişleri henüz yok denecek kadar az olduğu için çiğneme olayına pek girdiğimiz söylenemez.Biz en başından beri sebzeleri buharda pişirip tel süzgeçten geçiriyoruz.daha öncede söylemiştim zaten.bu şekilde alıştığı içinmi bilmiyorum o kadar pütüre karşı hassas değil.blendır çok pürüssüz yapıyo belki bu etkili olabilir şu an alışamamalarına.bence yiyemiyem bebeklerde tel süzgeç kullanmaya başlayıp bunu ilerletebilrisiniz.tel süzgeç ne çok pütürsüz ne çok pütürlü arada bi kıvam yaratıyo.hemde boğazına takılcak bişey kalmıyo.bi süre bunla devam edip sonra yavaş yavaş alıştırabilirsiniz belki.

dün akşam bizimle birlikte tavuklu pilav yedi yoğurtla birlikte

öğlende de brokoli ve karnıbahar yemeği yaptım karışık ondan yedircem
akşam da yemeklerin yanına çerkez tavuğu yapçam ondan yediririm

benim oğlum hiç yoğurt yemiyor artık yaa:((
emiyor diye çok dert etmiyodum ama artık üzülmeye başladım..

Sütü seviyorsa üzülmene gerek yok Estel'im. Bu arada çorbalarını yoğurtla terbiye yaparak hazırlayabilirsin hiç yemiyorsa...

Estelcim benimkide yoğurt yemiyordu hiç.Ayrıca çorbasınıda içmiyordu çıkarıyordu suratını ekşitip.Ben babymiks elmalı denedim bazen yiyiyor bazen yemiyor.Dün benim oğlumda ilk defa nohut pilav yedi.Çok sevindim.Normal yemek yediği zaman daha da çok doyuyormuş gibi geliyor bana.

Yaa kızlar bu benim en faydalandığım topik ve dikkate aldığım ve tarifleri uyguladığım topik çok gerilerde kaldı.Hadi kızlar yazıverin yaptıklaptıarınızı,Ben bu arada andişin veridği karnıbaharı yaptım içinde yoğurt olduğu için sevmedi.Andişim yoğurt yerine başka alternatifin varmı tatlım.

selam herkeze netsizlikten giremiyom girincede okumaya zor zaman buluyorum hepinizi öpiyorum biz de buhafta yaşımıza girdik.Aralığa kadar sıkmıştım ben kendimi :) ben daha hiç ardaya bizden farklı bişey yapmadım bi kerekaşık maması yedirmiştim yememişti bi kerede irmikli patates püresini ağzına sokar sokmaz kusmuştu:P biz ne yersek onu yiyo bulgur pilavı kuru fasülye melemen patates yemeği kabak yemeği et türünün hepsi tavuk balık kırmızı et kavurma tercihen ve tüm evde pişen çorbalar salatalar kahvaltılar ve acılı kısır ne biliyim işte ben ne yersem oda yiyo

bende bugün bize heşleme yapmıştım ondan verdim oğluşuma yedi biraz...
benim oğlumda neyi seviyor hala bilmiyorum çünkü çok çabuk sıkılıyor

dün akşam bizimle birlikte tavuklu pilav yedi yoğurtla birlikte

öğlende de brokoli ve karnıbahar yemeği yaptım karışık ondan yedircem
akşam da yemeklerin yanına çerkez tavuğu yapçam ondan yediririm

canım çerkez tavuğunu nasıl yapıyorsun? tarifini yazabilir misin? tşk

Kızlar ya bu topik unutulmasın ya lütfen hadi kızlar.Özellikle pirosum sende güzel tarifler var.Yazıver canım benim ya.Benimki daha yeni yeni yemeye başlamışken tüm sağlıklı çeşiterden yesin yavrukuşum

Bugün batuya fırında karnıbahar yapıcam.Yemeğini yapıyorum kıymalı yemiyor.Geçen graten şeklinde yaptım onu da yemedi.Farklı bir tarif buldum onu deniycem bunu severse yarın sizinle paylaşırım.

Back
X