Bu günü asla unutmayacağım..

Öncelikle boşanma sürecinde size kolaylıklar diliyorum.
2,5 yaş normal şartlarda da çocuklar için çok kolay geçmeyen bir yaş dönemi,
çünkü kişiliğin geliştiği zamanlar.
Şu anda yaşanan ağlama krizlerinde eşinizle yaşanan tatsızlıkların payını tam olarak tespit etmek mümkün olmadığından size tavsiyem geçmişte yaşananları düşünerek moralinizi daha fazla bozmayın.
Oğlunuzun henüz kişiliği tam oturmadığı için,
bu davranışından,huy haline dönüşmeden biraz çabayla vazgeçirmek mümkün.
Açıkcası oğlunuzu hiç görmeden,akran ve yetişkin iletişimini gözlemlemeden uzaktan size özel yorum yapmam biraz zor.
Size öncelikle üç kitap tavsiye edeceğim.
Fotoğraflarını da yüklüyorum.
Önceliği Denemediğim Yol Kalmadı adlı kitaba verin
Sonra Ey Travma Bizden Uzak Dur.
Sonra Çocuğunuza Kulak Verin.

Konuş Ki Dinlesin,Dinle Ki Konuşsun diye
bir kitap var onu da alabilirsiniz,harikadır.

Bu durumlara verebileceğim genel geçer tavsiyeler ise şunlar:
Fiziksel teması arttırın,kriz anlarında çocuğunuza yoğun bir şefkat duygusuyla sıkıca sarılın,bu temasla çocuğunuzun bedeninde oksitosin hormonu salgılanır.
Bu hormon hem yatışmasına,hem de yaşamı boyunca duygularını yönetmesini sağlayan sinirsel iletişim araçlarını kullanmayı öğretir.
Çocuğunuz var gücüyle tepinip sizi ittirse bile onu sıkıca tutmaya devam edin.
*Ağlamak gerilimi boşaltmasını sağlar.
Şiddetli dalga geçtikten sonra dikkatini başka yöne çekin.

2.Kum ve suyun yatıştırıcı gücünden yararlanın.
Oyun hamuru,parmak boyası da benzer etkiyi yapar.

3.Daire şeklinde kestiğiniz kartonlara değişik duygu ifadeleri çizin.
Bu yaş içln mutlu,üzgün,şaşkın ve ağlayan yüz yeterli olur.
Daireleri dondurma çubuklarına veya pipetlere yapıştırıp çomak kukla yapın.
Kuklaları duygular hakkında konuşturun birlikte.
Bu kukla ne hissediyor?
Neden öyle hissediyor?
Ne olmuş acaba?
Hadi biz de yüzümüzü ona benzetelim.(taklit)
Sen ne hissettin?
Niye böyle hissediyorsun?
Ayna karşısında yapalım bir de.
(Küçük el aynası çocukların hoşuna gider)

4.El ve parmak kuklaları edinin ve onlarla oynayın.

5.Havalar ısındı,bol bol doğa yürüyüşüne çıkarın çocuğunuzu.
Birlikte yaprak ve taş toplayın,ağaçları inceleyin,toprağa çıplak ayakla basın.

6.Mümkünse haftada 2,tercihen 3 gün,
günde 2 saat oyun grubuna başlatın.

7.Yine mümkünse oyun terapisi uygulayan bir çocuk psikoloğundan destek alın.

Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Desteğe ihtiyacınız olursa buradayım.
Sağlıkla ve sevgiyle büyütün evladınızı.

Eklentiler

• IMG_0774.webp
    IMG_0774.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_0786.webp
    IMG_0786.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_1575.webp
    IMG_1575.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 24
Pedagog yardımı alın biz ne desek boş çocuğunuzun kişiliğini tarzını bilemeyiz daha kötü olabilir her kafadan bir ses çıkar burdan

Öncelikle boşanma sürecinde size kolaylıklar diliyorum.
2,5 yaş normal şartlarda da çocuklar için çok kolay geçmeyen bir yaş dönemi,
çünkü kişiliğin geliştiği zamanlar.
Şu anda yaşanan ağlama krizlerinde eşinizle yaşanan tatsızlıkların payını tam olarak tespit etmek mümkün olmadığından size tavsiyem geçmişte yaşananları düşünerek moralinizi daha fazla bozmayın.
Oğlunuzun henüz kişiliği tam oturmadığı için,
bu davranışından,huy haline dönüşmeden biraz çabayla vazgeçirmek mümkün.
Açıkcası oğlunuzu hiç görmeden,akran ve yetişkin iletişimini gözlemlemeden uzaktan size özel yorum yapmam biraz zor.
Size öncelikle üç kitap tavsiye edeceğim.
Fotoğraflarını da yüklüyorum.
Önceliği Denemediğim Yol Kalmadı adlı kitaba verin
Sonra Ey Travma Bizden Uzak Dur.
Sonra Çocuğunuza Kulak Verin.

Konuş Ki Dinlesin,Dinle Ki Konuşsun diye
bir kitap var onu da alabilirsiniz,harikadır.

Bu durumlara verebileceğim genel geçer tavsiyeler ise şunlar:
Fiziksel teması arttırın,kriz anlarında çocuğunuza yoğun bir şefkat duygusuyla sıkıca sarılın,bu temasla çocuğunuzun bedeninde oksitosin hormonu salgılanır.
Bu hormon hem yatışmasına,hem de yaşamı boyunca duygularını yönetmesini sağlayan sinirsel iletişim araçlarını kullanmayı öğretir.
Çocuğunuz var gücüyle tepinip sizi ittirse bile onu sıkıca tutmaya devam edin.
*Ağlamak gerilimi boşaltmasını sağlar.
Şiddetli dalga geçtikten sonra dikkatini başka yöne çekin.

2.Kum ve suyun yatıştırıcı gücünden yararlanın.
Oyun hamuru,parmak boyası da benzer etkiyi yapar.

3.Daire şeklinde kestiğiniz kartonlara değişik duygu ifadeleri çizin.
Bu yaş içln mutlu,üzgün,şaşkın ve ağlayan yüz yeterli olur.
Daireleri dondurma çubuklarına veya pipetlere yapıştırıp çomak kukla yapın.
Kuklaları duygular hakkında konuşturun birlikte.
Bu kukla ne hissediyor?
Neden öyle hissediyor?
Ne olmuş acaba?
Hadi biz de yüzümüzü ona benzetelim.(taklit)
Sen ne hissettin?
Niye böyle hissediyorsun?
Ayna karşısında yapalım bir de.
(Küçük el aynası çocukların hoşuna gider)

4.El ve parmak kuklaları edinin ve onlarla oynayın.

5.Havalar ısındı,bol bol doğa yürüyüşüne çıkarın çocuğunuzu.
Birlikte yaprak ve taş toplayın,ağaçları inceleyin,toprağa çıplak ayakla basın.

6.Mümkünse haftada 2,tercihen 3 gün,
günde 2 saat oyun grubuna başlatın.

7.Yine mümkünse oyun terapisi uygulayan bir çocuk psikoloğundan destek alın.

Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Desteğe ihtiyacınız olursa buradayım.
Sağlıkla ve sevgiyle büyütün evladınızı.
Çok teşekkür ederim, ben de sizi bekliyordum... 😁.. Dediklerinizi aynen uygulayacağım, kitapları da mutlaka okuyacağım... Umarım oğlumun sinirleri daha fazla yıpranmadan üstesinden gelebilirim bu durumun..

acil pedagog desteği alın yoksa ilerde çok büyük sorunlara yol açar.çok geçmiş olsun.

Eğer durumunuz el veriyorsa bir pedagog ile gorusmenizi oneririm🙏.. kıyamam... Gerçekten olan çocuğa oluyor.. insallah kısa sürede atlatır yavrum

İyi akşamlar hanımlar... Boşanma aşamasındayım, şiddet sonucu karakolluk olmuştuk, darp raporu falan almıştım... Konu bu değil, yani aslında bundan dolayı oğlumla başedememem... 2.5 yaşında oğlum var, oğlumun yanında bana vurduğu için oğlum o an krize girmişti bağırıyordu sürekli diğer odadan bizi görüyordu çünkü.. Öncesinde de birçok kez bu şahsın bağırmalarına, kavgalarına şahit olduğu için,bağırıp, çağırıp krize girmeyi huy edindi oğlum.. İstediği bi şey olmayınca hiç susmadan bağırıyor artık o anda istediği şeyi yapsan da kabul etmiyor.. Az önce yine bi kriz anı geçirdi ve ben artık dayanamayıp ağladım da öyle sustu, sakinleşti... Ben bugünü asla unutmayacağım, oğluma öz babasının yaptığını görüyor musunuz, oğlumu bu hale getirdi...bundan sonra nasıl bir yol izlemem lazım, bu bağırmaları oğluma nasıl unutturabilir, bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum..
Bu konularda uzman biri olarak söylüyorum psikolojik danışmanlık yapıyorum. Bu yaştaki çocuğa psikolojik danışmanlık yapılmaz fakat oyun terapisi çok iyi olur. Fakat bundan daha iyi ise yarayan şey sızın sevginiz. Bağırma zamanlarında sarılıp kucaklayarak ben buradayım iyiyim bak diye sakinleştirici şeyler söyleyin. Ve bir anda geçmesini beklemeyin bu durum en az 6 ay devam edebilir

Bu konularda uzman biri olarak söylüyorum psikolojik danışmanlık yapıyorum. Bu yaştaki çocuğa psikolojik danışmanlık yapılmaz fakat oyun terapisi çok iyi olur. Fakat bundan daha iyi ise yarayan şey sızın sevginiz. Bağırma zamanlarında sarılıp kucaklayarak ben buradayım iyiyim bak diye sakinleştirici şeyler söyleyin. Ve bir anda geçmesini beklemeyin bu durum en az 6 ay devam edebilir
sarılmaları yapıyorum genelde okumuştum çünkü sarılmak gerekir diye, ama dediğim gibi asla sakinleşmiyor,evet belki sabırsız davranıyorum ama bu durum beni çok üzüyor.. Öneriniz için teşekkür ederim..

susmaması öfke patlamasından. Çocuğunuzun kendini bağırarak rahatlatmasına izin verin. Hatta sizin sakin Tavrınızdan dolayı bagırma şiddetini daha da fazla artırabilir. Siz sabırlı olun. Eğer ağladığı zaman herşeyi yaparsanız büyüdüğü zaman çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sizin bu huyunuzu öğrenir herşeyi bağırarak yaptırmaya kalkar. Biraz zaman verin hem çocuğunuza hem de kendinize. Bu geçiçi bir dönem sizin sabırlı olmanız çok önemli

ilerde de sorun olmaması için bence bi destek alın. babasından dolayı ilerde bir sorun yaşamasın.

Unutsun diye elimden geleni yapıyorum ama dediğim gibi huy edindi.. Artık en ufak istemediği bi şeyde bağırıyor.
Ilk 6 yil cok onemli, unutmasi cok zor terapiyle toparlar. Cocuk psikologu, ozellikle travma tecrubesi olana goturmeniz faydali olacaktir. Kendinizi de ihmal etmeyin.Acisi sonradan cikiyor.

çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm sizin adınıza, keşke olaylar bu noktaya gelmeseydi nasıl böyle canavar oluyor bu adamlar anlamış değilim, kaç yıllık evlisiniz çalışıyor musunuz

Back
X