Bu hastalık evliliğe engel mi sizce?

Arkadaşımın öyle bir yapısı vardı hiçte acayip bir durum değil bence sağlığını etkilemiyorsa sorun edilecek birşey olmazdı benim için.

Hastalik mi yapisal farklilik mi?
Buna bir karar vermek lazim

Ablamin eski esi 6 parmakliydi. Cocuklari da 6 parmakli.

Sorun mu? Degil.

Bu sekilde bir seyse problem yok. Ama ilerde hareketlerini kisitlayacaksa ne bileyim nefes almasini guclestirecekse ve irsiyse dogacak cocuklar acisindan degerlendirmek lazim.

Garantisi yok. Ya evlendiği kişi de başka bir hastalık olsa. Hastalığa göre değil ahlakına göre hareket etsin. Ahlakı karakteri düzgünse birde seviyorsa niye olmasın. Daha geçen gün gördüm. 1 senelik evli çiftten erkek kaza sonucu 2 ayak 1 kol kaybediyor. Şuanda 20 senelik evliler. Eşi televizyonda eşimi Allah için çok seviyorum bu benim imtihanım dedi. Hayatta her an her şey olabilir. Önemli olan şey hayırlısı olsun. Ablanız seviyorsa mantığına uygunsa olmaması için bir şey yok bence

Böyle düşünmek bence çok yanlış herkes engelli adayıdır kaldı ki bu kişide bir engel yok ablanız bu şekilde kabul etmedi ama Allah korusun yarın öbür gün daha büyük bir olaydan sonra kendisi daha kötü bir duruma geldi o zamanda kimse onu istemesin mi bile bile lades desin demiyorum ama Adama senin bu rahatsızlığından dolayı bu iş olmaz demek ne derece doğru bilemiyorum kişiliği insanlığı düzgün olsun da varsın kaburgası eğri olsun şu zamanda bu daha önemli

Ya aynj sorun ablanda olsaydi ve sevdigi kisi bu sepepten onu yarı yolda birakmazdi ben ne asklara şahit oldum esini sırtında taşıyan ve bu sorunu bildigi halde evlenen bu birazda ablanizn adama olan hislerinin ağırlığıyla ilgili umarim hayirlisi olur ablaniz için

Bir tanıdığımız da göğsü içeri doğruydu,şimdi siz deyince baktım bu hastalıktanmış meğerse.peder malzemeden çalmış diyordu,genetik büyük bi ihtimal çünkü abisi de öyleymiş.sorunuza gelecek olursam seviyorsam dert etmezdim

İyi de hiçbir sorun teşkil etmiyorsa neden takıyorsunuz ki?
Kanser, verem ve daha önemli hastalıklar varsa evet bir düşünebilir çünkü çok insani bir durum bu. Gelecek nesillerde de olabilecek şeyler.
Ama göğsü biraz çıkık diye de evlenmemezlik çok tuhaf.

Aman ne olacak siz böyle yazınca üzüldüm çünkü kuzenimin kızında da var gayet normal hayatı. Benim eşim de de böyle ördek göğsü gibi içe çöküklük var kardeşimde de var. Hiç zerre aklımın ucundan geçmez. Çok normal şeyler bunlar.

kusura bakmayın ama çok saçma sırf görüntüsü yüzündenmi evlenmekten vazgeçecek?
hadi evlendi 2 gün sonra bir uzvunu kaybetti buraya ablam boşanmalımı boşanmamlımı diye düşünceksiniz?ve konu açacaksınız?
şu daha vahim sırf görünütüsü yüzünden sağlık açısından hiçbir problem yokken çocuk asla yapmam ona kıyamıyorum v.s saçma düşünceler yüzünden çocuk hasretinden veya o sevgiden mahrum kalmak ne kadar mantıklı
Ne? eğer çocuğum olursa çokta belli olmayan bir sakatlığı olcak...
bende şimdi size soruyorum şuan herkes çok sağlıklı evlenceğiniz insanda öyle çocuğunuzun sağlıklı yada engelsiz doğma ihtimali yokmu?
kaldıkiii kısa insanlar halk tabiriyle cüce insanların bile sağlıklı onlar kadar kısa bizler kadar uzun olmasada çocukları oluyorken( normal bir insan)...
bilmem bence ablanızın evlenecek kadar yeteri kadar sevdiğini düşünmüyorum.. bence ahlaklımı vijdanlı merhametlimi insanmı öncelikle bunları düşünmenizi tavsiye ederim günümüzde bu çoook mühimm

benim kiz atkadasimin dogusdan gogus kafesi dediginiz gibiydi. evlendi cocuguda oldu cocugundada bir sey yok cok sukur. bence dngel teskil etmez zaten hic belli bile olmuyor brnde kendisi demese anlamazdim

Hastanın kendisi rahatsız olup Deniz'de falan üstünü çıkarmak istemeye biliyor. Geçen tv'de çok rahatsız olan bir genç gördüm. Estetik olmuş. Benim için sorun olmazdı herhalde.

Güvercin göğsü bir hastalık değil yapısal bir bozukluktur sebebi bilinmez ama kişiye ciddi bir zararı yoktur sadece yaş ilerledikce çabuk yorulurlar ayrıca genetik değildir ve evliliğe engel teşkil etmez

Tövbe ya. Konuyu okuyunca çok üzüldüm. Bence bu şüphelere sahipse evlenmesin.

Biz hepimiz engelli adayıyız. Bugün sağlıklı bir eş bulur kendine, iyi bir genetik miras bırakacak diye hayal eder, çocuğu sebebi bilinmeyen bir engelle dünyaya dünyaya gelir ya da eşinin ömrü kısa olur ya da başka bir hastalığa yakalanır.

Evlilik iyi günde kotu günde birlikte olmak değil midir ? İyiyken evlenip kötü olunca vazgeçmek midir ?

Yeterince sevmiyor bence boşuna adamın başını yakmayın. Kendisini seven başka birini bulur belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…