Bu Günlerde Olacak Şey Mi?? Akıl Verin

Peki şöyle bir önerim olsa?
1 haftayı rahat kurtaracak kadar hazır yemek gönderin, ister dondursun ister konserve olarak saklasın. Eşi işten dönerken arabayla sizin evden alır ne olacak.

Zaten salgın dönemindeyiz evinizdeki diğer erzaklardan da takviye yapın.

- 1 tepsi börek (dondurulabilir)
- bol bol top köfte, mantı
- Hazır Menemen içi, karnıvarık vb.
- Hazır pişmiş kavanozda çorbalar vb.

Hayır duasını bol bol alırsınız, o kadar işi rahatlar ki

Daha bugün bu konu ile ilgili bu forumda hazır açılmış konu var cevapları inceleyin

ama öylede aynı şey oluck canm ha ben gitmişm ha onlr gelmş,bide mesafe uzak ben sancaktepedeym onlar bağcılarda istnbuldysanız mesafeyi bilrsniz,onlarn bna gelmesi daha zor doğumu orda yapıcak
En azından otobüs muhabbeti olmaz çok zorda kalmış bence yardım et daha 4 ay önce doğum yaptım ikinci çocuk inanılmaz zor geldi eşim yardımcı annemde yakınında oturuyo ona rağmen çok berbat bi hastalığa düştüm vertigo oluyorum sürekli inan 2,5 ay yataktan çok zor çıktım bebek kolikti rezil oldum şuan annem gelemiyo yine zorlanıyorum ihtiyacı olcağına eminim

Oturup eve gitmeniz anlamsız sizin de bebeğiniz var. Uğraşırsınız bir de akrabalardan laf yedeğinizle kalırsınız.

Uzaktan yemek desteği yapın yaptığınız yardım görünsün hem de riske girmeyin.

Şu salginda isteyen istediğini beklesin. O gorumcenizde çok uzuluyorsa kendi gelsin. Hemde İstanbul gibi bir yerdesiniz. Kendinizi düşünüyorsanız bebeğinizi düşünün eltiyi değil. Kocası düşünsün bir zahmet sizin kadar

Evet iyilik ve empati var
Ama herşeyinde bir zamanı var. Şuan insanların markete gitmemesi gerekiyor. Ardakadaş toplu taşımadan bahsediyor. Kaldıki kendiside hamile, yol kendisine veya bebeğine birşey olsa, hastanelik olursa diyelim. Onun vebali kime?
Kendimi veya karnımdaki bebeği riske atacaksam ona iyilik değil de en iyi ihtimalle saflık denir.
Doğum yapacak olan kadın olağanüstü bir durumda değil, 9 aydır biliyor doğum yapacağını. Mutlaka çaresini düşünmüştür. Zaten eltiden öyle bir talebi olmamış, elti niye kendine bukadar dert ediyor?
Ama içinde bulunduğumuz durum fazlasıyla olağanüstü bir durumdur, bilirsiniz.
Herkesin annesi-babası yanında değil veya sağ değil, onlar nasıl bakıyorsa oda baksın bebeklerine.
Ha evet kızım 2 çocuk üst üste yapmayı akıl edebiliyorsa bakmayıda akıl etsin bir zahmet. Annesi olarak ben ona biryere kadar destek olabilirim. Bende 2 doğum yaptım annem çok destek oldu ama 7/24 başımı beklemedi. Öyle bir mecburiyetide yok zaten.

Yorumlarınız çok hoşuma gitti ve çok makul konusmussunuz. Ve evet burda gerçekten çocuk doğurana garip bu muamele yapıyorlar. Hani bı insanın bebek doğurmak için dört dörtlük mükemmel bı hayatinin herşeyi önceden ince ince ayarlamış olmasını bekliyolar. Herkesi yargilamakta üstümüze yok gerçekten. Bu olağan dışı bişey sonuçta bı insanın doğumunda yardıma ihtiyacı olması çok garipsenecek bişey değil. Bunu konu sahibi şuan üstlenmese bile..

canm bende aynen böyle düşünüyorum içimden zerre gelmiyo gitmek ama hem sezeryan hem 2 yaşında çocuk ve yanında yardımcı olck kmse olmayınca ister istemez vijdan olaya giriyor.
Sen kendi evinde onun çocuğuna bak kocası yada yaşı gencse kaynanası gidip gelip baksın sen karnindakini düşün

Siz çok alakasızınız yalnız. Sıralama yaparsak ilgilenmesi gereken kişi bebeğin babası. Babalık izni diye bir şey yok. Karı koca birlikte bakamayacaklarsa neden iki çocuk yapmışlar? Sonra eltinizin kendi ailesi gelir. Hiç anlaşabileceği biri yoksa bu eltinizin sorunu. Sonra kayınvalide-görümce gelir. Siz bu sıralamada en aşağıdasınız yani.

Bu kadar insanın seferber olmasına aslında hiç gerek yok. Bakabileceklerini inanmıyorlarsa ikinci çocuğu yapmasalardı. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Hele görümcenizin yaptığı çok çirkin. Çok düşünüyorsa kendisi gitsin, kimseyi yönlendirmesin. Ayrıca eltiniz sizi arayıp gel bile dememiş.

Benim ilk cocugum sezeryandi kendim baktım ikinci sezeryandi kendim baktım bir gün yardım eden olmadı, çocuklarımın aralarinda 4yas var mecbur kalırsa insan iyi kötü bakar Allah kolaylık versin

Evet herşeyi ince ince düşünüp öyle çocuk sahibi olmalı.
Bilinçli annelik bunu gerektirir, tam olarak neresi size tuhaf geldi anlayamadım.
Elimizde olmayan durumlar tabiki herzaman olabilir, evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Hepsi mümkündür. Ama yine sorumluluk anne-babadadır. Başka kimsede değil.

2 yaşındaki çocuga bakmayı teklif edin ve bakın ama hastaneye gitme olayı çok riskli ben olsam gitmezdim

Neden yardım edebilecek tek kişi eltisi? Bu çocukların babası yok mu? Babalık izni alıp bakamıyor mu çocuklarına? Orda iki aile daha varmış anlaşamıyor olmaları eltinin sorunu madem olağandışı koşullar ve ihtiyacı var dişini sıksın biraz.

Bana sormamışsınız ama cevap vereyim kız evladım var evet derim. Bir kere çok az yaş farkıyla iki çocuk sahibi olmak çok büyük bir sorumluluk. İki kere düşünülmesi gereken bir konu. Ben cesaret edemediğimden yapamıyorum, ailemden, kayınvalidemlerden ayrı şehirdeyim. Eşim ev işi olsun, çocuk bakımı olsun her zaman yardım eder ama olur da eşim yanımda olamaz o zaman iki küçük çocukla ne yaparım diye cesaret edemiyorum. Kızımın büyümesini bekliyorum. Bir tane çocuğu alır her yere gidersin ama böyle bir durumda evde birinin büyük çocukla ilgilenmesi şart. Her ihtimali düşünüp gebelik planlaması yapmak zor olmasa gerek. O yüzden aynı durumda kızım olsaydı madem yaptı tabiki kendisi baksın derim. Hayır neden herkes birinin çocuğuna bakmak zorunda gibi davranılıyor anlamıyorum. İçinden gelir tamam ama çocuğa bakmak zorunluluğu sadece anne babaya ait. Empati demişsiniz ben kendi çocuğuma kendim baktım hani benim çocuğum ya, gelmek isteyen geldi ama kimseden gelsin diye bir beklentim olmadı.

Siz hayatı tek düze katı kurallarınizla yaşayabilirsiniz. Bazı vicdan merhamet sahibi insanlar birbirlerinin yanında olmayi tercih ediyolar.

Yorumları şaşkınlıkla okudum.
Bu kadar asıp kesen insanlar ya hiç doğum yapmamıştır ya da doğumları çok kolay geçmiştir.
İnsanların kaç çocuk doğuracağına sizler karışamazsınız. Kaldı ki o kadıncağız da arayıp gel bana bak dememiş, burdan saydırmanın alemi yok. Kimse böyle günler geçireceğimizi öngöremezdi, yoksa o da başka türlü planlamıştır bugünleri eminim.
İki sezaryen oldum,ilkinde hastanede dimdik yürüyebilirken ikincisinde on beş gün kendi başıma yatıp kalkmadım. Eğer yanımda kimse olmasaydı evdeki evladım perişan olurdu sanırım.
Konu sahibi, eltinizle aranız iyiymiş.
Yanına gidip kalmayabilirsiniz ama en azından insanlık namına, bir hafta yetecek kadar yiyecek şeyler hazırlayabilirsiniz. Diğer çocuğu da küçükmüş, çok zor günler bekliyor eltinizi. Destek olmakta fayda var. Siz de hamileymişsiniz gelecek günler neler getirir bilinmez.

canm çok araştırdm baktm ama kızı-gelini doğum yapınca şehir dışına çıkmak keyfi olarak sayılıp izin verilmiyomuş..Bende böyle düşünce çıkmazına girdim işte.
Yakın arkadasımda hamıle 33 haftalık annesi kronik hasta valilik ızın verdi. Geldı kadın yeni Bı hafta oluyor. Gelebilir kayınvalıden iz

Oncelikle bebeginizi sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin Rabbim . Düşüncem gitmemenizden yana , özel bir durum var ve sizin de özel bir durumunuz var , doğum zamanı, çocuğunu size birakabilecek gibilerse olabilir , onun dışında birkac tencere yemek yapıp gonderebilirsiniz , inanin sizin hayatınız ve bebeğinizin hayatı herkesten daha değerli. Karnimdaki 5 aylik yavrumu kaybettiğim zaman anladim ki kimse için fedakarlık yapmaya gerek yokmus ben bir kahraman degilmisim baskalarinin addettiği gibi

Bildiğim kadarıyla hastanede gün içinde doğum yapınca aksama hemen taburcu ediyorlar. Refakatcı kabul etmiyorlar. Doktor eve gelip kontrol ediyor hastasını.
Ben olsam yardım ederdim. Gidip bir kaç gün kalıp dönebilirsiniz. Etlinizin eşi 2 yaşındaki çocuğa bakar siz de etlinizle ve yeni doğan bebekle ilgilenebilirsiniz.

Bir de şöyle birsey var. Evet dokuz ay önce eltiniz böyle bir durumda doğum yapacağını bilemezdi ama bu olaylar çıkınca beklenen bir durumdu şehir değiştirme yasağı sokağa çıkma yasağı gibi şeyler. Ailesi kendi annesi kayinvalidesi bu süreci doğum yapacak kızlarının yanında gecirebilirlerdi erkenden gelebilirlerdi. Yada şuan valilikten özel izin talep edebilirler. Olum kadar doğum da özel bir durum şanslarını deneyebilirler.
Bazı arkadaşlar onlar da ailesinin annesinin kıymetlisi kendi kızınız gibi düşünün yardım edin demis. Siz de ailenizin kıymetlisisiniz o zaman. Annenizin gönlü olur mu bu yaptiginiza. Anne kayinvalide görümce eş dururken kimse sizden beklentiye girmesin. Kıymetsiz can mı var yahu. Hamile halinizle minibüse bineceksiniz. Bu sizin için risk olduğu kadar eltiniz için de risk hem. En iyisi sizin her şartta evinizde kalmanız. Belki yemek yardımi yaparsınız kapınızdan alırlar yemekleri. Ama evden çıkmayın sakın.
Ayrıca gorumcenizin yaptığı çok hadsizce. Giden değil, gidilen değil ne münasebet size git demesi.

Dogum yasam.eltimden yardim beklemem yani.Eş+anne+kayinvalide en olmadi görümce belki ama elti degil yani.Acip bi telefon yaninda olmayı cok isterdim ama durumlar malum de.Toplu tasimaya binecek durumda da degilsin.Hersey yolunda ve düzgün olsa elbet gider bi ucundan tutardın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…