Yeni bir yere taşındık. Hiç kurumda çalışma deneyimim olmadı 2 senedir de evde kpss çalışıyordum bazı sorunlardan ötürü de hep sınava az kala çalışmalarım aksadı. Ailem etraftaki insanlar bunu elbette bilmiyor ve başarısız olduğumu düşünüyor. 2 senenin sonunda ailem ne bulduysan çalış diyerek dershanede çalışmamı istedi branşım ilköğretim olmasına rağmen lisede gelişmek için haftada 9 saat orda bulunup öğrencilerin soru getirmesini vs kabul ettim. Dershaneden ücret almıyorum ama ekstra kpss kurs deneme imkanı sağladıkları için bende lise yks grubuna elimden gelen yardımı sağlamaya gelişmeye çalışıyorum. Tyt kısmım zayıf olmasına rağmen kendim çalışıp gidiyorum. Buraya kadar her şey normal gelmişken ben bir etüt merkeziyle de görüştüm ortaokul grubu olduğunu duyarak. Ordaki hoca da bir ay lise grubuyla yoğun çalışmamı sonra ise ortaokula geçebileceğimi söyledi. Ücret konusu hiç konuşulmadı bende kendimi oldukça yetersiz gördüğüm için oldukça düşük düşünüyordum. Zaten lise grubuna birebir ders anlatımı yapmam o vakitler harici etüt salonlarında onları gözlemlemem vs gerekecekti. Haftalık 48 saat bunun 13-14 saati birebir derse gidecek. Aylık oldukça yoğun oluyor ve ordaki işveren hoca burda ücretsiz çalışmayı da kabul eden arkadaşım vardı öğretmen, ben para vermeyi teklif ettim anlaşamadık ve çalışmadı dedi. Ücret konusu konuşulurken sadece bana bıraktı ne dersen düşünürüm diyerek kendisine sordum deneyimsiz olduğum için bu durumlarda ne öneriyorsunuz makul olan nedir diye ama hiçbir şekilde yorum yapmadı. Bende 8 bin deyiverdim aylık bir de. Aklımda dershanenin de hiç vermediği geçtiği için. Benden de öğrendiler ama dershane 9 saatlikti ve kurs imkanı da tanındığı için o beni yormuyordu gelişim için gidiyordum. 8 bin deyince hoca da bu çok düşük ben buna 3-4 bin eklerim vs dedi sonra da aslında yeterli yol giderleri vs dedi saçma şekilde konuştuğu için rahatsız hissettim. Ücret konusunda aşırı düşük ve çalışma olarak da çok yoğun olduğu için bunu düzeltmek istiyorum ama tekrar teklif etsem neye karar verir bilmiyorum. Kurumda hoşuma gitmeyen başka durumlar da oldu ben düşük söyleyince hoca daha çok müdahil olmaya başladı sürece ve benim adıma karar verildi.Bir işe bulaştım ancak çıkamıyorum ne yapmam gerek bilmiyorum tavsiyeleriniz neler. Bu arada ilk iş deneyimi olduğu için oldukça deneyimsizim ondan bütün bunlar.