Bu hastalık evliliğe engel mi sizce?

kısın bir sorun teşkıl etmesede yazın deniz havuz olayı varsa dış görünüş olarak ablana rahatsızlık verebilir

eşinin dış görünüşü neden ablaya rahatsızlık versin ki

yani şahsen eşimin göbeğinden hiç rahatsızlık duymadım denizde havuzda

herkes çok mu fit çok mu atletik vücuda sahip

eşinin dış görünüşü neden ablaya rahatsızlık versin ki

yani şahsen eşimin göbeğinden hiç rahatsızlık duymadım denizde havuzda

herkes çok mu fit çok mu atletik vücuda sahip

benım eşimınde göbegı var ve bende hiç rahatsızlık duymuyorum görmuyorum ama bu herkeste olan bir durum olmadıgı için dikkat çekebilir diye dedim ,

karar tabıkı onların sadece gördüğümü söyledim bayana

Yok artık ne alaka. Çok kişide görülen bir şey o, kimse farkında değil ablanız gibi. Evlilikle ne ilgisi var? İnsanların vücudu çeşit çeşit , hepimizde farklı kısımlar var. Bi hastalık değil şekil bozukluğu sadece. Çok fazlaysa ve görsel olarak rahatsızlık veriyorsa ameliyat edip düzeltiyorlar sadece.

çok büyük laflar bunlar.

Size büyük gelen bu laflar yılların tecrübesi sonucunda edilmiştir.
20 li yaşlarda olsam bende önemli değil derdim. Şu anda kendi şahsım için gene önemli değil.
Anlamadığınız bir şey var. Cümlem tam okunmuyor çünkü.
Evlensem bile çocuk yapmam diyorum. Bunun neresini anlamıyorsunuz.
Burada akraba evliliklerine karşı çıkılmıyor mu, her yerde söylenmiyor mu?
Akraba evliliği yapmayın diye. Şimdi ben akraba evliliğinden dem vursam çoğunluk olmasın der.
Evlenen evlensin, evlenebilir de bende evlenebilirim. Ben sağlıklı olabilirim (ki değilim) ama yarın ne olacağım hiç belli olmaz.
Bunlar hep risk hep ihtimal dahilinde.
Konuda, beyefendi açıkca bunu belirtmiş ve dürüst davranmış. Herkes kendi fikrini söylemiş. Ben de eğer bu hastalık ırsi ise (bakın bu rahatsızlığın ırsi olup olmadığını bile bilmiyorum olma ihtimali üzerine söyledim) ben evlenmem evlensem de çocuk yapmam dedim. Gerekçem de çocuklarıma böyle bir miras bırakmak istememden kaynaklanıyor.

burbuk a katilmakla birlikte soylemlerinin yanlis anlasilmamasi adina kendi yorumumu da orneklendirerek ekleyecegim.

Ask bambaska bir sey. Ablan asik olsaydi eger bunun lafini bile yapmazdi.
Lakin ben de eger hastalik irsi ise soyle bir oturup dusunurdum. Ben evlenecegim insani seviyorum ve o beni seviyor evet. Evlenmekte asla bir sakinca gormuyorum ve istiyorum evet cunku bir insana asik oldugunuz zaman onu herseyi ile kabul etmek zorundasinizdir. Ancaaak...
Peki ya dogacak olan cocuk ilerde bu durumu kabullenebilecek mi? Benimseyecek mi? Ya bedenine takintili biri olursa? Ve keske beni dogurmasaydiniz! derse? Sonucta onun secme sansi yok ailesini? Biraz da bu taraftan bakmak gerek..
Ornek vereyim. Ailemde anne tarafimda herkeste erkek tipi kellik mevcut. Ve dogal olarak benim de saclarim oluk oluk dokulmekte. Buyuk bi ihtimal bende de olusacak kellik. Annemi ailemi elbette ki seviyorum ancak bana sorsalar bu gen havuzuna sahip olarak dogmak ister miydim? Tabiiki de hayir. Erkek tipi kellik olumcul bir hastalik degil belki Allah korusun beterinden ancak mutlu degilim iste! Rahatsizim durumdan.. Kisacasi ablan sever, esi de onu sever evlenirler, aralarinda sifir sorun olur bu durum ancak ya ilerde cocukta da olursa ve o cocuk ilerde isyan ederse bu duruma? "Ben boyle bir sey ile yasamak istemiyordum belki? Neden bana bunu yaptiniz ?" derse?

Benim komşunun oglu boyleydi. Cocuklugundan hatirliyorum cok oksuruyordu ben ondan sanirdim hep ama demek ki oyle dogmus. Kizkardesinde veya anne babasinda boyle bir durum soz konusu degildi. Hep ufak tefekti ama oyle de ufak tefek bir kizi sevdi. Evlendiler 3 tanede cocuklari oldu. Cocuklarda saglam yani en son izine gittigimde gormustum.

Yani neden olmasin? Bu bir duruma engel degil. Fakat komsumun oglunun cocuklugu sikintiliydi ablaniz nasildi cocukken? Nasil farkedilmez ki boyle birsey?

Bu şekilde bir durumu olan, bakın sağlık sorunu demiyorum, durumu olan bir insanla evlilik sorun olmaz, ama bunu sorun edip hemen kafası karışan bir tip ile evlilik sorun olabilir. Yani burada bir durup düşünmesi gereken ablanız değil, asıl düşünmesi gereken ben nasıl bir zihniyet ile evlilik yolundayım diyerek ablanızın birlikte olduğu kişi düşünmeli. Ablanız işine gelmiyorsa gitsin baksın kaburgasına göre seçsin bir kurban, zira kaburgaya göre eş değil kurban seçilir.

Herkese çok teşekkürler... Evet çok şükür ki en başta söyleyerek dürüst davranmış ... Ablam da kişiliğinden son derece memnun. Ancak daha çok yeniler ve çok bağlı değil anladığım kadarıyla. Ailede genetik miras hepinizde var ve hepimiz birer engelli adayıyız bunun farkındayım.
Sorunlu bir durum olsaydı ameliyat olurdum demiş, anlaşılan çok ileri derece değil. Boyu 1.95. bence boy uzunluğundan dolayı bile olabilir .

Bizim bir tanıdığımız kadın güvercin göğüse sahip bikini giydiğinde falan çok belli oluyor ama evliliğinde bir sıkıntı yaratmadı kadın 45 yaşında şimdi birde 25 yaşında kızı var.kızında böyle bir sıkıntı yok Sağlık açısından bir sorun mu bilmiyorum.

Irsi degil.

Hiçbir hastalığın evliliğe engel olduğunu düşünmüyorum. Yani, çocuğumda çıkar mı çıkmaz mı diye düşünmek bana yanlış geliyor. Sağlıklı biriyle evlenip engelli çocuk da olabilir. Dert de Allahtan şifa da. Hastalığı bu yüzden bir kusur olarak görmem ben. Adam hırsızdır sapıktır atıyorum pis kokuyordur vs vs amenna ama dedim ya çocuğumda çıkar mı diye düşünmek yanlış...

Yok artık.. Benim de hafif güvercin göğsü gibidir iman tahtası denen kısım.. Dışa doğru tümsek yani.. Kıyafetle, dar olsa dahi kimsenin anlaması mümkün değil. Zaten meme protezi taktırdıktan sonra çıplakken de farkedilmiyor. Böyle bir durumun evlilikle ne ilgisi olabilir anlamadım. Eşim farkında bile değildir büyük ihtimal, şimdi desem bak benim buram tümsek diye şaşırır.

Bu bahsedilen bir hastalık değil. Nasıl ki kimi insanın kulak memesi ayrık kimininki birleşikse aynı onun gibi..

Ben seviyorsam sorun etmezdim.
Cocuklarda bu sorun cikabilir diyenler olmus.
Valla iki sapasaglam insanin da cocuklarinda ne hastaliklar olabiliyor, Allah korusun.

1 aydır tanıdığım biriyle kendimi evliliğe zorlasam, ben de gözünün üstünde kaşi var diye kafaya takardım. Oysaki insan sevse aşık olsa hiç düşünmez böyle şeyleri.

Bizdede var bunun sorun olduğunu bilmiyordum abartılıcak bir durum değilki bu biz söylemesek kimse anlamıyor zaten. Düzeltme:şimdi nete baktımda bizde böyle değil görsel olarak..ben farklı bir şeyle karıştırdım..ameliyatla düzeltilebiliyormuş ya da sporla bilgilerinize

Son düzenleme:
Sizin rahatsızliginiz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…