• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu günler geçer mi ?

Kusuruma bakma yazmak istedim 😭😭😭

Okudukça kendi babam hatta annm geldi gözümün önüne nikah yaptığımız halde imam nikahı olsun dememe babam kudurdun mu demişti :( kendisi ii örnek gbi 2. Karısı bar ve içince sayıyor digerlerini töbe yarabbim kendileri gbi görüyorlar insanları annem desem oda aynı babam gbi herkese içimi dışımı anlatır senin annen yine yanında cnm çok şanslısın anne çok önemli 4 yıllık evliyim hala çekiyorum evliliğime zarar veriolar sen okumussun ne güzel öğretmemsin ben işletme mezunu ana okulu okucaktım istemedi annm parası azmış die esimde calıştırmıo kıskanç onun elinde atalanıyorum evden kurtulsam die sakın evlenme git hayatını çalışarak kurtar ailene birini sokucaksun baban ileri geri konıuşçak inanmıcak esin san dicek sen ne yaptım böle kötü diecek ispatlamak için yırtıncaksın esin ailesi için hep ii konuscak kıskancaksın babam annem diyemiceksin lafı tıkıcak agzına çok seviyorlar önce cnm seni kurtarıcak oluyorlar aile vericek ama cabk unutuluyor herkes ailesini seciyor senin kimsen olmadıgı için yapa yanlız kalıosun 😭😭😭😭😭

Buğlem'im 👣 Eslem'im

babaniz orucunu tutup iftarini da yapiyor mu? hic şüphe etmesin Allah kabul eder sanmaya devam etsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kesinlikle sabır.Başka dayanağım yok zaten.İnancım olmasa bu kadar güçlü olamazdım sanırım.

Sağ ol teyteyim.:7:

Öyle diyorsun da...''Benim arkamdan bana şerefsiz,sana o...pu diyorlar.''dedi.Nasıl odaklanayım ?

Sevdigim bi hocam sinava hazirlanirken (bende kpss ye hazirlaniyorum) "bu yolda sadece ders yetistirme calisma stresiniz olmayacak.birsuru engel cikabilir.cok zor gunler gecirebilirsiniz.evet zor ama bu engelleri sinavinizin onune engel koymayin.yanina koyun.o bi tarafta dursun,onunuzu kapatmasin demisti..
Ben bu surecte oyle yaptim.sende oyle yap.evet cok zor ama suandan onemli daha bisey varki sinavin...
Dualarinla sabrinla bu gunlerde gececektir insallah

Geçecek Linkam elbet geçecek.Çok pişman olacak baban bu sözleri söylediği için.
Sabret canım arkadaşım sabret.

''Şüphesiz ki Allah, Sabredenlerle Beraberdir” (Bakara,153)

Dualarım seninle nur yüzlüm :16:

İnşallah hayırlısıyla atanırsınız ve sıkıntılarınız son bulur...

Amin canım,inşallah.:16:

Allah yardımcınız olsun .çok çirkin gerçekten babanızın söylediği 23 yaşında bir genç kız var karşısında.üstelik sınav arefesi hiç hoş olmamış söylenilenler.siz kötü bir şey yapmamışsınız nihayetinde başkalarıda ne ilgililer hayatınızaki hemen babanıza söylemişler gereksiz insanalar çok böyle şeyleri söylemekten zevk duyuyorlar.umarım atanırsınız kendi geleceğiniz için

Kesinlikle...Sınav arefesi olması çok çok kötü oldu.İnşallah canım.:16:

Sabret ve imtihan olduğunu bil. Dua et çokça. Sevgilin işi resmiyete dökmeye razıysa ne iyi. Baban çok abartmış durumu ama sen sadece erkek arkadaşınla çok samimi olmamaya bak bu aralar. İnşaallah çok geçmeden resmiyete dökülür de söyleyecek bir şeyleri kalmaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Zaten 2000 km var aramızda,istesek de görüşemeyiz.:24: Amin canım inşallah.

Ozaman kulaklarını tıka ve duymazlıktan gel..sınavı kazanman inada bindi.Babanın bu yaptıklari seni daha da hırslandırmalı.şöyle dusun, akıllı insan bir tartışmaya gireceği zaman karşısındaki kişinin ona yonlendirecegi ithamları ve soruları önceden susturur, yani elindeki kozlari onun elinden alır. sende bu ise şu lanet olasi kpss derdini ortadan kaldırarak baslayacaksin. cunku akillisin...

İnşallah canım.Şu an kendi ayaklarım üzerinde değilim malesef,sınavın geçmesini bekliyorum.:26:

Canım önceki konunu daha yeni okudum baban neden bu kadar aşırı tepki veriyor ki kız evlatsın diye sevgilin olmayacak mı e sen görücü usulü mü evleneceksin neden yani ? Ailene, kızına inanmayıp çevresinin lafına bakması çok saçma. Önce seninle bi oturup konuşsa bunlar olmazdı bile ama sanırım fazlasıyla otoriter baban.
Sen ne güzel okumuşsun ileride de inşallah güzel güzel öğrencilerin olacak onlara eğitim vereceksin. :16: Bununla gurur duyması gerek babanın.
Yaşlı amcalarda dedikodu yapmaya amma meraklı ya her yerde böyle değişmiyor bu milletin huyu. :41:
Sevgilin askerden dönünce tanışmaya gelseler çok mu geç olur ? Bence daha iyi olur. Bu süre zarfında zaten askerde olacak babanda zaman geçtikçe yatışır hem atanacaksın da inşallah :16:
Hakkında hayırlısı olsun canım ya ben bu kadar baskı altında olduğunu anlamamıştım. Baban... Allah sabır versin.

Ben de böyle düşünüyorum Sedom.Sınav geçsin,atanamasam da girip bir yerde çalışacağım.Askerliği bitsin.Maddi sıkıntısı da yok Allah'a şükür.Tek derdim zaman.:2::2:

Baban sinirlenebilir ama nasıl sana sınav öncesi kiyabilir ve o lafları söyleyebilir aklım almiyo canım . Emin ol neler geçiyor bu hayatta bu da geçecek sen sinavina odaklan atan ve babani haksiz cikar . Allah yardimcin olsun sinavin için .

Sağ ol arkadaşım,Allah razı olsun.:16:

Kusuruma bakma yazmak istedim 😭😭😭

Okudukça kendi babam hatta annm geldi gözümün önüne nikah yaptığımız halde imam nikahı olsun dememe babam kudurdun mu demişti :( kendisi ii örnek gbi 2. Karısı bar ve içince sayıyor digerlerini töbe yarabbim kendileri gbi görüyorlar insanları annem desem oda aynı babam gbi herkese içimi dışımı anlatır senin annen yine yanında cnm çok şanslısın anne çok önemli 4 yıllık evliyim hala çekiyorum evliliğime zarar veriolar sen okumussun ne güzel öğretmemsin ben işletme mezunu ana okulu okucaktım istemedi annm parası azmış die esimde calıştırmıo kıskanç onun elinde atalanıyorum evden kurtulsam die sakın evlenme git hayatını çalışarak kurtar ailene birini sokucaksun baban ileri geri konıuşçak inanmıcak esin san dicek sen ne yaptım böle kötü diecek ispatlamak için yırtıncaksın esin ailesi için hep ii konuscak kıskancaksın babam annem diyemiceksin lafı tıkıcak agzına çok seviyorlar önce cnm seni kurtarıcak oluyorlar aile vericek ama cabk unutuluyor herkes ailesini seciyor senin kimsen olmadıgı için yapa yanlız kalıosun 😭😭😭😭😭

Buğlem'im 👣 Eslem'im

İçim acıdı yazdıklarını okuyunca.Zaten alelacele evlenmek gibi bir niyetim yok şu aşamada,yaralarım çok taze.Rabbim utandırmasın,sana da yardım etsin inşallah.:16:

babaniz orucunu tutup iftarini da yapiyor mu? hic şüphe etmesin Allah kabul eder sanmaya devam etsin.

Evet,tutuyor.Valla onu Allah bilir ama yaptıkları hiçbir inanca yakışmıyor.

Sevdigim bi hocam sinava hazirlanirken (bende kpss ye hazirlaniyorum) "bu yolda sadece ders yetistirme calisma stresiniz olmayacak.birsuru engel cikabilir.cok zor gunler gecirebilirsiniz.evet zor ama bu engelleri sinavinizin onune engel koymayin.yanina koyun.o bi tarafta dursun,onunuzu kapatmasin demisti..
Ben bu surecte oyle yaptim.sende oyle yap.evet cok zor ama suandan onemli daha bisey varki sinavin...
Dualarinla sabrinla bu gunlerde gececektir insallah

Sağ olasın Durumaya.Bu yaşadığım en büyük engeldi sanırım.Atlatabilirsem ne ala...:ssz:

Geçecek Linkam elbet geçecek.Çok pişman olacak baban bu sözleri söylediği için.
Sabret canım arkadaşım sabret.

''Şüphesiz ki Allah, Sabredenlerle Beraberdir” (Bakara,153)

Dualarım seninle nur yüzlüm :16:

Allah razı olsun karamelim.:14: Rabbim utandırmasın ve hayırlı kapılar açsın bize.Çok yoruldum.

Geçen hafta bir konu açmıştım.Babamın sevgilimi öğrenmesi ile ilgili. (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730739) Detaylar burada yazıyor,tekrar anlatmayacağım.:31:

Öğrendiğinin 3.günü gayet de sakin konuştu benimle,sınav geçsin sonra bakarız duruma gibisinden.Ancak Ramazan'ın ilk gününden beri durumlar hepten berbat oldu.Orucun ilk günüydü ve koymuştu haliyle.Sofrada dalgın dalgın otururken kaşığı fırlattı ve ''Şerefsizliği rahat rahat yapamayacağın için böylesin değil mi ? '' dedi.:ssz: Sustum,mübarek sofranın hatrına.

O günden beri tek kelime etmedik.Ta ki yarım saat öncesine kadar.Ben laf yemeye alıştım ama anneme demediği laf kalmadı.''hep senin yüzünden,benim çocuklarım terbiyelidir,benim çocuklarım kötü bir şey yapmaz,al işte çocuğunu''dedi...Bunlar aklımda kalanlar çünkü şu an gerçekten iyi değilim ve ağlayarak yazıyorum.:14:

Defalarca yüzüme tükürdü.Telefonlarımı dinlemek için savcılığa dilekçe vermiş.Attığım her adımı takip etmek için işsiz güçsüz 3 arkadaşına haber vermiş.''Şerefimi iki paralık ettin sen ne haysiyetsiz,ne adi,ne yılışık bir insanmışsın.Ne değersizmişsin,hiç utanma duygun yokmuş,namusun yok mu senin ?'' diye bir sürü laf saydı.Bunlar şu an aklımda kalanlar...

Yapacak hiçbir şey yok biliyorum,sadece anlatmak istedim.
Yorumlari okumadim ama babaniz muhtemelen yine bir seyler duymus olmali..
Ya da kafasinda kurup duruyor.
Yoksa normal degil durup dururken boyle celallenmek.
Umarim hayirlisiyla atlatirsiniz.
Bir evde kendiniz icin olusan huzursuzluk kadar beter bir sey yok.

Yorumlari okumadim ama babaniz muhtemelen yine bir seyler duymus olmali..
Ya da kafasinda kurup duruyor.
Yoksa normal degil durup dururken boyle celallenmek.
Umarim hayirlisiyla atlatirsiniz.
Bir evde kendiniz icin olusan huzursuzluk kadar beter bir sey yok.

Valla yeni şeyler salladılar herhalde,toplamda 6 günlük görüşmeden böyle bir hayal dünyası çıkarıldıysa ortaya,fazlası da olur elbet.Muhakkak yeni bir şeyler olmuştur,haklısın.İnşallah,sağ olasın.:16:

Baban kesinlikle abartıyor yok artık ya insan evladına bu kadar zulmetmez
Kendisi geçken dört dörtlük müymüş??
Seni az çok tanıyoruz ve bu ithamlar kesinlikle sana hiç yakışmıyor...

Savcı kabul etmez öyle bir şeyi, mahkeme kararı lazım telefon kayıtları için
ve Türkiyedeki son olaylardan sonra iyice zorlaştı telefon dinleme kararı çıkarma; artık ağır ceza mahkemesi kararı gerekiyor

Bu günler geçer de
Sen asla babanın bu yaptıklarını unutamazsın :85::85:

Çok çok üzüldüm abla.
İnşallah hayırlısıyla atanırsın,Rabbim bu hayırlı gecelerin hatrına yar ve yardımcın olsun inşallah:16:

birtanem canım arkadaşım...
beterin beteri gelmişti benim başıma-biliyosun aynı evi bile paylaştığım insan müsveddeleri annemi arayıp 4 yıl üniversitede ne bok yediysem anlatmışlardı
İçinde doğrusu da var,abartısı da iftirası da.
Kadın şok olmuştu duyunca,zaten aramız kötü-zaten anlayışsız biri.Bi de 4 yıl ne umutlarla üniversiteye gönderdiği kızının çarşaf çarşaf aşk yaşamını dinliyo ondan nefret eden birilerinin yılan dilinden...
o zamanlar yaşadıklarım,inan senin yaşadıklarından farksızdı.
Sonra ne oldu?
duymadığım hakaret kalmadı. O "hevesli" ne ki,ben daha neler duydum ağzından.Söylediğim yalanlara inanmak için kurana el bastırmak istedi-ki o günden sonra dinin hayatımda bi yeri yok...
bi de nasıl farklı çerçevelerden bakıyoruz hayata,ben ki sevgilimi öpe seve mıncırırım,5 dakika elimi bıraksın yüzüm düşer gözüm dolar-böyle bir insanım.
Annem bas bas "nasıl öptürürsün kendiniii" diye bağırıp çağırdı-sanki ben saf salak,iki güzel lafa elletmişim kendimi gibi...aşağılayıcı tavırlar,hakaretler...
inan o günler geçmez sandım
gerçekten geçmez sandım!
bi de üniversite bitmiş-artık aynı evde yaşayacağız uzun süre :-S
başka şehirde iş bulma ümitlerim vardı-bu olaylardan sonra sıkıyönetim yapınca onlar da yattı
falaaaaaaan filan
ama sonra ne oldu?
bak,üstünden 11 ay geçti,herkes herşeyi unuttu
özellikle işe başladığım son 7 ayda konusu bile açılmadı şükür
bi tek ben geçen yıllık iznimde güneye gideceğimden bahsetttim,annem "bk gidersin" dedi:)
üniversitede hep gittiğimi söyledim "o zamanlar kırdığın cevizleri biliyorum" dedi.
O zaman açıldı konusu
ama yine de gideceğim :)

bi tanem
bu günler geçecek
gerçekten geçecek
benimki gibi dikdatör-dominat-kindar bir anneye sahipken bile geçti günler
zamanla herşey unutulur
sen bana güven!!

Babanı kesinlikle çok farklı şeyler söyleyerek doldurmuşlar.
Arkasından da bi güzel abi sana yakışır mı, senin şerefine laf getiriyo falan filan diye gazlamışlar.
Baban da seni değil onları dinliyor tabi ki.
Biliyorum söylemesi kolay ama sınavına odaklanman gerekiyor.
Yoksa bu sefer de yıl boyunca 'onunla gezdin tozdun da sınavı kazanamadın, harçlığını benden alıyosun' gibi laflara mazur kalabilirsin canım, Allah yardımcın olsun...

canım Allah yardımcın olsun suanda durumlar nasıl :ssz:

İşe gitti canım,gece vardiyesinde.:34:

Baban kesinlikle abartıyor yok artık ya insan evladına bu kadar zulmetmez
Kendisi geçken dört dörtlük müymüş??
Seni az çok tanıyoruz ve bu ithamlar kesinlikle sana hiç yakışmıyor...

Savcı kabul etmez öyle bir şeyi, mahkeme kararı lazım telefon kayıtları için
ve Türkiyedeki son olaylardan sonra iyice zorlaştı telefon dinleme kararı çıkarma; artık ağır ceza mahkemesi kararı gerekiyor

Bu günler geçer de
Sen asla babanın bu yaptıklarını unutamazsın :85::85:

Ben de kolay olmadığını biliyorum ama sağlam bir ağızdan duymak iyi geldi.Valla Lokum,inan hissizleşmiş moddayım.Unutma konusuna gelince de anca hafıza kaybı lazım.

Çok çok üzüldüm abla.
İnşallah hayırlısıyla atanırsın,Rabbim bu hayırlı gecelerin hatrına yar ve yardımcın olsun inşallah:16:

Sağ ol çılgın muzum....:16::16:
birtanem canım arkadaşım...
beterin beteri gelmişti benim başıma-biliyosun aynı evi bile paylaştığım insan müsveddeleri annemi arayıp 4 yıl üniversitede ne bok yediysem anlatmışlardı
İçinde doğrusu da var,abartısı da iftirası da.
Kadın şok olmuştu duyunca,zaten aramız kötü-zaten anlayışsız biri.Bi de 4 yıl ne umutlarla üniversiteye gönderdiği kızının çarşaf çarşaf aşk yaşamını dinliyo ondan nefret eden birilerinin yılan dilinden...
o zamanlar yaşadıklarım,inan senin yaşadıklarından farksızdı.
Sonra ne oldu?
duymadığım hakaret kalmadı. O "hevesli" ne ki,ben daha neler duydum ağzından.Söylediğim yalanlara inanmak için kurana el bastırmak istedi-ki o günden sonra dinin hayatımda bi yeri yok...
bi de nasıl farklı çerçevelerden bakıyoruz hayata,ben ki sevgilimi öpe seve mıncırırım,5 dakika elimi bıraksın yüzüm düşer gözüm dolar-böyle bir insanım.
Annem bas bas "nasıl öptürürsün kendiniii" diye bağırıp çağırdı-sanki ben saf salak,iki güzel lafa elletmişim kendimi gibi...aşağılayıcı tavırlar,hakaretler...
inan o günler geçmez sandım
gerçekten geçmez sandım!
bi de üniversite bitmiş-artık aynı evde yaşayacağız uzun süre :-S
başka şehirde iş bulma ümitlerim vardı-bu olaylardan sonra sıkıyönetim yapınca onlar da yattı
falaaaaaaan filan
ama sonra ne oldu?
bak,üstünden 11 ay geçti,herkes herşeyi unuttu
özellikle işe başladığım son 7 ayda konusu bile açılmadı şükür
bi tek ben geçen yıllık iznimde güneye gideceğimden bahsetttim,annem "bk gidersin" dedi:)
üniversitede hep gittiğimi söyledim "o zamanlar kırdığın cevizleri biliyorum" dedi.
O zaman açıldı konusu
ama yine de gideceğim :)

bi tanem
bu günler geçecek
gerçekten geçecek
benimki gibi dikdatör-dominat-kindar bir anneye sahipken bile geçti günler
zamanla herşey unutulur
sen bana güven!!

Bilmem mi ya...Aynı şeyleri şimdi ben yaşıyorum.Doğruyu söylesem de yaranamadım ki hiç.Aynı hakaretleri ben duyuyorum şimdi.Utanmaz,yoldan çıkmış vs...

Geçecek ama izi kalacak.:ssz:

Babanı kesinlikle çok farklı şeyler söyleyerek doldurmuşlar.
Arkasından da bi güzel abi sana yakışır mı, senin şerefine laf getiriyo falan filan diye gazlamışlar.
Baban da seni değil onları dinliyor tabi ki.
Biliyorum söylemesi kolay ama sınavına odaklanman gerekiyor.
Yoksa bu sefer de yıl boyunca 'onunla gezdin tozdun da sınavı kazanamadın, harçlığını benden alıyosun' gibi laflara mazur kalabilirsin canım, Allah yardımcın olsun...

Sağ olasın canım.Aynen dediğin gibi.:ssz:

Canım arkadaşım :43: senin arkandan abartarak anlatanlar şu mübarek ayda Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
Babadır falan dedim ama cidden abarttı artık baban. Kendine gelir umarım biran önce
Sana değil de elalemin adamına inanıyorsa kendi bilir
İnşallah düzelir her şey sınavına odaklan minik kuzum benim. geçecek her şey geçecek az kaldı.. :38:

Yinede baban o sevdacim ne olursa olsun.Simdilik kulaklarini tika heleki su 2-3 gunun cok kritik biliyorsun..Allahin izniyle h.sonu da atlat su kpssyi.Guzel bir puan alip atan.Sonra hic vakit kaybetmeden isteme nisan hop evlenin rahata kavusun canim.Hic takilma.

Canım arkadaşım :43: senin arkandan abartarak anlatanlar şu mübarek ayda Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
Babadır falan dedim ama cidden abarttı artık baban. Kendine gelir umarım biran önce
Sana değil de elalemin adamına inanıyorsa kendi bilir
İnşallah düzelir her şey sınavına odaklan minik kuzum benim. geçecek her şey geçecek az kaldı.. :38:

Amin Badişim.Allah bildiği gibi yapsın.Allah kalbine merhamet versin,yumuşaklık versin.İnşallah acının,sıkıntının son demleridir.Rabbim utandırmasın.:14:

Yinede baban o sevdacim ne olursa olsun.Simdilik kulaklarini tika heleki su 2-3 gunun cok kritik biliyorsun..Allahin izniyle h.sonu da atlat su kpssyi.Guzel bir puan alip atan.Sonra hic vakit kaybetmeden isteme nisan hop evlenin rahata kavusun canim.Hic takilma.

Kesinlikle canım.Yazdım zaten,dedikleri bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor.1 haftadır öyle şeyler söylüyor ki hissizleştim artık.:6::30: İnşallah atlatırım,sonrası Allah'ın izniyle gelir inşallah.

İşe gitti canım,gece vardiyesinde.:34:

Ben de kolay olmadığını biliyorum ama sağlam bir ağızdan duymak iyi geldi.Valla Lokum,inan hissizleşmiş moddayım.Unutma konusuna gelince de anca hafıza kaybı lazım.

Sağ ol çılgın muzum....:16::16:

Bilmem mi ya...Aynı şeyleri şimdi ben yaşıyorum.Doğruyu söylesem de yaranamadım ki hiç.Aynı hakaretleri ben duyuyorum şimdi.Utanmaz,yoldan çıkmış vs...

Geçecek ama izi kalacak.:ssz:

Sağ olasın canım.Aynen dediğin gibi.:ssz:

İnşaAllah hayırlısıyla atanırsın da belki baska bir sehirde yaşamaya başlarsın artık :26:

Geçen hafta bir konu açmıştım.Babamın sevgilimi öğrenmesi ile ilgili. (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730739) Detaylar burada yazıyor,tekrar anlatmayacağım.:31:

Öğrendiğinin 3.günü gayet de sakin konuştu benimle,sınav geçsin sonra bakarız duruma gibisinden.Ancak Ramazan'ın ilk gününden beri durumlar hepten berbat oldu.Orucun ilk günüydü ve koymuştu haliyle.Sofrada dalgın dalgın otururken kaşığı fırlattı ve ''Şerefsizliği rahat rahat yapamayacağın için böylesin değil mi ? '' dedi.:ssz: Sustum,mübarek sofranın hatrına.

O günden beri tek kelime etmedik.Ta ki yarım saat öncesine kadar.Ben laf yemeye alıştım ama anneme demediği laf kalmadı.''hep senin yüzünden,benim çocuklarım terbiyelidir,benim çocuklarım kötü bir şey yapmaz,al işte çocuğunu''dedi...Bunlar aklımda kalanlar çünkü şu an gerçekten iyi değilim ve ağlayarak yazıyorum.:14:

Defalarca yüzüme tükürdü.Telefonlarımı dinlemek için savcılığa dilekçe vermiş.Attığım her adımı takip etmek için işsiz güçsüz 3 arkadaşına haber vermiş.''Şerefimi iki paralık ettin sen ne haysiyetsiz,ne adi,ne yılışık bir insanmışsın.Ne değersizmişsin,hiç utanma duygun yokmuş,namusun yok mu senin ?'' diye bir sürü laf saydı.Bunlar şu an aklımda kalanlar...

Yapacak hiçbir şey yok biliyorum,sadece anlatmak istedim.

İnşallah bir an önce geçer Allah yardımcın olsun.
Babanın dolduruşa geldiği çok açık ama o çirkin iftiraları nasıl atmışlar yok kucak kucağa oturdu öpüştü vs. bu insanlarda hiç utanma kalmamış.
Peki babana anlattın mı doğrularını ne kadar zamandır tanıştığınızı çok az görüştüğünüzü ve asla böyle şeyler olmadığını ?

Anladigim kadariyla babanizin konusmalarina bakilirsa asil sinirlendigi sey bir sevgilinizin olmasindan ziyade bunu baskalarindan ogrenmis olmasi.

Verdigi tepkiler her ne kadar abartili ve cirkin olsa da kendi babami dusununce, denizde mayo giyince islak islak karnini usutceksin diyip annemi gonderip bikiniler aldiran hersey yerine gore diyen rahat biridir fakat benzer tepkiler verirdi sanirim.
Fazlasiyla merakli akrabalar veya gereksiz konusan birileri yanlis aktarir da babamla aram bozulur diye anneme konuyu citlatmasini soyledim.
Buna ragmen evde oyle bir gerilim var ki... arada ustu kapali oyle agir kelimeler soyluyor ki namusa kadar variyor, bu kisi benim yillardir tanidigim babam degil mi diye sasiriyorum...
Ben artik onlari hasta kabul ediyorum. Delirseydi yine boyle alttan alacaktim. Sevgili konusu olmadan once de dusunce farkindan oturu evden kovar gibi konusuyordu simdi beni her yerde ilk o savunuyor...

Demek istedigim, siz tum bunlari sahsiniza bir hakaret olarak algilamayin. Nedense bazi aileler bunu kabullenemiyor...
Kendi kurallari ve kontrolleri disinda gerceklesen her seyi utanc kaynagi olarak goruyorlar.
Hele ki laf hane disindan geldiyse daha da abartip bunu haysiyet konusu yapiyorlar. Onlarin algilayis bicimi bu, dolayisiyla verdikleri herturlu tepkide de hakli goruyorlar kendilerini.
Dusuncelerini tumden degistiremezsiniz belki fakat zamanla kabulleneceklerdir... iste o vakit baskalarinin agziyla sizi ve annenizi uzdugu icin bugunleri dusunup o da uzulecek.
Eger yaptiginiz seyin utanc duyulcak birsey olnadigina inaniyorsaniz basinizi da egmeyin ki suclu oldugunuza dair dusuncesi pekismesin.
Bir de ramazan ya... tum gun oruc onu sarstikca sizi dusunup ofkeleniyordur.
Olaylar buyumesin diye susuyorsunuz sanirim. Biraz kabullenmesi icin ona zaman verin fakat belki bir aksam iftardan sonra karsiniza alip ne olup bittigini 1.agizdan ogrenmesi icin sinavdan sonra aciklamayi dusundugunuzu, onun gonlunu oksayacak sekilde de rizasi olmadan zaten bir adim atmayacaginizi vs. Guzelce anlatirsaniz yine ilk basta cok tepki verse de agir konusaa da bir sure sonra daha cabuk yumusayacagini dusunuyorum.
Elbet bu gunler gecer... dilegim daha fazla uzamadan ve sizi uzmeden gecmesi... zor olsa da konuyu cok kisisellestirmeden icinizi ferah tutmaya calisin.

Back
X