Bu haberi gördüğümden beri hüngür hüngür ağlayasım var.

Bu böyle gider. Gençlere kötü örnek diye dizilerde alkol, sigara sansürlenir, ama şiddet aynı hızla devam
Dikkat edin, bir 93‐99 (yanlış hesap bagdattan dönsün) nesli gelecek, onların ergenliği kurtlar vadisine falan denk geldi, evlere senlik.
Her perşembe akşamları evde polat ona buna sıktı, biri cıktı racon kesmedi kafa kesti falan.

Bu çocukların beslenecekleri adam gibi bir kaynak yok.
Ellerinde telefon, kendi gibilerle vakit geçirmece.
Başlarında ana-baba yok, ahlaki değerleri öğretsin,
Eğitim sistemi bozuk, hoşlarına gidecekleri, ilgilerini çekecek bir sanata, enstrümana, kitap okumaya yönlendirme hak getire..
Bu kadar yokun icinde az bile bunların sayısı.

2 gün önce sokak ortasında ağızlarında sigara, bağıra çağıra küfreden liseli tayfaya denk geldim.
Emekli amcalar gibi müdahale ettim.
Bir tanesi diklenecek oldu, bak hic deneme bence, yok yere rezil olma diye tiktim lafi agzina.
Oh mis. Içim soğudu.
Normalde yapmam, yapandan da hoşlanmam ama ne normal ki artık?

Suç hembabasında hem annesinde birde kızlarını kayırmış bunların terbiyesini verememiş, ilgilenmezsen böyle olur, çocukların duygusal dünyalarıyla ilgili değiller,
Kızlar kimlerle arkadaş, kimlerle sevgili
Boş bırakmaya gelmez

insan çocuk doğurduguna pişman olurmu
ben oluyorum bunlar yuzunden.
besleyecegim buyutecegim uykusuz kalacagim
disimden tirnagimdan arttirarak mis kokulu saclarina zarar vermesin diye en iyi sampuani alacagim saclarini tararken cani yanmasin diye kendimi yiyecegim
okula yollayacagim okusun vatana millete hayirli evlat olsun diye sonra iki tane kenar mahalle o.pusu gelecek kizimi boyle yerden yere suruyecek hemi o saclarindan tutarak

Kesinlikle aynı fikirdeyim...

Sanki yerden bitiyor gençlik. Çoğunuz yeni nesil dediklerinizin annesi olacak yaştasınız.

Cok zor.
4 kere bir şeyler yazmaya başladım, 4 kere 3 ten fazla paragraf yazıp sildim.
Çocuk yetiştirmek kısmı öyle bir birbirine girdi ki artık her şey yanlış geliyor.
Anam babam usulü olmasın, çocukları da anlayalım, birey olarak davranalım, koşulsuz sevelim ve daha bir sürü şeyin dezavantajları da var. Her şeyden önce dengeyi bulamıyoruz.
Çocuklara verecek bir şeyimiz yok çoğu zaman.
Neyi nasıl anlatacağımızı bilmiyoruz, içgüdülerimizi cok okuyup cok ona buna bakmaktan askiya aldik.

Bazen diyorum ki, boşver her şeyi.
Bayaga dön eskiye, başlarım pedagojisine bilmem nesine, ne olur? En kötü ben de öyle yetişmedim mi?
Ölmedik ya, yaşıyoruz.
Sarpa sarıp ne yapacağını bilmeden debelenecegine taklit et ananı babanı.
Ama işte razı gelmiyor aklim sonra.
Daha iyisini yapabilirsin diyor.
Yapamadiysam elimde patlayacak, ergenlikte görürüz artık :)

Aynı şey erkek kardeşimin başına geldi lisede serseri grup sınıfta buna durup dururken gelip sataşmışlar ağır küfür vs etmişler bizimkide artık sinirden kızmış dönmüş arkasını giderken biri x arkana bak diye bağırmış bi dönmüş yumruğu çakmış çocuk ailemi aramışlar acilden öğretmen dahi koridorda yok sonradan bizim ki o an bayılmış kalmış her yer kan öğretmenler görüp arabalarıyla götürmüşler. Babam mahkemeye verdi çocuğun yüzü tanınmaz haldeydi burnu berbattı her yerı 4 yerinden kırıldı yan yattı bi sene amelıyat olamadı şu an mahkemeyle uğraşıyoruz okuldan atıldı bu sonuncu olayıydı diye. Utanmada yok ailesiyle geliyor san ki mala girmişler cümbür cemaat gülüyorlar ediyorlar biz de maddi manevi tazminat davası açtık ameliyat yeni oldu ki bilirsiniz bi burun olmuş 25 bin biz de 10 bine özelde yaptırdık faturasını sunduk utanmadan bizim durumumuz yok çalışmıyorum ödeyemem bir şey bir de utanmadan bu ne ne parası istiyorlar diye konuşuyorlar. Sen gel başkasına zarar ver durup dururken sonra cart curt. Sahte darp rağoru dahi almışlar hakim desen karşı tarafa oğlum küfür etti mi sana ondan mı vurdum demez mi çıldırdık.

Ebeveynler istediği kadar uğraşsın bir de dış etken faktörü var. Valla sırf bu sebepten gerçekten klişe olacak ama ben bu dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum.
Allah bütün anne babalara sabır versin.
Eskilerin yöntemleri bu dönemlerde işe yaramaz ne yazık ki. Çevre anne baba kadar önemli. O imkana da herkes sahip değil maalesef.

Kim ne derse desin benim gözlemlediğim bizim coğrafyada şu şiddet potansiyeli hep çok daha yüksek. Bunun temel sebebi ailedeki yetiştirme tarzı ve sonra başı boş bırakılması çocukların. Bir cok ebeveyn çocuk yetiştirmenin sorumluluğunu taşıyamıyor. Sonradan toplum olarak çekiyoruz

Çocuk nasıl yetiştirilir diye bir kitap yok

Size bir şey söyleyim mi?O dayak yiyen çocukların ailesi olsam, olacakları düşünemiyorum.. Çok ciddiyim.. Videoyu izleyemedim.İzlesem uyuyamam.Sevimsiz şeyler.Bunlar ıslah olmaz.Topluma bela bunlar.Benim çocuğum öyle dayak yiyecek, ben o görüntüleri izleyeceğim ve sadece hukuktan medet umacagim öyle mi?Hayır bilsem adalet gereken cezayı kesecek eyvallah ama işte yaptıkları yanlarına kâr kalmış.Kendi başlarını yesinler

Erkek adamsin kavga edersin diye yetiştiriliyor erkekler. Yazık kardesinizin ne suçu var oysa. Hakim de hafifletici sebep vermek için yer aramış. Hele o sahte daro raporunu veren doktora diyecek hicbir seyim yok

bende ilk bu çocukları yetiştiren anne ve babaya odaklanmak lazım diye düşündüm çünkü çocuk yetiştirmek öyle her babayiğidin harcı değil buda bunun kanıtı ailesi ne ki çocuklarından ne beklensin..

Anne baba var,anne baba var.Eşkıya yetiştirmişler resmen nereye gidiyor Ülkemiz Allah sonumuzu hayır etsin.

Kimse kusura bakmasin o kızın babası alacak eline bir eşek değneği. Çalacak dayağı . Başlarım kadina siddete. Bunlar hak ediyor dövülen kız daha 12 yaşındaymış.

Nush ile uslanmayani etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanin hakkı kotektir.

Çocuk nasıl yetiştirilir diye bir kitap yok

Okuyan olur mu sizce? Ya da okuduğunu tam olarak anlayan?

Okumaktan aciz bir toplumuz. En basit işi bile okuyup öğrenelim yerine birine yaptırmayı tercih ediyoruz.

Her gün insanlarla uğraşıyorum, borcunuz bulunmamaktadır mesajı geldi diye benim nasıl borcum olur diye üstüme saldıran insanlar var. Bakın iki kelimeyi okuyup anlayamamış.

İşte bu tipler öğretmen en ufak bağırdığında psikolojim bozuldu öğretmen üzerimde baskı yapıyor diye şikayete koşanlar

Bu kızlarla birebir aynı çok çocuk gördüm
Aileler zannettiğiniz gibi ah vah biz nasıl çocuk yetiştirmişiz demiyor
İyi yapmışsın kızım eline sağlık diyor
Bu kızlardan birisinin dedesinin açıklamasını okudunuz mu?
Eğer dövülen kızın babası kapıya gelseydi silahla vuracaktım demiş
Sizce bu adamın yetiştirdiği anne baba ne ki çocuk ne olsun

Ben burada bir konu açmıştım. Görümcemin çocukları çok kabağı saygısız terbiyesiz birisi de hırka mı aldı gitti gelmedi diye herkes beni taşlamıştı. bir hırkanın hesabını mı yapıyorsun? Bencilsin egoistsin.
Onlar çocuk nasıl böyle konuşursun diye. Tarif ederken serseri faln demiştim. Ama şimdi bakıyorum herkes bu kızların ailesini suçluyor.
Ben hep derim iş ailede biter.

İş ailede başlar öncelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…