Bu hastalığı olan veya yakınında olan duyan birileri varmı bi akıl versin lütfen :(

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.567
298
merhabalar, hanımlar direk konuya giricem.. biraz uzun olabilir kusura bakmayın lütfen bi okuyunda destek olun

geçen hafta pazar günü sabah uyandım gayet normal herzamanki yaşantım içindeydim. akşam saat 9 gibi salonda annemlerle konuşuyodum. bi anda çok kötü midem bulanmaya başladı ve gözlerim karardı başım çok şiddettli döndü. önceleride başım dönerdi ama ilk defa bu kadar şiddetli oldu. ben kusmak için dışarı çıktım mide bulantım yüzünden. mutfaga gidim bi su içim belki düzelirim dedim annemlere hiçbişi demedim o ara kötü oldum falan diye. mutfaga gittim ve elime bardagı aldım gerisi hatırlamıyorum. mutfakta halı da yok. fayansa düşmüşüm başım o günden beri şiş. ambulans falan geldi işte beni götürdüler hastaneye. 2 serum yedim. bazı testler yapıldı herhangi bi anormallik gözükmedi. demir anemisi var bende. doktor demir ilacı ve agrı kesici yazdı yolladı neyden bayıldım noldu bidaha olacakmı hiç bişi söylemedi bile..

neyse ben ilaçları kullanmaya başladım o hafta perşembe gününe kadar dışarı falan çıkamadım ilaçlarımı kullandım dinlendim. yine ayaga kalktıgımda falan baş agrılarım dönmelerim hafif hafif devam ediyordu hep annem kolumdaydı evin içinde. perşembe günü iyi hissettim kendimi baya rahatladım okula falan gittim geldim. geçti sandım ben sevindim. cuma günü oldu haydaa sabah uyandım yine feci baş dönmelerim başladı. öğlen sağlık ocagına gittim doktora anlattım olanları. muayene etti. vertigo olabilir dedi. kesin bişi söylemedi. iç kulaktaki kristaller yerinden oynuyormuş. vertigo ilacı yazdı kullanıyorum onu şimdi, pazartesine kadar geçmezse nörolojiye ve kulak burun bogaza gözük bi falan dedi. içiyorum ilacı bakim pek bi değişiklik yok ama canım çok sıkıldı. gerçekten zor bi durum sürekli baş dönmesi hali bi agırlık ve korku var üstümde bi daha bayılcam diye çevresinde böyle bişi yaşıyan varmı acaba merak ediyorum. yada vertigo olan. eger vertigoysam sürekli bu ilaçları kullanmam mı gerekecek tedavisi varmı ?? finallerim geliyor okula gidemiyorum ders çalışamıyorum off teşekkürlerr okudugunuz için

merhaba cnm.

çalıştığım iş yerinde birnin annesi birinin de gelini o hastalık onlarda da

halsizlik falan la başlamış anlayamadılar hastaneye gidene kadar.ama bildiğim sürekli bi

çözümü yok sanırım belli egzersizleri varmış ilaçda pek bi fayda etmiomuş.çok geçmiş

olsun iyi bi doktora görün derim ben belkide değildir.

benim de yakın çevremde yok ama sadece bildiğim zaman zaman atakları oluyor. ve atak olmadan önce hissediyormuşun. bu durumda yapacağın şeyleri doktor söyler mutlaka. çok geçmiş olsun

Canım geçmiş olsun, konunun okuyunca çok üzüldüm. Allahım acil şifalar versin inşallah.

Tatlım daha sen yazmadan direkt vertigo diye şüphelendim, yakın bi arkadaşım da yaşadı. Ne yazıkki tedavisi yok diye biliyorum ama egzersizleri ile tamamen kurtulan insanlar var.

Hatta teşhis koyulursa çok iyi bir doktor önerebilirim, benim arkadaşımı o kurtardı. Bir iki hareket yaptırdı ve o günden beri (2 yıldan fazla oldu) çok iyi hatta uçağa bile biniyor. Ki onunki çok şiddetliydi, yataktan kalkamadı, yattığı yerde kusuyordu. Hastaneye götürürken kendini kontrol edemiyordu, sadece hareketsiz kalmaya çalışıyordu ama boş boş da bakıyordu. Sanki başka bir boyutta yaşıyordu. Oooy çok kötüydü, ama sen bayılmışsın, bu da vertigoyla bağlantılı mı bilemiycem. Arkadaşım hiç baygınlık yaşamadı, ama o erkek, bünyesi daha güçlü olabilir tabi. İri de biraz
Sen kuş kadar çıtı pıtı bişisin Allah şifa versin canım...

canım annemde de vertigo vardı ama ilaç kullanımı ve egzersizle atlattı
şuan sürekli dinlenmeye bak ve hemen bir nöroloji uzmanına git bekleme

Anlattıklarına bakılırsa vertigo.
Bende vertigoluyum.

Kbbye mutlaka git.
Fakat norolojiye de gitmeni oneririm.

arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ederim sağolunn fikirleriniz için

canım sende çoook sağoll yüzümü güldürdün bu halde pazartesi falan teşhis tam konuldugunda senden doktor ismi isteyebilirim canım aklımdaa teşekkür ettim

benim tanıdığım birkaç vertigolu insan var, dönem dönem oluyor atakları. aşırı kitap okumak, toplu ulaşım araçları fln tetikliyor. o ilaçlar sürekli kullanılmıyor diye biliyorum.

benim eşimde vertigolu canım basının döneceğini hissettiigi an ilacını alıyor rahatlıyor çok sinir bozucu bi hastalık seni çok ii anlıyorum am sen bi nöroloji dr. git

Okurken gülümsedim istemsiz..Benim en son hamileliğin 4.ayında nüksetmişti.O zamandan beri sesi soluğu çıkmıyo :) Ve doktor ilaç falan da verememişti.Dinlenerek atlatım.Ama 5 gün yattım.Sürekli yanıbaşımda leğen vardı.çünkü kalkarken ve tekrar uzanmaya çalışırken korkunç bir baş dönmesi oluyodu,ardından kusma.Oo baş dönmesi tarifi imaknsız bir olay.Sanki beynin çalkalanıyo,vakumlanıyo,gözlerini açamıyosun korkudan..Ben hiç nürologa gitmedim.Cahilce belki ama korktum.Ama siz gidin.Geçmiş olsun.

canım abimin hastalığı.
bu dokttorlar nasıl tahmin edemiyor acilde arkadaş. ani baş dönmesi diyince benim aklıma hemen geliyor onların nasıl gelmiyor. abim 25er gün aralıklarla 4 kere atak geçirdi. 4. de anladılar! ataklar gelince hastayı 10 gün sersemletiyor. biraz sabretmeliisin.
abim şu an çok iyi en önemli sebebi stres ve ani hareketler denizde derine dalma arabayla tepeye tırmanma falan vviraj miraj basınçtan dolayı. ataklar sırasında yatakta uykunda dönmen bile başını döndürür kusturur.!
şu anda hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorsun ama geçecek. hem bi de bayılmışsın ağır geçmiş. sabret canım geçmiş olsun. iyi bi nöroloğa ya da kbbye git. internette var egzersizleri ama doktorun yaptırması gerek sana sürekli ilacı da yok diye biliyorum vertigoysa çok yaygın bi hastalık korkma :)
bi de bayılma olayı olmaz diye biliyorum o yüzden nöroloğa git kesinlikle :)

Son düzenleme:

aa 10 gün falan sersemletiyor olmasına sevindim galiba :) çünkü yarın 1 hafta olcak ve hiç geçmeyecekmiş gibi hissedip korkuyodum önerilerine dikkat edicem canım çok teşekkür ederim detaylar için. abinize de Allah sağlık sıhhat versin inşallah..

abimin işle ilgili sorunları vardı işten ayrılınca her şey normale döndü. zamanla ataklar da seyrekleşiyormuş. ne demek sağol canım hepimize inşallah :)

daha 2 ay önce teyzem vertigo oldu.
kristalleri yerine getiriyolar bazı hareketlerle ve de ilaçlarını kullanıp stresten uzak durmalısın..
tek başına dışarı çıkma..

canım çok geçmiş olsunnn , bende geçen sene yaşadım o illet hastalıgı yaşamayan bilemez ,bende galiba çk stresli bir dönemde ilk defa yakalanmıştım , anlıyamadım ilk hafta ayga kalktıgımda mide bulantısı ve baş dönmesi şiddetli dönüyordu hertaraf, ve doktora ğitiğimde kansızlıktan oldugunu söylemişti ama yeterli gelmedi bu sonuçbana yıllalrdır kansızlıgım vardı ve ilk defa oluyordu iyi bir kbb uzmanına gittiğimde vertiğo dedi iç kulaktan gelen bir sıkıntıdan dolayı ortaya çıkmış , duyu testleri denge hareketleri sonucunda ilaç verdi ve 10 ğün sonra geçti ,önemli olan erken teşhis, yıllarcada sürebiliyormuş geç kalınan tedavilerde, bence uzman bir kbb doktoruna bir gözükün , ve geçicek emin ol . Geçmiş olsun....

Daha ilk cümlenden baş dönmesi yaşadığını anladım maalesef çünkü aynı dönemleri ben de geçirdim..
Bu yıl 3.yılım benimki daha ciddi, meniere, ama zamanla atakları daha hafif geçireceksin sadece şimdi bünyeni güçlü tutmaya çalış.

O verdikleri ilaçları ben içmiyorum çünkü vertigo ilacı diye bir şey yok, hiçbiri de dönmeyi geçirmiyor sadece sen hareketlerine dikkat ederek atağın geçmesini bekleyeceksin o kadar. Zaten kanıtlanmamış haplar onlar, Acıbademde profesör söylemişti.

Malesef bir kere yakalandın mı süründürüyor bu hastalık, lodos çıkar haydiii döner, özel döneme girersin haydii 2 sallan. Arada kafasına göre gelir atak yataga düşersin. Ama alışırsın. Ne yapalım. Umarım seninki pozisyoneldir. İyi bir doktora görün, işitme testi yaptır, nörolojiye git en son elindekilerle kbbye, tavsiye edebileceğim doktorlar var çünkü ben yaklaşık bi 10doktor gezdim.

canıım çok sağol daha tam teşhis konulmadı yarın gidicem hastaneye bakalım ne çıkacak.. bu hastalık bi andamı oluyor anlamadıgım nokta bu.. daha öncede hafif baş dönmelerim olurdu ama bu bi anda böyle oldu ve 1 haftadır da toparlanamıyorum doğru düzgün o yüzden şaşırdım ve anlam veremiyorum çok zor bi durum gerçekten atak gelecek diye stres olur dururum artık eger vertigoysam bekleyip görelim bakalım

annem yillardir yuksek tansiyon hastasi, bunun sonucu olarak vertigo teshisi koydular. doktor tedavisi yok dedi. bir ara cok cok kotuydu. yatakta sagdan sola donemiyordu. simdi daha iyi, ama disari tek cikmiyor, cunku arabalar falan olunca basi donup dusuyor.

kolayliklar dilerim, umarim seninki gecicidir.

Çok geçmiş olsun dayimda vardı stresten yorgunluktan olmuştu sanirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…