Kızlar merhaba,uzun zamndır burayı takip ediyorum sırf bu zamanlarda girdiğim gereksiz stresden kurtulup akıl almak için buraya kayıt oldum..Konuya giriyorum direk..
4 Aylık Hamileyim ve 21 yaşındayım,
Eltim bu ayın 29'unda sezeryan doğum yapıyor ve 2. çocuğu 1.si şuan 2 yaşında..Şimdiye kadar eşimin ailesi tarafından bir sıkıntı yaşamadım ama ben normal zamanda bile gidip biyerde yatılı kalmakdan veyahut evime yatılı gelinmesinden hoşlanan biri değilim kaldı ki bu zamanda bu salgın varken.(1 aydır evden çıkmıyorum asla)Eltimin Ailesi şehir dışında diye onlar gelemiyor.Bir yandan düşünüyorum gidip ona yardımcı olmam gerekiyor yanına gitmesem vijdanen sıkıntı çekerim bi derdim sıkıntım yok onla ama 4 aylık hamileyim kendimi riske atmak istemiyorum çnki gidersem biliyorum ki kimse gelip beni arabayla almayacak toplu taşımayla gidixem ve mesafe uzak gerçekten.Orda eltime yardımcı olacak 2 aile var akrabaları ama onlarla iyi anlaşmıyor yani eltime gelip kalmaları eltim için hiç iyi değil lohusa haliyle ağlatırlar kadını öyle diyim.Yeni doğum yapan ve bir çocğu 2 yaşında olan derdinz skntnız olmadığı birine ihtiyacı olduğnu bildği halde bu zamanda gidip kalırmydnz ? lütfn şmdi beni yarglamayn bende gidip kalmak istemiyorum ama ihtiyacı var biliyorum.Ve şöylede bişey ekliyeyim,kendisi bana gel kal demedi bu huyumu biliyor çnki sevmediğimi,görümcem arayıp söylüyo bna gidip kal yardmcı ol diye ben eltmle knuşmadm yni bu konuyu...İnanın bi yandan içimdn dua ediyorm inşAllah 28-29 sokağa çıkma yasağı olurda bi bahanem olur gitmemem için ama diğer yansan böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.Siz ne yaprdnz ?
Eltini arayıp durumu izah et o zamangörümcem bunu bana söylediyse eltime de söylemiştir x'le konuştum yanına gelmesiniçin die..Yani bekler benden illaki
Katılıyorum. Tamam insan bir düşünür belki gitsem mi diye ama elti dediğin dış kapının dış mandalı oluyor. Asıl eltiden önce kadına yardım etmesi gereken onca insan varken ( en önemlisi de kocasıyken) eltinin vicdan yapıp burada konu açması o onca insanın insanlığını sorgulatır bana. Asıl onlar vicdansız. Üstelik hamile birinin bunları düşünmesi diğerlerinin 2 kat vicdansız olduğunu gösterir. Biri doğum yapacaksa diğeri de hamile yani.Insanlık öldü mü, vicdan, empati diyenlere aldırmayın, çok şey yazardım da neyse. Bu konuyu doktorunuza bir sorun bakalım o nasıl tepki verecek?
Yapabileceğiniz tek sey kendi evinizde onlara yemek hazırlamak. Eltinin annesi, kayinvalidesi ya da akrabası izin almak için başvurmalı. Alamiyorlarsa, kayniniz destek olacak. 4 4lük yemek, temizlik beklemeyecekler ya da kendileri yapacaklar. Siz yardıma çağrılacak son kişi bile değilsiniz saçmalamayın.
Belki de karı koca konuşup anlaşmışlardır da adam izin alacaktır. Eğer böyle bir durum varsa ve kimsenin haberi yoksa...Doğum izni var.
Eltinizin eşinin işyerinde ne kadarsa artık.
Bir de yıllık izninden kullansa bir hafta.
İki haftaya yakın olur.
Toparlanır o vakitte az çok.
Benim normal zamanda bile kalacak kimsem yoktu.
Eşime dedim kimseye güvenmiyorum sen de güvenme.
Yıllık izninden al.
Doğum izniyle beraber üç hafta aldı yaklaşık.
Ben zor toparlaniyorum çünkü..
En iyisi oldu.
Başkasının yanında rahat da edemiyor zaten insan.
Hamile olduğunuz için bu iş size zaten düşmez vijdan yapmayın.
Katılıyorum. Tamam insan bir düşünür belki gitsem mi diye ama elti dediğin dış kapının dış mandalı oluyor. Asıl eltiden önce kadına yardım etmesi gereken onca insan varken ( en önemlisi de kocasıyken) eltinin vicdan yapıp burada konu açması o onca insanın insanlığını sorgulatır bana. Asıl onlar vicdansız. Üstelik hamile birinin bunları düşünmesi diğerlerinin 2 kat vicdansız olduğunu gösterir. Biri doğum yapacaksa diğeri de hamile yani.
"Vicdan" in yazilisini öğrendik mesajınızda.Katılıyorum. Tamam insan bir düşünür belki gitsem mi diye ama elti dediğin dış kapının dış mandalı oluyor. Asıl eltiden önce kadına yardım etmesi gereken onca insan varken ( en önemlisi de kocasıyken) eltinin vicdan yapıp burada konu açması o onca insanın insanlığını sorgulatır bana. Asıl onlar vicdansız. Üstelik hamile birinin bunları düşünmesi diğerlerinin 2 kat vicdansız olduğunu gösterir. Biri doğum yapacaksa diğeri de hamile yani.
Bizim ülkede bizi bizden çok düşünen (!) akrabalarımız olduğu için belki bu konuda da o güzel fikirlerini (!) kendi aralarında paylaşıp münakaşa etmişlerdir.Yani o da var.
Boşu boşuna kritik yapmayalım burda. :)
yazılan tüm yorumlara cevap vermesemde hepsini tek tek okuyorum kızlar hepinzn yorumları için teşekkürler, canm soruya gelirsek öyle bi durum olduğunu düşünmüyorum zira görümcem dediğm gbi bni arayıp konuştuğu gibi eltimide arayıp konuşmuştur eltim eğer hayır istemiyorum kimseyi demiş olsaydı bu illa bna yansıtılır,hissettirilirdi.bu yemek gönderme konusu kafama yattı ama mesafemiz çok uzak mecburen internetten alışveriş yapıp gönderecem.Eltimle konuşmaya da karar verdm durumu anlatmk gönül kırmamak için.Ramazan kolisi ayarlayıp yanına bebek içn hediyeyide koydukmu tamam bence..?
Bence de. Hem böylece vicdanın da ( bugün bu kelimeyi çok yazdım yayazılan tüm yorumlara cevap vermesemde hepsini tek tek okuyorum kızlar hepinzn yorumları için teşekkürler, canm soruya gelirsek öyle bi durum olduğunu düşünmüyorum zira görümcem dediğm gbi bni arayıp konuştuğu gibi eltimide arayıp konuşmuştur eltim eğer hayır istemiyorum kimseyi demiş olsaydı bu illa bna yansıtılır,hissettirilirdi.bu yemek gönderme konusu kafama yattı ama mesafemiz çok uzak mecburen internetten alışveriş yapıp gönderecem.Eltimle konuşmaya da karar verdm durumu anlatmk gönül kırmamak için.Ramazan kolisi ayarlayıp yanına bebek içn hediyeyide koydukmu tamam bence..?
yazım yanlışı için bu posta neredeyse 3-5 tane yorum gelmiştir ama sanal ortamda telde hızlıca gerek kısaltarak yazıp geçiyoruz çokda önemsemiyorm açıkçası diksiyon düzgn oldktn snra önemi kalmıyo kısaltrak yada ufak tefk yanlş yaparak yazmanın"Vicdan" in yazilisini öğrendik mesajınızda.
Ben kelime yazılışlarına çok dikkat ederim ama sanırım konu sahibi "vijdan" yazınca öyle yazmışım.
Neyse düzelttim sayenizde.
vicdanımı rahatlatmama vesile olduğnz için sağolunBence de. Hem böylece vicdanın da ( bugün bu kelimeyi çok yazdım ya) rahat eder. Koli ve bebek hediyesi dışında bir şey yapma sakın. Yemek yapmayı da boş ver. Çok meraklıysa görümce yapsın yemeğini. Sen iyice dinlen evinde güzelce. Hamileyken dışarı çıkmak çok riskli.
Görümcen gitsin o zaman. Çok biliyor kendisi ne yapıp edip gitsin.görümcem bunu bana söylediyse eltime de söylemiştir x'le konuştum yanına gelmesiniçin die..Yani bekler benden illaki
Önemli değil.vicdanımı rahatlatmama vesile olduğnz için sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?