Bu Günlerde Olacak Şey Mi?? Akıl Verin

Sahsen ben gitmem kimsenin gekmesinide istemem dogurucm ti ustu yatalak hasta degilim ya kocam yardim eder kocasi yokmu kendini tehlikeye atma hamile hamile

Görumcen gitsin .
Kafaya takılacak bir durum göremedim. Böyle bi zaman ve durumda gelemem dersinz sorulursa.
Eşi yanında ise kimseye gerek zaten yok aslında.

Dogum yapinca yatalak hasta olunmuyor yaa ne kadar abartiyorsunuz.evde kal diye tvlerde bas bas bagiriyorlar anlamiyormusunuz siz.

Katılıyorum. Tamam insan bir düşünür belki gitsem mi diye ama elti dediğin dış kapının dış mandalı oluyor. Asıl eltiden önce kadına yardım etmesi gereken onca insan varken ( en önemlisi de kocasıyken) eltinin vicdan yapıp burada konu açması o onca insanın insanlığını sorgulatır bana. Asıl onlar vicdansız. Üstelik hamile birinin bunları düşünmesi diğerlerinin 2 kat vicdansız olduğunu gösterir. Biri doğum yapacaksa diğeri de hamile yani.

Doğum izni var.
Eltinizin eşinin işyerinde ne kadarsa artık.
Bir de yıllık izninden kullansa bir hafta.
İki haftaya yakın olur.
Toparlanır o vakitte az çok.
Benim normal zamanda bile kalacak kimsem yoktu.
Eşime dedim kimseye güvenmiyorum sen de güvenme.
Yıllık izninden al.
Doğum izniyle beraber üç hafta aldı yaklaşık.
Ben zor toparlaniyorum çünkü..
En iyisi oldu.
Başkasının yanında rahat da edemiyor zaten insan.
Hamile olduğunuz için bu iş size zaten düşmez vicdan yapmayın.

Son düzenleme:
Belki de karı koca konuşup anlaşmışlardır da adam izin alacaktır. Eğer böyle bir durum varsa ve kimsenin haberi yoksa... E elenn1 böyle bir durum var mı?

Görümcenin işgüzarlığı işte. Elti zaten bir talepte bulunmamış. Ben bu konudaki elti olsam asla böyle bir sey isteyip baska hamile bir kadinin ve bebeginin sorumluluklarını alamazdım. En kotu ihtimalle evim bir sure süpürülmesin, temizlenmesin, kendi hazirlayip dolaba attiğım yemekleri yiyelim ama kimsenin vebalini almiyim. Kocam da biraz sıksın kendini bi ise yarasın. 2 kisi gayet rahat organize olabilirler. Bu donemde isverenler de izin konusunda destek olurlar, olmalilar.

Yazık kıza, sanki normal bir zamanmış gibi psikolojik baskı yapıyorlar. En az 10 gün gidecekmis de, yemegini yapacakmis, cocuga bakacakmis o arada evi de silip supurse eline yapismazmis. ee koca ne yapiyor o arada?

Son düzenleme:
"Vicdan" in yazilisini öğrendik mesajınızda.
Ben kelime yazılışlarına çok dikkat ederim ama sanırım konu sahibi "vijdan" yazınca öyle yazmışım.
Neyse düzelttim sayenizde.

Belki de karı koca konuşup anlaşmışlardır da adam izin alacaktır. Eğer böyle bir durum varsa ve kimsenin haberi yoksa... E elenn1 böyle bir durum var mı?
yazılan tüm yorumlara cevap vermesemde hepsini tek tek okuyorum kızlar hepinzn yorumları için teşekkürler, canm soruya gelirsek öyle bi durum olduğunu düşünmüyorum zira görümcem dediğm gbi bni arayıp konuştuğu gibi eltimide arayıp konuşmuştur eltim eğer hayır istemiyorum kimseyi demiş olsaydı bu illa bna yansıtılır,hissettirilirdi.bu yemek gönderme konusu kafama yattı ama mesafemiz çok uzak mecburen internetten alışveriş yapıp gönderecem.Eltimle konuşmaya da karar verdm durumu anlatmk gönül kırmamak için.Ramazan kolisi ayarlayıp yanına bebek içn hediyeyide koydukmu tamam bence..?

Bence de. Hem böylece vicdanın da ( bugün bu kelimeyi çok yazdım ya ) rahat eder. Koli ve bebek hediyesi dışında bir şey yapma sakın. Yemek yapmayı da boş ver. Çok meraklıysa görümce yapsın yemeği. Sen iyice dinlen evinde güzelce. Hamileyken dışarı çıkmak çok riskli.

"Vicdan" in yazilisini öğrendik mesajınızda.
Ben kelime yazılışlarına çok dikkat ederim ama sanırım konu sahibi "vijdan" yazınca öyle yazmışım.
Neyse düzelttim sayenizde.
yazım yanlışı için bu posta neredeyse 3-5 tane yorum gelmiştir ama sanal ortamda telde hızlıca gerek kısaltarak yazıp geçiyoruz çokda önemsemiyorm açıkçası diksiyon düzgn oldktn snra önemi kalmıyo kısaltrak yada ufak tefk yanlş yaparak yazmanın Peki bunları da yazarken yanlışlar yapmam ??

vicdanımı rahatlatmama vesile olduğnz için sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…