- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
Uzun zamandır kk yı takip ediyorum fakat üye değildim.dün bu başlığı görünce üye olmaya karar verdim çünkü bana geçen sene yaşadıklarımı hatırlattın ve yardımcı olmak istedim....
Aynı senin gibi normal bir günümde oldu herşey....hayatımda herşey yoluna girmeye başlamıştı.yeni bir ilişkim başlamıştı ve çok mutluydum/mutluyum(bu ayrıntıyı verme sebebim herşeyin normal olduğunu söylemen)
Herşey çok normal gözüküyor ama değilmiş maalesef.içine attığın yada kısa süre önce yaşadigin bir olay vertigo ya bahane olmus...
Vertigo bir hastalik degil.bas dönmesinin ingilizcesi.ilaci tedavisi yok.başinin dönüp kusman ise atak diye nitelendirilen evreler.vertigo sadece başlayacak olan bir hastalığın ilk adımı.meniere ms vs....
Ne zamanki vertigo bir hastalığı başlatır ancak ozaman bir tedavi uygulanabilir.her hastalıkta olduğu gibi bunun da kaynağı stres.seni üzecek olan şeylerden uzak durman lazim atak geçirmemek içın...
Doktor değilim ama inan bana bu konu hakkında epey bilgi sahibi olabilecek kadar hastanede yattim.....
Cok uzun oldu kusura bakmaacil şifalar diliyorum.merak ettiğin şeyler olursa cevaplarim....
Nörolojiye yönlendirilmen çok normal mutlaka ilaçli ve ilaçsiz mr çekinmen lazim ve daha bir sürü tetkikler yapilmasi lazim.epilepsi diye korkma çünkü onunda tedavisi var ama bu vertigo denen şeyin sonuna doktorlar kocaman bir soru isareti koyuyorlar acaba ne olacak bizde sizin gibi bekliyoruz der gibi...
Özel hastanede de yattim devlet hastanesinde de yattim vitamin destek yapildi sadece serumla beslendim çünkü minicik bir ilaci ıçmek içın bile içtığim bir yudum suyu kusuyordum.50 kiloydum bir haftada 3 kilo verdim düşün halimi.özelde iyı olamayinca tip fakultesine gittim ve nöroloji servisinde yattim.kbb cilerde kontrol ettiler beni surekli.nöroloji servisinde gördüğüm 1 haftalik kortizon tedavisi ayakta durabilmemi tek basima yurüyebilmemi bayilmamami ve yemek yiyebilmemi sağladi.artik yataktan deprem oluyo diye firlamiyordum.
Demem o ki beni kendime getiren tek sey kortizon oldu.ancak bir surü tetkikte yapildi tabiki ve 6 ayda bir mr çektirmem gerekiyor.şu an oldukça iyiyim.tek tavsiyem stres yapmaman gerektiği olur.ve bu belirsizliği kafana takmamalisin normal hayatina dönebilmek için.
Cok tesekkür derim Rabbim sana da acil şıfalar versin.....iyi olacaksin merak etme ve bu vertigo yu bu kadar takma kafana...
Hatta sana komik bir şey söyleyeyimhastanede yatarken prof doç yar doç ve asistanlri hstalari ziyaret ederler ya.prof benim dosyama bakip kızım sen kaç yaşındasınki burda yatıyosun dedi.sonrada oturdu yanıma nazardandır nazardan dır kalkarsin bir kaç güne ayağa merak etme dedi e dedim vertigo diyosunuz bana hemde o dosyada birsurü hastalik var karşisinda da soru işaretleri var dedim.bizde bilmiyoruz işte doktorlarda herşeyi bilemezki dedi
Bende nazardir dedim durmadim üstündeböylesi daha çok ışime geldi yoksa öteki türlü kafayi yemek an meselesi
Kesin nazardir canim koskoca prof dedi bunu yanibende 23 yaşındayım bardağın hep boş tarafından bakardım ama artık dolu tarfından bakıyorum....
Şu 1 aylık hastane tecrübesi dönüm noktam oldu...ve içinı dertle değil aşk ve sevgiyle doldur
Kafaya taktığın kadar ciddi bişey olmadiğını görceksinsağlıklı günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?