Bu hatadan nasıl dönebilirim fikir verebilir misiniz

elfsu00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2025
13
1
1
23
Yeni bir yere taşındık. Hiç kurumda çalışma deneyimim olmadı 2 senedir de evde kpss çalışıyordum bazı sorunlardan ötürü de hep sınava az kala çalışmalarım aksadı. Ailem etraftaki insanlar bunu elbette bilmiyor ve başarısız olduğumu düşünüyor. 2 senenin sonunda ailem ne bulduysan çalış diyerek dershanede çalışmamı istedi branşım ilköğretim olmasına rağmen lisede gelişmek için haftada 9 saat orda bulunup öğrencilerin soru getirmesini vs kabul ettim. Dershaneden ücret almıyorum ama ekstra kpss kurs deneme imkanı sağladıkları için bende lise yks grubuna elimden gelen yardımı sağlamaya gelişmeye çalışıyorum. Tyt kısmım zayıf olmasına rağmen kendim çalışıp gidiyorum. Buraya kadar her şey normal gelmişken ben bir etüt merkeziyle de görüştüm ortaokul grubu olduğunu duyarak. Ordaki hoca da bir ay lise grubuyla yoğun çalışmamı sonra ise ortaokula geçebileceğimi söyledi. Ücret konusu hiç konuşulmadı bende kendimi oldukça yetersiz gördüğüm için oldukça düşük düşünüyordum. Zaten lise grubuna birebir ders anlatımı yapmam o vakitler harici etüt salonlarında onları gözlemlemem vs gerekecekti. Haftalık 48 saat bunun 13-14 saati birebir derse gidecek. Aylık oldukça yoğun oluyor ve ordaki işveren hoca burda ücretsiz çalışmayı da kabul eden arkadaşım vardı öğretmen, ben para vermeyi teklif ettim anlaşamadık ve çalışmadı dedi. Ücret konusu konuşulurken sadece bana bıraktı ne dersen düşünürüm diyerek kendisine sordum deneyimsiz olduğum için bu durumlarda ne öneriyorsunuz makul olan nedir diye ama hiçbir şekilde yorum yapmadı. Bende 8 bin deyiverdim aylık bir de. Aklımda dershanenin de hiç vermediği geçtiği için. Benden de öğrendiler ama dershane 9 saatlikti ve kurs imkanı da tanındığı için o beni yormuyordu gelişim için gidiyordum. 8 bin deyince hoca da bu çok düşük ben buna 3-4 bin eklerim vs dedi sonra da aslında yeterli yol giderleri vs dedi saçma şekilde konuştuğu için rahatsız hissettim. Ücret konusunda aşırı düşük ve çalışma olarak da çok yoğun olduğu için bunu düzeltmek istiyorum ama tekrar teklif etsem neye karar verir bilmiyorum. Kurumda hoşuma gitmeyen başka durumlar da oldu ben düşük söyleyince hoca daha çok müdahil olmaya başladı sürece ve benim adıma karar verildi.Bir işe bulaştım ancak çıkamıyorum ne yapmam gerek bilmiyorum tavsiyeleriniz neler. Bu arada ilk iş deneyimi olduğu için oldukça deneyimsizim ondan bütün bunlar.

anlamadım.
ücretsiz çalıştığınız yerden başka bir kuruma mı geçtiniz geçecekmisiniz?
8 bin az istemişsiz ama bundan sonra fazlasını vereceğini sanmıyorum dershanenin.
Dershaneye de devam edeceğim 9 saat benim açımdan problem değil ve gelişme imkanı buluyorum deneme kurs imkanı da sağlanıyordu o yüzden. Etüt merkezinden bahsediyorum orda da ücretli çalışacaktım ama ben ücreti düşük tuttum yoğunluğu da görünce yani haftalık 48 saati, değiştirmek istedim.

Bölümünüz çok iyi inşallah bu yıl atanirsiniz. Yks öğrencilerine ders anlatmak, sizi cok gelistirir. Her ne kadar ilköğretim öğretmeni de olsanız alanda bu anlattiklariniz da faydası olur ama fiyat çok çok az şuan diğer branşlardan kurumunlarin öğretmen ihtiyaç kalmadı gibi ama hep matematik öğretmeni ilanı var. Çok çok az bu yorgunluğa bu vakte çok az olduğunu söyleyin açık açık. Matematik özel dersin saat ücreti 1000 tl. Hadi sen yeniyim desen bile 750 ye bulursun.

Dershaneye de devam edeceğim 9 saat benim açımdan problem değil ve gelişme imkanı buluyorum deneme kurs imkanı da sağlanıyordu o yüzden. Etüt merkezinden bahsediyorum orda da ücretli çalışacaktım ama ben ücreti düşük tuttum yoğunluğu da görünce yani haftalık 48 saati, değiştirmek istedim.

anladım şimdi.
ben bu kadar yoğun olacağını düşünmedim diğer taraf daha az yoğun olduğu için o şekilde olur zannettim o yüzden 8 bin dedim şu miktar daha uygun olacak benim için diyebilirsiniz.

Bölümünüz çok iyi inşallah bu yıl atanirsiniz. Yks öğrencilerine ders anlatmak, sizi cok gelistirir. Her ne kadar ilköğretim öğretmeni de olsanız alanda bu anlattiklariniz da faydası olur ama fiyat çok çok az şuan diğer branşlardan kurumunlarin öğretmen ihtiyaç kalmadı gibi ama hep matematik öğretmeni ilanı var. Çok çok az bu yorgunluğa bu vakte çok az olduğunu söyleyin açık açık. Matematik özel dersin saat ücreti 1000 tl. Hadi sen yeniyim desen bile 750 ye bulursun.
Yeni taşındık öğrenci bulamadım. Açıkçası kurumdaki hocanın bir tanesi öğrenci önerdi. Daha sonra öğrenci velisiyle irtibat kurdum o etüt merkezinde ve yer otomatik olarak kendi kurumları belirlendi, iş veren hoca da ücreti vs beni çağırmadan veliyle konuştu ben ne olduğunu anlamadım kurum bir kısmını alacak benim payıma ne düşecek onu da bilmiyorum sadece anlatan konumundayım ücreti ilk başta düşük teklif ettiğim için iş veren hocanın bana karşı bakışı mı değişti bilemiyorum. Net konuşmam gereken konulardan biri bu bir de en başta söylediğim ücreti değiştirmek en azından 15 bin desem mantıklı olurdu haftalık 48 saat aylık 192 saatim kurumda geçecek teklif ettiğim de 8 bin gerçekten çok yıpratıcı.

bu arada benim oğlan geçen sene hafta sonu bir gün gidiyordu dershaneye kütüphanede ders çalışanların sorusu olunca cevaplıyor 3 tane de özel ders veriyordu bir gün 1000 tl alıyordu.
siz her gün gidip 8 bin çok az aylık.

Haftalık 48 saatlik çalışma için 8 bin mi dediniz? Bu zamana kadar hiç mi bir şey görmediniz duymadınız da kendinize bu rakamı reva gördünüz? Özel ders verin bunun kat kat fazlasını kazanırsınız.
Haftalık 48 saat aylık 192 saat 8 bin dedim evet. Haftada 13 saat konu anlatıcam geri kalan vakitler etüt sürelerinde başlarında duracağım. Özel ders için öğrenci bulamıyorum hep tutarsız veliler denk geliyor. Tanınmak için böyle yollar deniyordum ama bu kadar kötüsünü kendi elimle tercih edeceğimi tahmin etmiyordum 😑

bu arada benim oğlan geçen sene hafta sonu bir gün gidiyordu dershaneye kütüphanede ders çalışanların sorusu olunca cevaplıyor 3 tane de özel ders veriyordu bir gün 1000 tl alıyordu.
siz her gün gidip 8 bin çok az aylık.
Evet ilk başta kendi deneyimsizliğim sebebiyle düşük söylemem mantıklı olur diye düşündüm ama zaten önceden hazırlanacağım emek vereceğim kendi bilgime güvenmediğim için böyle oldu aslında.

Haftalık 48 saat aylık 192 saat 8 bin dedim evet. Haftada 13 saat konu anlatıcam geri kalan vakitler etüt sürelerinde başlarında duracağım. Özel ders için öğrenci bulamıyorum hep tutarsız veliler denk geliyor. Tanınmak için böyle yollar deniyordum ama bu kadar kötüsünü kendi elimle tercih edeceğimi tahmin etmiyordum 😑
Sonuç olarak sizin ayda en verimli 192 saatiniz 8 bin karşılığında gidecek. Yahu en kötü ücretli öğretmenliğe başvurursunuz.

Evet ilk başta kendi deneyimsizliğim sebebiyle düşük söylemem mantıklı olur diye düşündüm ama zaten önceden hazırlanacağım emek vereceğim kendi bilgime güvenmediğim için böyle oldu aslında.

bence 1 ay çalışın hem tecrübe kazanmış olursunuz hem işleyişi öğrenmiş olursunuz. 1 ay sonunda yoğunluğun düşündüğünüzden çok olduğunu bu ücretle çalışamak istemediğinizi söyleyin hakkınızı verirse devam edersiniz.

Yeni taşındık öğrenci bulamadım. Açıkçası kurumdaki hocanın bir tanesi öğrenci önerdi. Daha sonra öğrenci velisiyle irtibat kurdum o etüt merkezinde ve yer otomatik olarak kendi kurumları belirlendi, iş veren hoca da ücreti vs beni çağırmadan veliyle konuştu ben ne olduğunu anlamadım kurum bir kısmını alacak benim payıma ne düşecek onu da bilmiyorum sadece anlatan konumundayım ücreti ilk başta düşük teklif ettiğim için iş veren hocanın bana karşı bakışı mı değişti bilemiyorum. Net konuşmam gereken konulardan biri bu bir de en başta söylediğim ücreti değiştirmek en azından 15 bin desem mantıklı olurdu haftalık 48 saat aylık 192 saatim kurumda geçecek teklif ettiğim de 8 bin gerçekten çok yıpratıcı.
Hocam yapmayın ya bir matematik öğretmeni olarak 15 bin de çok az. Adım başı kurs merkezi var. İlla bir kurumla anlasirsiniz. Hiç bir kurumla anlasamasaniz bile İnternet'te
özel ders uygulamaları var onları araştırın, ilk başta 500 gibi bir fiyat yazın mutlaka öğrenci çıkar ögrencilerin çoğu matematikte zorlanıyor.

Sonuç olarak sizin ayda en verimli 192 saatiniz 8 bin karşılığında gidecek. Yahu en kötü ücretli öğretmenliğe başvurursunuz.
Ücretli öğretmenlik imkanı yok burada çıkmıyor açıkçası kurum da yok iş imkanı da yok. Tanıdık çevre var öneren yok birçok veli tutarsız çıkıyor ders bile yapılmadan iletişim kopuyor vs. Ben hocaya kendim teklif sundum bir de şuan itiraz etmem de garip olacak ama gerçekten nasıl bir kafa karışıklığıyla o fiyatı dedim bilmiyorum herhalde ücretsiz de çalışmak isteyen oldu anlaşamadık vs deyince bende en düşüğü söyledim.

çalışma saatlerini yanlış anlamışım ben bu kadar tam zamanlı çalışacağımı düsünmemistim diyin. hayır derlerse de kendileri bilir 48 saat çalıştırıp 8 bin lirayı kabul edecek kimse bulamazlar. o zaman da sınava calısacagım der gitmezsiniz

çalışma saatlerini yanlış anlamışım ben bu kadar tam zamanlı çalışacağımı düsünmemistim diyin. hayır derlerse de kendileri bilir 48 saat çalıştırıp 8 bin lirayı kabul edecek kimse bulamazlar. o zaman da sınava calısacagım der gitmezsiniz
Haklısınız ailem de çok kızdı bu kadar kendini yıpratma evde çalış buna ne gerek var dediler hocayla konuşacağım eğer ters bir laf ederse de devam etmeyeceğimi söylerim sonuçta kendisi ilk başta bana bir çalışana ihtiyaç duyduğunu ısrarla söylemişti ama ben kendi kendimi önemsizleştirdim aslında sonra da hoca bunu sanki kullanacak gibi hissettim tutarsız sözleriyle, hani hem ben üzerine eklerim bu fiyatı hiçbir yerde söylemeyin deyip sonra da giderlerine yeter aslında bir yandan mantıklı ideal demesi. Bu şekilde bir güven de oluşmadı

Back
X