En azından otobüs muhabbeti olmaz çok zorda kalmış bence yardım et daha 4 ay önce doğum yaptım ikinci çocuk inanılmaz zor geldi eşim yardımcı annemde yakınında oturuyo ona rağmen çok berbat bi hastalığa düştüm vertigo oluyorum sürekli inan 2,5 ay yataktan çok zor çıktım bebek kolikti rezil oldum şuan annem gelemiyo yine zorlanıyorum ihtiyacı olcağına eminimama öylede aynı şey oluck canm ha ben gitmişm ha onlr gelmş,bide mesafe uzak ben sancaktepedeym onlar bağcılarda istnbuldysanız mesafeyi bilrsniz,onlarn bna gelmesi daha zor doğumu orda yapıcak
Kimse kimseye çocuğunu baktırmıyor. Yeni doğum yapmış bir kadının birkaç gün yardıma ihtiyacı var.
Koşullar olağanüstü ve ne yazık ki yardım edebilecek tek kişi eltisi.
Benzer bir durumu yaşasanız, kızınız doğum yaptığında karantinadan dolayı yanında olamasanız, sezeryanlı haliyle ve iki yaşındaki bebeğiyle "madem yaptı, baksın kendisi" der misiniz diye soruyorum.
O kadın da birinin kızı, kıymetlisi.
Elbette konu sahibi gitmek zorunda değil ama iyilik ve empati diye de bir şey var bu dünyada.
Bu kadar keskin olmamak lazım diye düşünüyorum, ara çözümler mutlaka vardır.
Duyar falan kasmıyorum.
Olağandışı koşullarda yardıma ihtiyacı olan bir kadın var. Biz bu kadının neden ikinci kez anne olduğunu sorgulama hakkına sahip değiliz. Kadın, cinayet işlemedi sonuçta. Neden suçlu muamelesi yapıyorsunuz?
Siz yardım etmeyebilirsiniz. Ama konu sahibi eltiden ziyade "arkadaşım" diyor.
Kızınız günün birinde benzer bir durumu yaşarsa yine aynı düşüncede olur muydunuz? Biraz empati lütfen.
Sen kendi evinde onun çocuğuna bak kocası yada yaşı gencse kaynanası gidip gelip baksın sen karnindakini düşüncanm bende aynen böyle düşünüyorum içimden zerre gelmiyo gitmek ama hem sezeryan hem 2 yaşında çocuk ve yanında yardımcı olck kmse olmayınca ister istemez vijdan olaya giriyor.
Benim ilk cocugum sezeryandi kendim baktım ikinci sezeryandi kendim baktım bir gün yardım eden olmadı, çocuklarımın aralarinda 4yas var mecbur kalırsa insan iyi kötü bakar Allah kolaylık versin9ay öncede amann ikinciyide yapayım beraber büyüsünler, arkadaş olurlar. Hem annem, kv, eltim gelip beni bakar diye düşündüyse otursun şimdi 2 bebeğinede baksın.
Boşuna duyar kasıyorsunuz.
Virüs olmasa bile gitmezdim bakmaya. Gider hastanede ziyaret ederdim birtek. Şuan tabii onuda yapmazdım.
Yorumlarınız çok hoşuma gitti ve çok makul konusmussunuz. Ve evet burda gerçekten çocuk doğurana garip bu muamele yapıyorlar. Hani bı insanın bebek doğurmak için dört dörtlük mükemmel bı hayatinin herşeyi önceden ince ince ayarlamış olmasını bekliyolar. Herkesi yargilamakta üstümüze yok gerçekten. Bu olağan dışı bişey sonuçta bı insanın doğumunda yardıma ihtiyacı olması çok garipsenecek bişey değil. Bunu konu sahibi şuan üstlenmese bile..
Kimse kimseye çocuğunu baktırmıyor. Yeni doğum yapmış bir kadının birkaç gün yardıma ihtiyacı var.
Koşullar olağanüstü ve ne yazık ki yardım edebilecek tek kişi eltisi.
Benzer bir durumu yaşasanız, kızınız doğum yaptığında karantinadan dolayı yanında olamasanız, sezeryanlı haliyle ve iki yaşındaki bebeğiyle "madem yaptı, baksın kendisi" der misiniz diye soruyorum.
O kadın da birinin kızı, kıymetlisi.
Elbette konu sahibi gitmek zorunda değil ama iyilik ve empati diye de bir şey var bu dünyada.
Bu kadar keskin olmamak lazım diye düşünüyorum, ara çözümler mutlaka vardır.
Evet herşeyi ince ince düşünüp öyle çocuk sahibi olmalı.
Bilinçli annelik bunu gerektirir, tam olarak neresi size tuhaf geldi anlayamadım.
Elimizde olmayan durumlar tabiki herzaman olabilir, evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Hepsi mümkündür. Ama yine sorumluluk anne-babadadır. Başka kimsede değil.
Yakın arkadasımda hamıle 33 haftalık annesi kronik hasta valilik ızın verdi. Geldı kadın yeni Bı hafta oluyor. Gelebilir kayınvalıden izcanm çok araştırdm baktm ama kızı-gelini doğum yapınca şehir dışına çıkmak keyfi olarak sayılıp izin verilmiyomuş..Bende böyle düşünce çıkmazına girdim işte.
canm hepsi şehir dışında ve yasaklar var diye bana düşmüştü aslında.Ona elti gibi değil arkadaş gibi yaklaşıyorm onyızden gidip gitmeme konusunda kararsz kalmştm.mecbur yanlz kalıckgitmemeye karar verdm zira kalbimi rahatlatayım derken nefessiz kalıp bebeğime zarar vermek mantıklı
O zaman siz evinizde bir süre misafir edecektiniz yani su durum olmasa gidin toplu taşımayla gideceğm diyorsunuz, eside çalışıyor aslında kadına üzüldüm , insallah atlatir hemen ayaklanır. Biri yanında olsaydi iyidi. Ozel izinle gelinebiliyor diye biliyorum. Genç kiz kardesi yok mu yardimci olabilecek deneseler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?