Bu hatanın bedeli hayat boyu ödenmeli mi???

kathyizm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
111
406
103
Hatay
Gerçekten yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. Kimse ile konuşamıyorum kiseye içinde olduğum durumu anlatamıyorum.
3 yıl önce internette tanıştığım birine durumun ne kadar ilerleyeceğini düşünmediğimden bazı yalanlar söyledim. Kendimi olduğumdan farklı gösterdim. Bunu neden yaptığımı bile hatırlamıyorum belki de savunma hissiydi. Zamanla bu insanı çok sevdim benim yalanlarım dışında herşey yolundaydı. Ailesi ile de tanıştırdı beni. Ancak o küçük yalanlar içten içe beni kemiriyordu. Zaman geçtikçe de bunu itiraf etmek daha da zorlaşıyordu. Diğer yandan da yalanlar yalanları doğurmaya başlamıştı.Bir kaç kez herşeyi itiraf edecek şansım oldu ama gururum galiba engel oldu benden soğumasından korktum. Bu yalanlar ilişkiyi etkileyecek geçmişimi saklamak adına söylenen yalanlar değildi. Yaşadığım yeri ailemdekilerin isimlerini mesleğimi vs. farklı tanıtmıştım. Ailemden sadece kardeşime ve anneme ondan bahsedebildim çünkü yalanlarım orada da karşıma çıkıyordu.Diğer yandan ailem aile yakınlarım sürekli evlenmem için adaylar çıkarıyordu. Babam durumu bilmediği için ona açıklayamıyordum kimse ile görüşmeden hayır diyerek kestirip atıyordum. Çok çaresizdim... 3 yıl sonra artık bu duruma dayanamamaya başladım ailesi ailemle tanışmaya gelecekti 2 ay sonra her şey ortaya çıkacaktı ve bu rezilliği kaldıramazdım. Kolay yolu seçtim biraz arayı soğuttum sebepsiz kavgalar çıkardım ve en sonunda da ayrılmak istediğimi söyledim. Buna bir anlam veremediğini söyledi ama ayrılmamak için ısrar da etmedi.

Asıl acı bu kısımdan sonra başladı. 8 ay ayrı kaldık. 8 ay boyunca unutamadım pişmanlığımın tarifi yoktu. Ve büyük bir hata yaptım ısrarla beni istemeye gelenlerden birini kabul ettim..Nasıl olsa o olmayacak, kim olduğunun anlamı yok bu şekilde yaşamaya alışırım diye düşündüm.. 2 ay önce beni aradı her şeyi bildiğini söyledi bütün yalanlarımı ortaya çıkardığını söyledi. Diğer yalanlarımı neler olduğunu sordu." Seni utandırmak veya suçlamak için değil bu yalanlarla bu ilişkiyi keşke harcamasaydın bana söyleseydin demek için aradım" dedi.Sana yalanlarından daha fazla benimle yüzleşme cesaretin olmadığı için kızgınım dedi. Ve bunun üstesinden gelebileceğimizi söyledi. Affedilmiştim.Çok mutluydum..Ama artık ben başkası ile nişanlıydım!!!..Bunu kendisine söylediğimde yıkıldı..Neden nişanlandığımı anlattım.Sadece kendini cezalandırmıyorsun dedi..nişanı atmaya çalışacağımı söyledim..Bu nişanın kendisi için de herkes için de hükümsüz olduğunu, hatalar ne kadar büyük olursa olsun bu bedelin bizim için ağır olduğunu söyledi.

Ama nişanı atamıyorum kardeşim bütün hikayeyi biliyor ama destek olmuyor.Babamla konuşamıyorum. zorla nişanlandırmadılar.Durumu açık açık anlatamam onlara.Karşı tarafın issteklerini sürekli geçiştiriyorum. Telefonlara çıkmıyorum.Çıksam da çok kısa konuşuyorum.Hiçbir hazırlık içinde değilim. Karşı taraf hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor..Normalde tepki vermeleri gereken durumları alttan alıyorlar. Aileme acele ettim galiba dedim nabız yoklamak için..Ev ayaklandı.Karşı tarafa söyleyip nişanı atarsam ailemle aram çok kötü olacak.Bırakıp gitsem daha da kötü. Zaten o da bu şekilde doğru olmayacağını söylüyor. Düğüne 43 gün kaldı..43 gün sonra hiçbirşeyin dönüşü olmayacak..Siz olsaydınız nasıl bir çözüm üretirdiniz bu şartlarda.

İki ucu boklu değnek diye buna derler herhalde :26: Zamanında çok hata yapmışsın..yüreğini dinle derim.. Ama yalanlarını öğrenmiş bir erkek en ufak bir tartışmanızda bunu yüzüne de vurur..haberin olsun

zor bi durumda kalmışsınız... ben olsam nişanı atardım ama netten tanıştığım adam için değil kendim için yapardım bunu çünkü sevmeden ömür geçmez gibi geliyor... ayrıca netteki adamada güvenmezdim bazı insanlar çok kindar ve hesapçı olabiliyor maalesef

bazen yanlıslıgıda secmemız gerektıgını anladım ben artık ...
aılenle konus ıstemedıgını soyle baska yolu yok tatlım

ömür boyu mutsuz olmak yerıne
aıleme durumu anlatırdım
nışanlanmak ıstemedığımı anlatır ve o nışanı atardım

bıraz cesaret
nışanı at

baktın aılen karşı çıkıyor, sonuna kadar mücadele et
dedığım gıbı, aılen belkı 1-2 ay kızar konuşmaz
ama bu nışanı devam ettırırsen ömür boyu pışman olucaksın

Adını feriha koydum detected

Ben de internetten tanıştığım adamla evliyim üstüne birde hamileyim yüreğimin sesini dinledim dua ettim ve sonuç: eşim dünyanın en iyi kocası...

Ailenle bir süre aran kötü olacak peki ya sonra... Normal insan ömrünü baz alırsak belki 50 sene hep o olsaydı ne olurdu nasıl olurdu diye kendini yiyeceksin... SEvdiğin kişi bunca şeye rağmen seni affetmişken onu asıl üzen SEN OLACAKSIN... Peki ya karşı taraf, ona da yazık değil mi yıllarca onu aslında sevmeyen biriyle ilgili hayaller kuracak belki seni mtlu etmeye çalışacak, belki daha kötü olacak.... Kısacası sen aileni şimdilik mutlu etmiş olacaksın ama yıllar boyu belki BİR ÖMÜR hem aileni, onu, sevdiğin adamıi nişanlının ailesini üzmüş olacaksın....... Karar ver artık herşey ilerlemeden!!! Ailenin kızacağı bir gün bir hafta hadi olmadı 1 ay! Ama sizin mahvolmak üzere olan KOCA BİR ÖMÜR!!! Sevdiğin adamı da geçtim sen TÜM HAYATINI MAHVETMEK ÜZERESİN....

Yanlış anlama kızmak için kırmak için değil söylediklerim sadece bazen böyle şoklar gerekir insana dön ve kendine bak... Mucizeler olmuş seni affetmiş hala daha vazgeçmemiş şimdi sen de onun için birşeyler yap!!!!! Nişanlına yazık olmayacak merak etme yıllarca pişman olmaktan kurtaracaksın onu!!!!

Hakkında hayırlısı neyse o olsun...

Son düzenleme:

hosgeldin feriha

ferihada atmisti sende at

ailenle konuş, istemediğini, o kişiyle mutsuz olacağını söyle. zorla evlendiricek değiller. ama o yalanları itiraf etseydin bari. kendi hayatını kendi ellerinle berbat etmişsin yazık

canım tek solukta okudum vallahi tam bir film konusu neyse benim fikrime gelirsek ben senin yerinde olsam hemen nişanlımla güzelce konuşur bu işin olmayacağını ona ısınamadığımı bir ömür geçiremiyeceğimi anladığımı söylerdim ayrılırdım bir süre bekler ortamdaki gerginlik bitincede sevdiğim insanı ailemle tanıştırır ve onla evlenirdim
Canım sevdiğin adamla evlenemesen bile kendin için nişanlından ayrıl çünkü sevmediğin bir kişiyle sırf evlenmiş olmak için evlenilmez sonu mutsuzluktan başka birşey olmaz

neden koca bi ömrü keşkelerle geçiresin yapman gerekeni yap!

nişanlınla konuş söyle, anlat ona!

biraz zaman geçer herşey rayına oturur, ilk nişanı bozacak kişi sen olmayacaksın.

evlenip mutsuz olmak mı?
nişanı atıp omuzlarında ki o yükten kurtulmak mı?

hayat senin ve tercihlerde senin hem kendini hemde evleneceğin kişiyi mutsuzluğa mahkum etme !

Allah yardımcın olsn

ben sla sevmediğim biriyle evlenemem evde kalırım daha ıyı

Tam ben yazaktim. Adini ferifa koydum diye sen yazmisin

konuyla alakasız olcak ama hamilemisin canımm hayırlı olsun.konuya gelince nışanı ilk önce kendin için at atıcaksın ama ne biliyim sanki bu yalan sonrası ilişkiniz sağlıklı olmaz gibi geliyor bana

resmen dizi senaryosu gibi ama gerçek hayatta da oluyormuş demek ki.
keşke o yalanlara hiç girmeseydin ama artık dönüşü yok.
nişanı da atmalısın ama sadece kendin için.
sevmediğin bi adamla nasıl bi ömür geçirmeyi düşünüyorsun ki?
hayatın cehenneme döner!
bırak kimin ne dediğini umursama ailen tepkisini elbet koyar ama bi süre sonra geçer.
yüreğinin sesini dinle!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…